Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За първата Ви среща с Интернет

Featured Replies

Хаха ;) Ненам какво ме накара да се замисля за времето когато за първи път се сблъсках с Интернет, но ми стана едно такова весело, защото тогава (1998 г.) Интернет не беше толкова "оживено" място. Помня, че по това време нямаше откъде да се сдобиеш с информация за това на какво URL се намира нещото, което да ти свърши работа. И да си призная помня, че първия сайт, който посетих беше www.nmagazin.com (на едноименното еротично предаване), защото този адрес беше едиствения URL, за който бях чувал отнякъде. Та общо взето първия ми допир с глобалната мрежа беше интересен и може би това донякъде задържа интереса ми към "новото явление" :hush:

А Вие помните ли своето начало в Интернет?

Сега се сещам, че първият ми досег с интернет беше 1996 и се бях свързал в някаква мрежа между университетите. Помня, че много гадно се влизаше тогава в интернет и трябваше да се пишат разни команди на ръка...Другото е мъгла :write a letter:

За годината не помня,гордеех се че съм си направил поща в АБВ.

Годината трябва да е била 1999 - не помня точно ... но първо висях само в чата - много младо съм било още ;) После почнах да влизам в различни сайтове и да им се радвам , а правенето на поща в абв и за мен беше голямо приключение - сигурно половин час съм се мъчила и то все ми пишеше това невалидно, онова невалидно :) Хубави времена бяха :)

Беше през 97ма. С един съученик си направихме общ mail в yahoo.com. Час и половина четохме из хелповете как се прави attachment и така и успяхме. И така ден след ден, докато я докарах по 7-8 часа online на ден.

Бях трети или четвърти клас и беше голямо щастие когато сестра ми ме заведе в една интернет зала..и тогава за първи път си чатих..по късно си направих първата поща в АБВ, а откакто си имам интернет вкъщи посещавам най-различни страници! Накратко...беше вълноващо..и трудно! biggrin.gif

Срам, не срам, късно беше - 2001г. Преди това бях заета с любовни ангажименти, на кой ме е било до нет... Въпросната година отидох да уча на другия край на България. Поставена бях пред дилемата да давам ли всичките си пари за билети, за да бъда по-близо до любимия или да давам всичките си пари за ваучери, за да чувам по-често любимия. Тогава открих безплатните SMS-и от нета. После установих, че отива много време /и пари/ да натискаш бутончето "Изпрати" след всяко изречение и така научих пощата в abv. Тамън придобих завидни машинописни умения и се научих така да разпределям бюджета и времето си, че да мога изминавам 330 км в едната посока всяка седмица /балансирайки между седмица с любимия и седмица за образование/ и да прекарвам поне половин час в залата, пишейки романи на любимия съответно през седмицата, когато не сме заедно и тогава любимия ми ме заряза. Премина периода на сълзи, сополи и депресии и реших да се взема в ръце и да приложа новопридобитите умения с нов любим. Така открих негово величество mirc-а. Следвайки логиката на развитието, постепенно направих още едно гениално откритие - нета ставал и за други неща. Постепенно промених изцяло мирогледа си относно Интернет, а и относно любовта също :) Не бързайте да осъждате висящите в чата деца или тези във форума, които не са научили още къде са буквичките ч, ш, щ и т.н. на клавиатурата, все от някъде се започва :beer11:

Редактирано от desert_rose (преглед на промените)

Не помня точно кога,но беше някъде през 1999г. и тогава си направих поща в АБВ.Много смях беше тогава. biggrin.gif

Аз също за пръв път се докоснах до нет-а през 1999. Чрез модемец и интернет карта си теглех програмки с шеметната по това време скорост от 5kb/s biggrin.gif

Аз за първи път влязох в нета през 1997г. Съкратиха ме от работа и ме пратиха на борсата. Те пък от своя страна ме пратих на курс по компютърна грамотност и там се научих да си правя поща и да чатя. За мен беше много вълнуващо /нали е нещо ново/. Спомням си, че преподавателката ми даде добър урок. Един път в чата се запознах с някакъв пич. Доста време се лафихме, но той взе да става много настоятелен /оказа се, че сме от един и същ град/. Аз бях дала доста лична информация и се чудех как да се откача. В края на крайщата се оказа, че съм чатила не с някой друг, а с моята преподавателка. Голям смях падна, но ми и беше за урок - Не знаеш кой е на другия край!

За първи път влязох в нета когато бях на 3 годинки.Игах на он-лайн игрички дори сам можех да си ги пускам.Също така ми пускаха мирката аз се пишех бебето_3,защото бях на 3 години.Ех приятно нещо е интернета. :headphones::beer11:

1997-ма година,за първи път чатих,после си направих първата поща в АБВ,и също така ми беше тогава първото съобщение във Форум. :wors:

Аз помня, че беше 1999 година.. кака ми ме заведе на Интернет зала, направи ми поща в usa.net (сега вече нямат такава услуга май). И оттогава почнах по-често да ходя.. отначало бяха игрите, след това чата и накрая самите Интернет страници :wors:

Далечната 1999, а първия сайт който помня беше www.hotmail.com

Аз откакто с епомня винаги сме имали компютър, ощ от времето на Правец biggrin.gif ама никога не съм обичала да работя на компютър, преди сядах само за да играя на Тарзан и Аладин, а брат ми който е на ТИ с компютрите неможеше да понесе, че неискам да работя с комп, затова използва най-голямата ми страст по онова време (сериалите) като ми каза, че мога да намеря снимки и видеота на пичовете от сапунките, и така се зарибих по интернета :clap:

Това, което си спомням беше, че е много сложно!

Но сега съм на друго мнение, въпреки, че има със сигурност мнго неща, които все още не знам! laugh.gif

Ми аз преди 5-6 годин когато бях 4-5 клас ми купиха комп и ми уредиха и нет ама с карта.Тогава знаех само dir.bg и кефче,сега кефчето съм го забравил вече.

Друго си е обаче с новия комп и със ЛАН нета :)

Ми аз преди 5-6 годин когато бях 4-5 клас ми купиха комп и ми уредиха и нет ама с карта.Тогава знаех само dir.bg и кефче,сега кефчето съм го забравил вече.

Друго си е обаче с новия комп и със ЛАН нета :angry22:

Прав си, батко! LAN-а е нещо друго! ;)

Редактирано от vankata_6 (преглед на промените)

В далечната 1997 година на една 486-тичка с един 2.4 килободов Boca модем. Тогава нетскейп браузъра беше най-мощния, а експлорера все още беше версия 3 и не ставаше за нищо. Интернет ползвах предимно за да търся инфо за декоративни рибки (моята страст) и най-вече за барбусите (страста на моята страст). Не знам може ли някой да си представи как се точат картинки на 2.4 килобода - отговора е мнооооого бавно - тогава думата "точат" се употребяваше със значението точат - като народна песен.

Помня, че първия път когато опитахме да влезем в интернет, всъщност нищо не стана. Това беше някъде около 1992-1993 може би. Бяхме чели нищо по въпроса, но ни беше доста мътно. Знам обаче че ставаше дума за наличие на телефонно връзка, компютър и пароли за достъп. Търсихме място където да си регистрираме достъп, но все въпроси от рода на това за какво ще се ползва, от кое учреждение сме или предприятие... а какво говоря, то имаше точно едно място където да направим тази регистрация /друг "провайдър" не открихме/. Та, ударихме на камък - но нивото на сигурност беше доста ниско и картончетата на регистрираните беше както в библиотеките - дървена кутия на едно бюро и там си пише всичко. Хип-хоп и преписахме едно докато правехме "фокуси" на служителката. Така цъфнали, та вързали се отправихме да търсим компютър. Попаднахме на един Правец-16... Бива! Сега телефон, но да не е нещо познато, щото никога не знае човек. Телефонен сигнал взехме от кутията на една книжарница и с дълъг кабел го отведохме където трябваше. Доста труд и доста мъки, но накрая включихме всичко... И! Нищо! Трябвало да има и модем... Това изпрати ентусиазма ни отново на гишето за билети и влизане то в нета се отложи за малко по-късно, вече от института, но нямаше онази тръпка.

Далечната 1999, а първия сайт който помня беше www.hotmail.com

хахаха позната история, годината не я помня, но сайта беше същия - направих си поща, която все още съществува, не че имаше кой да ми пише тогава де :nono:

Аз ще съм скромен.

Първо се научих да превъртам Уиндоуса и после се захванах с нета :) :)

Чесно да ви кажа не се сещам кога за пръв път съм бил в интернет,но си спомням че бях малък в 3-ти или 4-ти клас а сега съм в 12-ти,но бях спрял достъпа си до интернет преди 7 години и го поднових чак преди 3 години а сега като се замисля просто ако нямам интернет направо немога да живея :down:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.