Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Засрамете се малко!

Featured Replies

Ей я ми одобрете мнението че ще има съд за цензура :)

_!_ За бота

Anne.png

• Отговори 1k
  • Прегледи 48,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И защо слагаш всички под общ знаменател? Нали се сещаш че освен тия които виждат само недъзи има и такива които ги пренебрегват и дават всичко за да помагат на любимия човек? Или си мислиш че 1

• Емил Костов
    Емил Костов

Вземи си преомисли всичко, което си написала, защото в момента освен олигофрения нищо друго не чета. Хайде дай ми РЕАЛЕН пример, кога някой от хората във форума ВИ е дискриминирал или отхвърлял!

• Емил Костов
    Емил Костов

Какво се очаква от хората във форума, само това не ми е ясно?

Публикувани изображения

на 1.07.2021 г. в 16:54, Anne написа:

Писах му на Петър в чата на фирмата му, дано разбере за теб и да те спре да ме тормозиш.

преди 1 час, Anne написа:

НЕ СЕ ЗАНИМАВАМ ОТДАВНА С ПЕТЪР ИЗАТОВСКИ!

преди 6 часа, Граф Монте Кристо написа:

Сериала ,,Дързост и Красота,, продължава с пълна сила като гледам. Ще се намери ли Рич Форестър за Анчето?

Ъпдейт 

Дъртост и Грозата

преди 32 минути, АСПЕКТ написа:

Умник, а как да се свържа с него и да му кажа да си прибере психичноболните си приятели в психиатрията? 

Телепатия не съществува!

Ето какво му писах:

Цитат

Петър Изатовски, приятелка от твоето обкръжение ли ме тормози във форума на "Калдата" Писна ми вече! Вземи си укроти малоумнните си приятели, писна ми вече да ме тормозят! Отдавна не се занимавам с теб!😠😡🤬

преди 37 минути, Anne написа:

Умник, а как да се свържа с него и да му кажа да си прибере психичноболните си приятели в психиатрията? 

Телепатия не съществува!

Ето какво му писах:

И ти си мислиш, че той наема хора да те тормозят. Привиждат ти се неща, които не съществуват, и че някой постоянно те преследва.

преди 28 минути, АСПЕКТ написа:

И ти си мислиш, че той наема хора да те тормозят. Привиждат ти се неща, които не съществуват, и че някой постоянно те преследва.

А тая Бирма тогава за какво се е регнала да ме тормози тук? Какво иска от мен? Виж и профила, само с мен се занимава!

Най - сетне една добра новина!:cheerleading2:

https://trud.bg/пожизнен-телк-за-необратими-заболявания-обзор/

Вродената миопатия е нелечима, поне до този момент. А имам и други здравословни проблеми.

Най - сетне ще се спрат гаврите с мен и с истинските хора с увреждания в България!

Здравите да не врякат, ами да се примирят с положението. Вместо нас, за източването на държавата да обвиняват любимия си Боко, както и циганите. Те са истинските крадци!

“ Условието е да са необратими. В този случай се получава оценката за степента на поражения от заболяването и тя е пожизнена. Всеки би могъл да отиде да се преосвидетелства, особено ако се появи съпътстващо заболяване, което влошава качеството му на живот.”

Ти прочете ли го добре? Не е казано,че ще получиш по-високи проценти от колкото имаш сега… 

преди 9 минути, kipen написа:

Язък! Стивън Хокинг не го дочака, светла му памет!

Стивън Хокинг е бил болен от друга болест.

А бе, я се образовайте, че сте смешни.  Има поне 1000 вида невромускулни заболявания. Моето не е като неговото.

преди 2 минути, Anne написа:

А бе, я се образовайте, че сте смешни.  Има поне 1000 вида невромускулни заболявания. Моето не е като неговото.

Твоята каква е? Какво е това миопатия? Можеш ли от 1 лице да опишеш, какво е това? Какви са ти трудностите?

преди 6 минути, Гост. написа:

“ Условието е да са необратими. В този случай се получава оценката за степента на поражения от заболяването и тя е пожизнена. Всеки би могъл да отиде да се преосвидетелства, особено ако се появи съпътстващо заболяване, което влошава качеството му на живот.”

Ти прочете ли го добре? Не е казано,че ще получиш по-високи проценти от колкото имаш сега… 

Лечение за вродена миопатия към момента няма, говоря за официална информация и официално лечение.

Вече, ако се информираш от ПИК, БЛИЦ, ШОУ и подобни жълтини, много те съжалявам. Аз съм член на БАНМЗ, ако знаеш какво е това. Ако има лечение за моята болест, то ще науча по официален път. Към момента няма. Нелечима е, освен това нещата се влошават с краката ми, трудно изкачвам стълби.

Вече кой точно вид вродена миопатия е, не знам. Трябвало да направим изследване в чужбина, но не сме, защото е скъпо.

преди 4 минути, Anne написа:

Лечение за вродена миопатия към момента няма, говоря за официална информация и официално лечение.

Вече, ако се информираш от ПИК, БЛИЦ, ШОУ и подобни жълтини, много те съжалявам. Аз съм член на БАНМЗ, ако знаеш какво е това. Ако има лечение за моята болест, то ще науча по официален път. Към момента няма. Нелечима е, освен това нещата се влошават с краката ми, трудно изкачвам стълби.

Вече кой точно вид вродена миопатия е, не знам. Трябвало да направим изследване в чужбина, но не сме, защото е скъпо.

Анче аз съм фармацевт не доктор! Щом казваш,че няма-ок,това което имах предвид,че винаги има вратички в закона.И ако си мислиш,че ще вземеш 100% може и да не стане.Тук говореха за теб,че имаш само 15% и затова не си с асистент.А съжалението си го запази за теб :)

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Твоята каква е? Какво е това миопатия? Можеш ли от 1 лице да опишеш, какво е това? Какви са ти трудностите?

Да, мога, и за да добеш по - пълна представа, направо ти представям медицинската ми биография:

Започнала съм да седя по - късно, на 6 или 8 месеца, не помня точно, проходила съм чак на 2 - годишна възраст. До тръгването на училище живеех на село при баба и дядо, и понеже много се уморявах дълго да ходя пеша, а баба пък е с болен крак, и като ме взимаше с нея (дядо ми беше овчар  на полето от сутрин до вечер), до почти 7 - годишна възраст за средни и дълги разстояния баба ме возеше с количката,  защото не можеше да ме носи. На 1 - годишна възраст лекари от болница в София са ми лепнали много по - тежка диагноза. На 7 - годишна възраст с мама ходихме в детската неврологична болница. Нови изследвания, някои от които болезнени, и пак нова диагноза, по - лека уж. На 14 - годишна възраст пак ходихме в болницата (повикаха ни), нови болезнени изследвания, накрая мускулна биопсия и бам - трета диагноза, този път вярна, на база на изследването от мускулната биопсия. За по - тежките диагнози - нито извинение към нашите, нищо нищо, а нашите през годините се бяха побъркали от страх и притеснение за мен. Имала съм диагнози, според които не би трябвало да ходя. Е, за вродената миопатия казаха - нелечима е. Същата година развих сколиоза, казаха, че е следствие от болестта.

Допреди няколко години си бях добре, но по принцип при невромускулните заболявания хората не живеят много дълго (зависи много кой вид и подвид е заболяването). Има също така възможности за влошаване. Освен сколиозата, друго, съпътстващо миопатията е слабост, белодробни заболявания (бронхит). Не се изключва вариант да се наложи пак да седна в количка. Нощем понякога имам ужасни крамп, а нито спортувам, нито се натоварвам. Адски болезнени са. Не знам докога още ще мога да ходя, а мисълта пак да седна в количка, ме депресира. При някои видове невромускулни заболявания хората не живеят повече от 30 - 40 години.

Ето мои снимки, да видите колко слаба съм била през годините, не е само проблемът с храненето. На едната съм в първи клас на 8 години и на другата съм на другарската среща в 8 клас на 16 години. Никога не съм спазвала диети. После ще кача и по - нови снимки.

Забравих да кажа: Започнала съм да се уча да ходя, държейки се за таблата на леглото на баба и дядо. Първо съм преплитала краката, после с разкрач, нормално съм започнала да ходя по - късно. По стълбите на къщата на село се качвах и слизах буквално облегната и държейки се за стената, качвах се странично. В училище все се държах за парапетите на стълбите, с едната ръка се държа за парапета, с другата - се подпирам на единия крак, уморително ми беше изкачването. В часовете по физическо мост не можех да правя, нито да ходя по греда (освен ако не ме държат за двете ръце).

DSC09378.JPG

DSC09386.JPG

През 2009.

287743_114550272023253_835422903_o.jpg?_

И миналата година:

https://prikachi.net/image/6ZBOh

Официална информация за вродената миопатия:

https://www.raredis.org/archives/192?lang=bg

https://medpedia.framar.bg/заболявания/мкб-g712-4/вродени-миопатии

https://medpedia.framar.bg/симптоми/вродена-миопатия

Ето тук има секция с новини за информация за леченията. За моето засега няма.

На този етап от БАНМЗ получавам само коледни картички и мартенички за първи март с напомняне за плащане на таксата за членство, както и покани за записвания на почивки (досега не съм ходила, а и местата са ограничени)

http://banmz.eu/bg/home

Ако има нещо официално за моята болест, ще ни информират.

преди 22 минути, Anne написа:

Да, мога, и за да добеш по - пълна представа, направо ти представям медицинската ми биография:

Започнала съм да седя по - късно, на 6 или 8 месеца, не помня точно, проходила съм чак на 2 - годишна възраст. До тръгването на училище живеех на село при баба и дядо, и понеже много се уморявах дълго да ходя пеша, а баба пък е с болен крак, и като ме взимаше с нея (дядо ми беше овчар  на полето от сутрин до вечер), до почти 7 - годишна възраст за средни и дълги разстояния баба ме возеше с количката,  защото не можеше да ме носи. На 1 - годишна възраст лекари от болница в София са ми лепнали много по - тежка диагноза. На 7 - годишна възраст с мама ходихме в детската неврологична болница. Нови изследвания, някои от които болезнени, и пак нова диагноза, по - лека уж. На 14 - годишна възраст пак ходихме в болницата (повикаха ни), нови болезнени изследвания, накрая мускулна биопсия и бам - трета диагноза, този път вярна, на база на изследването от мускулната биопсия. За по - тежките диагнози - нито извинение към нашите, нищо нищо, а нашите през годините се бяха побъркали от страх и притеснение за мен. Имала съм диагнози, според които не би трябвало да ходя. Е, за вродената миопатия казаха - нелечима е. Същата година развих сколиоза, казаха, че е следствие от болестта.

Допреди няколко години си бях добре, но по принцип при невромускулните заболявания хората не живеят много дълго (зависи много кой вид и подвид е заболяването). Има също така възможности за влошаване. Освен сколиозата, друго, съпътстващо миопатията е слабост, белодробни заболявания (бронхит). Не се изключва вариант да се наложи пак да седна в количка. Нощем понякога имам ужасни крамп, а нито спортувам, нито се натоварвам. Адски болезнени са. Не знам докога още ще мога да ходя, а мисълта пак да седна в количка, ме депресира. При някои видове невромускулни заболявания хората не живеят повече от 30 - 40 години.

Ето мои снимки, да видите колко слаба съм била през годините, не е само проблемът с храненето. На едната съм в първи клас на 8 години и на другата съм на другарската среща в 8 клас на 16 години. Никога не съм спазвала диети. После ще кача и по - нови снимки.

Забравих да кажа: Започнала съм да се уча да ходя, държейки се за таблата на леглото на баба и дядо. Първо съм преплитала краката, после с разкрач, нормално съм започнала да ходя по - късно. По стълбите на къщата на село се качвах и слизах буквално облегната и държейки се за стената, качвах се странично. В училище все се държах за парапетите на стълбите, с едната ръка се държа за парапета, с другата - се подпирам на единия крак, уморително ми беше изкачването. В часовете по физическо мост не можех да правя, нито да ходя по греда (освен ако не ме държат за двете ръце).

DSC09378.JPG

DSC09386.JPG

През 2009.

287743_114550272023253_835422903_o.jpg?_

И миналата година:

Ужас. Звучи страшно.

Не се предавай и не се занимавай с глупости. Гледай си здравето. Не обръщай внимание, винаги ще има хейт. 

Дори и да си напълно здрава, примерно. Винаги има хейт. Проблемът не е в теб.

Еха шаржовете текат с пълна сила и си мисля че това облекчение за ТЕЛК не се отнася за АБПФК Кити-Анне ма да видим ко ще кажат от Мпнтана

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

Ужас. Звучи страшно.

Не се предавай и не се занимавай с глупости. Гледай си здравето. Не обръщай внимание, винаги ще има хейт. 

Дори и да си напълно здрава, примерно. Винаги има хейт. Проблемът не е в теб.

Хейта не е свързан с това че е болна а с отношението й към хората

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Ужас. Звучи страшно.

Не се предавай и не се занимавай с глупости. Гледай си здравето. 

Страшното за мен ще е да седна пак в количка. Не съм била в инвалидна, баба ме разхождаше в една за сядане, сгъваема, можеше да се сложи в багажника на колата ли на ремаркето на трактора. Много, много се уморявах като малка. После вече не, но сега пак много се уморявам да ходя, особено бързо. А стълбите винаги са ми били проблем, но сега - особено. Ако седна в количка, няма да мога да излизам навън. А така искам да имаме един асансьор............

И точно защото не знам колко ще живея, затова искам да си поживея добре и да опитам от всичко от живота (е, не чак всичко де). Винаги съм имала простички мечти, първата ми беше да мога да ходя, да тичам и играя като другите деца. После - да се науча да чета и пиша, тръгнах с голямо желание на училище. Обикнах книгите, започнах да си купувам списание "Мики Маус" и книгите на "Егмонт България", после и други книги, мечтаех си да имам голяма библиотека с добре пазени книги, списания, учебниците си ги пазех като скъп спомен от училище........ Мечтаех си да пътувам, да опозная България и някои хубави места по света....... Да завърша училище - завърших, леля пък не очаквах да стана - радост голяма, мечтаех си да се влюбя и да се омъжа............

Най - тъжното нещо за мен е човек да умре без да е бил влюбен, без да е правил секс, без да е бил женен, без да е пътувал, без да е оставил свои хубави снимки след себе си................

преди 15 минути, petie1 написа:

Хейта не е свързан с това че е болна а с отношението й към хората

Както хората се отнасят към мен, така и аз към тях. Бирмата ме тормози, а я помолих да ме остави на мира. Само ми губи времето и ме ядосва. Не разбирам какво иска от мен.

преди 12 минути, Anne написа:

Както хората се отнасят към мен, така и аз към тях. Бирмата ме тормози, а я помолих да ме остави на мира. Само ми губи времето и ме ядосва. Не разбирам какво иска от мен.

Я недей лъга точно причината за хейта е точно че се имаш за голяма работа ама си гола вода та затва и ти се смеем а не че си болна поне никой тук не те е подиграл затова

преди 25 минути, Anne написа:

Страшното за мен ще е да седна пак в количка. Не съм била в инвалидна, баба ме разхождаше в една за сядане, сгъваема, можеше да се сложи в багажника на колата ли на ремаркето на трактора. Много, много се уморявах като малка. После вече не, но сега пак много се уморявам да ходя, особено бързо. А стълбите винаги са ми били проблем, но сега - особено. Ако седна в количка, няма да мога да излизам навън. А така искам да имаме един асансьор............

И точно защото не знам колко ще живея, затова искам да си поживея добре и да опитам от всичко от живота (е, не чак всичко де). Винаги съм имала простички мечти, първата ми беше да мога да ходя, да тичам и играя като другите деца. После - да се науча да чета и пиша, тръгнах с голямо желание на училище. Обикнах книгите, започнах да си купувам списание "Мики Маус" и книгите на "Егмонт България", после и други книги, мечтаех си да имам голяма библиотека с добре пазени книги, списания, учебниците си ги пазех като скъп спомен от училище........ Мечтаех си да пътувам, да опозная България и някои хубави места по света....... Да завърша училище - завърших, леля пък не очаквах да стана - радост голяма, мечтаех си да се влюбя и да се омъжа............

Най - тъжното нещо за мен е човек да умре без да е бил влюбен, без да е правил секс, без да е бил женен, без да е пътувал, без да е оставил свои хубави снимки след себе си................

Ти щото сама не си губиш времето… 😀

Аз имах предвид Стивън Хогинг в поста си, а не Вашата болест, за която не съм запознат, защото Мая Манолова ми е дразнител.

Нямате представа колко ми е трудно да влизам в любимото ми място, и тази безсрамница, нагла, да ми се усмихва подигравателно, все едно съм непотребен, та дори ми е написала че съм мутра.

Аз съм толкова уравновесен и нямам нищо мутренско, а тя е нагла.

На Вас Ви е лесно, имате си някаква болест и сте си фокусирана върху нея. А на мен някаква дрисла, дето ми се превзема че била някаква си и това й дава силата да ми се подиграва.

Искам да бъда спокоен, но тя така ме предизвиква, че постоянно нещо в мен се обръща. Свивам се като кълбо от нерви, а няма никой, който да си представи какво ми е. Имам чувството, че от тва свиване ми се разграждат миелиновите обвивки на невроните. 

Може би само хората в темата за Voice to skull знаят какво чувствам.

току-що, kipen написа:

Аз имах предвид Стивън Хогинг в поста си, а не Вашата болест, за която не съм запознат, защото Мая Манолова ми е дразнител.

Нямате представа колко ми е трудно да влизам в любимото ми място, и тази безсрамница, нагла, да ми се усмихва подигравателно, все едно съм непотребен, та дори ми е написала че съм мутра.

На Вас Ви е лесно, имате си някаква болест и сте си фокусирана върху нея. А на мен някаква дрисла, дето ми се превзема че била някаква си и това й дава силата да ми се подиграва.

Искам да бъда спокоен, но тя така ме предизвиква, че постоянно нещо в мен се обръща. Свивам се като кълбо от нерви, а няма никой, който да си представи какво ми е. Имам чувството, че от тва свиване ми се разграждат миелиновите обвивки на невроните. 

Ти с какво се занимаваш? Свободен ли си? Кола имаш ли? Пишеш Ентелегентно като Анка,тя си търси мъж… 👀

Какъв ти мъж какви ти жени?

Ти имаш ли представа какво е да ти се подиграва Мая Манолова от всеки баннер в любимото ми място, в което има кой да ме чуе, щото всички в блока ме избягват.

Аз иначе съм спокоен, но болката от това, че някаква дрисла ми се подиграва е нетърпима и пиша ли пиша, наместо да взема да мисля за нещо друго, та сам си се вкарвам във филма.

преди 18 минути, kipen написа:

и тази безсрамница, нагла, да ми се усмихва подигравателно, все едно съм непотребен, та дори ми е написала че съм мутра.

боко ти ли си бе

какво направи със шкафа с кинтите ?

преди 25 минути, kipen написа:

А на мен ми се ухили Бабикян баси къамета крив и трябва да одя се оплаквам на арменския поп

И миналата година:

сигурна ли си че диагнозата ти е вярна

като гледам си на  2 крака

да не те баламуркат  лекарите да точат кинти

а да ти трябва някое друго кебабче за сила

преди 5 минути, petie1 написа:

А на мен ми се ухили Бабикян баси къамета крив и трябва да одя се оплаквам на арменския поп

да ги хване човек за шията и да ги пита от къде пари за реклама по билбордове и сайтчета

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.