Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация или подобрение на старата

Featured Replies

• Автор
преди 8 минути, Raze написа:

Но е DDR3, освен ако нямаш и някоя DDR4. Новите процесори от последните ~4 години не работят с такава. Иначе за бюджета може да вземеш дори 6-ядрен процесор:

Количка: ASROCK B450M PRO4 AM4, AMD Ryzen 5 1600 3.4GHz AM4, Patriot Viper Steel 8GB 2x4 3200Mhz PVS48G320C6K, продукти и цени. (nikem-bg.net)

А за ~50 лв. отгоре паметта ти става 2х8 GB: G.Skill AEGIS DDR4 2x8GB F4-3200C16D-16GIS - цена. (nikem-bg.net)

Вариант е и да вземеш този процесор, на който вградената видеокарта е по-добра от твоята, въпреки че е 'само' с 4 ядра:

AMD Ryzen 3 3200G 4.0GHz 6MB 65W AM4 MPK - цена. (nikem-bg.net)

За захранването и кутията нищо не си казал, дано да станат.

Захранване fsp group ax500-a

Кутия Zalman Z3 plus с 5 вентилатора

преди 2 минути, MIRAMAX7 написа:

Колко мога да искам на моята с рам паметта? 

За дъно, процесор и памет - 40-50 лв., стига да има кой да купи подобна антика.

• Автор
преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Този е без видеокарта.

Е ако става, ще си оставя моята, аз и без това игри не играя. Компа се включва 2 пъти седмично. Точно затова исках лек ъпгрейд, основно на паметта ама то какво стана.. 

преди 1 минута, MIRAMAX7 написа:

Захранване fsp group ax500-a

Кутия Zalman Z3 plus с 5 вентилатора

Кутията бива, ама захранването го смени. Едно подобно ми изгърмя преди години, а това е чудно как е живо още.

Минимум нещо такова: PSU FORTRON HYPER 80+ PRO 550 - цена. (nikem-bg.net)

преди 5 минути, MIRAMAX7 написа:

Е ако става, ще си оставя моята, аз и без това игри не играя. Компа се включва 2 пъти седмично. Точно затова исках лек ъпгрейд, основно на паметта ама то какво стана.. 

Ти ще вземеш за 300лв. от приятел дъно и процесор, но ще ти трябват и за памет още 100.

• Автор
преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

Я да почнем отначало:

- как закупихте SSD-то?

- за какво основно се ползва системата ви и кое ви подтикна към ъпгрейд?

По-добре да направя нова тема, защото тотално се промени концепцията на тази. 

Ssd ми е от познат, който си продава системата. На няколко месеца, гаранционно. 

Системата НЕ се ползва за игри, освен една, която тръгва без проблем и на сегашната ми конфигурация. Ползва се основно за браузване и пренасяне на информация от телефона към хард дисковете и обратно. Затова поисках това нещо да се случва бързо. Дори самия комп се включва не повече от 3 пъти седмично. 

• Автор
преди 16 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ако не е тайна с каква скорост копираш в момента към твърд диск (и какъв е той) и към телефон?

Мисля си, че най-евтино ще ти е просто да продадеш SSD-то.

В момента съм с ужасни хард дискове. Дори не засичам времето. Огромно е. Компютъра ми зарежда за поне 20 мин от копчето до момента, в който мога да започна да го използвам нормално. 

W10? Лоши сектори? PIO Mode?

Работил съм на много по-слаби машини - 20 мин, зареждане никога не съм имал на коректно работещ компютър.

Замислял ли си се за hibernate?

• Автор
преди 39 минути, plamen_petrov_80 написа:

Работил съм на много по-слаби машини - 20 мин, зареждане никога не съм имал на коректно работещ компютър.

С W10 съм да. Който е инсталиран нелегално преди повече от 5-6 години. 

Сега непрекъснато ми изписва: Моля активирайте Windows. Не знам от къде да си сеаля читав. Купих си и стандартен хард диск - Seagate Barracuda 7200rpm 64mb кеш, 1тб. По-добре на него да кача един уиндоус и да си действам. Вероятно ще е значително по-добре

• Автор
на 23.07.2021 г. в 23:01, plamen_petrov_80 написа:

Инсталирах нов уиндоус от сайта на Microsoft. На новия ми хард диск - Seagate Barracuda 1tb 7200rpm 64mb кеш. 

От натискане на копчето до започване на работа с компютъра- 17 секунди. 

Мисля, че проблема е решен. 

на 10.06.2021 г. в 12:30, Can Oa написа:

SSD ако е с DRAM умира много трудно но като го прави е с ряз :) Обикновено умира контролера има шанс за възстановяване на информацията ако някой се наеме да бъзърка контролера.

SSD без DRAM само за неважна информация и домашни/геймърски компютри.

Извинявай за лаишкия въпрос, но как може да се разбере кое ССД е с ДРАМ?

Отворих сайта на БурканКомпютърс и набързо погледнах 2-3 диска, но не открих да пише имат ли ДРАМ или нямат.

на 23.07.2021 г. в 22:15, Raze написа:

Кутията бива, ама захранването го смени. Едно подобно ми изгърмя преди години, а това е чудно как е живо още.

Минимум нещо такова: PSU FORTRON HYPER 80+ PRO 550 - цена. (nikem-bg.net)

Не си заслужава брат, няма как тази конфигурация да натовари до толкова това захранване, че да изгори. Ще си умре със старото.

преди 10 часа, Shreek написа:

Извинявай за лаишкия въпрос, но как може да се разбере кое ССД е с ДРАМ?

Отворих сайта на БурканКомпютърс и набързо погледнах 2-3 диска, но не открих да пише имат ли ДРАМ или нямат.

Производителя, трябва да написал във спецификациите наличието на DRAM cache, както и от детайлно ревю на въпросното SSD. 

Погледни и следната листа от тук. Но е възможно да не е напълно вярна:

https://pcpartpicker.com/products/internal-hard-drive/#t=0

П. П. При евтините SSD-a липсва кеша. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.