Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

• Автор
преди 11 минути, Бонбон с катран! написа:

Аз не знам защо ти не виждаш записите за регистъра.

Аз виждам, но много хора само ще цъкнат на файла и ще го изтеглят, без да знаят какво прави. Не ме занимавай повече с елементарни обяснения.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

току-що, Joss Bomon написа:

Аз виждам, но много хора само ще цъкнат на файла и ще го изтеглят, без да знаят какво прави. Не ме занимавай повече с елементарни обяснения.

Нали затова съм внесъл запис на съдържанието. Ти и него не виждаш.

• Автор
преди 2 минути, Бонбон с катран! написа:

Нали затова съм внесъл запис на съдържанието

Внесъл си, но след като повдигнах въпроса. Само тъпчем темата с излишна плява!

току-що, Joss Bomon написа:

Внесъл си, но след като повдигнах въпроса. Само тъпчем темата с излишна плява!

Внесъл съм 20 секунди след поста чрез редакция. А ти опляви с 20 мнения за 20 минути докато съзреш истината.

• Автор
преди 1 минута, Бонбон с катран! написа:

А ти опляви с 20 мнения

Аз съм автора на темата и имам право да коментирам с какво да се пълни!

В случая, видеото ти дублира нещо, което е дадено само една страница назад. Това показва, че не четеш и не осмисляш даденото от останалите, което е обидно и пренебрежително към авторството на материала им!

Малко актуални ключове за използване със setup.exe:

Installs or upgrades Windows.
Setup.exe [/debughelp] [/auto upgrade; dataonly; clean>] [/quiet]
[/installdrivers <driver_folder_path>] [/noreboot]
[/installlangpacks <language_pack_folder_path>]
[/showoobe <none;full>] [/unattend:<answer_file_path>]
[/postoobe < setupcomplete.cmd_path>] 
[/copylogs < destination_path_for_setup_logs>]
[/pkey <product key>][/addbootmgrlast][/Compact][/CompactOS]
[/imageindex <index>]

/debughelp
	Shows Windows setup help window with debug command line arguments
/auto «upgrade; dataonly; clean>
	Enables automatic install with the corresponding migration choice.
/quiet
	Suppresses Windows setups user interface.
/installdrivers <driver_folder_path>
	Instructs Windows Setup to install drivers from the specified location.
/noreboot
	Instructs Windows setup not to restart the computer. This will only suppress the first reboot. Subsequent reboots, if required, will not be suppressed.
/installlangpacks
	Instructs Windows setup to install language packs from the specified location.
/showoobe <none;full>
	Instructs Windows setup to skip (none) or force (full) the Windows Out-of-box-experience.
/unattend[:<answer_file_path>]
	Enables unattended Window£>etup mode.
/postoobe <setupcomplete.cmd_path>
	Instructs Windows setup to copy and use setupcomplete.cmd script from the specified location.
/соpylоgs<destinatiоn_path_fоr_setupLоgs>
	Instructs Windows setup to copy setup log files to the specified location.
/pkey < product key>
	Instructs Windows setup to use the specified product key. The product key must be given in the form of ABCDE-12345-FGHIJ-678SO-LMNOP, including dashes.
/CompactOS <Enable,Disable>
	Enables or Disables the CompactOS install mode.
/imageindex <index>
	Instructs Windows setup to install the image from the specified index number.

For additional information on Setup command line arguments, reference the Setup Help file.
For information on command line arguments specificto Windows Deployment Services, see the Windows Deployment Services d оси mentation.

Setup.exe.Switches.txt

преди 13 минути, Joss Bomon написа:

Аз съм автора на темата и имам право да коментирам с какво да се пълни!

В случая, видеото ти дублира нещо, което е дадено само една страница назад. Това показва, че не четеш и не осмисляш даденото от останалите, което е обидно и пренебрежително към авторството на материала им!

Dieva тоя биг брадър, dieva! Хайде утеши се с факта, че съм го дал нагледно същото. Благодаря за акцента. Наистина не чета всяко съдържание и така правят повечето. Така че ползата е в положителна насока!

@Бонбон с катран!, някои хора нямате спирка в стремежа да докажете на всяка цена, че вашата крава е мъжка!
И к'воо - теква ли ти мъзгата като го постигнеш след осирaне на N страници?
От такова празнодумие, в плявата се загубват интересните постове 

@цър-вул Имаш ли някаква идея за регистрационни ключове, полезни за добавяне? Понеже ще декомпилирам инсталационния файл за да махам изискването и това ще стане днес.

преди 1 час, Aquaris написа:

@vpvelev ако не са оргиналдъ, виж дали defender-а не ги спира

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Благодаря, Aquaris! Не се бях сетил за това, но вече ги изтрих, защото и без това ми бяха омръзнали. :) Ще пробвам с някоя друга игра.

П.П. Сетих се, че FarCry го бях дал в изключенията на дефендер-а, но пак не тръгваше.

Разглеждайки внесения ключ за заобикаляне на TPM, констатирам че ако е заложен предварително в настоящия регистър, инсталатора не го отразява! Къде се запазва при прилагането по време на инсталацията? Дали просто само тогава има отворена порта да чете всичко новозаписано в интервал от време? Тоест, инсталатора чете само каквото пише и се дописва. Имам съмнение, че редакцията на регистри в install.wim няма да работи, вероятно не съхранява такива записи като HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup следователно няма полза от внасяне на някакви промени, които по подразбиране вече видяхме, че са заложени и не ги прочита. Въпроса е къде да се търси ключа за редакция на такъв регистър?

Алоу, Програмиста!
Таа лъжичка не е за твоята уста, МАЙ.
Арее, пий кръФ
Другият вариант е dism++ с добавяне на .reg файл.

преди 2 часа, Бонбон с катран! написа:

Понеже ще декомпилирам инсталационния файл

Колкото написа скрипт за Windows Defender...iи ще декомплираш когато цъфнат наЛЪМИТЕ.

Edit: Не е смешно - тъжно е!

Не схвана мисълта ми. Подозирам, че нещата се случват само когато си в някакъв "отворен" режим. Аз не мисля, че такъв ключ като HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup ще се намери при декомпилирането, защото точно там трябва да се редактират стойности -> и ако такъв ключ отсъства, означава, че не е там мястото за внасяне на промени, които искаме.

Сиреч, ако вкарам ключ ще е аналог на същото да съм приложил рег файл предварително, рестарт и бут на инсталационен диск! Вече казах, че предварително записан рег не се чете!

преди 9 минути, цър-вул написа:

Вземи понаучи как работи регистратура. Спри да дрънкаш глупости, че се чудя как да сълзя - от смях или от страдание.

Лесно ти е да плещиш неща, които сам не си си обяснил.

преди 9 минути, цър-вул написа:

Вземи понаучи как работи регистратура.

Сега се замислям, че инсталатора има ограничение "permissions" за четене. И може да чете единствено създадените по време на инсталацията ключове! :) 

Не е нужно да го изучавам.

преди 1 час, vpvelev написа:

Благодаря, Aquaris! Не се бях сетил за това, но вече ги изтрих, защото и без това ми бяха омръзнали. :) Ще пробвам с някоя друга игра.

П.П. Сетих се, че FarCry го бях дал в изключенията на дефендер-а, но пак не тръгваше.

спираше се само определена опция, но не се сещам коя - гоогле ще знае
интересното е че я бях спрял на последните билдове на 10, а сега на 11, е по дефолт...мисля

може би беше в device security което при мен е без опции заради tpm?

Върнах се на 10 21H1. Не ме кефи 11. Поне за сега не става. Даже нотпада не работи, че ме карат да си го тегля. Смешници...

Освен всичко работи по бавно от десятката на Core i5 8-мо поколение процесор и съвременна настолна машина.

преди 1 час, Бонбон с катран! написа:

Демек няма намиране. Благодаря. Жив и здрав. :turkey4:

В мнението над твоето са ти дали насоката - WinPE. Сиреч, не гледай install.wim, а boot.wim, който е отговорен за първото зареждане.

преди 22 минути, dimo70 написа:

Върнах се на 10 21H1. Не ме кефи 11. Поне за сега не става. Даже нотпада не работи, че ме карат да си го тегля. Смешници...

Освен всичко работи по бавно от десятката на Core i5 8-мо поколение процесор и съвременна настолна машина.

Нормално. Все пак е много ранна, тестова версия и няма логика да го инсталираш за основна ОС. Тествай на друг дял, но не си затривай основната ОС. Иначе за от към скорост, поне на усещане, предния бил на Win11 беше по пъргав от 10-ката на моето ПС, но това може да е поради малкото софт. който имаше инсталиран на нея. 

FarCry 5 тръгна. Мислех че проблема е в Win11 като алфа или бета версия, не зная каква се води. Все пак от M$ се хвалят, че Win11 ще е геймърска ОС.

Явно в предишните игри нещо се е счупило в инсталационните файлове. Помня и че при Win10 ми искаше D3DCOMPILER_43.DLL, но и сега я сложих, но пак не тръгваха. Но за тази dll поне ми изписваше грешка.

преди 41 минути, dimo70 написа:

Даже нотпада не работи, че ме карат да си го тегля. Смешници...

Това не го разбрах. В какъв смисъл не работи. Има си я инсталирана по дефол.

https://streamable.com/d9am42

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.