Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 2 часа, Богатир написа:

Telegram и Signal

Леко четиво

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 744,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

преди 5 часа, iw123 написа:

Това не е проблем, инсталация без ТПМ копирате от папката sources на исо-то на 10 "appraiserres.dll" и го поставете в същата папка на 11 работи.

Оказа се, че проблем няма. Активирах го и явно съм от малкото късметлии.  ;)

2021-06-26.png

преди 6 часа, NEVADA написа:

Интересно, моят процесор го няма в списъка на поддържаните, как ли е станало инсталирането?

66.PNG

зз.PNG

Ми ти си инсталирал дев билд, почакай за нещо по-официално.

преди 5 часа, Богатир написа:

Май ще сложа един Линукс до десятката, както едно време ползвах с ХР

Аз съм сложил цели два Линукс-а до единайската за всеки случай. :)

При мен това се получава:

Capture.png

Само процесора ми е под въпрос. Може от M$ да се омилостивят и да го включат в групата :)

преди 8 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Откакто минах на Telegram преди няколко години, не съм поглеждал назад. Последния път като го ползвах дори не искаше да се логне или актуализира. Имаше някакъв проблем с версиите нещо.

Е, ти за това си махнал, щото Skype е на М$. В момента е гадна програма - факт. И е факт, че е такава програма точно заради M$. А когато я купиха, за времето си, не беше. Беше дори нещо уникално. Светиха и маслото като смениха протоколите, за да нямя п2п и всичко да им ходи в ръчичките, после и това с китайците направо изби рибата.. А колкото до Боза 10... Тоз Скайп яде яко диск, CPU и трафик (предполагам) без да съм го пускал.. За трафик предполагам, защото го снимфа и е колосален, ама дали е от процеса на Скайп - не знам. Ако са коректни тулчетата на микромеките, скайп или има огромен проблем с кода, или е дивашки сапйуеър, който постоянно смуче, изпраща и смята някаква информация. Най-осезаемо се забелязва след включване на машината.

преди 32 минути, freen написа:

Е, ти за това си махнал, щото Skype е на М$.

Ами не. Защото в един момент просто спря да работи. Боли ма иначе на кой е програмата. Иначе те я развалиха, да. Волно или не вече няма значение.

преди 39 минути, freen написа:

За трафик предполагам, защото го снимфа и е колосален, ама дали е от процеса на Скайп - не знам. Ако са коректни тулчетата на микромеките, скайп или има огромен проблем с кода, или е дивашки сапйуеър, който постоянно смуче, изпраща и смята някаква информация. Най-осезаемо се забелязва след включване на машината.

Имаше нещо по въпроса, но не само за Скайп, а за целия трафик на Windows 10 като цяло. Накрая се оказа просто телеметрията. Имаше анализиране на трафика с WireShark и май с Fiddler. Така или иначе щом сме се доверили да използваме тази ОС, трафика вече сме го прежалили. Същото и е с антивирусните продукти. Ако има недоверие просто се ползва алтернативна ОС или програма.

преди 10 часа, vpvelev написа:

Само процесора ми е под въпрос. Може от M$ да се омилостивят и да го включат в групата

Виждам, че си с TPM 1.2, a от вчера променените изисквания на MS са за TPM 2.0.
Що не пробваш пак да си пуснеш вградения fTPM на процесора, който е версия 2.0?
Не че за сигурността има някакво значение -  и софтуерните, и хардуерните са си все с пробойни.
Единствено сигурно нещо е магарията на Майкрософт за налагането на TPM-и.

Изтекъл е пълният документ за хардуерните изисквания на МS за Windows 11.
https://download.microsoft.com/download/7/8/8/788bf5ab-0751-4928-a22c-dffdc23c27f2/Minimum Hardware Requirements for Windows 11.pdf 

В него правят впечетление 2 неща за TPM:

- Upon approval from Microsoft, OEM systems for special purpose commercial systems, custom order, and customer systems with a custom image are not required to ship with a TPM support enabled.
- virtual machine ...  Windows 11 does not apply the hardware-compliance check for virtualized instances either during setup or upgrade.

Излиза, че за нормалнатата фунционалност на Windows 11, наличието на TPM не е изрично изискване.

преди 32 минути, Тамболианеца написа:

Излиза, че за нормалнатата фунционалност на Windows 11, наличието на TPM не е изрично изискване.

90% от компютрите нямат TPM, но пак ще си инсталират Windows 11! Тогава за чий * са сложили това ограничение?! Тези меките са меки и в главата!

преди 2 минути, Бонбон с катран! написа:

90% от компютрите нямат TPM

Пак се изхвърляш! Статистика? Изсмукана от пръстите...
Що не се опиташ да спреш да пишеш, колкото да си писал? Или поне не в техническите теми!

преди 2 часа, Тамболианеца написа:

Виждам, че си с TPM 1.2, a от вчера променените изисквания на MS са за TPM 2.0.
Що не пробваш пак да си пуснеш вградения fTPM на процесора, който е версия 2.0?

Благодаря @Тамболианеца! Тия неща за TPM въобще не ги следях и четях, особено това че имало вградено в процесора fTPM. Вкючих го в биос-а и сега всичко е зелено :) , а за процесора сега вместо ? показва ! - не зная това напредък ли е или още от M$ се чудят дали да го включат в зеления списък :)

Capture.png

преди 28 минути, vpvelev написа:

а за процесора сега вместо ? показва ! - не зная това напредък ли е или още от M$ се чудят дали да го включат в зеления списък

Честито. 👍
А това с '!' за процесора е двойна грешка:
- всякакви AMD процесори липсват у списъка на това програмче към тази й версия;
- ZEN 1 процесорите липсват и у списъка на Майкрософт.

Чудя се дали всекидневни молитви и палене на свещи въобще ще умилостиви сърцата на ония у Майкрософт.

преди 2 минути, Тамболианеца написа:

Чудя се дали всекидневни молитви и палене на свещи въобще ще умилостиви сърцата на ония у Майкрософт.

За какви сърца говориш. :) Такива фирми като тази и подобни Хамерикански нямат сърца. За пари ще те прегазят и захвърлят. Затова M$ явно са намислили нещо. Като се има предвид че имат най-платените пиари, съветници, маркетинг и др. подобни, не ми се вярва вдигайки толкова много летвата за хардуера, сами да си "режат клона". 

Пробвах WSL2 с едно Ubuntu 20.4 и работят нещата и в Win11. Явно искат от M$ да съберат всичко под една шапка (тяхната) - Линукс, Андроид, Епъл...

Не ги интересува, че монопола води до застой, а конкуренцията е развитие.

До каквото измислено от друга фирма се докоснат и го съсипват - Nokia, Skype...

току-що, цър-вул написа:

2.2.4

С тази версия процесора пак е с "?" :)

преди 20 минути, цър-вул написа:

Какво е новото, да чуем? Някакъв колхозник, ентусиаст, който няма нищо общо с Майкрософт, се пише за поддръжка и поставя свои изисквания или преписва листа от тук от там с допустим хардуер за да заложи в джаваскрипт програмата си филтър за търсене!? Филтъра ли е поправил? Или обнови списъка и чака за нови данни? Всеки ден нещо ново. Сигурно толкова е наясно с изискванията, колкото ние тук се разпитваме!

преди 1 минута, Бонбон с катран! написа:

Какво е новото да чуем? Някакъв колхозник, ентусиаст, който няма нищо общо с Майкрософт, се пише за поддръжка и поставя свои изисквания или преписва листа от тук от там с допустим хардуер за да заложи в джаваскрипт програмата си филтър за търсене! Филтъра ли е поправи? Или обнови списъка и чака за нови данни? Всеки ден нещо ново. Сигурно толкова е наясно, колкото ние тук се разпитваме!

Е, и? В GitHub често има доста качествени проекти макар и на независими разработчици и дори MS се канят (ако не са ги) да ги купят.

Нормално е да има често нови версии в началото, докато се изчистят изискванията и т.н. После интервала им ще намалее.

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Е, и? В GitHub често има доста качествени проекти

В GitHub има ВСЯКАКВИ проекти! Така че подозрението ми не пада. Той да каже какво е новото. Аз само ще гледам сеира. :) 

току-що, Бонбон с катран! написа:

Аз само ще гледам сеира. :) 

Не гледай сеир, а си инсталирай Win11 ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.