Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Как може да се върна на 21Н1 , при положение, че Windows Old е изтрит? Имам си инсталационен диск, какво ще стане с активацията?

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Мъчих се със скенера, опитах тази VueScan 9, но и тя е пълна мента. На същия комп , на друг ССД (Самсунг) имам Уиндоус 7 Улт, отворих него, за да си свърша работата, останах очарован колко лесно и как всичко работи! Боже, та той е и толкова красив! Утре сутрин разкарвам това 11 барабар с ТРМ модула му и ще си върна 21Н1. Май ще трябва при преинсталацията да откача Самсунга, да не вземе да запише нещо и там, дето ще ми отвори работа после.

887.png

преди 1 минута, NEVADA написа:

и тя е пълна мента.

Тук маалко не мога да се съгласяс теб! Работи си добре. Да, не поддържа скенери от 2000-ната...

• Автор
преди 9 минути, NEVADA написа:

имам Уиндоус 7 Улт, отворих него, за да си свърша работата, останах очарован колко лесно и как всичко работи! Боже, та той е и толкова красив!

Така е! До момента нищо по-добро от 7 не са вадили от М$ /лично мое мнение, с което не ангажирам никого да ми отговаря/.

преди 21 минути, цър-вул написа:

скенери от 2000-ната...

12.png

https://www.canon-europe.com/support/consumer_products/products/scanners/lide_series/canoscan_lide_110.html?type=drivers&language=en&os=windows 10 (64-bit)#disclaimer

Драйвърът е от 2016г. Виждаш, че ппроцесори от преди 2-3 години не ги броят.
Пробвай да стартираш инсталатора в Windows 8 съвместим режим.

Честит имен ден!

преди 39 минути, Joss Bomon написа:

Така е! До момента нищо по-добро от 7 не са вадили от М$ /лично мое мнение, с което не ангажирам никого да ми отговаря/.

Не е само твое, но и мое. Виж, за LTSC и LTSB, съм на същото мнение както за Win 7. Има най важното в тях, за да ти върши чудесна работа. Като за нормален ползвател а не като  за професор от кембриджския университет.

колегииии......

некой да ми обесни как се стигна до следната снимка:
https://1drv.ms/u/s!AlFnEKtjtlmdr8oDxHO0MBuW-phMQQ?e=Nxhu32
аз нямам обяснение.................

не съм пипал нищо, не съм свалял исо-та, не съм инсталирал

само е дошло между неделя следобяд и днес (18:00)

Joss, по-сериозно моля

Spoiler

While we recommend that all PCs meet the full hardware requirements for Windows 11, we are allowing some limited exceptions as we apply these new restrictions. All Windows Insiders who have already been installing builds from the Dev Channel on their PCs up through June 24, 2021 will be allowed to continue installing Windows 11 Insider Preview builds even if their PC does not meet the minimum hardware requirements. Insiders with PCs already in the Dev Channel have been installing and giving feedback on builds with Windows 11 features since last year. Our way of saying thanks is to go ahead and give them the opportunity to see everything come together. However, this comes with some important tradeoffs we want to call attention to:

• Because these devices do not meet the new hardware requirements, there may be issues and bugs that impact the experience of Windows 11 on these PCs that may not get fixed.
  • If at any point something goes wrong on one of these PCs that requires having to go back to Windows 10, you can use the media creation tool here to go back to the Windows 10. These PCs will not be given another exception and not allowed to upgrade to Windows 11 Insider Preview builds again. They will be treated as a new PC and the minimum hardware requirements will be enforced as highlighted above.
  • Once Windows 11 is generally available, these PCs will be opted out of flighting and will not be able to receive future Windows 11 Insider Preview builds. These PCs must clean install back to Windows 10 with the media (ISOs) that we provide and can then join the Release Preview Channel to preview Windows 10 updates.
  •  
преди 3 часа, Joss Bomon написа:

Ами той Бил Гейтс беше още там след пускането на 7 се оттегли и стана една там манджа с грозде .Аз още 8 не съм ползвал и не смятам скоро да мигрирам на  някоя от новите им ОСта .

OfflineInsiderEnroll: Станьте инсайдером Windows 11 без учетной записи Microsoft 

https://www.comss.ru/page.php?id=7762

Установка Windows 11 без модуля TPM 2.0 и Secure Boot

https://www.comss.ru/page.php?id=9241

Източник comss.ru

преди 1 час, Maxim Todorov написа:

OfflineInsiderEnroll: Станьте инсайдером Windows 11 без учетной записи Microsoft 

https://www.comss.ru/page.php?id=7762

Установка Windows 11 без модуля TPM 2.0 и Secure Boot

https://www.comss.ru/page.php?id=9241

Източник comss.ru

Максим, има и по-лесен начин за инсталиране На Windows 11 на неподдържани системи. Инсталира се на виртуална машина. Прихваща се в wim и от там директно се залива на диска. Аз така инсталирах без поддръжка на секюр бут и тпм. Проблеми няма, работи си идеално.

Няма да се оправят тия нехрани-Майковци

на 30.06.2021 г. в 15:32, цър-вул написа:

Виждаш, че ппроцесори от преди 2-3 години не ги броят.

Докато потребителите се чудим защо Майкрософт реже от Windows 11 технически пригодни процесори, истината май ще се окаже още по-зловеща. Причината май са задаващите се нови процесори с нови Intel LGA1700 тази есен и AMD5/LGA1718 напролет сокети, нови чипсети, pci-e 5.0,  DDR5, чиято съвкупност е несъвместима с всички съществуващи компоненти в момента. Майкрософт явно не желае да се обременява прекалено много със софтуерен ОС  съпорт на хардуер в следващите 10 години, който Интел и АМД пращат безпощадно директно в музея още тази година - LGA1151, LGA1200, AM4 и т.н, всички чипсети (A,B,H,X,Z)(100,200,300,400,500), DDR3, че и DDR4.

Таймингът на Windows 11 съвпада с новите тайминги на Интел и АМД.
2022 се очертава доста турбулентна година в Windows 10/11 за съвместимост за работа с новия предстоящ хардуер.
За Линукс ще е още по-зле.

https://hothardware.com/news/amd-ryzen-am5-cpus-2022-intel-z790-raptor-lake-q3 
https://hothardware.com/news/amd-zen-4-am5-lga-1718-socket-compared-alder-lake-s-lga-1700

Накоклатих се и аз и си инсталирах Windows 11. Засега във виртуалка - докато не излезе окончателно. Харесва ми, пипнали са дизайна добре.
Единственият кусур към Windows 11, който имам първоначално е невъзможността да се премести таскбар лената читаво горе на екрана. Самият таскбар се мести, но календари, нотификации и т.н. си остават в долния край.

преди 1 час, Тамболианеца написа:

Засега във виртуалка - докато не излезе окончателно

Ще има да чакаш най-късно до края на годината .

преди 23 часа, Тамболианеца написа:

Докато потребителите се чудим защо Майкрософт реже от Windows 11 технически пригодни процесори,

Ами това е като 5Г и аз имам телефон на година но нямам 5г . Трябва да си купя от новите смартфони да имам 5Г .

преди 1 час, Тамболианеца написа:

Единственият кусур към Windows 11, който имам първоначално е невъзможността да се премести таскбар лената читаво горе на екрана. Самият таскбар се мести, но календари, нотификации и т.н. си остават в долния край.

Windows-11-Move-taskbar.png

преди 1 час, adersa написа:

Ще има да чакаш най-късно до края на годината .

Ами това е като 5Г и аз имам телефон на година но нямам 5г . Трябва да си купя от новите смартфони да имам 5Г .

О, аз и не бързам, има толкова много неща да изпробвам.

В момента Майкрософт Иван ме забавлява да ми чете Калдата на глас на български, докато разглеждам и свалям игри от маркета да ги пробвам във виртуалката.
"Избрахте Майкрософт Иван като глас по подразбиране"
И доста успешно и точно чете между другото.

@цър-вул

Точно това съм направил, но резултатът не е добър:

https://i.imgur.com/svy6LRa.jpg 

Вярно е че е още рано,  но пък все повече ми харесва даже и в този му суров вид.

Малко фън с Майкрософт Иван, силата на записа се получи слабо по моя вина, но пак се чува:

https://icedrive.net/0/b5wlyu9DYL 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.