Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 12 часа, Lumiere написа:

то даже надграждането не е много препоръчително, оства и една могъща папка Windows. old , по скоро за да верифицира инсталацията и хардуера да вземе ключ, но то това пък е и от 7 към 10 и от 8-8.1, идеята ми е , когато имаш възможност винаги инсталирай на чисто 😉 

Предвид, че една камара инженери са дали вариант да се прави ъпгрейд, защо си мислиш, че си прав? Вероятно ти знаеш повече и можеш повече? Очевадно е, че искат да си хвълиш старата техника, заради един глупав Windows.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 3 часа, S197 написа:

една камара инженери

за да оправдаят необходимостта от присъствието си, са усложнили всичко до немай къде. Като се разправях с ТРМто , видях какво представлява съдържанието на "Поверителност и защита"-един билюк излишни неща, които за един обикновен потребител нямат никакво значение. Само създават усещането, че не ти решаваш какво да прави компютъра. Сигурен съм, че повечето ползващи (щях да напиша притежатели) уиндоус 11 не са и чували за тази папка. И в определен момент, когато тя се намеси и попречи на нещо, почват да пищят, че имало лагване. Също като телефона ми Редми 11 про+5Джи, особено след последното актуализиране преди два дни, са го наблъскали с толкова дигитален боклук, че не може да се намери как да се направи една проста аларма. Това е основната причина да се гледа назад, когато нещата бяха по-елементарни и практични. Все пак 11 е много добър, много трудно бих го сменил с 10 или 7, имам ги и двете на друг компютър, като ме хване носталгията, сядам там.

От долу част от бъркотията...

1.png

2.png

преди 5 минути, N47X написа:

Сигурен съм, че повечето ползващи (щях да напиша притежатели) уиндоус 11 не са и чували за тази папка.

За коя папка говориш? За оная папка ли? 😎
Много говорене и нищоказване....

преди 7 минути, N47X написа:

за да оправдаят необходимостта от присъствието си, са усложнили всичко до немай къде. Като се разправях с ТРМто , видях какво представлява съдържанието на "Поверителност и защита"-един билюк излишни неща, които за един обикновен потребител нямат никакво значение. Само създават усещането, че не ти решаваш какво да прави компютъра. Сигурен съм, че повечето ползващи (щях да напиша притежатели) уиндоус 11 не са и чували за тази папка. И в определен момент, когато тя се намеси и попречи на нещо, почват да пищят, че имало лагване. Също като телефона ми Редми 11 про+5Джи, особено след последното актуализиране преди два дни, са го наблъскали с толкова дигитален боклук, че не може да се намери как да се направи една проста аларма. Това е основната причина да се гледа назад, когато нещата бяха по-елементарни и практични. Все пак 11 е много добър, много трудно бих го сменил с 10 или 7, имам ги и двете на друг компютър, като ме хване носталгията, сядам там.

От долу част от бъркотията...

1.png

2.png

Аз не виждам нещо излишно. 

Аз tpm нямам. Заключвам само, че преди време като пробвах тая версия, леко лагваше, а сега е много повече.. . 8 гб рам, core i5, интелска графика 3000 +ссд. чак да е толкова зле, не съм съгласен.

Проблемът е явно при теб! Ползвам Core i5 3320, нямам TPM и никъде не ми е забило в инсайдърските издания с изключение на Bluestack 5 (и някоя игра вътре) от 2-3 издания насам. Силно натоварва системата.

преди 4 минути, S197 написа:

8 гб рам, core i5, интелска графика 3000 +ссд. чак да е толкова зле не съм съгласен.

Не е зле, само че инсталирай начисто. И си сложи само драйвера на интелската графика от сайта им. Другите драйвери остави каквото ти сложи 11-та.

Интересно, че днес пристигна нов билд за инсайдерите:

LUazQQ2.png

Малко е притеснително, това което пише за Canary-те. Ама ще видим.

За Канарския канал

Canary Channel е мястото за преглед на промените в платформата, които изискват по-дълго време за изпълнение, преди да бъдат пуснати на клиентите. Някои примери за това включват големи промени в ядрото на Windows, нови API и др. Компилациите, които пускаме в Canary Channel, не трябва да се разглеждат като съответстващи на конкретна версия на Windows и някои от промените, които изпробваме в Canary Channel, никога няма да се изпратят, а други могат да се появят в бъдещите издания на Windows, когато са готови.

Компилациите, които ще бъдат прелети до Канарския канал, са "горещи от пресите", летящи много скоро след построяването им, което означава, че ще бъде направено много малко валидиране и документация, преди да бъдат предложени на Insiders. Тези компилации могат да включват големи проблеми, които могат да доведат до невъзможност да използвате компютъра правилно или дори в някои редки случаи да изискват преинсталиране на Windows. Ще предложим ограничена документация за Canary Channel, но няма да публикуваме публикация в блога за всеки полет – само когато са налични нови функции в компилация.

Нашият Канарски канал няма да получава ежедневни строежи; Въпреки това, ние може да се засили освобождаване изгражда по-често в бъдеще.

Водният знак на работния плот, който виждате в долния десен ъгъл на работния плот, е нормален за тези предварителни компилации.

Обявяване на Windows 11 Insider Preview Build 25336 | Блог на Windows Insider

преди 1 час, vpvelev написа:

Не е зле, само че инсталирай начисто. И си сложи само драйвера на интелската графика от сайта им. Другите драйвери остави каквото ти сложи 11-та.

Върнах имиджа с 10ката. Не ми се разправя с чисти инсталации, тъй като после убиваш няколко часа в настройки, сваляне и инсталиране на необходимия софт. За тва ползвах ъпгрейд-а.

Няма проблеми за сега с новия билд 25336. Но явно има доста промени, защото едно че 1 час стоя на 68%, отделно като влязох започна да ме пита за неща за които пита при чиста инсталация (телефон да свържа, за какво предимно ще използвам уина, искам ли офиса да купя и други подобни).

преди 43 минути, S197 написа:

Не ми се разправя с чисти инсталации, тъй като после убиваш няколко часа в настройки, сваляне и инсталиране на необходимия софт.

Както решиш. На мен не ми пречи за около 1-2 часа да си кача 10-15 програми, които ползвам.

Отделно и че го сравнявам като с прането на бельото например. Като направя чиста инсталация и лъха на свежест и чистота. И ако има проблеми поне знаеш че не са от стари и замърсени неща (сервизи, библиотеки и други остатъци особено от предишни версии на Windows).

• Автор
преди 1 час, S197 написа:

Върнах имиджа с 10ката.

Сигурно вече нямаш спомени за кой път връщаш... Нямам представа какво правиш за да омажеш системата, но не хардуера или 11 са ти проблема, защото 11 съм инсталирал на много по-слаби машини от твоята и всичко си работи безпроблемно. Все пак, става дума за чисти инсталации!

преди 53 минути, Gangosa написа:

Някой пробвал ли е тоя начин за инсталиране на 11 на неподдържан компютър или лаптоп?

https://www.zemania.com/how-install-windows-11-on-unsupported-pc/

Има не една , нито 2 теми по този въпрос, в тази тема. Още преди година хората масово го ползват. Още с излизането на RUFUS - версия 3,16

преди 10 часа, S197 написа:

Предвид, че една камара инженери са дали вариант да се прави ъпгрейд, защо си мислиш, че си прав? Вероятно ти знаеш повече и можеш повече? Очевадно е, че искат да си хвълиш старата техника, заради един глупав Windows.

А ти защо си мислиш, че аз не съм! ;) 

на 5.04.2023 г. в 19:36, S197 написа:

Отдавна не съм посещавал темата, но да питам има ли хора с този Windows и да карат на вградени интелски карти като мойта 3000HD? Да кажат как се държи? Защото последно, когато го ползвах имаше лаг в анимациите при десен клик на празно място, с това новото меню, а със старото няма проблем. Предполагам е нещо от драйверите или самия Windows, тъй като нямам проблем на други места.

И аз не бях чел последните страници от една седмица и се натъкнах на твоя пост. 
Твоята интелска видеокарта е 3000ХД версия и всe имаш някакъв проблем от как пишеш в тази тема, който е един и същ във всичките ти постове.
Мойта интелска карта е 2000,процесора е   Е8600 и 4 банки по 1 гигабайт памет DDR3. Всичкото във  SSF кутия, модел HP Elite 8200. Качил съм Win 11 22000 .132 август месец, преди по вече от година и половина и постоянно, ежемесечно е обновяван до последна актуализация  22000.1761 (март, 2023). Машинката все още работи много прилично без да ми е направила нито един проблем до сега. Пишещите в тази тема са забелязали, че по рано редовно показвах със снимки всяко едно обновление тук. (върни се по назад в темата и ще го видиш и ти.) Нямам TPM  нямам акаунт и още нещо, което вече и не го помня. 11 -ката ми беше пратена от колегата  ""Joss"" (можеш да го питаш ако не вярваш) и до ден днешен нито е преинсталирана, нито ми е правила някакъв проблем. От оная дата(17 август 2021 година) до ден днешен съм правил експерименти най вече със Win 11 като чиста инсталация включително и на много компилирани версии. Може би са до сега около 60-70. Всичко си работи отлично на машината, която ползвам за експерименти. Обикновено работя с дадена 11-ка, около 1-2 седмици, за да видя как се държи в работата, която мен ме интересува. Нямам тежки обработки, които да ползвам. Експерименталната ми машинка е със Интел G645 и 8 гига RAM - съвсем малка - 250 Х 250 Х 65 мм - фабрична) Вие, с тези гардероби , със тези процесори - 7 ма до 11 версия на Интел, все намирате проблеми.
Не съм срещал Цър-вул, Joss, velev,  нушо, Жорката от раздела за вирусите да са се оплакали нито един път, че нещо не им е наред. А темата може да се каже , че най често я посещавам.
Вашето е от много философия и мързел. Хората са ти подсказали: Направи си чиста инсталация и я поддържай така, както е написано в дебелите книги.

https://learn.microsoft.com/en-us/windows-insider/flight-hub/

преди 20 часа, Kolev72 написа:

22000.1761

Успя ли да инсталираш бг исото?

22000.1761.230321-1537.CO_RELEASE_SVC_PROD3_CLIENTMULTI_X64FRE_BG-BG

на 5.04.2023 г. в 20:15, цър-вул написа:

Някой да е правил реинсталация от облака?

по-скоро "Reset" отколкото преинсталация ❤️ 

както казах, рества, но не преинсталира....

с акаунта към майкрософт 😉 не всеки ползва локлна регистрация..ся ако ще се изпитваме тука 😉 по-убаво да ходя да пускам клипове, майна 😉 

преди 10 минути, цър-вул написа:

Как връзваш машината към облака?

предполагам имаш шредвид тази идея?!

https://gofile.io/d/RAsOCl

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.