Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

програмка за регулиране на оборотите на вентилаторите за видеокорта нвидия

Featured Replies

търся програмка за регулиране на оборотите на вентилаторите за видеокорта нвидия

драйвърът е сложен но не намирам откъде мога да увеличавам или намалям оборотите на вентилаторите

става дума за комп на приятел - аз винаги съм бил с видео на амд и не съм толкова запознат с нвидия

амд си имат отделна програма за оборотите и за клок

предполагам че и при нвидия ще е така

става дума за https://factorbravo.com/product/inno3d-gtx-1660-ti-twin-x2

https://www.inno3d.com/en/tunit_ocutility

това ли трябва да е ???

https://www.msi.com/Landing/afterburner/graphics-cards

или това ?

По-добре не си прави експерименти. Едва ли е толкова гореща и шумна видеокартата, че да и променяш оборотите на перките. Също и с overclock не очаквай кой знае каква разлика. Я има 5-6 кадъра разлика, я не.... Виж този клип, но имай в предвид, че там модела видеокарта е друг, а и всичко си е индивидуално и на късмет:

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Също и с overclock

нестава дума и за клок !

просто се въртят прекалено бавно и искам ръчно да им задам повече обороти

преди 1 минута, mr. 5r0ff написа:

просто се въртят прекалено бавно и искам ръчно да им задам повече обороти

А в този момент температурата каква е? Може да не се налага увеличаване на потока.
Може да пипнеш кривата на оборотите с Afterburner

И каква е целта? Каква е максималната температура? Принципно даже като не се товари картата и температурата е под 50 градуса на ядрото изобщо няма да работят перките.

• Автор

55-57 гр въртят бавно - при тежките игри сигурно ще е доста повече...

търся един вид презастраховка от прегряване и постоянна скорост на вентовете

Няма да прегрее. При натоварване ще си проличи, виж тогава на какви обороти се въртят и какви са максималните температури. Пусни някоя и друга по-тежка игра за 10-15 минути и виж. Тези карти са хладни принципно, освен ако не си ги забил в някоя задушна кутия и в стаята е 30 градуса.

Power, Temperature, and Noise - The NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti Review, Feat. EVGA XC GAMING: Turing Sheds RTX for the Mainstream Market (anandtech.com)

преди 5 минути, mr. 5r0ff написа:

55-57 гр въртят бавно - при тежките игри сигурно ще е доста повече...

търся един вид презастраховка от прегряване и постоянна скорост на вентовете

Преди чопленето просто пуснете игра и вижте как ще се държи картата.

Тя си има профили вграден в БИОС-а и в повечето случаи не е нужно да го коригираш (не че не можеш).

Моята (MSI 1060 6GB) е зададена да е пасивна (с изцяло спрян вентилатор до 50 градуса). Пуска се след 50 градуса и ако температурата се покачи, се покачват съответно и оборотите.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Тя си има профили вграден в БИОС-а и в повечето случаи не е нужно да го коригираш (не че не можеш).

Моята (MSI 1060 6GB) е зададена да е пасивна (с изцяло спрян вентилатор до 50 градуса). Пуска се след 50 градуса и ако температурата се покачи, се покачват съответно и оборотите.

Аз лично не харесвам това да имам един обект в кутията си който лъчи едни 50 градуса - да за кристала на графичното ядро няма никакъв проблем, но за всичко около него околната температура е 50 градуса вместо да е примерно 30.

• Автор
преди 22 минути, plamen_petrov_80 написа:

Аз лично не харесвам това да имам един обект в кутията си който лъчи едни 50 градуса - да за кристала на графичното ядро няма никакъв проблем, но за всичко около него околната температура е 50 градуса вместо да е примерно 30.

точно така и поради тая причина искам да и задам ... примерно на 50%  ...  особено сега в жегите !

благодаря на отзовалите се

понеже компа днес не е при мен - утре или в понеделник ще тествам !

лек ден стойте на сянка и повече студена бира !  :drunk:;)

преди 36 минути, plamen_petrov_80 написа:

Въпрос на гледна точка и приоритети. Аз пък обичам да ми е тихо, а и така се удължава и живота на перката. Аз лично имам сравнително добър поток в кутията и в стаята имам климатик и не ме притеснява това.

А и то 30 трудно ще докараш. В idle режим да, но в игра абсурд с каквито и настройки да си на вентилатора. В игра (особено тежка ги пиши 50-60 и нагоре за нормални). Особено в тези жеги.

Пък в idle и с пасивни вентилатори пак трудно ще качи, защото картата си почива.

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Въпрос на гледна точка и приоритети. Аз пък обичам да ми е тихо, а и така се удължава и живота на перката. Аз лично имам сравнително добър поток в кутията и в стаята имам климатик и не ме притеснява това.

Принципно си прав, но според мен живота на всичко друго е по-ценен от живота на перката. Като тук изобщо не съм съгласен, че една перка е по-добре да се пече върху 50 градуса от колкото да работи и да се пече само на 30 градуса - мое мнение.

Казваш добър поток и т.н. - добре - реално какви са температурите ти на видео чипа при бездействие на системата, при видео възпроизвеждане на видео файл който се обработва от графичния чип и при посещение на сайтове с по-интензивно ползване на графиката - тоест всичко без "играя игра".

преди 41 минути, plamen_petrov_80 написа:

И как предлагаш да се постигне това? Кардинално - да изхвъриш видео картата? 

Ако твоята карта успява да държи 30 градуса във всичко друго без игри - тогава съм съгласен - с перките да е 25-28 - няма смисъл, но ако седи на 45 е съвсем друго.

преди 1 минута, цър-вул написа:

И как предлагаш да се постигне това? Кардинално - да изхвъриш видео картата? 

Просто да активираш перките да въртят при по-ниска температура.

Пак казвам, 30 можеш да докараш само в IDLE. Докарай ми 30 в натоварен режим ако ще и на 100% да е перката. Пък за idle в стая на климатик пак не вдига повече от 37. В момента е на 50, но до преди малко бях в игра и компа не го спирам с месеци. Извинявай, ама той е в стаята, където спя. Абсурд е да сложа перката да върти в idle докато спя и не го ползвам да ми шуми. И за какво да го правя...няколко Db повече за 6-7 градуса в idle по-малко? При положение, че в стаята с климатика е 23-24 градуса стайната температура?

Виж за nvMe съм съгласен да му сложа някакъв heatsink, защото с лекота стига 50-60 (за разлика от студеното SSD), но за картата няма как да стане. Но всеки си решава де. Те затова са тези програми и криви на настройките на вентилаторите.

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Ако твоята карта успява да държи 30 градуса във всичко друго без игри - тогава съм съгласен - с перките да е 25-28 - няма смисъл, но ако седи на 45 е съвсем друго.

Просто да активираш перките да въртят при по-ниска температура.

Това значи вент на видеото да пали почти веднага с пускане на машината и да работи постоянно. Ще сменяме вентилатори всеки месец?

Това значи вент на видеото да пали почти веднага с пускане на машината и да работи постоянно. Ще сменяме вентилатори всеки месец?

И какъв е проблема? Вентилаторите на процесора и кутията ми работят така от месеци, на видеокартата работи също 24/7 на 65-70% докато копае, вече 4ти месец.

Всеки е свободен да се губи на акъл както си иска - щом ще сраВНЯВАМЕ РЕЖИМ АЙДЪЛ С РЕЖИМ КОПАНЕ, ТО МИСЯ, ЧЕ НЯМА СМИ ДА УЧАСТВАМ В ТАЗИ ТЕМА ПОВЕЧЕ...

• Автор

Ще сменяме вентилатори всеки месец?

на моята в подписа сега  в жегите съм и задал 50% - преди да играя нещо тежко ги вдигам на 70%

есента зимата си ги намалям на 30% - и  да въртят с пускането на системата !

картата е 6та година и вентовете са си перфектни !

4-ти месец .... в момента лаптопа ми е на 47 000 часа само с този твърд диск, спокойно можем да кажем, че е минал 50 000 работни часа - перката все още си върти на 2300+ оборота, постоянно. Не е почиствана, не е смазвана. Няма нижда да коментирам всички останали перки които са минавали през мен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.