Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

програмка за регулиране на оборотите на вентилаторите за видеокорта нвидия

Featured Replies

• Автор
преди 8 минути, Raze написа:

Вентилаторите на процесора

и аз така - постоянни 2000 оборота сега в жегите - зимата намалям ...

как беше лафа - вържи попа да е мирно селото

предпочитам шум отколкото прегряване ...

Аз ползвам EVGA Precision X1. Програмката не е обвързана с карти на EVGA (както Afterburner работи не само на MSI карти). В моя случай минимални обороти на видеокартата не се чуват, дори когато практически се получава, че развъртат и пак спират на най-ниската PWM стойност; целият компютър е практически безшумен, когато е в idle и си поне на 50 сантиметра от него.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

• Автор

проблемът е решен с

https://www.msi.com/Landing/afterburner/graphics-cards

с промяна на кривата при оборотите и градусите !

благодарности на всички !

Аз не видях в темата къде има проблем и нещо да е прегрявало, но щом казваш....

Разбирам да си имал температури 80+ градуса на тази хладна видеокарта, но при 60-70 градуса при товар не мисля, че трябва да се прави нещо, това са си нормални работни температури за подобна техника.

преди 46 минути, Raze написа:

Аз не видях в темата къде има проблем и нещо да е прегрявало, но щом казваш....

Разбирам да си имал температури 80+ градуса на тази хладна видеокарта, но при 60-70 градуса при товар не мисля, че трябва да се прави нещо, това са си нормални работни температури за подобна техника.

Аз мисля, че не тази ситуация беше обект на темата, а температурите на картата когато не се използва/натоварва и перките й не въртят. Но какво ли разбирам аз от температури, видео карти и т.н.

Енвидия си има вградена функция за това в контролния панел, но сега не се сещам къде точно беше из опциите на уиндоуския драйвър. Веднъж я намерих без да искам и карах така ден-два, докато не установих, че автоматичният контрол е по-добър от ръчния - с автоматичен контрол вадеше по-ниски температури, отколкото с ръчен.

преди 2 часа, Валсо написа:

Енвидия си има вградена функция за това в контролния панел, но сега не се сещам къде точно беше из опциите на уиндоуския драйвър. Веднъж я намерих без да искам и карах така ден-два, докато не установих, че автоматичният контрол е по-добър от ръчния - с автоматичен контрол вадеше по-ниски температури, отколкото с ръчен.

Ако говориш за Performance Settings в nVidia Control Panel, то те бяха премахнати преди около 10 години ако не се лъжа. Има някакви похвати да се върнат пак с инсталирането на nvidia system tools, но някои потребители казват, че макар опциите да са се върнали, то те са празни. Т.е. това отдавна не е решение. А, иначе автоматичния контрол в повечето случаи е достатъчно добър (както писах и по-горе), но няма как да е по-добър от ръчния (особено ако е добре настроен). Най-вероятно не са били пипнати настройките ти на ръчния контрол като хората. А и опцията в nVidia беше само един плъзгач и не можеше да се прави профил с криви (а имаше само една настройка за процент/температура) и на практика е безполезна. Най-вероятно и затова беше премахната след като има външни инструменти, които са къде къде по-добри.

преди 21 часа, mr. 5r0ff написа:

проблемът е решен с

https://www.msi.com/Landing/afterburner/graphics-cards

с промяна на кривата при оборотите и градусите !

Т.е. 

на 17.07.2021 г. в 12:53, цър-вул написа:

Може да пипнеш кривата на оборотите с Afterburner

преди 17 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Ако говориш за Performance Settings в nVidia Control Panel, то те бяха премахнати преди около 10 години ако не се лъжа. Има някакви похвати да се върнат пак с инсталирането на nvidia system tools, но някои потребители казват, че макар опциите да са се върнали, то те са празни. Т.е. това отдавна не е решение. А, иначе автоматичния контрол в повечето случаи е достатъчно добър (както писах и по-горе), но няма как да е по-добър от ръчния (особено ако е добре настроен). Най-вероятно не са били пипнати настройките ти на ръчния контрол като хората. А и опцията в nVidia беше само един плъзгач и не можеше да се прави профил с криви (а имаше само една настройка за процент/температура) и на практика е безполезна. Най-вероятно и затова беше премахната след като има външни инструменти, които са къде къде по-добри.

Еми може и това да е било, не помня вече. Тогава още бях с 1050-ката, което ще рече преди 4-5 години. Но така или иначе ръчното задаване на скорост на вентилатора се оказа неефективно и затова повече не съм се занимавал с тази опция. При АМД-тата (R7 370) имаше смисъл, защото там автоматичната скорост беше неефективна.

преди 33 минути, Валсо написа:

Еми може и това да е било, не помня вече. Тогава още бях с 1050-ката, което ще рече преди 4-5 години. Но така или иначе ръчното задаване на скорост на вентилатора се оказа неефективно и затова повече не съм се занимавал с тази опция. При АМД-тата (R7 370) имаше смисъл, защото там автоматичната скорост беше неефективна.

Ами не знам. Може би е било неефективно при настройките на NVIDIA Control Panel-a. Сега видях, че е имало възможност и за криви там, но интервалите са много големи нещо:

2ddXO.png

Аз когато климатика беше на ремонт карах с нещо подобно:

Image-120.png

преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ами не знам. Може би е било неефективно при настройките на NVIDIA Control Panel-a. Сега видях, че е имало възможност и за криви там, но интервалите са много големи нещо:

2ddXO.png

Според мен са достатъчни три точки, стига да са сложени където трябва - на тази картинка примерно няма много логика да опитваш да нагласиш оборотите нито при температура на картата 10 градуса, нито при 85; в нормални условия без товар ще стои на 30-35-40 (според температурата в стаята), а под товар ще вдига някъде 70-75.

преди 1 час, цър-вул написа:

2ddXO.png
Задай за Min Value 30 градуса

Това не е моя снимка бре. Това е стара, защото опцията отдавна я няма. Моята е от MSI Afterbutner отдолу (и то преди, като не работеше климатика). :)

преди 1 час, killchain написа:

Според мен са достатъчни три точки, стига да са сложени където трябва - на тази картинка примерно няма много логика да опитваш да нагласиш оборотите нито при температура на картата 10 градуса, нито при 85; в нормални условия без товар ще стои на 30-35-40 (според температурата в стаята), а под товар ще вдига някъде 70-75.

Същото и за теб. Снимката не е от моята система. От нета е за да покажа, че съм намерил, че все пак можело да се правят и там профили.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Същото и за теб. Снимката не е от моята система. От нета е за да покажа, че съм намерил, че все пак можело да се правят и там профили.

Усетих се; моят отговор беше към твоя коментар, че интервалите са много големи. От снимката изглежда като да могат да се променят.

преди 3 часа, killchain написа:

Усетих се; моят отговор беше към твоя коментар, че интервалите са много големи. От снимката изглежда като да могат да се променят.

Да, сега като се загледах явно могат. Чудно, защо ли са я махнали тогава. Не намерих информация.

преди 6 часа, B-boy/StyLe/ написа:

2ddXO.png

Аз когато климатика беше на ремонт карах с нещо подобно:

Това каква версия на контролния панел е? Аз такива настройки и на първата си видеокарта 8800 GT не помня да съм имал, нито има някъде да се активират такива неща.

iYaqQvX.png

Не знам. Както казах, опцията за последно май я забелязах към 2011 (нещо такова ми се върти). Преди 10 години някъде. Иначе се връща ако се качи това май:

https://www.nvidia.com/en-us/drivers/nvidia-system-tools-6_08-driver/

Ама според някои се появява само таба Performance, а настройките вътре били празни.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.