Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли да се инсталира драйвер за външен хард диск на същия хард диск?

Featured Replies

Здравейте!

Закупих си външен хард диск Verbatim втора употреба, който като го свържа с USB кабела, не сработва. Пробвах да го свържа и с компютър, и с лаптоп, които са с различни версии на Windows. През системните настройки го намирам като TOSHIBA (незнайно защо), но не ми се появява в MyComputer. Та въпроса ми е има ли някакъв бърз и лесен начин, чрез който да го поправя софтуерно?

Да не би проблемът да е, че не му се закача буква?

Според мен е възможно и просто да е проблемен. Мисля, че диск втора употреба, особено пък преносим, е доста рискова покупка.

преди 7 минути, atkinson написа:

През системните настройки го намирам като TOSHIBA (незнайно защо)

Ами защото самия HDD е TOSHIBA, вероятно :) Просто е!

преди 9 минути, atkinson написа:

но не ми се появява в MyComputer

А в device manager? 

Да, най-вероятно диска е брандиран Toshiba. Щом сте пробвали на различни системи и други USB портове остава или да пробвате с друг кабел (може този да е прецакан) или да го извадите от кутията и да го поставите като вътрешен на някой SATA порт и да видите дали ще се разпознае от BIOS и от системата въобще.

преди 16 минути, killchain написа:

Това задължително ли е? И за не монтирани устройства?

преди 25 минути, atkinson написа:

Та въпроса ми е има ли някакъв бърз и лесен начин, чрез който да го поправя софтуерно?

А под Линукс - пробва ли?

Щото - ако е ext*(нещо си) - знаеш ли кога "ще го видиш" под Windows?

• Автор
преди 16 минути, NewRedDragon написа:

Ами защото самия HDD е TOSHIBA, вероятно :) Просто е!

А в device manager? 

Както споменах, дискът е Verbatim, а не Toshiba.

В device manager го виждам, но това не ми върши работа.

преди 5 минути, jhoro написа:

Това задължително ли е? И за не монтирани устройства?

А под Линукс - пробва ли?

Щото - ако е ext*(нещо си) - знаеш ли кога "ще го видиш" под Windows?

Под Linux не съм пробвал, работя само и единствено под Windows.

преди 8 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Да, най-вероятно диска е брандиран Toshiba. Щом сте пробвали на различни системи и други портове остава или да пробвате с друг кабел (може този да е прецакан) или да го извадите от кутията и да го поставите като вътрешен на някой SATA порт и да видите дали ще се разпознае от BIOS и от системата въобще.

Няма как да го извадя от кутията, капсулован е.

преди 4 минути, atkinson написа:

Под Linux не съм пробвал, работя само и единствено под Windows.

Не казвам да работиш - а да пробваш!

• Автор
преди 22 минути, killchain написа:

Според мен е възможно и просто да е проблемен. Мисля, че диск втора употреба, особено пък преносим, е доста рискова покупка.

Рискова покупка е, ако го купиш от някой мошеник. При мен рискът клони към 0, защото съм го закупил от магазин. Затова съдадох тази тема - ако не успея да го оправя, оюе утре го връщам и си вземам парите.

преди 3 минути, atkinson написа:

Както споменах, дискът е Verbatim, а не Toshiba.

Не е! Диска си е Toshiba!!!! Verbatim.... e "кутийката"!

преди 6 минути, atkinson написа:

Айде, бе :) 

Успех

• Автор
преди 12 минути, jhoro написа:

Не казвам да работиш - а да пробваш!

Добре, да ти го кажа по друг начин - не се занимавам с Linux.

преди 37 минути, NewRedDragon написа:

Ами ако имаш идея как да си поправя диска, сподели. Защото наистина не ми върши работа, че се появява в device manager, защото не мога да съхранявам данни на него. А аз искам не да го оправя да работи на конкретен компютър, а към който и компютър да го свържа, да го виждам като HDD, за да мога да го използвам по предназначение.

преди 8 минути, atkinson написа:

Добре, да ти го кажа по друг начин - не се занимавам с Linux.

Няма лошо

преди 26 минути, atkinson написа:

Защо? Форматирай си го, дай му "буква" и си гo ползвай!

ПС: Капсулован .... не е! Може да елепен вътре

преди 8 минути, atkinson написа:

Ами ако имаш идея как да си поправя диска, сподели. Защото наистина не ми върши работа, че се появява в device manager, защото не мога да съхранявам данни на него. А аз искам не да го оправя да работи на конкретен компютър, а към който и компютър да го свържа, да го виждам като HDD, за да мога да го използвам по предназначение.

Какво имаш да поправяш, на работещо устройство? Формат и толкова! (формата, според ОС)

ПС: Някой да смени заглавието

преди 28 минути, atkinson написа:

Няма как да го извадя от кутията, капсулован е.

99% от външните могат да се вадят след внимателна интервенция. Така поне ще разбереш дали е от самия диск или от конектора на кутията. Както казах опитай и с друг кабел.

• Автор
преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Защо? Форматирай си го, дай му "буква" и си гo ползвай!

А би ли ми обяснил как да го форматирам, защото досега съм форматирал под DOS или под Windows, но само когато го виждам в My Computer. Така като е скрит, нямам идея как да го форматирам.

Я кажи - на какво ниво го включваш към системата?

И друго - виждал ли си го, да работи?

• Автор
преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

99% от външните могат да се вадят след внимателна интервенция. Така поне ще разбереш дали е от самия диск или от конектора на кутията. Както казах опитай и с друг кабел.

Освен с чук, не виждам как по друг начин бих могъл да го извадя от кутийката. Няма ни болтчета, ни някакви процепи, ни нищо, което да подсказва, че може да се отвори. Ама все едно, няма да си вра носа там, където не ми е работа.

А би ли ми обяснил как да го форматирам, защото досега съм форматирал под DOS или под Windows, но само когато го виждам в My Computer. Така като е скрит, нямам идея как да го форматирам.

Бих.... но ми се струва, че не трябва да го правя. Ще направиш някоя голяма беля

Както и да е... дай шот от device manager

преди 13 минути, atkinson написа:

не се занимавам с Linux

Вероятно и с тоалетни не се занимаваш, но поне няколко пъти дневно посещаваш...:angry:

Но да ти обясня за 2349087-ми път. Флашка с някакъв Убунту примерно. Товариш от нея и оу! Чудо - дискът вече се вижда. Така за 40-50 секунди разбираш, че дискът и целия ти хардуер е ок, нещо не е наред в другата ти ОС. И след като

преди 16 минути, atkinson написа:

се появява в device manager

започни с десен бутон!

• Автор
преди 1 минута, jhoro написа:

Я кажи - на какво ниво го включваш към системата?

И друго - виждал ли си го, да работи?

Включвам го на примитивно ниво - ръгам единия край на кабела у харда и другия край у кумпуторо.

Не съм го виждал да работи, виждам го да не работи.

преди 3 минути, JKirilov написа:

Вероятно и с тоалетни не се занимаваш, но поне няколко пъти дневно посещаваш...:angry:

Но да ти обясня за 2349087-ми път. Флашка с някакъв Убунту примерно. Товариш от нея и оу! Чудо - дискът вече се вижда. Така за 40-50 секунди разбираш, че дискът и целия ти хардуер е ок, нещо не е наред в другата ти ОС. И след като

започни с десен бутон!

Много е тъпо сравнението ти с тоалетните. 99% от хората ползват тоалетна, а 99% от хората не ползват Linux. Имам други два външни хард диска, които ми ги е разпознавало на различни компютри, без да правя каквото и да било.

преди 1 минута, atkinson написа:

Включвам го на примитивно ниво - ръгам единия край на кабела у харда и другия край у кумпуторо.

Не съм го виждал да работи, виждам го да не работи.

Така нема да стане! Това не е пържола на скара! Хайде сега уточни: виждаш ли контролера в devmgmt.msc

И ако ДА! Религията ли ти пречи да отидеш в diskmgmt. msc  и да покажеш един шот?

• Автор
преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Така нема да стане! Това не е пържола на скара! Хайде сега уточни: виждаш ли контролера в devmgmt.msc

И ако ДА! Религията ли ти пречи да отидеш в diskmgmt. msc  и да покажеш един шот?

Май взех, че го оправих и то до голяма степен благодарение на теб. 🙂 Първоначално не можах да го форматирам, защото се оказа, че партишънът не е под Windows. Изтрих го, след което го форматирах по стандартния начин и му дадох буква. Жив и здрав да си! 

току-що, atkinson написа:

Май взех, че го оправих и то до голяма степен благодарение на теб. 🙂 Първоначално не можах да го форматирам, защото се оказа, че партишънът не е под Windows. Изтрих го, след което го форматирах по стандартния начин и му дадох буква. Жив и здрав да си! 

Запомни процедурата - стандртна е за прозореца. Не случйно не го долюбваме, когато става дума за работа :)

• Автор
преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Запомни процедурата - стандртна е за прозореца. Не случйно не го долюбваме, когато става дума за работа :)

Каквото и да си говорим, Windows е най-използваната операционна система към днешна дата и е така поне от 20 години. Не казвам, че е най-добрата, просто е единствената, с която мога да боравя чат-пат.

преди 1 минута, atkinson написа:

Каквото и да си говорим, Windows е най-използваната операционна система към днешна дата и е така поне от 20 години.

Без лоши помисли, ама това не е вярно! И аз ползвам Windows.... принуден съм...до някъде :)

просто е единствената, с която мога да боравя чат-пат

Ей тък е проблема :wors:

• Автор
преди 22 минути, NewRedDragon написа:

Без лоши помисли, ама това не е вярно! И аз ползвам Windows.... принуден съм...до някъде :)

Кое не е вярно?

Предполага операционната система е Windows 10. Десен клик по Старт бутона, избираш Disk management. Като стартира конзолата, ако дискът не е инициализиран ще се появи съветник за инициализиране на този диск. Следвай съветника (общо взето е само кликане [Next]
Ако не стартира съветник, покажи картинка на ситуацията

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.