Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за избор SSD диск

Featured Replies

Здравейте колеги 

Интересува ме този диск - Памет SSD 1TB A-Data XPG SX8200 Pro, PCIe NVMe, M.2

дали ще стане на това дъно - Gigabyte GA-Z97P-D3

Би трябвало да може само с преходник, но това означава , че няма да може да бутва от него по стандартният начин !

SSD не е диск!

Тъй като дъното няма физически M.2 слот, ще ти трябва преходник, и почти сигурно ще стане с такъв - NVMe M.2 е логически същото като PCIe (за разлика от SATA M.2), просто физически интерфейсът е друг.

P.S. И да, @plamen_petrov_80 правилно отбеляза, че има импликации, ако искаш това да ти е boot устройство.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

• Автор

Искам стария меманичен  диск да сменя с по нов SSD например 

Компютъра се използва предимно за игри

преди 9 минути, emka написа:

Искам стария меманичен  диск да сменя с по нов SSD например 

Компютъра се използва предимно за игри

Е да де, дал съм ти линк към евтин, хубав, с голяма гаранция и съвместим с дъното ти.

Според мен на този компютър и за тези цели няма да се усети разлика между NVMe и SATA, така че взимай някакъв 2.5" SATA и не се занимавай с преходници. Да кажем Samsung 870 EVO е читав избор, 1 TB е под 250 лева.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор
на 20.08.2021 г. в 18:41, Joss Bomon написа:

Ето ти SSD 1TB за твоето дъно с 5г. гаранция -> CRUCIAL MX500 1TB SSD 2.5in 7mm CT1000MX500SSD1 - цена. (nikem-bg.net)

Нямат от този диск.

Може ли да препоръчате някой друг. 

преди 23 минути, emka написа:

Нямат от този диск.

Може ли да препоръчате някой друг. 

Пак този ще ти препоръчам с безплатна доставка -> Хард дискове Твърд диск Crucial SSD NAND MX500 1000GB 2.5" CT1000MX500SSD1 (omni.bg)

Crucial MX500 2.5 1TB SATA3 (CT1000MX500SSD1) SSD хард дискове Цени, оферти и мнения, списък с магазини, евтино Crucial MX500 2.5 1TB SATA3 (CT1000MX500SSD1) (pazaruvaj.com)

• 3 седмици по-късно...
  • 5 седмици по-късно...
преди 16 минути, tarlyo написа:

36м. гаранция не звучи много убедително за качествен диск... Ревютата за него бяха доста негативни и затова аз предпочетох да взема 1TB Crucial MX500 с 5г. гаранция.

преди 13 минути, tarlyo написа:

Някакви мнения за това ССД:

Твърдо не ! Кажи каква сума можеш да отделиш и на каква дънна платка ще се свързва ?

Не ми е спешно купуването на ссд, просто цената 170лв ми се видя примамлива. Ще пропусна засега.

Обърнете внимание и на статията, която е публикувана в раздел "Новини" в този форум. Явно и забележимо и в България се наблюдават големи партиди дискове и флаш памети със много съмнително качество!

https://www.kaldata.com/хардуер/китайците-вадят-флаш-паметите-от-стар-371306.html

преди 2 часа, tarlyo написа:

Четох я тази статия. Но все пак Самсунг не са нонейм гаражче.

Приятел!

Дал съм само линк за тези, които искат по вече инфо по въпроса. Никъде нищо не съм споменавал, кой какъв е и колко му струват дрънкалките. То ще се разбере всичко в последствие, а не сега. За много фирми се пишеше ,че не са "такива" и то от много известните. А после се оказа съвсем друго. Да не забравяме  и това, че настана времето за недостиг на чипове. Нали виждаш как си ги набавят китайчетата?

Наскоро отварях диск 240 гигабайта на Team Grup. Паметите на Micron, но гравирани с ръкописни букви.  Дали Micron има такова производство? Аз зная, питам ВАС!

на 26.10.2021 г. в 18:56, Joss Bomon написа:

36м. гаранция не звучи много убедително за качествен диск... Ревютата за него бяха доста негативни и затова аз предпочетох да взема 1TB Crucial MX500 с 5г. гаранция.

Това не е така,и на мен единият ми диск е такъв и си е с 5 год гаранция!Не знам за какви ревюта става въпрос,но за мен това е доста качествен диск! https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/support/warranty/ Да не го бъркаш с 860 ево?Оппппс,сори,аз явно съм объркал QVO с EVO....................даже не бях и чувал за това QVO,аз съм с ево и си е доста качествен диск!

преди 20 часа, Слави Маринов написа:

Това не е така,и на мен единият ми диск е такъв и си е с 5 год гаранция!Не знам за какви ревюта става въпрос,но за мен това е доста качествен диск! https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/support/warranty/ Да не го бъркаш с 860 ево?Оппппс,сори,аз явно съм объркал QVO с EVO....................даже не бях и чувал за това QVO,аз съм с ево и си е доста качествен диск!

Е като си се объркал, да си беше редактирал поста...

image.png.74ba9856dbe67c072d2c2f3c1f81a37c.png

преди 20 минути, Joss Bomon написа:

Е като си се объркал, да си беше редактирал поста...

Е нали съм написал,че е моя грешката,то няма да остане пост ,ако го редактирам:))Не знам какви са тия QVO серии,аз както съм писал за първи път ги чувам...............между другото става въпрос за 870,не за 860,но все тая откъм гаранция.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.