Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Опел корса, трудно пали и няма мощност.

Featured Replies

Имам една стара кола, опел корса б 1999/2000година. Проблема е следния, след дълъг престой на колата от над 2 години (с редки паления на място) колата нещо се повреди от седене. Държа да отбележа, ме преди да оставя колата беше в топ състояние от всякаде! След това си взех друга и тая остана така. Сега когато реших да се вкара в движение, да не седи така защото найстина е много запазена и...

Едва запали, държи между 500/900 оборота зависи колко е загряла, когато загрее държи около 900... Няма никаква мощност се едно на половина... Смених и свещите с нови по каталог за този модел и пак същата работа, акомулатора е чисто нов, филтара за въздуха също неразличим от нов е... С няколко думи

1. колата пали много трудно, около 3/5 минути въртене на стартера ( когато е загрял двитателя пали на около 1 минута въртене.

2. колата няма никаква мощност (около 50процента от мощноста е чао) 

3. на място като дам колата да се изфорсира, значително бавно се повишават оборотите, даже ако е студена припуква. ако съм в движение също много тромава.

колата е само на бензин никога на газ. ако някой е имал подобен проблем ще се радвам да чуя мнение.

Като за начало бензинова помпа и смяна на свещи!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Проблемите може да са от всякакво естетство. Може и ламбда сонда да имаш за смяна, може стартер. Свети ли ти чек-а? Ако да, намери си диагностика и виж какво ще каже.

• Автор
преди 12 минути, Joss Bomon написа:

Бензина в резервоара на колко години е ?

Да не се е заселило семейство катерички в ауспуха... ?

Последно имаше около 3литра бензинче(изхарчих го почти докрай като за последно каране) и след престоя и налях 10 литра (тоест сега като искам да я подкарам) за аспуха не съм гледал дали има нещо вътре, малко вероятно е.

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Като за начало бензинова помпа и смяна на свещи!

Колата се изфорсирва след като загрее двигателя влиза в прекъсвач, но се усеща малко по тромаво това с обортомера, а като в карам си е доста по тромава, ако е студена и дам рязко газ се едно се дави в бензина и последва някоя “експлозия” изпукване. свещите ги смених днеска с нови по каталог са за съвместимост.

преди 5 минути, S197 написа:

Проблемите може да са от всякакво естетство. Може и ламбда сонда да имаш за смяна, може стартер. Свети ли ти чек-а? Ако да, намери си диагностика и виж какво ще каже.

Не е стартера, той си върти, просто двигателя пали трудно, след като запали не държи стабилни 1000оборота, около 500/700 студена и 900загряла. и няма мощност колата, по таблото нямам никакви предупреждения, не свети въпросния чек.

аз си обяснявам, че от стоене може нещо да се е спекло, да е “механичен” проблем. 

преди 1 минута, randomblueshark написа:

Последно имаше около 3литра бензинче(изхарчих го почти докрай като за последно каране) и след престоя и налях 10 литра (тоест сега като искам да я подкарам) за аспуха не съм гледал дали има нещо вътре, малко вероятно е.

Започни със смяна на горивния филтър. 

Най- вероятно от резервоара ти произтичат проблемите - две години на сухо хич не са малко.

преди 10 минути, randomblueshark написа:

Колата се изфорсирва след като загрее двигателя влиза в прекъсвач, но се усеща малко по тромаво това с обортомера, а като в карам си е доста по тромава, ако е студена и дам рязко газ се едно се дави в бензина и последва някоя “експлозия” изпукване. свещите ги смених днеска с нови по каталог са за съвместимост.

Не е стартера, той си върти, просто двигателя пали трудно, след като запали не държи стабилни 1000оборота, около 500/700 студена и 900загряла. и няма мощност колата, по таблото нямам никакви предупреждения, не свети въпросния чек.

аз си обяснявам, че от стоене може нещо да се е спекло, да е “механичен” проблем. 

Кола и Жена , не трябва да ги оставяш без преглед и "ремонт".

• Автор
преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Започни със смяна на горивния филтър. 

това е опция, която е доста логична. незнам какво е състоянието на резервоара след този престой от време.

преди 3 минути, insec написа:

Най- вероятно от резервоара ти произтичат проблемите - две години на сухо хич не са малко.

възможно е.

преди 3 минути, Kolev71 написа:

Кола и Жена , не трябва да ги оставяш без преглед и "ремонт".

съгласен

преди 24 минути, randomblueshark написа:

ако е студена и дам рязко газ се едно се дави в бензина и последва някоя “експлозия” изпукване.

За мен е бедна смес /недостиг на гориво/ и/или ниско налягане. Тук си ланкаме, но никой не  попита кой точно е мотора...

Прегледай всякакви маркучи за вакуум.

• Автор
преди 4 минути, Joss Bomon написа:

За мен е бедна смес /недостиг на гориво/ и/или ниско налягане. Тук си ланкаме, но никой не  попита кой точно е мотора...

1.2 или 1.4 не помня точно мога да проверя после като се прибера, помня, че кода на двигателя беше x 12 xe ако това може да е ориентир. на този талон ми е яко омазано всично, а на аудито си пише кубици коня, на опела не е в прав текст, мога да го снимам.

Меткай я на евакуатор и я карай на майстора. Той да му мисли. В момента само си чешем клавитурите.

• Автор
преди 6 минути, S197 написа:

Меткай я на евакуатор и я карай на майстора. Той да му мисли. В момента само си чешем клавитурите.

то ще е така, в понеделник я карам. исках все пак ако може да минех на по евтината пързалка😁

• Автор
преди 5 минути, adersa написа:

Аз не разбирам защо хвърляш пари в тая почти 20 годишна таратайка направо си плачи за бракуване.

Имам 3 причини. 

1. имам я и така си седи, няма абсолютно никакви забележки от сорта, окачване, боя, салона... лопане тропане никво, колата е абсолютно в перфектно състояние и не ми се дава на вторични

2. приятелката ми сега взе книжка и не ми се дава да ми кара колата която е 10к и преди месец ми потроши предната броня и криви джанти...

3. тази кола ще и в дам да се учи та и да и направи нещо не ми пука много. евтина е .

току-що, randomblueshark написа:

3. тази кола ще и в дам да се учи та и да и направи нещо не ми пука много евтина е

Toва звучи добре но едва ли като вземе книжката ще изкара за вбъдеще да я кара представи ако закъса на пътя много са рисковани подобни коли в днешно време , след време ще ти се наложи изцяло да я спреш от движение ако се одобрят правилата на ЕС за еко стандарта и няма да те пускат в центъра на града  с колата ,защото ще я водят , че замърсява въздуха .

А тя сега се учи на тази като и вземеш по нова кола с повече екстри там не знам вече .

• Автор
преди 9 минути, adersa написа:

Toва звучи добре но едва ли като вземе книжката ще изкара за вбъдеще да я кара представи ако закъса на пътя много са рисковани подобни коли в днешно време , след време ще ти се наложи изцяло да я спреш от движение ако се одобрят правилата на ЕС за еко стандарта и няма да те пускат в центъра на града  с колата ,защото ще я водят , че замърсява въздуха .

А тя сега се учи на тази като и вземеш по нова кола с повече екстри там не знам вече .

маршрута с колата и е около 9км в двете посоки, номера е да не ходи с автобус, една година да изкара колата ми стига, колко да се научи малко по така, колата е малка и както казахме еврина за ремонт и е подходяща за жена ковто тъкмо става шофьорка. а и вече се набутах, акомулаторнсвещи, винетка.

някой може ли да ми каже кой марчуч е този който взима гориво от резервоара и го кара в двигателя, да му сложа една самоделка с пластмасово шише и бензин от там и да мога да разбера дали проблема е от резервоара/филтри.

Гърмежи в аспуха има при много бедна смес. При теб има горивна помпа, която трябва да поддържа налягане около 2 атмосфери , от там , по тръбопровод отива до единствената дюза , монтирана на смукателния тръбопровод. Трябва да почнеш отзад , от резервуара, до който е монтирана горивната помпа и да търсиш запушване. И не забравяй, че всичко намокрено с бензин, е много лесно запалимо.

преди 18 часа, adersa написа:

ако се одобрят правилата на ЕС за еко стандарта и няма да те пускат в центъра на града  с колата ,защото ще я водят , че замърсява въздуха .

Та те вече са ги приели. Дори в България важи. Лепат ти един гаден стикер пред средното огледало.

• Автор
преди 37 минути, NEVADA написа:

Гърмежи в аспуха има при много бедна смес. При теб има горивна помпа, която трябва да поддържа налягане около 2 атмосфери , от там , по тръбопровод отива до единствената дюза , монтирана на смукателния тръбопровод. Трябва да почнеш отзад , от резервуара, до който е монтирана горивната помпа и да търсиш запушване. И не забравяй, че всичко намокрено с бензин, е много лесно запалимо.

Благодаря за информацията. Един “майстор” който уж оправя по-стари коли, мина случайно вчера пред нас(отиде да си пиине човека) и му викам, майсторе ела да я запалим тая кола нещо не бачка, врътна запали от пръв път и ми вика, нещо по тока... интересно, че от кат врътна и са си пали веднага, и уж е малко по-добре, и тва ме навява на мисълта, че има нещо запушено по горивната система. явно е тръгнала да отпушва вече 😁

преди 9 минути, randomblueshark написа:

че има нещо запушено по горивната система

Приятелче, без някои измервания няма да стане -а това са налягане на бензина пред дюзата, момента ( и качеството ) на подаване на искрата, състоянието на кабелите за свещите (да се измерят с оммер). Иначе ще се скапе в най-неподходящ момент и ще видиш зор. Специално кабелите имат вътрешно жило от феритен прах за намаляване на радиоемисиите, което лесно старее и при искра почва да тлее вътре, а към цилиндъра и свещта отива много малко енергия. 

• Автор
преди 44 минути, Joss Bomon написа:

Прегледа ли си всички вакуумни маркучи? Огледай ги подробно в местата където влизат в щуцерите за пукнатини.

Не съм, ще ги погледна после.

преди 38 минути, NEVADA написа:

Приятелче, без някои измервания няма да стане -а това са налягане на бензина пред дюзата, момента ( и качеството ) на подаване на искрата, състоянието на кабелите за свещите (да се измерят с оммер). Иначе ще се скапе в най-неподходящ момент и ще видиш зор. Специално кабелите имат вътрешно жило от феритен прах за намаляване на радиоемисиите, което лесно старее и при искра почва да тлее вътре, а към цилиндъра и свещта отива много малко енергия. 

Незнам къде са кабелите за свещите, има един “капак” вериятно някаква електроника която се натиска върху свещите, от нея излизат едни тънки жички който не са като нормален кабел за свещ на стара кола. и да доста съм бос в тази сфера, вероятно ме разбираш като по запознат, ако трябва ше кача снимка на двигателя. 

По-вероятно бензиновата помпа е вътре в резервоара, а на изхода му е горивния филтър, от който винаги се започва при такива случаи. Сменяй го!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.