Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ново захранване

Featured Replies

Здравейте, имам нужда от съвет за закупуване на ново захранване. Имам приятел, който преди няколко месеца си взе готова конфигурация от GPlay (макар, че не е един път му казах, че е голяма грешка) и разбира се, вече има проблеми. След кратка диагностика се убедихме, че честите изключвания за най-вероятно от захранването което е нещо такова. Това е конфигурацията: 

CPU: Intel Core I5- 9400F (BOX)

RAM : Team Group Elite 8GB 2666Mhz CL19

MOBO: Asus Prime H310m-K r2.0-SI

HDD: Toshiba 1TB SATA3

GPU: AsRock Phantom Gaming D Radeon RX580 8GB OC

SSD: Team Group GX2 256GB

Та иска ми се новото захранване да е на някаква по-надеждна марка и да има поне бронзов сертификат (или там както се водеше, от доста време не съм се занимавал с компютърни части).

Бюджета е до 150лв. (ако може по-малко, още по добре).

Предварително благодаря :)

Сигурни сте или предполагате, че проблемът е в захранването? Какви диагностити сте правили?

• Автор
преди 4 минути, Емил Костов написа:

Сигурни сте или предполагате, че проблемът е в захранването? Какви диагностити сте правили?

Почти сме убедени, но дори да не е от него този боклук е за смяна. Иначе няколко стрес теста на процесора и видеокартата. Никакви проблеми няма с температурата, просто в момента в който се натоварят и двете - БАМ черен екран и се изключва. Няма артефакти в харддиска. Всичко освен захранването изглежда супер.

преди 25 минути, SunShine^^ написа:

Здравейте, имам нужда от съвет за закупуване на ново захранване. Имам приятел, който преди няколко месеца си взе готова конфигурация от GPlay (макар, че не е един път му казах, че е голяма грешка) и разбира се, вече има проблеми. След кратка диагностика се убедихме, че честите изключвания за най-вероятно от захранването което е нещо такова.

Сигурни ли сте ,че това е точният модел на захранването ? Върнахте ли компютъра за да направят диагностика в техния сервиз ? Машината трябва да има 36 месеца гаранция . Тоест, би трябвало да заменят захранващия модул гаранционно при евентуален проблем . Иначе ,ако съм честен и аз имам големи резерви към тази фирма от поне 3 години . 

На това захранване вероятно имаш 22A на 12v линия тоест теоретично едни 264W.

RX 580 - е 185W

I5- 9400F - е 65W

185+65 = 250

264 - 250 = 14W  за всичко останало - поне HDD и перка на охлаждане дърпат от 12v. Та дори теоретично сметките не излизат.

Според това колко пари точно ви се дават:

http://nikem-bg.net/computer-components/be-quiet!-System-Power-9-500W-80PLUS-Bronze-BN246/

http://nikem-bg.net/computer-components/Super-Flower-Legion-HX-550W-80-Plus-Gold-SF-550P14XE_HX/

http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-SEASONIC-SSR-500LC-GOLD/

http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-SEASONIC-SSR-500LM-GOLD/

http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-SEASONIC-SSR-650LC-GOLD/

http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-SEASONIC-SSR-650LM-GOLD/

• Автор
преди 6 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Сигурни ли сте ,че това е точният модел на захранването ? Върнахте ли компютъра за да направят диагностика в техния сервиз ? Машината трябва да има 36 месеца гаранция . Тоест би трябвало да заменят захранващия модул гаранционно при евентуален проблем . Иначе ,ако съм честен и аз имам големи резерви към тази фирма от поне 3 години . 

Самата машина е купена от Технополис. Ходихме 2 пъти там - единия път имаше проблем с инсталацията на windows и настройката на биоса. Казаха ни да си го решим сами, гледайки ютуб... Занимавах се няколко часа и се справих, след това занесохме компютъра заради проблемите с непрекъснатото изключване - казаха, че не виждат никакъв проблем и могат, ако искаме, да го изпратят на фирмата, но не гарантирали, че те ще открият нещо и общо взето ни занимават само с глупости. Нямам енергия повече да се занимавам с тези идиоти... Та решихме просто да сменим захранването, защото дори да го подменят - пак ще е същия боклук с недостатъчна мощност за съответните компоненти...

преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

На това захранване вероятно имаш 22A на 12v линия тоест теоретично едни 264W.

RX 580 - е 185W

I5- 9400F - е 65W

185+65 = 250

264 - 250 = 14W  за всичко останало - поне HDD и перка на охлаждане дърпат от 12v. Та дори теоретично сметките не излизат.

Според това колко пари точно ви се дават:

http://nikem-bg.net/computer-components/be-quiet!-System-Power-9-500W-80PLUS-Bronze-BN246/

http://nikem-bg.net/computer-components/Super-Flower-Legion-HX-550W-80-Plus-Gold-SF-550P14XE_HX/

http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-SEASONIC-SSR-500LC-GOLD/

http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-SEASONIC-SSR-500LM-GOLD/

http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-SEASONIC-SSR-650LC-GOLD/

http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-SEASONIC-SSR-650LM-GOLD/

Да, и аз реших, че просто недостига ресурс за тези компоненти и нямаме много опции освен да сменим самото захранване. Благодаря за предложенията, аз тъкмо разглеждах и се чудех какво мислите за be quiet! System Power 9 600W Bronze (знам, че пазарувай не е мястото просто там го открих).

Щом е гаранционна машината, задължително го върнете в сервиза от където е закупен за тест.

Защото, ако добавите свое захранване и  (примерно) дефектира друга част, да не се получи да не Ви признаят изобщо гаранцията.

Само не купувайте Gigabyte захранване, че в последно време много им падна реномето.

П.П. Подкрепям по-горния пост за Seasonic захранване.

• Автор
преди 1 минута, Mr. ?? написа:

Щом е гаранционна машината, задължително го върнете в сервиза от където е закупен за тест.

Защото, ако добавите свое захранване и  примерно дефектира друга част, да не се получи да не Ви признаят гаранцията.

Само не купувайте Gigabyte захранване, че в последно време много им падна реномето.

То пък като е гаранционна, защото много помагат... Не съм сигурен, че искам да върна компютъра там.

Ще работи, както и с 500W вариант.

Може при връщането на системата да се говори със фирмата и да се доплати за по-добро захранване - ако подменяното има стойност около 40 лв. и е дефектирало за + едни 60 лв. може да се вземе нещо което да върши работа. Не знам кои е поставил такова захранване при такава лакома видео карта - тези заранвания дефектират дори при офис машина с вградено видео.

преди 2 минути, Mr. ?? написа:

По принцип съм категорично съгласен . Но ,като си спомня на какви специалисти съм попадал в Технополис са ти нужни нерви от стомана и ако върнат машината за тестове към Г плей клиента остава без компютър за известен период от време .  ;)

преди 16 минути, SunShine^^ написа:

казаха, че не виждат никакъв проблем и могат, ако искаме, да го изпратят на фирмата, но не гарантирали, че те ще открият нещо и общо взето

Като не открият има си КЗП пускате жалба и ще видите как бързо ще открият проблема.

• Автор
преди 4 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Но ,като си спомня на какви специалисти съм попадал в Технополис са ти нужни нерви от стомана и ако върнат машината за тестове към Г плей клиента остава без компютър за известен период от време .  ;)

Това с оставането без компютър също е доста голям фактор... Компютъра се ползва ежедневно...

преди 9 минути, plamen_petrov_80 написа:

Не знам кои е поставил такова захранване при такава лакома видео карта - тези заранвания дефектират дори при офис машина с вградено видео.

Някой голям мозък, очевидно хаха...

Връщаш машината в магазина, правиш рекламация и там да се оправят. Имат 1 месечен срок по закон да ти дадат решение, като дните, в които машината е била на ремонт, се добавят към гаранцията. Ако ти върнат протокол от сервиз, че при натоварване на компонентите няма проблеми, тогава вече може да търсиш алтернативна диагностика примерно от друг сервиз и да правиш жалба в КЗП.

преди 2 минути, SunShine^^ написа:

Това с оставането без компютър също е доста голям фактор.

Преди няколко години ме размотаваха за проблем с гаранционно дефектирал лаптоп малко повече от месец . 

• Автор

Имаме ново развитие по тема гаранции и глупости... На кутията на компютъра е лепната лепенка с частите, на която е логото на Gplay, а гаранционната карта е издадена от Вали, което току що забелязахме... Чесно казано не мисля, че ми се занимава с ходене до технополис за трети път и обяснения кое от къде идва. Просто ще поръчаме ново читаво захранване и ще се надяваме да няма проблеми в бъдеще... Благодаря на всички за препоръките, ще ви ъпдейтна в бъдеще какво се е случило. За всеки случай утре ще се обадя на тел. номер написан на гаранцията и ще проведа един разговор с тях.

П.П

Гаранцията е 24 месеца по някаква неясна за мен причина... Пълна простотия са тези готови конфигурации...

Вали са вносител, а технополис - търговец, които купуват на едро от Вали. Гаранцията се поддържа от вносителя, а правото ти на рекламация си го упражняваш пред търговеца. Иначе лепенката я нагряваш леко със сешоар и разлепяш внимателно.

А и реално лепенката не е законна причина да ти откажат гаранция, дори и да е нарушена. Всеки от компонентите вътре в кутията си има сериен номер, по който може да се установи дали е същия, за който е издадена гаранционната карта.

В случая претенция за дефект може да се предяви и директно пред Вали компютърс, ако гаранционната карта е от тях. Те сглобяват компютрите и ги продават на търговеца (Технополис), те са вносители, и осигуряват гаранционния сервиз.

Рекламация се прави пред търговец, иначе вали също могат да му пратят куриер за тяхна сметка да вземе машината.

рекламация | www.nazp.bg

Цитат
  • Приемането  на  рекламации  се  извършва  през  цялото  работно  време  в търговския обект, където е закупена стоката или е поръчана услугата, на адреса на управление на търговеца или на  друго  място,  посочено  от  търговеца.  Правото  на  избор  на  място  за  предявяване  на  рекламацията принадлежи изцяло на потребителя.

Няма да споря. Едно обаждане на телефона на сервиза, посочен в гаранционната карта, ще покаже, че съм прав. 

Ти също :) 

преди 21 часа, SunShine^^ написа:

готова конфигурация от GPlay

Първо, в GPLAY не съм виждал да монтират такова захранване! Работят с Termaltake, Cooler Master и Gigabyt основно. Гаранцията при тях е 36м.

Въпроса е, дали машината е изцяло тяхна сглобка / на GPLAY/ или технополис са поръчали от Vali конфигурация с име GPlay... 

По-скоро е второто. 

Пък и нищо чудно конфигурациите на GPlay, сглобени по поръчка за Технополис, да са с калпави части. Едно време беше така, когато компютрите носеха "марки" като Hyundai и KTN .

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Включвам се доста късно, но чак сега се сещам да ви ъпдейтна.

Занесохме компютъра за рекламация в Технополис. Решихме да се правим на ударени и обяснихме, че просто при натоварване се изклюва. Взеха го и ни казаха, че при първа информация ще ни ЗВЪННАТ...

Чакахме обаждане 33 дни и накрая решихме, да отидем да си потърсим правата... Оказа се, обаче, че те били пратили СМС на втората седмица след изпращането (който ние по "случайност" не бяхме получили...) Решихме да не спорим и попитахме какъв е бил проблема - казаха "дефектно" захранване и ни казаха, че е сменено. Попитахме с какво е сменено, отговориха, че нямат информация и трябва да се обадим на Vali и те ще ни дадат повече информация. На следващия ден звъннах на номера изписан на бележката, оказа се, че не съществува, намерих друг номер и говорих с доста симпатичен човек, който ми обясни, че няма идея с какво е сменено захранването, но предполага, че е същото (не бях отворил кутията до тогава, защото е с плейт и не ми се разкачаше цялото захранване, за да видя какво е...) В крайна сметка нямаха точна информация с какво е сменено и отворих да видя, беше някакво подобно китайско творение, но за сега компютъра не е правил проблеми и се чудим дали да сменяме с някаква по-реномирана марка или да караме с това. 

С две думи - не си купувайте готова конфигурация от ТЕХНОПОЛИС НИКОГА!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.