Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптоп не засича WLAN карта

Kaлoян

Препоръчан отговор

Здравейте,
Реших да си направя профилактика бившия лаптоп и да го върна към живот, доста стар Dell Inspiron 17R N7110, всичко точно смених му паста почистих преинсталирах и от там почна тегавото търсене на драйвери, в сайта на Dell има, ама половината не вършеха работа. Как и да е инсталирах всичко и до този момент си стоя на кабел към рутера ми и не съм забелязал че не бачка WiFi.
Реших че нещо не съм оцелил и тези драйвери, свалих всевъзможни, накрая го разглобих отново да видя модела на WLAN картата, понеже никъде не ми листва каква е. Инсталриах нейния драйвер и ми изписа че не я засича като свързана. 
Смених я с друга, инсталирах драйвер и отново без да ми изкара като налична WLAN връзка.
Нямам идея къде да бръкна още. Разглобих лаптопа доста културно и дори не съм закачал картата силно се надявам върпоса да е софтуерен.
Моля ви предложете възможни решения.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 70
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

В BIOS какво е положението? С комбинация от Fn+F2 пробва ли? Изключваш ли LAN кабела като пробваш за WIFi?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, Bubbles написа:

Изобщо излиза ли като неразпознато устройство в диспечера на устройствата?

Не, не го листва в Device Manager, нямаго и като скрито устройство изобщо не разбира че има включена WLAN карта и с двете е така.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Откачи кабела и виж ще се активира ли wifi.
Провери да не е изключена картата - по-горе са ти показали команада F2 или Fn+F2

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, Joss Bomon написа:

В BIOS какво е положението? С комбинация от Fn+F2 пробва ли? Изключваш ли LAN кабела като пробваш за WIFi?

Да с изключен кабел пробвам да намеря WiFi връзка. А в BIOS-а честно казано не виждам нищо за networking освен при boot priority листа като възможност само, нямам устройства от този тип листнати някъде.

преди 10 минути, цър-вул написа:

Откачи кабела и виж ще се активира ли wifi.
Провери да не е изключена картата - по-горе са ти показали команада F2 или Fn+F2

Как или къде мога да проверя дали е изключена, команда F2 е за BIOS и там няма информация за Network адаптерите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Kaloyan.K написа:

команда F2 е за BIOS

Не разбраш - искаш да си философстваш или да пробваш да си пуснеш мрежа. Горещият клавиш F2 или кмбинацията Fn+F2  е за превключване на wfi картата под Windows!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А защо смени термо пастата? Имаше ли причина или ей така просто, защото така си чул? И какво точно повреди след тази процедура?

Поредния пастаджия. 😂

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Каква беше оригиналната карта и ти каква сложи?

Огледай още веднъж какво има в биоса на лаптопа ти, принципно там има доста информация.

Проверка на слота за физическа повреда (визуално)?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, цър-вул написа:

Не разбраш - искаш да си философстваш или да пробваш да си пуснеш мрежа. Горещият клавиш F2 или кмбинацията Fn+F2  е за превключване на wfi картата под Windows!!!

Стана ми ясно, нямаше нужда да е грубо. Не и това също не промени ситуацията. Освен Local Area Connection Има и Bluetooth Connection който се включи и изключи когато пробвах с F2, но нищо друго.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Kaloyan.K написа:

Стана ми ясно, нямаше нужда да е грубо. Не и това също не промени ситуацията. Освен Local Area Connection Има и Bluetooth Connection който се включи и изключи когато пробвах с F2, но нищо друго.

Виж дали в биоса има опция за това какво да включва и изключва F2. Ако нещо те съмнява просто покажи снимка. Моя dell има много подробни и разнообразни опции точно за това, но е доста различен от твоя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, ДзВяРа! написа:

Поредния пастаджия.

Лаптопа е 8 годишен и никога не беше отварян до там, по моя преценка реших да я сменя. Оказа се че беше доста изгоряла и засъхнала, определено не си е вършела рабоата накрая :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Kaloyan.K написа:

Виж, проблема е във термопастата, смени я пак и ще се оправи! Ако не се оправи, пак смени пастата, там е проблема! Тя трябва на всяка минута да се сменя, Намажи със нова и ще тръгне!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Kaloyan.K написа:

Има и Bluetooth Connection който се включи и изключи когато пробвах с F2

Като се включи BT в диспечера на устройства какво се появи?

Не е зле и да показваш картинки

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Kaloyan.K написа:

Лаптопа е 8 годишен и никога не беше отварян до там, по моя преценка реших да я сменя. Оказа се че беше доста изгоряла и засъхнала, определено не си е вършела рабоата накрая :)

Моя е на 13 години, никога не е разглобяван за профилактика, и си работи чудесно. Имаш датчик - използвай го.

Всъщност каква точно мислиш е целта на термо пастата - да бъде мокра и да охлажда така ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Kaloyan.K написа:

От там идва проблема, 8 години, предлагам незабавна смяна на пастата, поне 50-пъти, иначе няма да го оправиш.

Смени пастата бе човек!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

:offtopic_s:

Няма ли модератор в раздела? @ДзВяРа! защо не отидеш в обши приказки да ръсиш мозък?

Защото така си искам!

Термопаста не сменя без причина, ти правиш ли го?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, ДзВяРа! написа:

Защото така си искам!

Това е твърде тъпо поведение, подобаващо на 13-годишен пикльо!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, цър-вул написа:

И като нищо може да е.
Авторе Казваш че не си пипал WiFi картата като си отварял машината, но няма да е лошо да погледнеш двете кабелчета които се закачат за нея дали са си на мястото и дали са добре захванати, защото принципно не е много сложно дори и случайно да ги откачиш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Bubbles написа:

И като нищо може да е.
Авторе Казваш че не си пипал WiFi картата като си отварял машината, но няма да е лошо да погледнеш двете кабелчета които се закачат за нея дали са си на мястото и дали са добре захванати, защото принципно не е много сложно дори и случайно да ги откачиш.

Нямат никаква връзка с проблема му!

Ако са разкачени може да има проблем със свързването/скоростите, а той не вижда самата карта!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, цър-вул написа:

Ти колко пъти смени пастата на 10-годишния си телефон?????

Колко пъти смени пастата на на централният чип на захранването на компютъра си?

Колко пъти я смени на другите компоненти? И защо си мислиш че като смениш пастата на процесора ще промениш нещо? Тя веднъж поставена си остава за винаги, нищо няма да се промени след смяната и!

Дали е суха или мокра е все тая! Термопаста има на 20-30 места, защо сменяте на процесора и на видео картата????????? Защо само там?

Аз ще ти отговоря, защото си нямате напредстава на колко още места има такава! Има дори и във захранването, и то дори на няколко места.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, цър-вул написа:

@Bubbles, ако са забравени кабелите на антените, ще има карта, но ще е глуха. Но ще има карта.

преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

Нямат никаква връзка с проблема му!

Ако са разкачени може да има проблем със свързването/скоростите, а той не вижда самата карта!

Ок съжалявам, моя грешка. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички които отговарят по темата.
Само ще спомена че си правя мониторинг на техниката винаги, следя температури. Не пипам нещо работещо и нещо което не разбирам. Не разглобявам за първи път лаптоп. Знам че темата със смяната на термопаста е с различни мнения и знам как действа тя :D . Лаптопа работеше на температура 84-92градуса на порцесора преди да го отворя и шумеше силно. Лаптопа има защита да се изключва ако достигне 95градуса затова реших че е добре да я сменя. MSI Afterburner ползвам които сега ми показва стабилни 63-64 градуса. И двете замервания направих веднага след включване на лаптопа.
Прикачих снимки от BIOS-a и отделно на активните листнати адаптери. Не виждам много голям избор в менютата на BIOS-a вмоемнта гледам как да го ъпдейтна за да видя дали ще има някаква промяна.

0-02-05-9f074892e42ff3fda5603baa67e0fdf81bcb9868c123c4e03f4af307f01bfe0f_b5a8a960c945e623.jpg

0-02-05-1a2a9d7912b9b0b8b7b116b8806e4719dd925513817b76b76c9c67887d15399e_4c4d5746a3814260.jpg

0-02-05-27db80a9ef3da62f16e7ee8b027f3eeae04a88f8eea3ecc4bfa34ce58e61a495_5f4f94b5ef3ff024.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...