Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за сглобяема къща?

qnkov

Препоръчан отговор

Здравейте. Някой живее ли в такава къща и какво му е мнението? Гледам има преместаеми къщи също. И от какъв материал е направена, изцяло дърво или итонг, метал. Също така, на коя фирма може да се довери човек в България да направи нещо качествено. Честно казано, уж се водели евтини и бързи, но като гледам цените, не са особено евтини (дори ми се струват скъпи), а за бързината е според зависи май до самото нанасяне. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, qnkov написа:

Здравейте. Някой живее ли в такава къща и какво му е мнението? Гледам има преместаеми къщи също. И от какъв материал е направена, изцяло дърво или итонг, метал. Също така, на коя фирма може да се довери човек в България да направи нещо качествено. Честно казано, уж се водели евтини и бързи, но като гледам цените, не са особено евтини (дори ми се струват скъпи), а за бързината е според зависи май до самото нанасяне. 

Не са евтини, но стват много бързо - 46 квадрата ги напрвиха за 4 дена - после още месец да си я дооклемптовам - средна цена 1400 евра/кв....може и по евтино, но няма лукс...всичко е базово.....

ПС: Не живея постоянно в тази барака - за гости е 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вчера говорих с един „кандидат-производител“!
Още няма цени,но тези 1400 евро/кв“ са прекалено много.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, jhoro написа:

Преди месец разглеждах няколко оферти . Веднага ми направи впечатление ,че са завишили цените . За 3-4 стаи има оферти от 26 -35 , 37 хиляди евро .  :no-no: 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, jhoro написа:

Повярвай ми - толкова стъпва! Базовата конфигурацуя е като за къмпинг.... Предимството е, че минаваш тънко с документите и става адски бързо. Ще ти сложат едно цокало на видима и толкова... а жената иска друго.... абе смятах ги - 1400 ми е ке....до 1100 може да ги свалиш, ама си е тъпня

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има страхотно изглеждащи подобни къщи, но...

https://www.olx.bg/d/ad/sglobyaemi-kaschi-proekt-185m2-etap-grub-stroezh-premestvaemi-kaschi-CID1012-ID8A2I1.html#7385f74024

Примерно тук е сложена цена от 80 бона, но в заглавието пише груб строеж. Демек за 80 бона аз какво плащам? Една конструкция с отвори за врати, прозорци, без замазка и т.н. Следвоателно до ключ ще ти стъпи над 100 бона. За подобни пари, в зависимост от къде си, ще ви вземеш къща или апартамент и то обзаведени, т.е в моят град взимам тристаен апартамент или двуетажна къща от тухла с 1-2 декара двор. 

И накрая въпроса е, верно ли са толкова скъпи и има ли наистина луди да ги взимат тия къщи, след като струват една камара пари, а до колкото четох из форуми, качеството е лошо и винаги има минуси от конструкцията им. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, NewRedDragon написа:

Повярвай ми - толкова стъпва! Базовата конфигурацуя е като за къмпинг.... Предимството е, че минаваш тънко с документите и става адски бързо. Ще ти сложат едно цокало на видима и толкова... а жената иска друго.... абе смятах ги - 1400 ми е ке....до 1100 може да ги свалиш, ама си е тъпня

Какво имаш против Видима? Преди месец си купих моно-блок - 140 лева.

преди 1 минута, qnkov написа:

https://www.olx.bg/d/ad/sglobyaemi-kaschi-proekt-185m2-etap-grub-stroezh-premestvaemi-kaschi-CID1012-ID8A2I1.html#7385f74024

Примерно тук е сложена цена от 80 бона, но в заглавието пише груб строеж. Демек за 80 бона аз какво плащам? Една конструкция с отвори за врати, прозорци, без замазка и т.н. За подобни пари, в зависимост от къде си, ще ви вземеш къща или апартамент и то обзаведени, т.е в моят град взимам тристаен апартамент. 

Ново строителство се продава:

• пода - на замазка;
  • стените - на шпакловка;
  • ВиК - до тапа;
  • ел-инсталацията - до кутия.

Дограмата трябва да е сложена, щото е еднаква за цялата сграда.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, qnkov написа:

Примерно тук е сложена цена от 80 бона, но в заглавието пише груб строеж. Демек за 80 бона аз какво плащам? Една конструкция с отвори за врати, прозорци, без замазка и т.н. За подобни пари, в зависимост от къде си, ще ви вземеш къща или апартамент и то обзаведени. 

Една дизйнерска врата е над 600 лв. За пофобни пари не можеш никъде нищо да вземеш - 21 век сме! За 4-4 дена ти сглобяват "къщата" и се спасяваш... няма вариант за 60 хилки в лева да получиш "слагам си пантофите"! 

току-що, jhoro написа:

Какво имаш против Видима? Преди месец си купих моно-блок - 140 лева.

Имам против, ч италианците са далеч по напред. Това е! Видима може да си купи всеки

преди 3 минути, jhoro написа:

Ново строителство се продава:

• пода - на замазка;
  • стените - на шпакловка;
  • ВиК - до тапа;
  • ел-инсталацията - до кутия.

Дограмата трябва да е сложена, щото е еднаква за цялата сграда.

Това не ваци за преместваемите....нали идеята д не се плаща даници

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Една дизйнерска врата е над 600 лв.

Имам против, ч италианците са далеч по напред. Това е! Видима може да си купи всеки

Те и Бентлитата - уж хубави, ама ... не ги купуват много!
Че като не е „дизйнерска врата“ - ще си грозен ли?

Ако щеш си купи златно цукало - вътре ще си е същото ... съдържание.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, jhoro написа:

Те и Бентлитата - уж хубави, ама ... не ги купуват много!

Купуваъ ги - не е въпроса да са много

преди 1 час, jhoro написа:

Че като не е „дизйнерска врата“ - ще си грозен ли?

ДА!. Как ще водиш гости в къщи? Няма варинат да се чувстваш ОК, ако комшията е с по скъп телевизор, врата и т,н. Вие ако искате си живейте в панелките....въпреки, че и панвлка съм правил...муцка е :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, NewRedDragon написа:

ДА!. Как ще водиш гости в къщи? Няма варинат да се чувстваш ОК, ако комшията е с по скъп телевизор, врата и т,н. Вие ако искате си живейте в панелките....въпреки, че и панвлка съм правил...муцка е :) 

Ти никога няма да си щастлив! Все някой ще има повече от теб!

За да придобиеш знание, всеки ден прибавяй по нещо.
За да придобиеш мъдрост, всеки ден изхвърляй по нещо.

Лао Дзъ

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В момента с цените на строителните материали е много трудно да се каже кое колко точно струва. Но има много сметки в мрежата и обяснения. Аз съвсем на скоро, преди 1-2 месеца правих разчет за строителство на малка къща. Монолитното строителство излезе 1 към 1 с това на сглобяема къща. При това с хубави копани основи и мазе/изба/механа или както и да го наречем. Не само фундамент от бетон. Важно е дали ще е за постоянно живеене или за тип вила, която ще е за 5 дни в година да се напиваш там с приятели. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, qnkov написа:

1. В началото бяха наистина евтини, но след като започна масовото им търсене фирмите, които ги строят се изхитриха и надигаха цените.

2. Сглобяемите къщи се правят от така наречените сандвич панели, които се сглобяват. От какво да бъдат направени си избира клиентът в зависимост от това с какви пари разполага. Сега както се вдигнаха поголовно цените на всички строителни материали не ми се мисли.

3. Ако все пак си решил да си правиш подобна къща веднага мога да те свържа със сериозен човек, който вече над 10 години се занимава такъв род дейност.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, ostavime написа:

В момента с цените на строителните материали е много трудно да се каже кое колко точно струва. Но има много сметки в мрежата и обяснения. Аз съвсем на скоро, преди 1-2 месеца правих разчет за строителство на малка къща. Монолитното строителство излезе 1 към 1 с това на сглобяема къща. При това с хубави копани основи и мазе/изба/механа или както и да го наречем. Не само фундамент от бетон. Важно е дали ще е за постоянно живеене или за тип вила, която ще е за 5 дни в година да се напиваш там с приятели. 

Тези неща - основите и подземния етаж - зависят и от терена!
Ако постройката е на 1 етаж и насред 2 дка двор - защо ми е механа под земята?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Белгиеца написа:

По-добро от истинска къща няма.

Че сглобяемата да не е неистинска?

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Без да чета горните мнения: не си струва!!!

Успех!

п.п. Има приказка за три прасенца. Прочетете я!!!

п.п.2. Вие дом ли правите или "търговски" обект?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, dioib написа:

Без да чета горните мнения: не си струва!!!

Успех!

п.п. Има приказка за три прасенца. Прочетете я!!!

п.п.2. Вие дом ли правите или "търговски" обект?!

Струва си зависи какво искаш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Струва си зависи какво искаш.

Да, но темата е в дом и семейство. ;) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, dioib написа:

Не го разбрах това?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Емил Костов написа:

Не го разбрах това?

Позволи ми в някои неща да съм по-hard от тебе. ;) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Емил Костов написа:

Не го разбрах това?

Той сам не се разбира - искаш ти да го разбереш!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, jhoro написа:

Той сам не се разбира - искаш ти да го разбереш!

Напротив, в механиката ... истинския хард, съм по-добре от него ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, dioib написа:

Значи трябва да се коригира заглавието на раздела на ... „ДомОВЕ и семейство“!

току-що, dioib написа:

Напротив, в механиката ... истинския хард съм по-добре от него ... :) 

Коя част от механиката?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...