Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бюджетна конфигурация

Препоръчан отговор

Бихте ли ми предложили конфигурация до 1100 лева с монитор без периферия за ученик с възможност за ъпгрейд някакъв евентаулен след време ?

С вградено видео, защото за тея пари няма как. Благодаря предварително.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 227
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Избрани продукти:

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
I3-10100 3.6GHZ 6MB LGA1200 BX 1 256.23 лв. 256.23 лв.
ASROCK B560M-HDV LGA1200 1 165.07 лв. 165.07 лв.
8G DDR4 2666 ADATA 1 62.65 лв. 62.65 лв.
ADATA GAMMIX S5 512GB M2 PCIE 1 108.48 лв. 108.48 лв.
DeepCool Case mATX MATREXX 30 1 42.77 лв. 42.77 лв.
PSU FORTRON HYPER 80+ PRO 450W 1 74.72 лв. 74.72 лв.
27 LG 27MP59G-P FHD IPS 5ms HDMI DP D-SUB FREESYNC 1 316.12 лв. 316.12 лв.
Междинна стойност: 1 026.04 лв. с ДДС
Натрупани отстъпки: 20.51 лв.
Доставка: безплатна

Обща стойност: 1 005.53 лв. с ДДС

Количка: I3-10100 3.6GHZ 6MB LGA1200 BX, ASROCK B560M-HDV LGA1200, 8G DDR4 2666 ADATA, продукти и цени. (nikem-bg.net)

Не бих залагал на големи очаквания за ъпгрейд, а и ако ще се добавя външна видеокарта, тя ще иска и по-мощно захранване и процесор, а и цената и ще е минимум колкото на цялата конфигурация...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

PC.png.873b61d0c843abe60c452f83008980cd.png

това идва 1118 лв. като трябва да се вземе някаква видео карта втора употреба. В конкретния магазин кутиите са скъпи и може да се вземе от друго място кутия за около 50 лв.

Така реално имаш да сложиш истинска карт във времето и да ползваш системата, ако случайно процесора дойде слаб, след време можеш да сложиш такъв с повече ядра/нишки - 6/12. Ако мястото недостига винаги може да се сложи голям HDD.

Би било удачно при добавянето на видео карта да се вземе свестен охладител за процесора - така, че да се изтиска всичко от него - нещо около 40-50 лв. до 70 ако наистина се мисли за смяна на процесор след време. Разбира се има какво да се изпили още, но това е просто оринтировъчно предложение, може някъде да има по-евтини съизмерими с предложените компоненти.

Успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, plamen_petrov_80 написа:

PC.png.873b61d0c843abe60c452f83008980cd.png

това идва 1118 лв. като трябва да се вземе някаква видео карта втора употреба. В конкретния магазин кутиите са скъпи и може да се вземе от друго място кутия за около 50 лв.

Така реално имаш да сложиш истинска карт във времето и да ползваш системата, ако случайно процесора дойде слаб, след време можеш да сложиш такъв с повече ядра/нишки - 6/12. Ако мястото недостига винаги може да се сложи голям HDD.

Би било удачно при добавянето на видео карта да се вземе свестен охладител за процесора - така, че да се изтиска всичко от него - нещо около 40-50 лв. до 70 ако наистина се мисли за смяна на процесор след време. Разбира се има какво да се изпили още, но това е просто оринтировъчно предложение, може някъде да има по-евтини съизмерими с предложените компоненти.

Успех!

Много не-балансирана система ! Оставям на страна , че видео няма. Моето предложение .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Много не-балансирана система ! Оставям на страна , че видео няма. Моето предложение .

Всеки има право на мнение. Обаче ако беше прочел, щеше да разбереш за видеото - кажи ми за разликата от 248-174=74 лв. какво водео втора употреба може да се намери? И колко по-производително ще е то от вграденото в интел или евентуално аналогичното в АМД. А дали ще могат да се играят някакви игри на него? Отделно на това ти скопяваш вграденото видео с ползването само на една платка памет. Да при мен SSD е голямо и ако човека си прецени може да вземе 500GB вия модел.

И като казах модел - реално единственото с което твоята система превъзхожда моята е монитора. Тук само един човек може да прецени какво желае, аз лично бих започнал с малък монитор - дори някоя 17"-19" за без пари, с идеята черен петък, коледни подаръци и т.н. Въпрос на гледна точка и планиране.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@plamen_petrov_80
Къде прочете във въпроса на питащият , че му се занимава с полуготово PC (с втора ръка видеокарта) и къде прочете, че ще се играят игри? Относно монитор предлагам направо детето да си вади очите на 14" монитор?

Инак всеки може да наводни темата с "размисли и страсти"!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро аз чета, че той е наясно, че няма как да сложи външно видео, а не че не желае да има.

Думите евентуален ъпгрейд също отварят тази врата - но ако не иска да го прави игрален компютър - тогава да обясни какво точно желае - но ако е просто за учебни цели - 200-300 лв. са достатъчни за употребявана настолна машина + 100 лв. за подобен монитор - на ученика не му е проблем да работи на стара i3/i5 с 8GB RAM и евентуално малко SSD.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

По-скоро аз чета, .....

Какво не разбра пак, човека си иска ново PC ? Има такъв бюджет към момента! Може след време да доима пък бюджет за нова и производителна видеокарта, за още РАМ , още някой диск и т.н. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Какво не разбра пак, човека си иска ново PC ? Има такъв бюджет към момента! Може след време да доима пък бюджет за нова и производителна видеокарта, за още РАМ , още някой диск и т.н. 

Сега последно иска или не иска видео карта? Май ти днес си на боб също.

Никога не е излишно да има няколко гледни точки и предложения, а накрая да попита или прецени сам кое е най-доброто за него.

Ето още един важен въпрос - защо без периферия? Може би има нещо налично? А какво точно?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, plamen_petrov_80 написа:

Сега последно иска или не иска видео карта? Май ти днес си на боб също.

Никога не е излишно да има няколко гледни точки и предложения, а накрая да попита или прецени сам кое е най-доброто за него.

Ето още един важен въпрос - защо без периферия? Може би има нещо налично? А какво точно?

Чети бре "с вградено видео" пише !

Периферия не знаеш ли какво е? Чети бре иска от нея само PC и Монитор да купи! Вероятно си има мишка, клавиатура, камерка и т.н но теб какво те вълнува какво точно?

.....

Вземи му пиши на лични като искаш да разсъждаваш извън темата - виж може и да се разубеди и да си вземе лаптоп пример или таблет :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, Ex0dus написа:

С вградено видео, защото за тея пари няма как.

А не защото не ми е необходимо, не желая ученика да играе игри и т.н.

Тази периферия от старата перална машина ли е останала? Ако наистина я има - може да е от стара настолна система - а дали може да се ползва нещо от нея?

Мен нищо не ме вълнува, аз не съм от преброяването! Той има парите сега и ако го похарчи лошо утре няма да ги има и тогава се почва - замени това с онова - нови 100 лв., замени другото щото това новото не харесва онова дето си го взел за едни други 74,50 лв. хайде още 130 лв. и то така се почва.

преди 11 часа, Joss Bomon написа:

а и ако ще се добавя външна видеокарта, тя ще иска и по-мощно захранване и процесор

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

А не защото не ми е необходимо, не желая ученика да играе игри и т.н.

Тази периферия от старата перална машина ли е останала? Ако наистина я има - може да е от стара настолна система - а дали може да се ползва нещо от нея?

Мен нищо не ме вълнува, аз не съм от преброяването! Той има парите сега и ако го похарчи лошо утре няма да ги има и тогава се почва - замени това с онова - нови 100 лв., замени другото щото това новото не харесва онова дето си го взел за едни други 74,50 лв. хайде още 130 лв. и то така се почва.

Стига си писа глупотиите тук ми вземи му драсни лично .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Стига си писа глупотиите тук ми вземи му драсни лично .

И това ми го заповядваш като какъв?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

И това ми го заповядваш като какъв?

Продължаваш :yanim:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Вземи му пиши на лични

преди 12 минути, JohnTRIVOLTA написа:

вземи му драсни лично

защото ти си се спрял.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, Ex0dus написа:

По принцип искам видео карта, но бюджетът не позволява, така че ще е след време.

Входно ниво видеокарта, която се взима за е игри струва над 1100лв. нова. Вграденото видео в този процесор е достатъчно добро да се играе на ниски настройки, но ще трябва да се добави още една плочка RAM да станат 2х8

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, дори мисля е безплатно. Ако решиш да поръчваш, ще ти се обадят и ще уточните подробностите, защото наличностите се променят с часове и може да се наложи корекция на компонентите.

Впрочем, докато се намъдруваш, процесора и кутията вече ги няма, а като ти дадох конфигурацията всичко беше налично.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Шанса да получи предложение тук и после фирмата да го изпълни на 100% е нищожен. А всяка смяна на компонент просто така води до недомислици и покачване на крайната цена.

Може би е добре да се избере първо монитора и да се отдели от общата цена - и без това той може да бъде взет от всяко едно друго място, отделен, цялостен компонент е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, plamen_petrov_80 написа:

Шанса да получи предложение тук и после фирмата да го изпълни на 100% е нищожен.

А ако се чака с дни - съвсем. Не може персонално да се търсят цени и наличности в продължение на дни за всеки питал за конфигурация. Дадени са принципни предложения и автора сам може да си търси компонентите на по-изгодни или не цени.

Има варианти и с готова конфигурация без монитор -> Компютър Ardes PC Office - APCOFIi31010016GB500GBNVMe ⋙ на цена от 795.00 — Ardes.bg

Не се знае какво обаче е захранването.

Плюс този монитор -> Монитор 27" Acer SA270Abi - UM.HS0EE.A01 UM.HS0EE.A01 - на топ цена — Ardes.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От небесните:

110920324_.png.9cc012eba4aa6e342444d19c9fe37b68.png

За 837 лв.

В една готова конфигурация никога не избираш захранващ блок, дъното винаги е най-евтиното и памети и дискове са само по обем, но не и като марка и модел.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много смотани дънни платки предлагате бе разбирачите.
И от какъв зор 27" екран ???
Вкъщи 4 настолни са с 24".
А и това M.2 NVMe SSD има големия недостатък, че не може да му се спира захранването по никакъв начин. Което пречи човек да си ползва различни ОС на различни SSD през SATA, щото моето тъпо M.2 NVMe SSD е завинтено.
Точно синът ми е на 14 години и от даскалото ми писаха и-мейл миналия месец, че имало възможност благодарение на училището му да си инсталира безплатен Офис пакет на Микромеките. Така де, той си има боза 10 на твърд диск и Xubuntu на SSD през SATA.
Трябва само като не го мързи да си инсталира две двуполюсни ключета прекъсвачи и да си пуска или единият или другият диск, без да развинтва тъпо M.2 NVMe SSD.
А компютърът от който пиша работи с цели 3 твърди диска и едно SSD през SATA, като е захранен с ток винаги само един от тях, другите 3 в това време са "умрели".
Така така, единият диск е за банката и никакви буби не могат да влязат у него, щото се отваря само сайта за интернет банкирането и се спира.
А вие тука искате да го карате детето игри да играе, ама да не знае как да ползва безопасно различни SSD през SATA с различни ОС на тях.
Едно с Уиндоус
Второ с Линукс
Трето с Андроид
И един твърд диск да се учи от него да си управлява банковата му сметка с дебитна и предплатена карта, да си пазарува детето от амазон Холандия и Германия с кеф.

Абе що ги смятате децата задължително всичките за бъдещи олигофрени изпаднали в зависимост от играене на игри ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Белгиеца написа:

Много смотани дънни платки предлагате бе разбирачите.
И от какъв зор 27" екран ???
Вкъщи 4 настолни са с 24".
А и това M.2 NVMe SSD има големия недостатък, че не може да му се спира захранването по никакъв начин. Което пречи човек да си ползва различни ОС на различни SSD през SATA, щото моето тъпо M.2 NVMe SSD е завинтено.
Точно синът ми е на 14 години и от даскалото ми писаха и-мейл миналия месец, че имало възможност благодарение на училището му да си инсталира безплатен Офис пакет на Микромеките. Така де, той си има боза 10 на твърд диск и Xubuntu на SSD през SATA.
Трябва само като не го мързи да си инсталира две двуполюсни ключета прекъсвачи и да си пуска или единият или другият диск, без да развинтва тъпо M.2 NVMe SSD.
А компютърът от който пиша работи с цели 3 твърди диска и едно SSD през SATA, като е захранен с ток винаги само един от тях, другите 3 в това време са "умрели".
Така така, единият диск е за банката и никакви буби не могат да влязат у него, щото се отваря само сайта за интернет банкирането и се спира.
А вие тука искате да го карате детето игри да играе, ама да не знае как да ползва безопасно различни SSD през SATA с различни ОС на тях.
Едно с Уиндоус
Второ с Линукс
Трето с Андроид
И един твърд диск да се учи от него да си управлява банковата му сметка с дебитна и предплатена карта, да си пазарува детето от амазон Холандия и Германия с кеф.

Абе що ги смятате децата задължително всичките за бъдещи олигофрени изпаднали в зависимост от играене на игри ?

Много букви, нищо важно ... не е голяма изненада.

Покажи ти една хубава "белгийска" дънна платка!

Аз на твое място щях да boot-вам от оптичен диск (DVD-R, CD-R) там буби няма, но не се знае какво има по-пътя до банката, а и самата банка е постоянно активна и отворена за взлом, но ти се пази, лошо няма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...