Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

nobsound ms-10d хибрид или имитация

kolib4iata

Препоръчан отговор

Здравейте.Закупих въпросният усилвател.Много клипчета изгледах но английския не го знам и почти нищо не разбрах.Въпросът към вас ми е: усилвателя истински хибрид ли е, или е имитация? Някои ако е запознат или го ползва, моля да сподели.Събирам всякаква информация.

Благодаря предварително.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, kolib4iata написа:

Здравейте.Закупих въпросният усилвател.Много клипчета изгледах но английския не го знам и почти нищо не разбрах.Въпросът към вас ми е: усилвателя истински хибрид ли е, или е имитация? Някои ако е запознат или го ползва, моля да сподели.Събирам всякаква информация.

Благодаря предварително.

Според тези две клипчета е имитация

клип1 и клип2

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Уви, това е злостна имитация. Лампите са просто за красота. Не съм гледал цитираните клипчета, но бях гледал някакво друго, в което авторът на клипчето просто извади лампите от цокълите им и усилвателят продължи да си свири.

Т.е. това си е усилвател, но не е хибриден с крайно лампово стъпало.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това си е обикновен транзисторен усилвател с мощност ако се съди по захранването  до към 2Х15 вата. Лампите са за красота. Няма анодно захрамване на лампите и същите не са включени във входната част на ампа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, kolib4iata написа:

Разбирам.Благодаря за информацията.Моля коментирайте този клип.

Е какво да го коментираме. Ако си изгледал горните 2 клипа, които ти дадох нямаше да питаш повече.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нека някои специалист да обясни - може ли лампите да работят без анодно напрежение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някои китайски лампи май имат вградени допълнителни светодиодчета в тях за "художествено" осветление. Предполагам, че китайците са се изхитрили да захранват някакви крачета на такива лампи през цоклите с ниско изправено напрежение, за да създадат имитация на лампа с "меко" лампово осветление в червено примерно.

Иначе от лампи бъкел не разбирам. Въпреки че имам един лампов предусилвател Прималуна с 6 /шест/ лампи само за предусилвателната част.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, AGD написа:

Нека някои специалист да обясни - може ли лампите да работят без анодно напрежение.

преди 11 минути, AGD написа:

Ти се шегуваш, но питащият може и да ти повярва. За обяснението, освен хората занимавали се с това, другите - я те разберат, я не! Китайска пародия на усилвател. Почти всичко в областта на аудиотехниката им е такова. Първо: На един разбиращ човек от аудиотехника ще направи сериозно впечатление - ЦЕНАТА. Няма по света устройства с цена 200$ да се продават, освен от Китай! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Михайлов написа:

Иначе от лампи бъкел не разбирам. Въпреки че имам един лампов предусилвател Прималуна с 6 /шест/ лампи само за предусилвателната част.

Там им е силата на лампите в предусилвателите. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Михайлов написа:

Някои китайски лампи май имат вградени допълнителни светодиодчета в тях за "художествено" осветление. Предполагам, че китайците са се изхитрили да захранват някакви крачета на такива лампи през цоклите с ниско изправено напрежение, за да създадат имитация на лампа с "меко" лампово осветление в червено примерно.

Някои китайски лампи май имат вградени допълнителни светодиодчета в тях за "художествено" осветление.

Не някои, а ...всички.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Kolev71 написа:

Ти се шегуваш, но питащият може и да ти повярва. За обяснението, освен хората занимавали се с това, другите - я те разберат, я не! Китайска пародия на усилвател. Почти всичко в областта на аудиотехниката им е такова. Първо: На един разбиращ човек от аудиотехника ще направи сериозно впечатление - ЦЕНАТА. Няма по света устройства с цена 200$ да се продават, освен от Китай! 

Стефо вероятно ще ме навикаш и ще ми се скараш, но аз комбиниран усилвател още не съм виждал. Или е лампов качествен или е електроника за обикновените потребители.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Стефо вероятно ще ме навикаш и ще ми се скараш, но аз комбиниран усилвател още не съм виждал. Или е лампов качествен или е електроника за обикновените потребители.

Виж заглавието на темата.

Хибридните усилватели са с лампов предусилвател и транзисторно крайно стъпало.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нито ще те навикам, нито ще ти се скарам, защото има и точно такива. Виждаш ли AGD какво е написал? "Там им е силата на лампите в предусилвателите. " След което следва крайно стъпало по твой избор - кеф ти лампово, кеф ти, транзисторно. Стига да имаш - финикийски знаци бол!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, AGD написа:

Виж заглавието на темата.

Да видях заглавието на темата и смятам, че съм дал правилно мнение. Навремето се занимавах няколко години с музика и мога да ти гарантирам, че разликата между лампов усилвател и сегашните близалки е умопомрачителна. Сега ако ще говорим за професионална техника там няма да коиментирам!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Поглед вътре в усилвателя:

Nobsound MS-10D What's Inside ? True Tube Amplifier Or Not ?

На пръв поглед изглежда не много качествен, за обикновения потребител.

Дали е хибриден или друго, може да каже само специалист.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Емил Костов написа:

Да видях заглавието на темата и смятам, че съм дал правилно мнение. Навремето се занимавах няколко години с музика и мога да ти гарантирам, че разликата между лампов усилвател и сегашните близалки е умопомрачителна. Сега ако ще говорим за професионална техника там няма да коиментирам!

Няма въобще да говорим за професионална техника - тя не е ни за тук, ни за този форум. Нивото му е много ниско и четейки го някой специалист в тази област, остава много разочарован от незнанието на хората. Но то е разбираемо - особено за българския гражданин.

преди 12 минути, Mr. ?? написа:

Поглед вътре в усилвателя:

Nobsound MS-10D What's Inside ? True Tube Amplifier Or Not ?

На пръв поглед изглежда не много качествен, за обикновения потребител.

Дали е хибриден или друго, може да каже само специалист.

На клипа отлично се вижда всичко. Предусилвател с лампи - крайно стъпало с транзистори. Заглавието е много точно написано а и AGD отново е написал. Постарали са се хората, защото искат пари.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, AGD написа:

Не съм много сигурен дали да се намеся или да продължа да чета, но всъщност точно това ме интересува.Да разбирам ли, че без анодно високо напрежение звука минава през лампата без да се "омекоти" .Имах преди време истински лампов слушалков усилвател и ми хареса звука.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Сега ако ще говорим за професионална техника там няма да коиментирам!

Не става дума за професионална техника. Човека пита просто дали усилвателя който си е купил е хибриден - ще рече дали е с лампов предусилвател и транзисторно крайно стъпало ли е някяква шитня. Вече стана ясно, че е имитация на нещо подобно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, kolib4iata написа:

Не съм много сигурен дали да се намеся или да продължа да чета, но всъщност точно това ме интересува.Да разбирам ли, че без анодно високо напрежение звука минава през лампата без да се "омекоти" .Имах преди време истински лампов слушалков усилвател и ми хареса звука.

Няма лампа, която до сега може да работи без захранване от високо напрежение  на своя анод. В модела , това е направено за да работи предусилвателната част. А крайното стъпало се вижда още по добре когато отвориш линка - намира се най горе вдясно. За усилвателчето на слушалките. Разбира се, че ще ти хареса мекият му и топъл звук.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, kolib4iata написа:

Без анодно високо напрежение лампата просто не работи и ако предусилвателят наистина е лампов, няма да има никакъв звук. Твоят предусилвател най-вероятно е дигитален, т.е. е изграден на базата на чипове - операционни усилватели, а крайното стъпало е транзисторно. Т.е. лампите са турени за красота. Те не работят и няма как да работят в този усилвател, защото за тях няма в схемата монтирани захранващи трансформатори.

Eто как изглежда моят лампов предусилвател:

spacer.png

В стърчащата кутия зад лампите и двата кондензатора са повишаващите трансформатори за анодното напрежение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Михайлов написа:

Без анодно високо напрежение лампата просто не работи и ако предусилвателят наистина е лампов, няма да има никакъв звук. Твоят предусилвател най-вероятно е дигитален, т.е. е изграден на базата на чипове - операционни усилватели, а крайното стъпало е транзисторно. Т.е. лампите са турени за красота. Те не работят и няма как да работят в този усилвател, защото за тях няма в схемата монтирани захранващи трансформатори.

Доколкото виждам от клиповете лампите са направени да затварят веригата и да симулират уж, че усилвателят е комбиниран. На единия клип е показано, че могат да се шунтират и разлика в звука няма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Доколкото виждам от клиповете лампите са направени да затварят веригата и да симулират уж, че усилвателят е комбиниран. На единия клип е показано, че могат да се шунтират и разлика в звука няма.

Най добре би се коментирал ако пред човек е пълната електрическа схема. Това не съм го търсил, защото е поне за мен съвсем безинтересно да му отдавам нужното внимание. Нали написах. Смешно е някой да вярва, че такова чудо струва само 200$. Сметнато, само трансформаторите са над 300$ Да не говорим за всичко останало.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вижте на последния клип, че  кутията зад лампите е празна и е имитация на кутия, която закрива високоволтовия даващ анодно захрнване трансформатор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Kolev71 написа:

Най добре би се коментирал ако пред човек е пълната електрическа схема. Това не съм го търсил, защото е поне за мен съвсем безинтересно да му отдавам нужното внимание. Нали написах. смешно е някой дфа вярва, че такова чудо струва само 200$. Сметнато, само трансформаторите са над 300$ Да не говорим за всичко останало.

То няма! Аз потърсих в интернет, но нищо не излиза :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...