Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за задача по програмиране

Featured Replies

• Автор
преди 6 минути, dioib написа:

Но поне автомобил трябва! 

Навремето нямаше "мрежа", но за сметка на това имаше списания и т.н. от където се взимаше някакъв изходен код и го преработвахме. Ти си се натъкнал на подобен код за сходна задача. Достатъчно е да помислиш и я преправиш за нуждите, но явно не си успял. 

Както и да е. Все пак си оставам на мнението, че човек трябва да има и по-обща култура и/или знания по дадена дисциплина, за да може в бъдеще да не чака специалист, а да може да се справи и сам. 

Все пак ти желая успех!

То да помисля, но като знам вярно само как да напиша първите 2-3 реда колко ще измисля според теб? В бъдеще ако реша, че ще се занимавам с програмиране, просто ще се запиша на съответния курс и няма да търся решение на задачите ми тук. За всичко друго освен това си има съответните хора, както е за всяко нещо в живота.

преди 36 минути, DestroyerBg написа:

За всичко друго освен това си има съответните хора, както е за всяко нещо в живота.

Ти, тогава, изобщо, защо се изучаваш?! 

Мой приятел практикува нещо за което няма висше образувание, но изкарва добри пари и дори помагаше на един професор във въпросната дисциплина. И определено неговите шефове го записаха да следва висше, което той и така не завърши. :) 

И за какво изобщо ти пука, че по въпросния изпит (курсова работа) ще изкараш двойка?! 

п.п. Примерно: На мен навремето ми писаха двойка по български език. Е, после по милост 3, за да завърша образованието си и не разберат някои, че преподавателят не го бива. 

• Автор
преди 17 часа, dioib написа:

Ти, тогава, изобщо, защо се изучаваш?! 

Мой приятел практикува нещо за което няма висше образувание, но изкарва добри пари и дори помагаше на един професор във въпросната дисциплина. И определено неговите шефове го записаха да следва висше, което той и така не завърши. :) 

И за какво изобщо ти пука, че по въпросния изпит (курсова работа) ще изкараш двойка?! 

п.п. Примерно: На мен навремето ми писаха двойка по български език. Е, после по милост 3, за да завърша образованието си и не разберат някои, че преподавателят не го бива. 

Не изучавам програмиране, а друга специалност в Техническия Университет. Програмирането ми влиза като задължителна дисциплина, тоест за да получа диплома накрая, трябва да го взема, искам или не. Пак е свързано с компютри, но не и в тази им част- по скоро в хардуерната. ;) Иначе ако беше избираема дисциплина или другия вариант, да мога да избера дали да го взема или не, изобщо нямаше да се занимавам с глупости, просто защото не е моето нещо, отделно и не се преподава като хората, за да го науча все пак. Освен това, с висше образование, конкретно от Техническия Университет, се отварят не една или две възможности за работа, които изобщо нямат нищо общо с това което се учи тук. 

преди 3 часа, DestroyerBg написа:

хардуерната

Може и да се повторя, но: Мой приятел именно с хардуер се занимава и именно там го пратиха неговите шефове да завърши, като дори е помагал на ваш професор и прочие, но няма проблем с програмирането дори на асемблер. Някое нещо из вашите лаборатории дори може да е правено от него. И все пак не завърши и си практикува и изкарва добри пари. Нещо правено от него дори е било или все още е в космоса даже, защото фирмата му работеше за американци. 

Да разбирам ли, че нямаш елементарни знания по английски?! И все пак за определен хардуер си трябва да се познават някакви алгоритми. 

Примерно, аз съм конструктор, но имам знания и по технологиите. Да не говорим, че тясната ми специализация е автоматизацията. 

Както и да е! 

Успех!!!

• Автор
преди 2 часа, dioib написа:

Може и да се повторя, но: Мой приятел именно с хардуер се занимава и именно там го пратиха неговите шефове да завърши, като дори е помагал на ваш професор и прочие, но няма проблем с програмирането дори на асемблер. Някое нещо из вашите лаборатории дори може да е правено от него. И все пак не завърши и си практикува и изкарва добри пари. Нещо правено от него дори е било или все още е в космоса даже, защото фирмата му работеше за американци. 

Да разбирам ли, че нямаш елементарни знания по английски?! И все пак за определен хардуер си трябва да се познават някакви алгоритми. 

Примерно, аз съм конструктор, но имам знания и по технологиите. Да не говорим, че тясната ми специализация е автоматизацията. 

Както и да е! 

Успех!!!

Всеки човек си е частен случай и щом той се е занимавал с хардуер и програмиране, значи това е неговото нещо или дори да не е се намерил някой съвестен учител, който да го научи както е редно. Конкретно с програмирането, може би се повтарям, но просто това не е нещото с което ще се занимавам за напред и идеята е просто да изкарам тук положителна оценка и най-вероятно ще ми е това за този живот(поне с този език). Преди съм се занимавал с HTML и честно да ти кажа ми беше доста по-лесно и приятно да го правя, вместо да се чудя що пустия код ми дава 123482398 грешки. :) За да сглобиш компютър не ти трябват познания по програмиране, така че не знам какъв ще е тоя хардуер, дето за да го ползвам ще ми трябват C1+ по английски език и 4-5 програмни езика. :D 

И за протокола, имам познания, не само по английски език ;) , но не намерих това което търсих из чуждестранните форуми и затова дойдох тук. 

Ще ти издам една публична тайна. В този живот си има човек за абсолютно всичко, така че дори и да не бяха ми я решили тук задачата си има места, където това става срещу заплащане ;) . В крайна сметка няма човек на този свят, който да разбира всяка наука и всеки един казус. Честно да ти кажа, познанията които имам в компютърната сфера(без да се хваля) са по-големи от 90-95% от хората тук в този форум, така че това висше за допълнителни знания не ми трябва, просто положението в България е такова, че без диплома за висше( и зелен сертификат) не може да постигнеш нищо кой знае какво.

преди 9 минути, DestroyerBg написа:

За да сглобиш компютър не ти трябват познания по програмиране

Човеко, ако на това му викаш хардуер, то не си по-различен от един автомонтьор. = За това не са необходими висши знания, а сръчност. 

За да ти изискват въпросните знания по програмиране означава, че ти трябват!!! Не си ти човека който може да определя кое му е необходимо на един хардуерист. 

ОК, ще си я вземеш въпросната диплома, но ще си посредствен. Лично аз не бих те назначил да работиш за мен!!!

Няма проблем!!! 

Бъди щастлив!!!

И нека Бог ти прости волните и неволни грехове и грешки. Амин

• Автор
преди 55 минути, dioib написа:

Човеко, ако на това му викаш хардуер, то не си по-различен от един автомонтьор. = За това не са необходими висши знания, а сръчност. 

За да ти изискват въпросните знания по програмиране означава, че ти трябват!!! Не си ти човека който може да определя кое му е необходимо на един хардуерист. 

ОК, ще си я вземеш въпросната диплома, но ще си посредствен. Лично аз не бих те назначил да работиш за мен!!!

Няма проблем!!! 

Бъди щастлив!!!

И нека Бог ти прости волните и неволни грехове и грешки. Амин

Хардуер е всичко, което виждаш и можеш да пипнеш с ръка, нали така? За да знам как работи той не ми трябва нито един програмен език- можеш да си сигурен в това. За да бъдеш автомонтьор не ти трябва само сръчност, а и акъл за да знаеш кое как да пипнеш и прочие. В учебната програма до 12 клас има 99 дисциплини в различни аспекти на живота. Ти в колко от тях се реализира? Не ми отговаряй, мога и сам да предположа, че се броят на пръстите на едната ми ръка. Както има компютърджии, така има програмисти, автомонтьори, готвачи и т.н. Знанията, които съм придобил в миналото са ми достатъчни за да работя и да оправям компютъра си( и не само моя), така че всичко от там нататъка ми е за обща култура, ако желая да я имам. 

Да, ще взема дипломата и мога да ти кажа, че ще се реализирам без проблем, защото в тази сфера няма да хванеш човек, който може да пише тези простотии горе. 

Ок, след като не искаш да назначиш мен, назначи някой програмист, може той да ти цялата друга работа с компютър, освен програмирането. :)

преди 5 часа, DestroyerBg написа:

За да бъдеш автомонтьор не ти трябва само сръчност, а и акъл за да знаеш кое как да пипнеш и прочие.

Именно де .... :) 

Примерно: За да сглобиш едно PC. 

1. Набавяш си необходимия инструмент. (Това е процедура)

2. Запознаваш се с изискванията на клиента. (Пак е ...)

3. Набавяш си необходимите компоненти. (Отново е ...)

4. Разопаковаш компонентите внимателно. (Това може да го пишем функция, защото си зависи от това дали си съвестен към околната среда.) :) 

И почваш:

5. Вземаш кутията ако е стационарно PC или корпуса ако е Лаптоп.

Ако е стационарно PC-то то прави ..... в противен случай прави ... 

След това вземаш дъното.

И т.н.. за което се изисква акъл (алгоритъм) програма по която да сглобяваш или ремонтираш нещо. :) 

На това му се вика да може да си организираш нещата така, че да не се мъчиш. а го правиш лесно. 

В действителност в момента те програмират теб. :) Ти, обаче си хардуер, т.е. индивидуалист и не желаеш определен софтуер да ти бъде вкаран в мозъка. Е, какъв качествен работник ще стане от теб, ако не умееш да мислиш?! = Не може да си направиш програма (организация) по която да направиш оптимално нещата по начин който е конкурентен и довежда до максимална печалба с минимум разходи?! :)  

В днешно време всичко е алгоритми момче. О, лесно ти е: В нета и все някой ще помогне. :) 

Егати професионалната ти нагласа като ... :) 

Както и да е: Ставай си био-робот. Определено не ще се нуждая от услугите на фирмата която ще те назначи. :) 

• Автор
преди 6 часа, dioib написа:

Именно де .... :) 

Примерно: За да сглобиш едно PC. 

1. Набавяш си необходимия инструмент. (Това е процедура)

2. Запознаваш се с изискванията на клиента. (Пак е ...)

3. Набавяш си необходимите компоненти. (Отново е ...)

4. Разопаковаш компонентите внимателно. (Това може да го пишем функция, защото си зависи от това дали си съвестен към околната среда.) :) 

И почваш:

5. Вземаш кутията ако е стационарно PC или корпуса ако е Лаптоп.

Ако е стационарно PC-то то прави ..... в противен случай прави ... 

След това вземаш дъното.

И т.н.. за което се изисква акъл (алгоритъм) програма по която да сглобяваш или ремонтираш нещо. :) 

На това му се вика да може да си организираш нещата така, че да не се мъчиш. а го правиш лесно. 

В действителност в момента те програмират теб. :) Ти, обаче си хардуер, т.е. индивидуалист и не желаеш определен софтуер да ти бъде вкаран в мозъка. Е, какъв качествен работник ще стане от теб, ако не умееш да мислиш?! = Не може да си направиш програма (организация) по която да направиш оптимално нещата по начин който е конкурентен и довежда до максимална печалба с минимум разходи?! :)  

В днешно време всичко е алгоритми момче. О, лесно ти е: В нета и все някой ще помогне. :) 

Егати професионалната ти нагласа като ... :) 

Както и да е: Ставай си био-робот. Определено не ще се нуждая от услугите на фирмата която ще те назначи. :) 

Мерси за урока, как се сглобява компютър, ще ми бъде полезен хахах :D . Ся по същество. Сглобяването на компютър само по себе си не е да натикаш просто 4-5 компонента в няква кутия и да очакваш те да тръгнат. ;) . Че то ако беше така на практика няма никаква разлика дали ще си вземеш дъно за 600 лева или такова за 80-100. Даже знаеш ли за какво ми е захранване на висока цена като има 600W за 60 лева. Идва по 10 лева на 100W, е постигнах минимални разходи :D . За какво ми е кутия от висок клас, като и такава от обувки ще ми свърши работа, за да спестя някой лев, нали така ;) . Даже знаеш ли, защо изобщо произвеждат видеокарти, като тая в процесора пак ще ми изкара картина, че даже и тук-таме и игрите подкарва. Сумати пари спестих от твоя урок, честно :D . За да сглобиш PC, не се изисква само да вземеш отвертката и да гледаш умно, а и да го правиш с мисъл, тоест първо това почва от подбирането на компонентите и после от правилното им асемблиране, за да можеш накрая да имаш не само работещ, но и изправен компютър ;) . В действителност, в момента ми преподават общообразователни предмети, сиреч глупости, които нямат нищо общо със специалността ми. Не знам едно време как е било, но когато влезеш в университет или кандидатстваш някъде след 8 клас първо минаваш през цялата помия на образователната система и така докато стигнеш до същината на специалността, която си записал години по-рано. В действителност, както ти казваш, на мен програмиране НЕ МИ ТРЯБВА, поради причината, че това не е моето и не съм в тази насоченост :) . 

Даже знаеш ли в изпита ми за професионална квалификация изобщо не са ме питали, нито за косинус и синус, нито хлебарката колко крака ми, нито как почва шибаната c++ програма, нито къде се произвежда желязото... И защо?! Защото не влизат в бъдещата ми професия и защото се учат, ей така щото от ЕС са го преценили това :) . НО нещата горе са ми ги изисквали да ги знам в даден период от обучението ми до 12 клас, нали така. В този живот всеки е индивидуалист, приемаш го или не. Всичко останало са презни приказки и чесане на езици. 

П.П: Много бих искал да видя как програмистите от този форум кримпват кабели усукана двойка или пък да ми отворят на живо един два лаптопа :D . 

И цялата полемика дотук можеше да бъде спестена, ако просто в първия пост си беше пуснал кодa, който ти дава грешките. Тогава нямаше да си псевдотарикат ,чакащ наготово, а човек опитал се и стигнал до задънена улица. Може би пак щяха да ти скочат колко си тъп ,че не си се родил научен, но твоята част щеше да е изпълнена. Ако беше на Питон аз също щях да ти го напиша, но това въпреки че мога да го чета, не мога да го пиша (все още).

• Автор
преди 15 минути, Tommygun написа:

И цялата полемика дотук можеше да бъде спестена, ако просто в първия пост си беше пуснал кодa, който ти дава грешките. Тогава нямаше да си псевдотарикат ,чакащ наготово, а човек опитал се и стигнал до задънена улица. Може би пак щяха да ти скочат колко си тъп ,че не си се родил научен, но твоята част щеше да е изпълнена. Ако беше на Питон аз също щях да ти го напиша, но това въпреки че мога да го чета, не мога да го пиша (все още).

Съгласен съм, не я пуснах умишлено защото преди това бях пуснал една тема на която не успяха да ми отговорят и след последните грешки даже и спряха да пишат :D .

преди 17 часа, DestroyerBg написа:

Хардуер е всичко, което виждаш и можеш да пипнеш с ръка, нали така? За да знам как работи той не ми трябва нито един програмен език- можеш да си сигурен в това.

Това показва, че всъщност си кръгла нула по цялата специалност. Единствено в механиката няма софтуер. На всяко останало място, където тече ток има софтуер и точно за това в университетите се преподава програмиране.

Програмиране трябва и при работа с кад софтуер, при научни разработки и къде ли не.

Моя съвет е да млъкнеш, всички видяхме че си нагъл и си помислихме че освен това си и тъп. Няма нужда да ни доказваш колко сме били прави.

• Автор
преди 13 минути, mr mcwolf написа:

Това показва, че всъщност си кръгла нула по цялата специалност. Единствено в механиката няма софтуер. На всяко останало място, където тече ток има софтуер и точно за това в университетите се преподава програмиране.

Програмиране трябва и при работа с кад софтуер, при научни разработки и къде ли не.

Моя съвет е да млъкнеш, всички видяхме че си нагъл и си помислихме че освен това си и тъп. Няма нужда да ни доказваш колко сме били прави.

Охоо г-н комунист се обади. Да съм те питал за мнението ти или си уникално тъп да спамиш тука? Не знам доколко просто и тъпо парче трябва да си за да продължаваш да спамиш по тема, която вече е разрешена или просто 2-те ти гънки в мозъка те довеждат тук обратно. Кръгла нула си ти и индивид като тебе не може да ме засегне, единствено мога да се радвам, че знам мога и се развивам за разлика от тъпи парчета, като тебе и някои други, които се изказаха тук. Айде марш в дупката от която си излезнал и да не съм те видял да пишеш тука, че почвам да се дразня вече.

П.П: Не ме учи къде кво трябва, а залягай над вестниците и кръстословиците, там ти е мястото.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.