Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отопление на газ

Featured Replies

• Автор

Определено не трябва да се спира, а по скоро да се намаля. Практиката ми е показала, че помещението изстива и след това трудно наваксва системата. 

преди 1 час, Sandichak написа:

Определено не трябва да се спира, а по скоро да се намаля. Практиката ми е показала, че помещението изстива и след това трудно наваксва системата. 

През деня докато жена ми е на работа и синът ми е на училище, топля само в една стая 4 на 4 метра където съм аз. Всички други радиатори са спрени. В спалнята ги пускам чак в 21ч30мин да постоплят и двата малко, след това само един остава да поддържа за нощта да не е студ.
А вашите прехвалени системи ако са зле изчислени и са немощни, еми не спирайте радиаторите и плащайте на празно.

• Автор
преди 6 часа, Белгиеца написа:

През деня докато жена ми е на работа и синът ми е на училище, топля само в една стая 4 на 4 метра където съм аз. Всички други радиатори са спрени. В спалнята ги пускам чак в 21ч30мин да постоплят и двата малко, след това само един остава да поддържа за нощта да не е студ.
А вашите прехвалени системи ако са зле изчислени и са немощни, еми не спирайте радиаторите и плащайте на празно.

Хе. Твоята система как е изградена незнам, но това което правиш е меко казано неадекватно. Спираш пускаш стените изстиват, системата не успява да стопли, а и ти сам казваш, че един радиатор остава да поддържа. Всичко бях чел ама тая луда схема която си захванал. Аз незнам как ги помниш всяка вечер и сутрин кое спираш и кое пускаш. Луда работа. Та на думата. Важното е да отопляш  всяко едно кътче което обитаваш, като направиш всичко възможно да е най комфортно и ефективно. Това е моето виждане. Към днешна дата не виждам евтин вариант и решението ми е газ. 

преди 8 часа, Sandichak написа:

Това е истината! По-правилно е да се нарече Поддържане на някаква температура. Ако изолацията е добра, термостатът може да спира даден поток за известно време, което няма нищо общо със спиране на отоплението.

преди 16 минути, JKirilov написа:

Това е истината! По-правилно е да се нарече Поддържане на някаква температура

Ами то горе долу и с климатика е същото

• Автор

А някой има ли виждане за външен датчик на котела и каква е функцията му. Като цяло има ли нужда от него и ефективно ли е поставянето му. 

преди 22 часа, JKirilov написа:

Кое бре badr? Ти поне ги разбираше?

Аз все още ги разбирам.

на 14.11.2021 г. в 16:42, JKirilov написа:

Има-няма, водата върви. Особено ако нямаш кинти, че по-скъпо излиза спирането.

Не излиза по-скъпо спирането.Няма как да излезе по-скъпо.Но се губи комфорт в ключовите моменти от денонощието, тези през които се ползва поещението, и тази икономия в болшинството случаи  не си заслужава.Но целесъобразност и икономичност са различни неща.

• 1 месец по-късно...
на 15.11.2021 г. в 10:22, Белгиеца написа:

През деня докато жена ми е на работа и синът ми е на училище, топля само в една стая 4 на 4 метра където съм аз. 

Белжо, те в централен софийски живеят в по-големи помещения ве! И това ли са ти 30-те години щастие в Белгия, по цял ден заврян като гнида в една дупка?

на 12.11.2021 г. в 18:48, Sandichak написа:

Здравейте. С първите студове реших да започна една актуална тема. От около месец сме на газово отопление, като преди това системата бе свързана към котел на твърдо гориво. Инсталацията е изградена много добре, като към това добавяме изолация отвън на сградата и отвътре на тавана. Отбелязвам, че е къща един етаж около 120 квадрата. Доста четене падна и се спрях на котел Бош 2300 iw. Добавям също, че имам и стаен терморегулатор, който мисля се справя доста добре. Към момента не съм монтирал външен датчик и се чудя до тогава на каква температура да настроя водата. От два дни е на 50 градуса и забелязах, че бавно постига зададената от терморегулатора температура и работи постоянно. Питането ми е въпреки комфорта който имаме в сградата няма ли да има по голяма консумация на газ по този начин.

Само Газ му е майката за отопление и готвене. За климата на Нидерландия 1600 кубика газ годишно. Аз съм си зиморничев и в нас под 24-25 градуса е само през ноща когато се спи и едни 8 часа през, които съм на работа. Иначе дистанционно половин час преди да се прибера, го пускам и от 18 градуса за половин час става 24 градуса. Жилището е перфектно излолирано енергиен лейбъл Б , стъклопакети на всякъде, дървена дограма. Даже толкова добре изолирано, че, ако не проветрявам един ден се появява малък конденз по вътрешната част по стъклата на прозорците.Иначе плащам сравнително висока сметка за стандарта на Нидерландия, но както е казал Бай Тошо Икономията е майка на мизерията

• 1 месец по-късно...
  • Автор
на 12.11.2021 г. в 19:53, JKirilov написа:

Сметката ще е ужасяваща, но поне я покажи тук когато дойде?

Сметка за декември е 468, а за януари е 482. Вътре денонощно 23 градуса. Поздрави приятелче и се завивай.

Ниска сметка, благодарение на изолацията, за която непрекъснато напомням и няма как да се прави сравнение примерно с гола панелка.

Браво!:goahead:

Сметката от 720 лева за декември, която споменах в съседната тема е на апартамент, също като моя, 100 квадрата. Вероятно почти няма изолация.

А моите 100 квадрата ток only - ноември 105, декември - 125. Няма нужда да споменавам, че първо също е твърдо 23-24 градуса, второ - вътре влизат всички компютри, телевизори, миялна, пералня и много неикономична сушилня. Плюс три крушки по 100W, e поне останалите са LED...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.