Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отопление на газ

Featured Replies

Здравейте. С първите студове реших да започна една актуална тема. От около месец сме на газово отопление, като преди това системата бе свързана към котел на твърдо гориво. Инсталацията е изградена много добре, като към това добавяме изолация отвън на сградата и отвътре на тавана. Отбелязвам, че е къща един етаж около 120 квадрата. Доста четене падна и се спрях на котел Бош 2300 iw. Добавям също, че имам и стаен терморегулатор, който мисля се справя доста добре. Към момента не съм монтирал външен датчик и се чудя до тогава на каква температура да настроя водата. От два дни е на 50 градуса и забелязах, че бавно постига зададената от терморегулатора температура и работи постоянно. Питането ми е въпреки комфорта който имаме в сградата няма ли да има по голяма консумация на газ по този начин.

• Автор

Задължително. По скоро искам да направя необходимото за максимален комфорт и икономия.

преди 3 минути, JKirilov написа:

Сметката ще е ужасяваща, но поне я покажи тук когато дойде?

Да, най-добре да си спре отоплението и да стои вкъщи с палто, шал и шапка, а също и с вълнени чорапи и ботуши до над коляното 😃

По темата - пробваш така, виждаш сметката, пробваш иначе и пак виждаш сметката. Много е вероятно да няма голяма разлика.

• Автор

За 18 дни съм изразходил 82 кубика газ. Температурата която поддържаме е 23 през деня и вечер 22 вечер. Това е при 60 градуса на водата. Сега ще видя при 50 дали ще има разлика, но определено е по комфортно в жилището.

82 м3 са приблизително 0,83 мегаватчаса сметай по цената на доставка колко ти е комфортно при положение че средните температури са 10на градуса плюс. Някога Тошко Колев казваше " Икономията е майка на мизерията"

• Автор

Аз съм ги сметнал добре при тази цена на газта, а и при очакване на още по висока щом съм решил това да е отоплението ми. Вие с бастуна по горе отново не разбрахте въпроса ми, но завистта е заразна. 

преди 3 минути, Sandichak написа:

Аз съм ги сметнал добре при тази цена на газта, а и при очакване на още по висока щом съм решил това да е отоплението ми. Вие с бастуна по горе отново не разбрахте въпроса ми, но завистта е заразна. 

преди 17 минути, georgi6 написа:

82 м3 са приблизително 0,83 мегаватчаса сметай по цената на доставка колко ти е комфортно при положение че средните температури са 10на градуса плюс. Някога Тошко Колев казваше " Икономията е майка на мизерията"

И комфортно значи топло без значение цената.

С постоянно скачащите цени на енергоносителите нагоре, това, с което може да противодействате най-лесно и дълготрайно е изолацията. Преди 8-10 години взехме решение и направихме външна изолация на блока ни с 5 см неопор. Имаше ефект, и то видим. След 2-3 години правих освежаващ ремонт у нас. Направих 5см вътрешна изолация. Веднага се усети. По-голям комфорт, по-тънки сметки от Техем. Рядко и за много малко пускаме радиатори. Температурата в помещенията е 21-23 градуса. Като беше голямата градушка заведох щета за нарушена мазилка на фасадата. Със сумата, която ми изплатиха по щетата сложих още 5см външна изолация и измазахме отгоре. Нещата се подобриха с много. Другото, което правя, и то редовно, в началото на отоплителния сезон отварям вентилите до край и обезвъздушавам радиаторите. Също има голям ефект. У нас отоплителните тела са чугунени ( Калор-1) и се характеризират с това, че по-бавно се нагряват, но и доста по-бавно изстиват.  

преди 9 часа, JKirilov написа:

Струват колко?

82м3*1.60лв -131лв-за октомври толкова беше цената на кубик в Шумен.Аз имах 62м3-98лв.

• Автор
преди 13 часа, georgi6 написа:

Изолация имам както отвън така и отвътре. Тъй като от скоро съм на газ и се опитвам да намеря най добрата работа на котела и естествено комфорт. Това е причината да намеря мнение за 50 градуса на водата в котела или 60. Тук търся и кондензен режим във най високата степен.

преди 5 минути, Sandichak написа:

Изолация имам както отвън така и отвътре. Тъй като от скоро съм на газ и се опитвам да намеря най добрата работа на котела и естествено комфорт. Това е причината да намеря мнение за 50 градуса на водата в котела или 60. Тук търся и кондензен режим във най високата степен.

Аз на моя Висман ми пише 50гр.така съм го настроил ,само не знам това на изходящата вода ли е температура или на входящата.И в най студеното време работи малко повече на минимума си но пак изключва.През деня държа 22гр,от 21.00ч на 21гр.

• Автор
преди 5 минути, LOSHIAT написа:

Аз на моя Висман ми пише 50гр.така съм го настроил ,само не знам това на изходящата вода ли е температура или на входящата.И в най студеното време работи малко повече на минимума си но пак изключва.През деня държа 22гр,от 21.00ч на 21гр. 

Сега както колега по горе описа ще пробвам по този начин и ще видя дали им разлика 

преди 20 часа, Sandichak написа:

Без коментар.

Номерът е, както и при всички други отопления, никога да не се спира! Ако през деня няма никой, една икономия от 20 градуса е ОК.

Не стана ясно има ли бойлер в системата.

Цената ще се изясни при температури под 0 градуса.

преди 17 часа, JKirilov написа:

Номерът е, както и при всички други отопления, никога да не се спира!

Кое никога да не се спира, котела или отделните радиатори да са постоянно отворени и да греят да топлят стаи в които няма жив човек през деня ?

преди 8 минути, Белгиеца написа:

отделните радиатори да са постоянно отворени и да греят да топлят стаи в които няма жив човек през деня ?

Там решението е централно управлявани електромагнитни клапани.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.