Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Биос не вижда флашката

Featured Replies

• Автор
преди 2 минути, цър-вул написа:

Може да направиш флашката ареждаща и с помощта на booticeWinSetupFromUSB

Ще пробвам и с нея ако с руфъс не стане нищо

• Отговори 71
  • Прегледи 10,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Компютъра които желаеш да преинсталираш има ли OS сега? Ако да - там тази памет разпознава ли се коректно? Също така ако използваш предните USB портове - пробвай на задните.

• В биос настройките за usb са ми разрешени нее от това явно дъното ми е прекалено дърто и капризно за 3.0. Утре ще му сложа една карта памет и да буутва от нея

• Това е така но и двамата сме с различни дъна ти погледна ли линка за дъното ми ?

Публикувани изображения

• Автор
преди 1 час, цър-вул написа:

Зад USB Memory Type какво има като опции?

Имаше нещо мемори 640 и на него смених но промяна нямаше. До преди малко пак си играх вадих cmos батерията и пак няма промяна направих една карта памет буутваща и нея не я вижда биос. А на лаптопа ми който е по дърт от това дъно тези проблеми ги няма вижда си и флашката и картата с памет. Също така пробвах флашката и картата с памет на братми на неговия комп и там няма проблеми виждат се в биос пробвах ги и на приятелката му на лаптопа и там ги вижда само на мойто дъно не ги вижда а другите ми флашки които не са на 3.0 а 2.0 си ги вижда без проблеми

Направи си един дял ок.4,5GB. Насипи си на него съдържанието на едно iso  и с помощта на Easy BCD закачи boot.wim към bcd store и забравяш за грижите с флашките.
И само си обновявашinstall.wim.
Но!!! При инсталиране форматираш (не изтриваш) САМО дяла, на който е папка Windows.
Инсталацията ти ще протича и по-бързо в сравнение с тази от флашка.

• Автор
преди 2 минути, цър-вул написа:

Направи си един дял ок.4,5GB. Насипи си на него съдържанието на едно iso  и с помощта на Easy BCD закачи boot.wim към bcd store и забравяш за грижите с флашките.

Да и аз за това се замислих или ми остава като вариант да си взема един двд диск 8.5гб  и от него да преинсталирам

Тоя биос може да не види флашка с такъв размер. Освен това вероятно я вижда като друг хард диск, а не като USB стик.

• Автор
преди 54 минути, Емил Костов написа:

Тоя биос може да не види флашка с такъв размер. Освен това вероятно я вижда като друг хард диск, а не като USB стик.

Емо в боот се вижда само харда и под него боот карта нещо друго няма. Но ми направи впечатление че като сложих флашката на другия ми комп LENOVO 78G пак същия боклук с двуядрен процесор и ддр2 памет там си я вижда флашката без никакви проблеми и на лаптопа ми който е по дърт от 2 та компа я вижда и няма проблем само на мойто дъно не я вижда 

преди 4 минути, vlado1985 написа:

Емо в боот се вижда само харда и под него боот карта нещо друго няма. Но ми направи впечатление че като сложих флашката на другия ми комп LENOVO 78G пак същия боклук с двуядрен процесор и ддр2 памет там си я вижда флашката без никакви проблеми и на лаптопа ми който е по дърт от 2 та компа я вижда и няма проблем само на мойто дъно не я вижда 

Зависи от биоса на машината, а и от самия модел на флашката. Има ли възможност да направиш друга флашка бутабъл?

• Автор
преди 14 минути, Емил Костов написа:

Зависи от биоса на машината, а и от самия модел на флашката. Има ли възможност да направиш друга флашка бутабъл?

Тази флашка  е кингстон 16гб имам още една кингстон 64гб и двете ги купих миналата година на 3.0 са а другите ми флашки са малки по 4гб на 2.0

преди 13 минути, vlado1985 написа:

Тази флашка  е кингстон 16гб имам още една кингстон 64гб и двете ги купих миналата година на 3.0 са а другите ми флашки са малки по 4гб на 2.0

Пробвай дали се вижда флашка 4 Gb.Колкото до марката кингстън вече достатъчно ме разочароваха!

И каква е целта?

Сложи диска на другия компютър инсталирай си желания W10 и после просто го върни на проблемния компютър.

Ако не купи си някоя 8GB USB 2.0 флашка и каквото сабя покаже.

Между другото ти щеше да слагаш на карта памет - тя колко е голяма и четеца ти за карти USB 2 или 3 e?

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Пробвай дали се вижда флашка 4 Gb.Колкото до марката кингстън вече достатъчно ме разочароваха!

Пробвах с флашка от 4гб и си я вижда без никакви проблеми а иначе в ос тая кингстон се вижда даже качвах на нея информация трих проблем няма но само в биос не се вижда

току-що, vlado1985 написа:

Пробвах с флашка от 4гб и си я вижда без никакви проблеми а иначе в ос тая кингстон се вижда даже качвах на нея информация трих проблем няма но само в биос не се вижда

Ясно! Правиш bootable Flash 8 Gb ( ако имаш такава)! Тоя биос няма да види друго.

• Автор
преди 7 минути, plamen_petrov_80 написа:

И каква е целта?

Сложи диска на другия компютър инсталирай си желания W10 и после просто го върни на проблемния компютър.

Ако не купи си някоя 8GB USB 2.0 флашка и каквото сабя покаже.

Между другото ти щеше да слагаш на карта памет - тя колко е голяма и четеца ти за карти USB 2 или 3 e?

Пламен другия комп съм го оставил на страни защото и той е същото дърво като този с който съм до скоро си имах понего разправии с биоса и докато го оправих се видях в чудо а и за производителност не е нещо особено разликата е в процесора само че на тоя леновото процесора му е на 2.8 а на моя 2.2 и двата са двуядрени боклуци. Четеца е обикновен на 2.0 картата с памет е 16гб по малка нямам 

Слагаш го колкото да го инсталираш. Не те карам да го ползваш дългосрочно.

В момента W10 ми е мъгла, скоро не съм го слагал, но при W7 дори можеш да не довършваш инсталацията, след първия рестарт и местиш физически диска.

• Автор
преди 3 минути, Емил Костов написа:

Ясно! Правиш bootable Flash 8 Gb ( ако имаш такава)! Тоя биос няма да види друго.

Мислех да му обновя биоса но се сетих че последния път когато го префлашнах нямаше кой знае какви опции повече и всичко си беше същото като в старата версия

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Слагаш го колкото да го инсталираш. Не те карам да го ползваш дългосрочно.

В момента W10 ми е мъгла, скоро не съм го слагал, но при W7 дори можеш да не довършваш инсталацията, след първия рестарт и местиш физически диска.

Да това е така но зора ще бъде докато накарам мойто дъно да захапе харда с оерационната система и да му кача драйверите щото наскоро ми се наложи на леновото да му сложа друг хард който ползвах на мойто дъно с xp и неиска да види че на диска има ос и да тръгне

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Мислех да му обновя биоса но се сетих че последния път когато го префлашнах нямаше кой знае какви опции повече и всичко си беше същото като в старата версия

Понякога не е до опции, а до възможности.

Ако се сещаш - не ти се разпознава по-новия процесор > направи ъпгрейд на биос-а, не ти работи коректно паметта (работи на по-ниски честоти) > направи ъпгрейд на биос-а. CD-RW не разпознава коректно скоростите на презаписваемите дискове > > направи ъпгрейд на firmware тоест биос-а на оптиката - при тези неща ти реално нови опции за нагласяне /избиране не получаваш, но рамото устройство става по-умно (гъвкаво, коректно работещо).

• Автор
преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Понякога не е до опции, а до възможности.

Ако се сещаш - не ти се разпознава по-новия процесор > направи ъпгрейд на биос-а, не ти работи коректно паметта (работи на по-ниски честоти) > направи ъпгрейд на биос-а. CD-RW не разпознава коректно скоростите на презаписваемите дискове > > направи ъпгрейд на firmware тоест биос-а на оптиката - при тези неща ти реално нови опции за нагласяне /избиране не получаваш, но рамото устройство става по-умно (гъвкаво, коректно работещо).

Може и като последен вариант да ъпдейтна биоса

преди 7 минути, vlado1985 написа:

Да това е така но зора ще бъде докато накарам мойто дъно да захапе харда с оерационната система и да му кача драйверите щото наскоро ми се наложи на леновото да му сложа друг хард който ползвах на мойто дъно с xp и неиска да види че на диска има ос и да тръгне

Не иска да види или биеше син екран 0x00...07b?

• Автор
преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Не иска да види или биеше син екран 0x00...07b?

Неискаше да го види и като излезна от биос черен екран и на никъде следтова

Все пак W10  е много по-напред от XP.

Аз бих опитал, иначе DVD и си ти, би трябвало все още да се събира на 4,7GB диск.

А на този стар компютър защо като цяло слагаш 10 и може би на механичен диск?

• Автор
преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

Все пак W10  е много по-напред от XP.

Аз бих опитал, иначе DVD и си ти, би трябвало все още да се събира на 4,7GB диск.

А на този стар компютър защо като цяло слагаш 10 и може би на механичен диск?

Не на на двд 4.7 нестава да се запише образа и то свален от микромеките. Аз наскоро опитах запиша на такъв диск но нестана , имам 32 битова версия на 10 на друг диск 8.5гб него го взех още миналата година когато бях при бившата щото тогава ползвах един лаптопс 2гб и за 64 битова версия щеше да се озори доста. Тук в Пазарджик търсих на няколко места такива дискове по 8.5гб но нямат. 

А сега като се сетих забравих да кажа че снощи и днес следкато махнах cmos батерията пак нямаше промяна и не се виждаше флашката в биос но след няколкото рестарта които му направих 1 път я видя дадох му SAVE да запамети промените но след излизането от биос няма никой и като влезна пак в биос отново не се вижда флашката. Та много си мисля че може и нещо от самия биос да е но мисля първо да пиша на съпорта на биос стар да видя те какво ще ми кажат щото много много не ми се ще да ъпдейтвам биоса

преди 50 минути, vlado1985 написа:

Не на на двд 4.7 нестава да се запише образа и то свален от микромеките.

Колко е голямо ISO то при теб?

Моето, което свалих сега пише 4,28GB (4 600 823 808) едно DVD трябва да събира поне 4,38 или казано поне 4 700 000 000 грубо.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.