Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си направя активна тонколона

Featured Replies

преди 8 минути, AilqkaPower написа:

Хехе не разбира се 😂😁🤘

Никой не се сърди, а за подробности как не разбрахте че няма квото има съм го казал 👍

Имаш два варианта, ползваш си я така както досега, намираш някой гаражен майстор да ти я направи срещу някой лев, щото явно няма да се справиш сам и трети вариант Колев го спомена купуваш си готова такава дрънкалка от китайците на Илиянци или подобни пазари, има даже и с акумулатори с блутут и юруш по поляните да дигате джабала и да ви замерят комшиите с яйца и кот намерят, като почнете да досаждате.

• Автор
преди 17 минути, JKirilov написа:

Ще свърши, но ще трябва едно захранване 18V около 200W. Най-малкото ще е тежко

За лап топи мисля че имаше по сериозни, но за 200вата не знам 😕

преди 1 час, AilqkaPower написа:

За лап топи мисля че имаше по сериозни, но за 200вата не знам 😕

Виж сега могъщи друже.Проблема е следният:

За колегите твоето питане звучи така - имам една лека кола,а дали мога ли да и монтирам двигател?

На такъв въпрос е "малко" трудно да се отговори.Нужни са някакви конкретни параметри и описания на желаната цел.

Например какъв клас, колко вата, за какво ще се ползва..... - въобще максимално подробно описание на техническото задание.Необходимо е също да споделиш с какви умения разполагаш за да можеш да реализираш предложените варианти.

В контекста на посочената от мен аналогия с колата въпросът би стоял така. Ти автомонтьор ли си, за да знаем какви варианти можем да предлагаме?

И пак в същият контекст ми се струва, че твоите интереси са в области твърде далеч от автомобилизма.Особено в последният ти пост, това си личи доста добре.

Ами 200W e презастраховане, но поне да е малко над 100W, примерно:

https://shop.serviz.bg/zarqdno-hp-150w?save_search=true

или

https://shop.serviz.bg/toshiba-19v-6-32a?save_search=true

И няма да усилваш до дупка, ако много загрява - вентилатор!

• Автор
преди 8 часа, JKirilov написа:

Ами 200W e презастраховане, но поне да е малко над 100W, примерно:

https://shop.serviz.bg/zarqdno-hp-150w?save_search=true

или

https://shop.serviz.bg/toshiba-19v-6-32a?save_search=true

И няма да усилваш до дупка, ако много загрява - вентилатор!

Благодарство имало и отзивчиви хора 🤜🤛👍

преди 10 часа, badr написа:

Виж сега могъщи друже.Проблема е следният:

За колегите твоето питане звучи така - имам една лека кола,а дали мога ли да и монтирам двигател?

На такъв въпрос е "малко" трудно да се отговори.Нужни са някакви конкретни параметри и описания на желаната цел.

Например какъв клас, колко вата, за какво ще се ползва..... - въобще максимално подробно описание на техническото задание.Необходимо е също да споделиш с какви умения разполагаш за да можеш да реализираш предложените варианти.

В контекста на посочената от мен аналогия с колата въпросът би стоял така. Ти автомонтьор ли си, за да знаем какви варианти можем да предлагаме?

И пак в същият контекст ми се струва, че твоите интереси са в области твърде далеч от автомобилизма.Особено в последният ти пост, това си личи доста добре.

И като не разбирам питам квото знам казвам тука знаещите повече филосоствате от колкото да кажете нещо полезно! А и да се показвате като разбирачи! 

Като го направиш чакаме да споделиш как е с шум/брум в колоната.

Тези импулсни захранвания за лаптопи, за лунички и други подобни са с ниска филтрация на изхода на подаваното напрежение. Те са конструирани да зареждат батерии или да захранват лед осветление. При зареждането на батерии и други подобни никой не се интересува от това че напрежението на изхода "вибрира" с мрежова + други по-високи честоти. 

Ако коланата ще се слуша от глухи и неграмотни, то това е захранването за нея. Във всички други случаи, ще се наложи да се направи истинско трансформаторно захранване, което след подходяща филтрация няма да вкарва ненужни шумове в колоната.

В крайна сметка си слушаме модулираното сас звукова честота захранване.

• Автор
преди 7 часа, AGD написа:

Като го направиш чакаме да споделиш как е с шум/брум в колоната.

Тези импулсни захранвания за лаптопи, за лунички и други подобни са с ниска филтрация на изхода на подаваното напрежение. Те са конструирани да зареждат батерии или да захранват лед осветление. При зареждането на батерии и други подобни никой не се интересува от това че напрежението на изхода "вибрира" с мрежова + други по-високи честоти. 

Ако коланата ще се слуша от глухи и неграмотни, то това е захранването за нея. Във всички други случаи, ще се наложи да се направи истинско трансформаторно захранване, което след подходяща филтрация няма да вкарва ненужни шумове в колоната.

В крайна сметка си слушаме модулираното сас звукова честота захранване.

Давай акъл как се прави това захранване?🤘👍

Ако става въпрос за захранване на онзи кит усилвател ще ти трябва 24 волта DC поне 5 ампера.

Ще ти е необходимо: - понижаващ трансформатор с мощност 150-200 вата и вторична намотка за 17 - 18 волта AC;

- изправителен блок грец  10 ампера или 4 изправитерни диода по 5 ампера;

- филтриращи кондензатори 8 - 10 000 микрофарада/повече по-добре/. 

Ето ти тука нагледно как да го реализираш. Не ти знам познанията, затова като за първокласници. Ака имаш въпроси питай, че с тока шега не бива.

Схема Грец, свързване и принцип на действие на схема Грец - Викиват (vikiwat.com)

Ако, ще захранваш усилвателя  със захранване от лаптоп, то гледай да е оригинално. Търсиш втора ръка

Минимум 19V 5A.

Предполагам предназначението на активната ОТ, ще е вдигане на врява. Така че, и да има лек шум, едва ли ще от значение.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.