Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

С какво ви съсипваме живота?

Featured Replies

преди 3 часа, Anneliese написа:

Аз не мога да нося какво да е. При ръст 1, 57  друго не ми отива, освен детски дрехи. Освен ако не искате да се влача като призрак с блузи с дълги ръкави.

Очилата няма да си ги сменя, точно тази рамка страшно много си харесвам. А без очила не мога, не виждам добре без тях. Да, знам, че приличам на кукумявка.

На кокили (обувки с ток) няма как да се кача, защото не мога да пазя добре равновесие. Вместо да се правя на клоун, предпочитам да нося удобни равни обувки.

А да се гримирам не искам. Не желая да приличам на изрисувана маймуна.

Твърде слаба съм и рокли и поли не ми отиват, а и след четвърти клас не ми харесват. Имам само 1 коледна рокля с коледен мотив, за празниците е и си я нося само вкъщи.

И нормална чанта няма как да нося, каквото съм дребси. Мога само чанти през рамо или ранички.

Снимката откога е, защото на места се описваш като пълна и казваш, че не можеш да ходиш, а някой трябва да те носи или влачи? Или просто обичаш да преувеличаваш?

• Отговори 98
  • Прегледи 5,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ти тук съсипваш живота на десетки хора , та си те представям в действителната реалност каква ще си. С тези твои теми си омръзнала на всички. Виж и отново прочети постовете към теб. Хората като пишат и

• Аз като човек с увреждания  също съм против форумното наци да е моя глашатай

• Интересно, ти като си ходил войник и знаеш да стреляш какво чакаш а не си се гръмнал още? Тук сме една черда народ и ще се погрижим за русата красавица. Нито един няма да я "прескочи".

• Автор

От по - миналото лято.

И не преувеличавам. Аз по принцип допреди 4 - 4 години бях 35 кг не повече. Но сега станах към 40 кг.

Мога да ходя, но не мога да изкачвам вече стълби. Схващат ми се глезените и зверски ме болят, колената - също. Задъхвам се и страшно много се уморявам да изкачвам стълби.

Ела да ме видиш на живо, после говори, че преувеличавам. Писна ми от хора, които дори не искат да си направят труда да разберат що е то вродена миопатия и как по принцип можеш да ходиш, но не и в права линия и по улиците приличаш на пияна, ако ходиш сама. Как с годините стълбите се превръщат в мъчение.

Снимките са статични и естествено, че на тях изглеждам нормално. Но аз не съм снимка, а жив човек.

Навън не мога да ходя без опора, клатушкам се и не мога да ходя в една линия. Не мога да правя големи крачки, нито да бързам, уморявам се и се задъхвам и не е само от десетте килограма отгоре. И докато бях слаба (35 кг), пак ми беше трудно да изкачвам стълби, трябва нашите да ме влачат, защото изпитвам зверски болки в глезените и колената и просто сама не мога да се помръдна. Не мога да пазя равновесие от умора и болка, трябва здраво да се държа за някого. Слизанията не са болезнени и трудни, нито ходенето навън, но стълбите са ужас.

За майка ми проблема е само в теглото, така и не ме е водила на лекар да ми видят коленете.

Стягането в глезените е зверска болка, за която няма болкоуспокояващо.

преди 18 минути, Anneliese написа:

Навън не мога да ходя без опора, клатушкам се и не мога да ходя в една линия. Не мога да правя големи крачки, нито да бързам, уморявам се и се задъхвам и не е само от десетте килограма отгоре. И докато бях слаба (35 кг), пак ми беше трудно да изкачвам стълби, трябва нашите да ме влачат, защото изпитвам зверски болки в глезените и колената и просто сама не мога да се помръдна. Не мога да пазя равновесие от умора и болка, трябва здраво да се държа за някого. Слизанията не са болезнени и трудни, нито ходенето навън, но стълбите са ужас.

За майка ми проблема е само в теглото, така и не ме е водила на лекар да ми видят коленете.

признаци за болно сърце, което при мен доведе до инфаркт
ходих често на лекар за заради отоци в колена и глезени, които предизвикват болки заради които не можеш да стоиш, кво остава па да ходиш
когато по спешност ме приеха в инванзивна кардиология, се оказа, че сърцето ми е болно от преди инфаркта

Да не би да има пълнолуние? Тази нощ доста хора не можем да спим.

преди 21 минути, Anneliese написа:

От по - миналото лято.

И не преувеличавам. Аз по принцип допреди 4 - 4 години бях 35 кг не повече. Но сега станах към 40 кг.

Мога да ходя, но не мога да изкачвам вече стълби. Схващат ми се глезените и зверски ме болят, колената - също. Задъхвам се и страшно много се уморявам да изкачвам стълби.

Ела да ме видиш на живо, после говори, че преувеличавам. Писна ми от хора, които дори не искат да си направят труда да разберат що е то вродена миопатия и как по принцип можеш да ходиш, но не и в права линия и по улиците приличаш на пияна, ако ходиш сама. Как с годините стълбите се превръщат в мъчение.

Снимките са статични и естествено, че на тях изглеждам нормално. Но аз не съм снимка, а жив човек.

Стягането в глезените е зверска болка, за която няма болкоуспокояващо.

Извинявай, тъй-като не следя темите ти, не съм добре запозната със състоянието ти.

Разбирам, че ти е много трудно. Може би трябва да търсиш някакви алтернативни начини да подобриш доколкото е възможно положението си.

• Автор
преди 2 минути, дръндю написа:

признаци за болно сърце, което при мен доведе до инфаркт
ходих често на лекар за заради отоци в колена и глезени, които предизвикват болки заради които не можеш да стоиш, кво остава па да ходиш
когато по спешност ме приеха в инванзивна кардиологияв. се оказа, че сърцето ми е болно от преди инфаркта

Ами на мен наскоро ми прегледаха на видеозон сърцето заради задъхване и умора, нищо ми няма. Не знам, може нещо друго да е.

А с клатушкането съм откакто съм проходила. В права линия просто не мога да ходя. Освен когато минавах покрай зебровата ограда на път за училище или вкъщи. Зимата я ползвах за парапет, защото сама в снега не можех да ходя. Нашите ми забраняваха да се прибирам сама. Или трябваше да моля някоя съученичка да ме доведе до вкъщи, като се държим за ръце, или трябваше да моля някой учител да ми помогне да пресека зебровата пътека, после сама си продължавах по тротоара, държейки се за оградата.

В училищата , като учех на висок етаж, качвах стълби, държейки се за парапета. Самостоятелно не можех да се качвам и слизам. А се сещаш как по стълбите здравите деца летят и тичат. Не обичам скандали, но много пъти ми се е налагало да вадя възмутителна физиономия, да повтарям да не тичат така, че ще блъснат някого,  че може инцидент да стане (училищните парапети са ниски, а аз натоварена като магаренце с училищна чанта и облегната с цялото си тяло от едната страна на парапета. И учителите все се караха на децата да не тичат. Беше ги страх от инциденти заради мен, виждаха как едвам качвах стълбите. Моите съученици се научиха (и в трите училища), но чуждите деца.............

преди 6 минути, _Aumi_ написа:

Да не би да има пълнолуние? Тази нощ доста хора не можем да спим.

Извинявай, тъй-като не следя темите ти, не съм добре запозната със състоянието ти.

Разбирам, че ти е много трудно. Може би трябва да търсиш някакви алтернативни начини да подобриш доколкото е възможно положението си.

На изкачването няма алтернатива, освен ако не се сдобия с асансьор. А нашите вече са възрастни и болни, а майка ми има болки в корема.

Затова казвам, че ми трябва някой, който да се грижи за мен.

Даже не знам докога ще мога да ходя, може в един момент вече да не мога да ходя и да ми трябва инвалидна количка.

на 19.12.2021 г. в 9:15, Anneliese написа:

Аз имам нужда от грижи, сама не мога да се оправям с нищо

Такъв сорт услуги струват 10 000 лв. на месец Имаш ли ги?

преди 6 часа, _Aumi_ написа:

Не е нужно да следиш темите и, трябва да прочетеш две-три нейни мнения, и всичко ще ти е ясно.

Едва ли и е толкова трудно, тя от Мухата прави Слон, не е доволна от нищо, всички са и криви и най-много обича нацистите. Алтернативните начини да е по-добре в бъдещето вече ги е измислила. Търси си мажуретка, той трябва да и задоволява еротичните фантазии, да се грижи за нея, да изкарва достатъчно пари, абе всичко го е измислила вече!

на 19.12.2021 г. в 20:12, Белгиеца написа:

брачна агенция

Имам перфектният @Milkydead

Вече за кой ли път даваме съвети на берковското височество които са отхвърлени даже и на баш спеца белгийската мида не приема съветите, е да си седи стара мома и тва е

преди 2 часа, adobeaa написа:

Имам перфектният @Milkydead

Тоя е женен май?

преди 4 минути, petie1 написа:

Тоя е женен май?

Като гледам,май за "Мара с петте баджака"

преди 12 часа, _Aumi_ написа:

Те повечето й проблеми са лечими ама нашата принцеса отказва да се лекува

преди 2 минути, adobeaa написа:

Като гледам,май за "Мара с петте баджака"

И ти му предлагаш берковската принцеса ли? От трън та на глог

преди 6 минути, petie1 написа:

Ми `кво?Ще е сигурен,че няма да му изневерява...Или напусне.

преди 2 минути, adobeaa написа:

Ми `кво?Ще е сигурен,че няма да му изневерява...Или напусне.

И ще драска теми за него в нета :)

преди 13 минути, petie1 написа:

От трън та на глог, че е по-висок, той женомразец, ако му зачетеш темите ще разбереш, тя вечно недоволна се търси под вола теле, ще си паснат като никой друг.

преди 2 минути, petie1 написа:

И ще драска теми за него в нета :)

хахахахааахахаха,разсмя ме с глас.хахахахахаахаахаааао

преди 5 минути, bulljo написа:

От трън та на глог, че е по-висок, той женомразец, ако му зачетеш темите ще разбереш, тя вечно недоволна се търси под вола теле, ще си паснат като никой друг.

Лика прилика ще са си..... Да, чел съм му темите та го знам перфектния нацист баш за берковското височество

преди 8 минути, adobeaa написа:

хахахахааахахаха,разсмя ме с глас.хахахахахаахаахаааао

Е нали я виждаш как нарежда родителите си? А за благоверния не знам кво чудо ще е, радвам се че те разсмях

преди 1 час, petie1 написа:

Е нали я виждаш как нарежда родителите си

Неееее,представи си ситуацията-той се прибира от работа и търси салата за ракията,а тя-Ми не съм ти направила,защото няма кой ,да ме занесе до ножа.Сега сериозно.Мисля че,всички се раждаме еднакви и всеки се бори,за място под слънцето.На мен,да не би да ми е било лесно,когато задлъжнях на едни хора,с които не ти трябва да си имаш работа.Като се издължих,взех заем,пак от тях.Всеки ден ставах и отивах до офиса,с пет лева.Все едно,нямам ххх под дюшека.Всеки ден,все едно,започвам отначало,от нулата и трябва да изкарам ххх,за нуждите на семейството.А тя,толкова е свикнала да бъде жертва,че вече и харесва.

Аз лично знам хора,дето са бая по зле от Анка,дето едно си знае,и едно си бае,и си имат семейства,деца и са щастливи,ама берковската принцеса си е сериозно за психиатър,ако не и нещо повече.

преди 3 минути, Евгени Богданов написа:

Аз лично знам хора,дето са бая по зле от Анка,дето едно си знае,и едно си бае,и си имат семейства,деца и са щастливи,ама берковската принцеса си е сериозно за психиатър,ако не и нещо повече.

Няма такъв психиатър, който да успее да и помогне. Той ще избяга, ще се откаже, ще се предаде, ще откачи! След разговора на въпросния психиатър със нашата принцеса, ще се наложи да потърси помощ от друг психиатър, за него самия!

на 19.12.2021 г. в 8:03, Anneliese написа:

С какво, ние хората с увреждания, ви съсипваме живота? С какво толкова ви пречим?  С какво толкова ви вредим?

Вече наистина не издържам на това отношение към мен. Човек нормално не може да се чувства.:sobbing:

По каква причина нямаме право на лично щастие и личен живот?

Бих ти препоръчал да се гр*ъмнеш... извинявай, че така малко завоалирано ти го казвам...

Или казано по-просто - на такъв въпрос - такъв отговор!

Тя има знае много и има скрити заложби!

на 19.12.2021 г. в 8:51, Anneliese написа:

...

на 21.12.2021 г. в 19:45, Белгиеца написа:

Тя не знае да стреля бе, не е ходила войник.

Интересно, ти като си ходил войник и знаеш да стреляш какво чакаш а не си се гръмнал още? Тук сме една черда народ и ще се погрижим за русата красавица. Нито един няма да я "прескочи".

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.