Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за магазини продаващи компютри и лаптопи?

Featured Replies

От кои магазини сте доволни и от кои не? В лаптоп.бг имат почти всичко, но гледам в Гугъл имат доста негативни ревюта. Аз съм доволен от Техномаркет от големите вериги, но като гледам напоследък и те продават талаш с 4GB RAM. Техмарт нямат голям избор от лаптопи (но ако искате перални и хладилници, произведени в Европа вместо в Китай там е мястото), а Технополис ми е далече. От Жар Компютърс съм купувал резервни зарядни и съм доволен, но никога пълна конфигурация. От Плесио съм купувал кабели и чанти само и също съм доволен, но лаптопите им ми се виждат малко скъпи. Pic.bg имат добри цени и конфигурации, някакви мнения за тях? Казаха ми да избягвам Емаг, защото често дефектирала. Една позната преди време си закупи телефон от тях и беше повреден, но не й признаха гаранцията.

• Отговори 91
  • Прегледи 11,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Здравей, включвам се в темата като собственик на онлайн магазин. Познавам хората в лаптоп/десктоп.бг и мога да те уверя, че са коректни и си държат на реномето. Недоволни клиенти винаги ще има, а

• То много неща трябва да са иначе, дори и компютри с двуядрени процесори без нишки не трябва да има, но все още и такива се произвеждат и се купуват най-много, понеже са евтини и вършат работа за интер

• Не знам какво разбираш под официален представител, предполагам имаш предвид вносител. Ние търговците зареждаме от вносителите. За подобна политика в нашия сектор с PC хардуер да поръчаш 100 и да ти до

Публикувани изображения

Всичката техника е еднаква, без значение откъде ще я вземеш. Идва от едни и същи големи доставчици в почти всички случаи. И какво значи 'талаш'? Това, че се продават бюджетни машини само с 4 GB RAM е нормално, има го по цял свят. Вече си избираш според бюджета.

Разликата е, че условно малките магазини са по-гъвкави - могат да ти преконфигурират машината по желание - промяна RAM, ssd....

Ако ти знаеш какво искаш и как го искаш - търговеца може да ти е симпатичен или не. Ако нищо не разбираш, никой не ти е виновен, че си избрал най-голямата талпа.

Ти присъства ли при отварянето и констатирането на проблема с телефона? Отказана гаранция - какво пише в протокола за причина? Ако не знаеш тези неща - все едно нищо не казваш.

Не разбрах как дистанцията от теб конкретно определя мението ти за търговец ...

преди 7 минути, цър-вул написа:

Разликата е, че условно малките магазини са по-гъвкави - могат да ти преконфигурират машината по желание - промяна RAM, ssd....

Тези неща - и сам можеш да си ги направиш. Ако не са ти ръцете ... в една специфична дестинация!

По-интересни са допълнителната (платена) гаранция и различните застраховки!

преди 4 минути, цър-вул написа:

Дали? Това е от твоята камбанария...

Х'абсолютно!

преди 29 минути, tonio23 написа:

Казаха ми да избягвам Емаг, защото ..

Сега видях този текст, но ...
Прави разлика - между отделен търговец и платформа! Ето цитат, от „ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ на emag.bg“:

Цитат

2.5. Продавач на Платформата може да е всяко лице, което предлага стоки или услуги на трети лица с търговска цел и има сключен съответен договор за това с еМАГ.

Все едно да кажеш - „В Алиекспрес - всички стоки са ... (по избор)!“

преди 29 минути, Raze написа:

Всичката техника е еднаква, без значение откъде ще я вземеш. Идва от едни и същи големи доставчици в почти всички случаи. И какво значи 'талаш'? Това, че се продават бюджетни машини само с 4 GB RAM е нормално, има го по цял свят. Вече си избираш според бюджета.

Бюджетна в днешно време е, или поне трябва да е 8GB, нищо че у нас все още държат по-скоро средни цени. 

Въпреки, че 4 GB официално се поддържа от Win 10 и 11 и двете вървят супер спънато на такава памет. В 21-ва година е нужно да имаш минимум 8GB за да ти вървят добре и двете.

преди 4 минути, tonio23 написа:

Бюджетна в днешно време е, или поне трябва да е 8GB, нищо че у нас все още държат по-скоро средни цени. 

Въпреки, че 4 GB официално се поддържа от Win 10 и 11 и двете вървят супер спънато на такава памет. В 21-ва година е нужно да имаш минимум 8GB за да ти вървят добре и двете.

То и акъл трябва да имаш, ама някои ... нямат свободни слотове!

преди 1 час, tonio23 написа:

От кои магазини сте доволни и от кои не? В лаптоп.бг имат почти всичко, но гледам в Гугъл имат доста негативни ревюта. Аз съм доволен от Техномаркет от големите вериги, но като гледам напоследък и те продават талаш с 4GB RAM. Техмарт нямат голям избор от лаптопи (но ако искате перални и хладилници, произведени в Европа вместо в Китай там е мястото), а Технополис ми е далече. От Жар Компютърс съм купувал резервни зарядни и съм доволен, но никога пълна конфигурация. От Плесио съм купувал кабели и чанти само и също съм доволен, но лаптопите им ми се виждат малко скъпи. Pic.bg имат добри цени и конфигурации, някакви мнения за тях? Казаха ми да избягвам Емаг, защото често дефектирала. Една позната преди време си закупи телефон от тях и беше повреден, но не й признаха гаранцията.

Здравей, включвам се в темата като собственик на онлайн магазин.

Познавам хората в лаптоп/десктоп.бг и мога да те уверя, че са коректни и си държат на реномето. Недоволни клиенти винаги ще има, а в google основно пишат хората, които не са доволни. Този който е доволен почти никога не е чак толкова мотивиран, че да търси в google и да пише позитивен feedback. Недоволните по някаква причина го правят и там обикновено виждаме само едната гледна точка, не е изключено и част от коментарите да са от нелоялна конкуренция. 

Стоката във всички магазини идва от официалните вносители, така че получаваш едно и също, независимо кой е магазина. Един добър търговец си проличава, не когато всичко е по мед и масло, а когато има проблем и се наложи да се ползват гаранционните и извън гаранционни условия. 

преди 38 минути, jhoro написа:

По-интересни са допълнителната (платена) гаранция и различните застраховки!

В общия случай  плащаш допълнително за допълнителна гаранция, но тя вече не ти е към вносителя/производителя, а към търговеца. Всъщност на теб като клиент гаранцията винаги ти е към търговеца, но той се обръща към вносителя, а вносителя към производителя. И производителя като е дал 3 години гаранция, а търговеца ти дава 4 (3+1) с една допълнителна, тази допълнителната се покрива от търговеца. Той си поема риска, че в тази една година няма да се наложи гаранционна замяна или ремонт. Хубаво е да имаш доверие на търговеца, на който си плащаш за допълнителна гаранция, некоректните ще те мотаят

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 20 минути, Gaming_Solutions написа:

В общия случай  плащаш допълнително за допълнителна гаранция, но тя вече не ти е към вносителя/производителя, а към търговеца. Всъщност на теб като клиент гаранцията винаги ти е към търговеца, но той се обръща към вносителя, а вносителя към производителя. И производителя като е дал 3 години гаранция, а търговеца ти дава 4 (3+1) с една допълнителна, тази допълнителната се покрива от търговеца. Той си поема риска, че в тази една година няма да се наложи гаранционна замяна или ремонт. Хубаво е да имаш доверие на търговеца, на който си плащаш за допълнителна гаранция, некоректните ще те мотаят

Тук се сещам и за случаите, когато „международната гаранция“ от производителя е 1 година, но заради изискванията на ЕС - в България е 2 години!

Има и още един вариант, но потребителите принципно не го знаят.
Когато даден търговец е „официален представител“ на конкретен производител и в същото време - и сервиз за ремонт.
Производителя „казва“ - „Ние сме заложили 5% производствени дефекти. Когато се платят 100 бройки - се доставят 105. Оправяй се!“
Тези допълнителни бройки - или се ползват за подмяна на дефектирали, или се продават, а търговеца/сервиз - ремонтира върнатите.

Да, има го и това, че предимно недоволните пишат.

Иначе за мен лично е важно фирмата да си държи на името, а не за някой лев да пробутва боклуци.... каквото правят магазинчето за кейсове, кабеляци и други в подлеза на Плиска в София. Но хайде, то е малко и продава китайски боклуци, сам съм си виновен.

В друг случай дори и да продават читави неща при лошо, нагло държание от продавачите не повтарям покупка. Затова и предпочитам Техномаркет на Цариградско пред Технополис Младост, защото във втория консултантите са много неприятелски настроени, а тези в компютърния отдел разбират много по-малко от тези в Техномаркета. Изрично споменавам локациите, защото вероятно си зависи от съответния магазин/клон.

Добре е да уточниш поименно, да не попаднем в ден в който готиния продавач е отпуска ...

Не знам дали си разбрал, но света се промени - вече никой на нищо не държи, гонят се печалби и това е.

Търговеца има най-малко вина за качеството на дадена стока.

Когато си избирах кутия за система (поръчката беше за няколко бройки) помолих да слезна в склада и да видя/пипна няколко кутии за да си избера. Дилъра първо се обяди в склада да ги предупреди, а после вика чакай и аз да сляза. И започна ето тази вика много я търсят отваря и ... не мерси ... накрая си избрах това което на мен ми трябва, обясних му защо и той вика: а аз до сега какво съм продавал - само визия :)

преди 5 минути, jhoro написа:

Тук се сещам и за случаите, когато „международната гаранция“ от производителя е 1 година, но заради изискванията на ЕС - в България е 2 години!

Има и още един вариант, но потребителите принципно не го знаят.
Когато даден търговец е „официален представител“ на конкретен производител и в същото време - и сервиз за ремонт.
Производителя „казва“ - „Ние сме заложили 5% производствени дефекти. Когато се платят 100 бройки - се доставят 105. Оправяй се!“
Тези допълнителни бройки - или се ползват за подмяна на дефектирали, или се продават, а търговеца/сервиз - ремонтира върнатите.

Не знам какво разбираш под официален представител, предполагам имаш предвид вносител. Ние търговците зареждаме от вносителите. За подобна политика в нашия сектор с PC хардуер да поръчаш 100 и да ти доставят 105 заради производствени дефекти не съм чувал. Иначе почти всеки търговец може да е официален партньор ако предлагаш продуктите на даден производител, но това не те прави вносител. 
Вносителите имат сложни ERP системи и при тях гаранцията от производителя започва да важи при продажба, самият производител вижда кога вносителя е продал дадена стока на търговец. И това е много важно, защото пък на нас търговците гаранцията започва да тече в момента в който сме закупили нещо от вносителя, а не когато го продадем на клиент. Това е и една от причините ние да не държим почти нищо на склад или ако държим да са бързо оборотни стоки. 

Ами те като си гонят печалбите потребителя пък също ще си гони интереса и ще оплюва и така. Вече никой не го е страх от това да оставя негативни ревюта в Гугъл и по други сайтове макар, че до скоро си позволяваха да заплашват за лошо ревю в Гугъл (Декатлон Подуяне например). А от личен опит мога да заявя, че въпреки някои преувеличавания в БГ Работодател се пише истината, това, че не е удобна на Бай Ганьо работодател е друг въпрос. И ясно си личи, как от разните кол центрове впрягат HR-ките да пишат фалшиви позитивни отзиви, но това е друга тема. А дали ще се разнася публично в интернет или под сурдинка в реала, хората научават в кой магазин продават боклуци, къде обслужването куца и в кой супермаркет има стоки с изтекъл срок на годност. А глупаци дето да платят 7000 лева за 4 нощувки в хотел във Велинград винаги ще се намерят, но въпросът е колко, защото в криза хората си ценят парите повече.

преди 16 минути, tonio23 написа:

Ами те като си гонят печалбите потребителя пък също ще си гони интереса и ще оплюва и така. 

Мислиш в доста грешна посока. Търговците да си гонят печалбата не е в ущърб на клиента задължително, нито пък клиента задължително има интерес да оплюва.  Логиката ти е сбъркана в случая. За бг работодател и Велинград не смятам да коментирам. 

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Не знам какво разбираш под официален представител, предполагам имаш предвид вносител. Ние търговците зареждаме от вносителите. За подобна политика в нашия сектор с PC хардуер да поръчаш 100 и да ти доставят 105 заради производствени дефекти не съм чувал.

Не говорех за конкретен сектор. Но има много примери - не мога да си купя дадена техника (машини основно) - директно от производител. Казва - „Имаме си дистрибутор, във вашата държава!“

преди 30 минути, Gaming_Solutions написа:

Мислиш в доста грешна посока. Търговците да си гонят печалбата не е в ущърб на клиента задължително, нито пък клиента задължително има интерес да оплюва.  Логиката ти е сбъркана в случая. За бг работодател и Велинград не смятам да коментирам. 

Когато човек си плаща има правото да изисква човешко отношение. Не казвам да ми се лигавят насреща, но човешко. А в София е вече рядко срещано някой да не ти се муси насреща. Хеле пък в Технополиса в Младост. Ако ти хвърлят рестото в супермаркета например имаш всякакво право да се жалваш, което за щастие тук не ми се е случвало, но в Братислава пред мен на едно момиче така му ги хвърлиха, че трябваше и да си ги събира. Да, има градове и с по-лошо обслужване от София, но това не значи че човек трябва да търпи.

преди 10 минути, tonio23 написа:

Когато човек си плаща има правото да изисква човешко отношение. Не казвам да ми се лигавят насреща, но човешко. А в София е вече рядко срещано някой да не ти се муси насреща. Хеле пък в Технополиса в Младост. Ако ти хвърлят рестото в супермаркета например имаш всякакво право да се жалваш, което за щастие тук не ми се е случвало, но в Братислава пред мен на едно момиче така му ги хвърлиха, че трябваше и да си ги събира. Да, има градове и с по-лошо обслужване от София, но това не значи че човек трябва да търпи.

Ролята на обидена жертва няма да ти помогне. Моят съвет е да си проактивен в реалния живот, не само анонимно в интернет пространството. Бъди част от промяната, която искаш да видиш. Като си толкова недоволен от обслужването в Технополис Младост иска ли среща с управителя, писал ли си в книгата с оплаквания... Само така може да промениш нещата. Оплаквайки се в интернет ти и още десетки хора най-много да намалите оборота и да лишите хората в Младост от Технополис :)  На мен ми звучи повече като отмъщение, отколкото като стремеж да се подобрят нещата. 

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 6 минути, tonio23 написа:

Има принцип - преди да поискаш, трябва да дадеш!

Наскоро отивам в такъв търговски обект (продаващ компютри и прочие)- за рекламация! Служителя - леко притеснен, ми казва - „Аз ползвам същото, без проблеми?“
Просто му се усмихнах и отговорих - „Ама не си карък - като мен!“

Подмениха ми устройството без уговорки.

преди 9 минути, tonio23 написа:

Тръгнахме от калпаво произведена техника, до лош персонал ...

Кази си направо кой те е ядосал и за какво, че си го изкарваш тук.

преди 2 часа, tonio23 написа:

То много неща трябва да са иначе, дори и компютри с двуядрени процесори без нишки не трябва да има, но все още и такива се произвеждат и се купуват най-много, понеже са евтини и вършат работа за интернет, филми и подобни леки задачи. Родителите ми още ползват 5-6 ако не и повече годишен лаптоп с 4 GB RAM и 4-ядрен пентиум процесор, работи перфектно с windows 10 и им върши работа за това, за което го ползват. Да не говорим колко хора ползват още по-слаби и стари машини.

преди 21 минути, Raze написа:

То много неща трябва да са иначе, дори и компютри с двуядрени процесори без нишки не трябва да има, но все още и такива се произвеждат и се купуват най-много, понеже са евтини и вършат работа за интернет, филми и подобни леки задачи. Родителите ми още ползват 5-6 ако не и повече годишен лаптоп с 4 GB RAM и 4-ядрен пентиум процесор, работи перфектно с windows 10 и им върши работа за това, за което го ползват. Да не говорим колко хора ползват още по-слаби и стари машини.

Напоследък сравнявам две „щайги“ от Леново.
Едната е истински IBM/Lenovo Thinkpad R60 под Линукс, другата - китайско Lenovo B590 под Windows 8.1.
Ами китайчето ... не е много по-добре, хем паметта му е двойно!

преди 2 часа, tonio23 написа:

подлеза на Плиска

Два пъти,съм си пазарувал от там-никакви проблеми.

преди 3 часа, jhoro написа:

Прави разлика - между отделен търговец и платформа! Ето цитат, от „ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ на emag.bg“:

Все едно да кажеш - „В Алиекспрес - всички стоки са ... (по избор)!“

Емаг е яката цифромания, Ардес също.
Изненадващо за мен Озон се оказаха доста зле от към обслужване, при все че собственика им е Иво Джоков,не знам надявам се в последните години д аса се променили към по-добро както всъщност приляга на името на този човек.

Реално човек обаче няма как да каже точно този е добрия търговец, онзи пък не е, това е относително, дето се вика различни хора различни мнения.

П.П.
Не знаех че Емаг е такава платформа.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.