Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за магазини продаващи компютри и лаптопи?

Featured Replies

преди 2 минути, Raze написа:

Няма как да правят каквото си искат. Има си КЗП и там нещата не са ала-бала, дори и големите вериги си плащат глобите. Това, че ти не си знаеш и търсиш правата си е твой проблем.

Добре ще ти дам един пример. Наскоро един приятел ми донесе лаптопа си който, е купил от познатия ми. Купил е лаптопа с гаранция с инсталиран windows 7 гаранцията му е 2 години от която още не е минала и 1вата година още. И моя приятел след 2 седмици  си занесъл лаптопа, при познатия ми да му качи windows 10 . Познатият ми му качил 10ка и му взел 40лв и му твърдял в очите че ос е активирана и няма от какво да се притеснява. Да ама не нещо лаптопа на приятеля ми не му харесвалу как бачка и го донесе при мен и аз му казах по телефона вземи си и документите да ги разгледаме. Пича взе всичко с него както му казах. На документите си пише лаптопа с какъв процесор е колко рам има аз гледам пише 8гб когато отворих в система да видя какво показва а 8гб йок 4гб показва и даже не беше активарана ос. И аз без да съм правил нищо по лаптопа, му казах отивай при тоя и го питай какво става . Пича отива и моя познат не му признава гаранцията и му казал ааааа всичко си му е наред на лаптопа. Пича ми звъни и вика тоя неще да ми признае гаранцията какво да правя. Казах му да ме изчака и отидох на място да видя какво става. Моя познат го направих за 2 стотинки даже го накарах да върне на пича разликата в парите за рамта и ос за която му е взел доста скъпо

• Отговори 91
  • Прегледи 11,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Здравей, включвам се в темата като собственик на онлайн магазин. Познавам хората в лаптоп/десктоп.бг и мога да те уверя, че са коректни и си държат на реномето. Недоволни клиенти винаги ще има, а

• То много неща трябва да са иначе, дори и компютри с двуядрени процесори без нишки не трябва да има, но все още и такива се произвеждат и се купуват най-много, понеже са евтини и вършат работа за интер

• Не знам какво разбираш под официален представител, предполагам имаш предвид вносител. Ние търговците зареждаме от вносителите. За подобна политика в нашия сектор с PC хардуер да поръчаш 100 и да ти до

Публикувани изображения

преди 4 минути, Raze написа:

С I3 не видях, но и ти не си уточнил параметрите на машините.

Ами виж - и линк съм сложил!

А за параметрите - нали написах, че този ThinkPad си е IBM!
Кога китайците купиха бизнеса? 2 май 2005 година - Lenovo Completes Purchase of IBM's PC Unit.

Познат-непознат, няма значение! За покупката трябва да има документ и окомплектовка, където да е написано кое какво е, евентуално и гаранционна карта и там. Ако е взел нещо втора употреба от човек, да търси арменския поп!

преди 1 минута, Raze написа:

Познат-непознат, няма значение! За покупката трябва да има документ и окомплектовка, където да е написано кое какво е, евентуално и гаранционна карта и там. Ако е взел нещо втора употреба от човек, да търси арменския поп!

Ти на продукт който взимаш с 2 години гаранция  втора употреба ли му казваш че е ?

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Ти на продукт който взимаш с 2 години гаранция  втора употреба ли му казваш че е ?

Нали се сещаш, че могат да ти дадат 2 години гаранция въпреки, че е употребявана техника - лично аз съм виждал такива обяви от търговец на такава техника.

И за да отговоря на следващия ти въпрос - прави се за маркетинг - ако имаш два търговеца продаващи на подобни цени едни и същи модели маркови бизнес компютри - кой ще избереш - този със 6 месеца, 12 или 24 месеца гаранция. А те в годините много добре са разбрали колко от техниката им се връща.

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Гаранцията не е обвързана с това колко е скъп продукта. Логика няма да пазаруваш от места, където ти отказват да ти дадат гаранция, която се полага за компонента.

Ние като имаме онлайн магазин, но нямаме квартално магазинче малки или големи търговци ни прави? :)

Е все трябва да има някакъв офис/централа по регистрация.

преди 20 минути, tonio23 написа:

Може да има обявени и само P.O.Box... Особено ако е хостнат извън ЕС

^е на такива доверие никакво. По-скоро ще рискувам от частно лице в Bazar.bg, от колкото от някакъв сайт дето може да ми продаде боклук, а утре изведнъж да ме спре телефона и да е изтрит.

преди 23 минути, tonio23 написа:

Да има, но нали говорим за физически магазин, да дойде клиента да си помирише видео картата преди да я купи :)

преди 3 минути, tonio23 написа:

^е на такива доверие никакво. По-скоро ще рискувам от частно лице в Bazar.bg, от колкото от някакъв сайт дето може да ми продаде боклук, а утре изведнъж да ме спре телефона и да е изтрит.

без коментар ...

Да, ограничените хора не зачитат хората с различно мнение, така е.

на 21.12.2021 г. в 9:21, tonio23 написа:

Казаха ми да избягвам Емаг, защото често дефектирала. Една позната преди време си закупи телефон от тях и беше повреден, но не й признаха гаранцията.

Точно обратното. Изключително обслужване. Връщал съм три продукта в рамките на месец след покупката. Пращат куриер за тяхна сметка и връщат парите веднага. Хайде пробвай да върнеш три продукта в рамките на 1-2 месеца на бг магазин и гледай филми. Особено радиатори хахаха. Всички бг фирми са много точни и любезни, докато не ти се наложи връщане или гаранционна замяна. Тогава си личи, колко струват. С Емаг няма такива проблеми.
Доказателство за това са хилядите разопаковани продукти в ЕМАГ - 101 страници, на страница по 60 продукта...смятай колко са. Явно потребителите злоупотребяват.
Единственото място от което пазарувам е ЕМАГ. Ако нещо го няма налично...ще му мисля. За последните месеци имат около 10 поръчки, супер доволен. Заменял съм гаранционно продукт преди години - никакъв проблем. Идва куриера, взима и след няколко седмици с нов продукт. 
И имай предвид, че тези, които се оплакват са основно пазарували от външните фирми/търговци в ЕМАГ, а не от ЕМАГ.

Разгледай тази тема, ако не ми вярваш  https://hardwarebg.com/forum/showthread.php/241140-EMAG-и-Черен-петък-имат-ли-почва-у-нас-доставки-оплаквания-и-доста-мрънкане/page333
Няколкостотин страници в най-добрия хардуеърен форум у нас. Направи си изводите, дали са лоша фирма или не. И забележи, оплакващите са отново такива пазарували от външен търговец, а не директно от румънците.

преди 30 минути, manjaro написа:

Изключително обслужване.

На мен куриер ми докара пералня от Румъния, пералня от ЕМАГ на етажа. С гаранция към БГ фирма.

Здравейте, някой има ли скорошни отзиви от Pic.bg или Веко Компютърс? Един и същ модел и конфигурация в Лаптоп Бг е по-скъп от колкото в Пик. А аз за сега мога да дам добро мнение за Хардуер Ленд, но нещо не им намирам вече сайта, както и за Техномаркет на Цариградско.

преди 2 минути, tonio23 написа:

Здравейте, някой има ли скорошни отзиви от Веко Компютърс? 

Настолен компютър, Dell Inspiron 3847, Intel Core i5-4460 (3.40GHz, 6MB), 8192MB 1600MHz DDR3, 1TB HDD, DVD+/-RW, NVIDIA GeForce GT 705 1GB GDDR3, Integrated HD Audio, 802.11n, BT 4.0, Keyboard&Mouse, Ubuntu
Цена: 1195.00

Това някакъв майтап ли е?...

Сайтът им очевидно не е обновяван отдавна, но един приятел вече 8 години си купи мишка от там и още му работи.

преди 3 часа, tonio23 написа:

Сайтът им очевидно не е обновяван отдавна, но един приятел вече 8 години си купи мишка от там и още му работи.

Като гледам :cantbelieve: - и езиковия ти пакет има нужда от ъпдейт!  :wink12:

преди 10 часа, tonio23 написа:

Какво твърдиш с това изречение? Този "сайт" произвежда качествени мишки?

преди 19 часа, Gaming_Solutions написа:

Ти за кои знаеш, че са изчезнали?

От едно време мн ги няма вече фалираха или свиха дейноста или я промениха. Stealtech, Солитрон по настоящем Also, Кунторов, Аргус, Риск, Съни, има да се изброява.

Да, очевидно твърдя, че продават качествена стока. Не знаех, че трябва да уточнявам това... :D

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.