Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Зимни гуми за Opel Astra G Combi 1999г

Featured Replies

преди 4 часа, goodly написа:

Има ли голямо значение дали ще е 175/70 или 165/70

Аз лично си сложих точно 165/70 отпред, Мишлен Алпин за по 53 лева.

1. Ако се кара само в сняг се предпочита слагане на най-тесните гуми, които са позволени за модела.

2. Малко пада разхода.

Исках на 75 или 80, но няма внос...

• Отговори 113
  • Прегледи 8,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А бре, хора, гумите са "зимни", а не "снежни" та да ги ползвате само когато има сняг. Зимните гуми се правят от такава смес, че са с по-добри параметри от летните при ниски температури. Независим

• Пак добре - че ти става ...

• Единственият елемент, с който контактувате с пътя са гумите! Никога компрмиси - НИКОГА гуми втора употреба! На въпроса Ви - Кумхо и Нексен...

преди 4 минути, JKirilov написа:

Ако се кара само в сняг се предпочита слагане на най-тесните гуми, които са позволени за модела.

И къде точно ще кара във сняг?

:angry:

По ски-пистите ли? То и там вече няма сняг, изкуствен може би имаш предвид. За една година, колко дни карате по сняг?

Ей къде е Германия, ходил съм до там над сто пъти, със камиона се отива за един работен ден а той с кола ще ходи! Къде ще кара по сняг? А във Германия ако обиколи гумаджиите, ще си намери за без пари гуми, че даже и за продаване може да си вземе. След като затворят вечер гумаджиите, всички стари гуми които са сменили през деня ги оставят отпред на тротоара. Някои вече се изучиха и си направиха дворчета в които ги събират, и след това ги продават на такива като нас за по 5 евро гумата. А те сменят гумите почти всяка година, кой ги е търкалял 20 000 км, кой 10 000 км, сменят ги, и са много по-хубави от китайските дето струват 300 лева и му ги предлагате.

преди 7 часа, ДзВяРа! написа:

Единият взе да

философства както винаги и да омазва поредната тема с "експертни" мнения И не приема, че може да не знае нещо...

преди 8 часа, JKirilov написа:

Аз лично си сложих точно 165/70 отпред, Мишлен Алпин за по 53 лева.

1. Ако се кара само в сняг се предпочита слагане на най-тесните гуми, които са позволени за модела.

2. Малко пада разхода.

Исках на 75 или 80, но няма внос...

Тоя Мишелин  за 53 лева, коя употреба бяха? Минимум десета с грайфер от 1 мм. Аве Кире, защо се харчиш излишно, ами не караш по капли?

• Автор
преди 1 час, =Alex&Vanko= написа:

Такава бракма ли караш гудлай?

Да, и тази бракма внос от италия на 23 години е и в мен е от 7г. и не нося ключове в колата и не ме е оставила никаде. 100 пъти съм я закачал от долу и продължава да ме кара. Само зареждам и обсужвам. Та тая бракма си е яка бракма която не ме вкарва в разходи и ми върши работа за дълъг път из българия. Стария немски мотор с най-малко електроника и ниска консумация на масло и гориво е не е като да е ново. Бракмата бие всичко по издръжливост а е толкова ефтина за обслужване и ремонт. С моя бюджет толкова по моя джоб. Иначе мечтая за един мечок ML но за сега това е една мечта. А и парите няма да са като на опела там ще вървят като водопад.

По темата: Май ще си взема две нови кормурани за отпред и 2 втора ръка за отзад и газ б*л съм му м**ката.

преди 9 часа, Христофор_първи написа:

Тоя Мишелин  за 53 лева, коя употреба бяха? Минимум десета с грайфер от 1 мм. Аве Кире, защо се харчиш излишно, ами не караш по капли?

Чисто нови ххххххх, с фактура и гаранционна карта. Но не съм ги търсил януари...

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

преди 15 часа, ДзВяРа! написа:

И къде точно ще кара във сняг?   :angry:

По ски-пистите ли?

Правилно!) За цяло лято - една снежинка не съм видял!

Ела да видиш сега - какво означава „почистен път“! Снегът е просто заравнен! Едни 5-10 см си остават на земята - греблата са с гуми, да не драскат асфалта.

преди 15 часа, ДзВяРа! написа:

След като затворят вечер гумаджиите, всички стари гуми които са сменили през деня ги оставят отпред на тротоара. Някои вече се изучиха и си направиха дворчета в които ги събират, и след това ги продават на такива като нас за по 5 евро гумата. А те сменят гумите почти всяка година, кой ги е търкалял 20 000 км, кой 10 000 км 

И Мерцедеси два за лев.. абе приказка:D

Направо призовавам не за емиграция, а масова евакуация към Германия:D

Кирилов те за теб тука метат да знаеш…..

преди 8 минути, jhoro написа:

Правилно!) За цяло лято - една снежинка не съм видял!

Ела да видиш сега - какво означава „почистен път“! Снегът е просто заравнен! Едни 5-10 см си остават на земята - греблата са с гуми, да не драскат асфалта.

Къде да дойда за да го видя този сняг, в Габрово ли? И колко сняг има там, 7 метра сигурно.:giggle1: Имало е едно време, тогава имаше навсякъде, сега няма вече, освен ако не живееш на Шипка и всеки ден да пътуваш до Буждлуджа. Днес аз бях по тениска, температурата беше 19 градуса. Затова и попитах колко дни за цяла година ще карате по сняг, от 366 най-много 2-3 максимум 5 дни! И до Германия по международните пътища, къде ще караш по сняг?

преди 5 минути, ДзВяРа! написа:

Къде да дойда за да го видя този сняг, в Габрово ли? И колко сняг има там, 7 метра сигурно.:giggle1: Имало е едно време, тогава имаше навсякъде, сега няма вече, освен ако не живееш на Шипка и всеки ден да пътуваш до Буждлуджа. Днес аз бях по тениска, температурата беше 19 градуса. Затова и попитах колко дни за цяла година ще карате по сняг, от 366 най-много 2-3 максимум 5 дни! И до Германия по международните пътища, къде ще караш по сняг?

Прохода Шипка - горе-долу се чисти, макар често да е точно на това положение - както казах!
От връх Шипка до Бузлуджа - не го пипат! Там лятото е зор да се шофира, какво остава зимата.
Но това са по-добрите места - ела да видиш „селските пътища“ или половината улици в града!

преди 4 минути, ДзВяРа! написа:

http://free-webcambg.com/Gabrovo-01-webcam-live-online-camera-mladost-tenta-kameri-na-jivo-vremeto-weather.htm

Слагай веригите да не забуксуваш по асфалта в града!  :giggle1:

Не гледай в момента - температурата е висока. Виж как се чисти

Може да бъде изображение с улица, път, сняг и дърво

Налага ми се да пътувам до Габрово, но се притеснявам да не забоксувам някъде, много сняг имало, дали ще успея да стигна до лятото? Ще пътувам със .....

f7905ac3-2218-4735-8ff8-28afd0d5a6e3-2fe

Нямам зимни вериги и затова ще рискувам със летните! :lol6:

• Автор

По аутобаните може да няма сняг ама едва ли там ловят снежинките във въздуха. Както и в българия така и там все някъде ще има сняг. Пак и ще патувам за работа с колата, в германия има много повече сняг от колкото в българия. За бг си карам с летни гуми втора ръка както съм карал и чисто нови зимни на SAVA само за отпред и зима и лято с тях и след втората зима ги хвърлих понеже лятото ги изпеках. 

Ами така е прав си, не ловят снежинките  във въздуха, но когато кажат по прогнозата за времето че е възможно да завали сняг тази вечер, обработват предварително пътищата със химикал.  Не веднъж съм ги виждал през сухо време да поливат пътищата! Отиди и поработи, и като се върнеш ще ни кажеш дали е като при нас, става ли?

А бре, хора, гумите са "зимни", а не "снежни" та да ги ползвате само когато има сняг. Зимните гуми се правят от такава смес, че са с по-добри параметри от летните при ниски температури.

Независимо дали има сняг, зимната гума е в пъти по-добра от лятната през студените месеци. Да, може и да се случи по обяд да е малко по-топло, но сутрин и вечер (когато най-много се кара), ако температурата е под 5-6°C, не залагайте много на летните галоши.

на 2.01.2022 г. в 10:49, =Alex&Vanko= написа:

Такава бракма ли караш гудлай?

Чета темата и си викам, "егати кви смелчаци имало в тоя форум". Човека си търси гуми с които да отиде до Германия и да се върне, и изобщо не се замисля, дали има кола, с която да отиде. Че и да се върне! По размера на гумите се вижда, че става въпрос за Астра Ф. Тоест 25+ годишна ръжда...

Аз пък чета хора, които нямат пари за нови гуми, дори и бюджетни. Автомобила си е лукс, който струва пари, като ги нямаш по-добре рейса от колко да си рискуваш живота твоя и на семейството ти, че и на други участници в движението. За мен използването на втора  употреба гуми трябва да бъдат забранени със закон и наказване със затвор, неползването на 4-ри зимни гуми в зимни условия, с конфискация на автомобила.

• Автор
преди 22 минути, Лудар написа:

Чета темата и си викам, "егати кви смелчаци имало в тоя форум". Човека си търси гуми с които да отиде до Германия и да се върне, и изобщо не се замисля, дали има кола, с която да отиде. Че и да се върне! По размера на гумите се вижда, че става въпрос за Астра Ф. Тоест 25+ годишна ръжда...

Не знам кво четеш ама май четеш през редове. Опел Астра Г караван 1.7 ТД 68к.с. 1999г.  и да аз нямам кола, която да я карам често по сервизи и да мятам куп пари, а вместо това докато вие сте по сервизи аз карам на всякаде. А и там отивам да работя няма да се връщам скоро или поне не смятам така.

преди 3 минути, Христофор_първи написа:

Аз пък чета хора, които нямат пари за нови гуми, дори и бюджетни. Автомобила си е лукс, който струва пари, като ги нямаш по-добре рейса от колко да си рискуваш живота твоя и на семейството ти, че и на други участници в движението. За мен използването на втора  употреба гуми трябва да бъдат забранени със закон и наказване със затвор, неползването на 4-ри зимни гуми в зимни условия, с конфискация на автомобила.

Ти пак какво разбираш от автомобили и лукс. Автомобила винаги е бил за всеки според джоба му. Какъв е смисала да имаш хубав лукзозен автомобил с нови 4 зимни гуми и да дрифтиш из улиците за да покажеш колко си напреднал и след това да се забиеш в някой и да му отнемеш живота? В шофирането без значение на какъв автомобил трябва да има мярка според возилото което управляваш. И другото което че ти или не знаеш какво е да си семеен и харчиш парите си само за колата си, а като станеш да видим дали ще можеш да купиш 4 нови зимни гуми. Или си изкарваш добри пари и не знаеш какво е немотия. Аз също и не сам аз и другите като мен които също искат всичко да им е ново и поддържано се пренуждаваме в немотията да живеем и да търсим изгодни начили без да засягаме семейния бюджет че и без това не стигат за нищо. Ако всеки преценя трезво ситуациите за шофиране и кара разумно без значение какъв автомобил и гуми имаш, няма да застрашаваме човешки живот. Ако мислиш че колата ти не е изрядна за път в тежки условия не тъгвай с нея. Ако мислиш че ти не си изряден за шофиране не се качвай в нея. Ако мислиш че не си много способен да правиш номера на пътя с други участници в движението не го прави. Ако мислиш че в тази скорост в това движение е опасно, не я повишавай. Това са много прости правила които ако ги спазваш няма да застрашаваш животи.

За Астра Г се препоръчват 15 цола, но да... допускат се и 14. Извинявам се- не е 25+  , 22 годишна ръжда е...  И вместо да се репчиш, пак си помисли за рейса- хем по- евтино, хем по- сигурно, а нищо чудно и доста по- бързо. В Германия градския транспорт е на ниво, та и там където ще отсядаш, пак с рейсчето ти е по- харно.

• Автор

Казвам че четеш между редовете.

на 2.01.2022 г. в 1:52, goodly написа:

Бих много искал да се кача и да отида ама няма кой да ми закара колата която ще я ползвам за личен автомобил до работното место. А нямам време да купувам от Германия кола за 200 евро за да се предвижвам с нея. За това ще патувам с моята.

Ще работя на три смени нали се сещаш за градския транспорт.. Колата е 23 годишна и е италиянка без капчица ръжда нито отдолу нито калници нито нищо, няма да се цетирам отново но и това е споменато в темата ама няма кой да чете.

преди 31 минути, goodly написа:

Казвам че четеш между редовете.

Ще работя на три смени нали се сещаш за градския транспорт.. Колата е 23 годишна и е италиянка без капчица ръжда нито отдолу нито калници нито нищо, няма да се цетирам отново но и това е споменато в темата ама няма кой да чете.

Поне се движи с тоя гроб в крайна дясна лента при тировете, че по дойче аутобан летят като в междузвездни войни и, ако те нацепи някой x6 с 220, въпросната италианка ще се слее с маркировката на асфалта. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.