Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Невъзможна преинсталация на лаптоп Lenovo G50-30


stan4o12
 Сподели

Виж решението Разрешен от ined,

Препоръчан отговор

Здравейте,

преди 1-2 дни по молба на мой приятел взех лаптопа му за да го преинсталирам с Windows 10.

До момента той беше с Windows 7.

7-цата се е счупила нещо и не иска да зарежда изобщо.

Бутнах го, зареди си инсталацията на 10-ката и дотам.

20211230_144409.jpg.77bd5d8f189603e52244c58f470e61f0.jpg

По никакъв начин не може да се продължи напред.

Програмата не реагира на мишката и на нито един бутон от клавиатурата.

Стартирах 2-ри, 3-ти, 4-ти и т.н. но същата работа.

Някой има ли идея какъв е проблема?

Предварително благодаря!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, stan4o12 написа:

Здравейте,

Някой има ли идея какъв е проблема?

Предварително благодаря!

-----------------

Аз съм се сблъсквал с абсолютно същия проблем, и го оправях като пипах някакви настройки в биоса.

За съжаление не мога да си спомня какво точно съм пипал - последната ми преинсталация на Уиндоус беше преди 6 години, през 2015-та...

Смътно ми е останало в главата, че променях някакви настройки на портовете от Partial Initialization на Full Initialization, или нещо от сорта...

после май пипах и нещо друго за Fast boot ли, какво беше... 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Решение

Тия лайновота имат доста странен BIOS.  Има настройка дали операционната система е 7-ца или 8-ца. За 10-ка трябва да установиш опцията за 8-ца и след това да клинеш да ти зареди настройките по подразбиране.

Опцията е в таба Exit.

Os optimiset defaults трябва да е <Win8 64bit>

След това задължително трябва да се приложи Load Default Settings иначе нищо няма да се промени.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, stan4o12 написа:

7-цата се е счупила нещо и не иска да зарежда изобщо.

 

Най-вероятно хардуерен проблем, може да е повреден диска и затова инсталацията да не може да продължи. Някакви цъкания чуват ли се от лаптопа? Пробвай да заредиш някоя live linux OS и от там виж дали работи диска и го сканирай за проблеми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 48 минути, baitexpo написа:

Може да има хардуерен проблем. В биос можеш ли да влезеш? Там работи ли клавиатурата?

В биоса влизам без проблеми. Променям опции, но същата работа

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Raze написа:

Най-вероятно хардуерен проблем, може да е повреден диска и затова инсталацията да не може да продължи. Някакви цъкания чуват ли се от лаптопа? Пробвай да заредиш някоя live linux OS и от там виж дали работи диска и го сканирай за проблеми.

Бутвам с флашка, пробвах на друг лаптоп и там няма ядове. И на мен ми мина дали бачка диска, но не зарежда и 7-цата да го проверя

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, stan4o12 написа:

Бутвам с флашка, пробвах на друг лаптоп и там няма ядове. И на мен ми мина дали бачка диска, но не зарежда и 7-цата да го проверя

И да се цитирам, че май не си прочел написаното:

преди 9 минути, Raze написа:

Пробвай да заредиш някоя live linux OS и от там виж дали работи диска и го сканирай за проблеми.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, ined написа:

Тия лайновота имат доста странен BIOS.  Има настройка дали операционната система е 7-ца или 8-ца. За 10-ка трябва да установиш опцията за 8-ца и след това да клинеш да ти зареди настройките по подразбиране.

Опцията е в таба Exit.

Os optimiset defaults трябва да е <Win8 64bit>

След това задължително трябва да се приложи Load Default Settings иначе нищо няма да се промени.

Направих тази промяна по рано днес, но сега видях, че се е върнало на Win7.

Ще го повторя с Load Default Settings.

Сега ще пробвам и ще пиша.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 43 минути, stan4o12 написа:

Бутвам с флашка, пробвах на друг лаптоп и там няма ядове. И на мен ми мина дали бачка диска, но не зарежда и 7-цата да го проверя

--------

Не е от диска.

Проблемът е, че когато инсталацията стигне до този екран, биосът гаси мишката и клавиатурата и няма как да продължиш.

На мен ми се е случвало многократно. До колкото си спомням и ако не ме лъже паметта, май две настройки трябваше да се променят в биоса...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В настройките на BIOS е проблема. Всичко написано по-горе трябва да се изпълни и запамети. Ако не се запаметява - батерия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 

преди 3 минути, JKirilov написа:

А работеше ли?

 

преди 1 час, stan4o12 написа:

7-цата се е счупила нещо и не иска да зарежда изобщо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, JKirilov написа:

А работеше ли?

А ти четеш ли?

преди 1 час, stan4o12 написа:

7-цата се е счупила нещо и не иска да зарежда изобщо.

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, stan4o12 написа:

Здравейте,

преди 1-2 дни по молба на мой приятел взех лаптопа му за да го преинсталирам с Windows 10.

До момента той беше с Windows 7.

7-цата се е счупила нещо и не иска да зарежда изобщо.

Бутнах го, зареди си инсталацията на 10-ката и дотам.

20211230_144409.jpg.77bd5d8f189603e52244c58f470e61f0.jpg

По никакъв начин не може да се продължи напред.

Програмата не реагира на мишката и на нито един бутон от клавиатурата.

Стартирах 2-ри, 3-ти, 4-ти и т.н. но същата работа.

Някой има ли идея какъв е проблема?

Предварително благодаря!

С какъв инструмент е правена тази флашка и сигурен ли си, че хард дискът ти е здрав. Поради каква причина седмицата е спряла да работи?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето нещо от интернет:

0

 

 

I have a Gigabyte G1.Sniper B5 and had the same problem, setting this:

Legacy USB = Disabled
EHCI Pre-Boot Driver = Disabled
XHCI Pre-Boot Driver = Disabled

did the trick and usb mouse and usb keyboard (logitech mk120) got recognized

 

.....

 

На моето дъно асус обаче бяха някакви други настройки.

Мисля, че рових някъде из буут менюто, като че ли беше нещо свързано с инициализация на портовете при зареждане...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Сподели

×
×
  • Добави ново...