Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Оптимизиране на Win10 и спиране на телеметрията (за напреднали).

Featured Replies

Тоз форум "цифров живот" е много ялов.Преди време писах за един проблем там и греда.Проблема го реших с помоща на Калдата.Ето за сравнение темите.

https://www.kaldata.com/forums/topic/301723-wincecompactpro-не-зарежда/page/2/#comment-4852633

https://forums.mydigitallife.net/threads/wince-embedded-not-load.83519/

• Отговори 108
  • Прегледи 12,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Моя отговор ли ...? Извинявам се че ви обърнах внимание за неспазване на правилата на форума ..!  Доста трябва да участваш в този форум че да ми казваш  дали се заяждам или не ...Трябва да познав

• цър-вул
    цър-вул

Набързо извлечени няколко опции...

• Това сериозно ли е ..? Ама вие как може да копирате някаква информация ..без да публикувате връзки към оригинала ..Освен това във български форум се пише на български..:  

Публикувани изображения

Ми напредва човека, темата е препоръчана от шефа и е получила 100 точки, ъхъъ! 

• Автор
преди 8 минути, Joss Bomon написа:

При условие, че Microsoft Defender вече Е на нивото на водещите Free АВ програми и хората масово са в правото си да му се доверяват?!

И само телеметрията ли е оптимизация? Предложи и нещо друго, ако го имаш в линковете...

Да дам линкове...

Аз се чудя дали да търпя още простотия или да си изтрия профила. Явно е, че тук смисъл да се пускат теми няма. 

преди 2 минути, P!NK написа:

Ми напредва човека, темата е препоръчана от шефа и е получила 100 точки, ъхъъ! 

Да ги вземат от мен и да ги дадат на теб ти си по-достоен!

преди 1 минута, ntm7iv написа:

Аз се чудя дали да търпя още простотия или да си изтрия профила.

Няма да се предаваш толкова лесно! Без зъби, нокти лакти няма да стане... 

преди 20 минути, ntm7iv написа:

Явно е, че тук смисъл да се пускат теми няма. 

Па ноу си докачлив и си и мислиш, че написаното от теб е най-правилното и меродавно. А не да седнеш и да си редактираш темата и да стане както трябва! Не приемаш градивни критики...

Е, не си единствено и само ти  най-праведният.
Не се правят така теми.

• Автор
преди 3 минути, цър-вул написа:

Па ноу си докачлив и си имислиш, че написаното от тенб е най-пшравилното и меродавно. А неда седнеш и да си редактираш темата и да стане както трябва! Не приемАаш градивни критики...////

Е, не си единствено и само ти  най-праведният.

За редакцията вече обясних и никога не съм претендирал за "най-праведният". Както виждаш и твой отговори харесвам, макар, че на моменти се държиш като...

• Автор
преди 5 минути, цър-вул написа:

Набързо покзах за пасаж как изведнъж стана разбираем на български! Сядай си на гз и си преработи темата!а!

Седни си на гз и си почни малко от заяждане спамене и флейм. На който не му харесва темата да не я чете. Аз нямам мания за величие за разлика от теб. Не ми е проблем да ми изтрият и профила и темата ще си намеря по-приятни занимания ама ти с това живееш и с това се храниш!

преди 6 минути, ntm7iv написа:

Седни си на гз

Е, явно е, че няма мат'рял под фонтанелата. Темата ти е чиста проба копитейстърско изпълнение от тук от там.
Погледни как се правят теми-ръководства. Погледни в подписа на @DarkEdge да видиш структура и развитие на тема ръководство... Лошото е, че визуализаците са убити от трансформации на форума.

преди 13 минути, ntm7iv написа:

на моменти се държиш

единствено и само градивно!!! Да си видял "заяждане" с нормален пост? Е, няма и да видиш!

преди 34 минути, 🐲 написа:

Когато пишеш на български, е задължително да използваш кирилица - това се казва в първото изречение.

да, а когато пишеш на чужденецки е задължително да използваш латиница
:clown:

• Администратор

Не нападайте токова момчето :) Никой не е се родил научен. Дадох му награда за старанието. Още е нов ама изглежда читав поне се старае да помогне вие го разкъсахте :D 

@Kalin Karaboychev, виж, че и градивната критика НЕ се приема. И докато си тук - погледни този текст в превода на форума:

Цитат

Този post получи награда

Тази публикация... ;) 
Да те почваме и теб...😎

преди 2 часа, ntm7iv написа:

Честито на една стъпка сте от хакер :)

Те хакерите щяха да умрат от глад, ако така се учеха.

И каква е последната стъпка до хакер? Да върнеш всичко обратно и телеметрията пак да заработи?

преди 9 минути, цър-вул написа:

Да, ама виж, че и градивната критика НЕ се приема.И докато си тук - погледни този текст в превода на форума:

Цитат

Този post получи награда

Тази публикация... ;) 

Остана да избере, че проблема е решен от него и да затваряме темата ;)

ntm7iv

Мен щеше да ме учиш на компютри? Чакам си, да знаеш. :bye1:

С новите бози, микрософт директно ровят из компютрите на потребителите си, имат достъп до всичките им записани файлове, и виждат всичко което потребителя прави.

Това е направено с цел престъпниците, които се занимават с някаква незаконна дейност, или подготвят престъпление да бъдат спипвани още при подготовката.

Даже в лицензионното споразумение е казано, че микрософт имат право на достъп до всичко, което е на компютъра ви. 

Записано е също, че операционната система на компютрите ви си остава ексклузивна собственост на микрософт, вие като крайни потребители имате право единствено да ползвате този софтуер под аренда.

------------------

Който не иска да бъде следен, шпиониран, и не иска други хора да имат достъп до файловете му, единственото решение е да ползва Линукс.

преди 2 минути, цър-вул написа:

А линух не може да се слуша, да? Не ме разсмивай!

И ти мен!

преди 9 минути, gagodrago написа:

Това е направено с цел престъпниците

Престъпници с уин-няма.И ако има,по-добре,да ходят да копат.

преди 1 минута, цър-вул написа:

Паак активен офтопик

Аз се убедих че този форум има това за цел в края на краищата. Да се сипе колкото се може по вече офтопик. Това, за което беше създаден в първите му години, няма нищо общо със сегашният.

преди 3 минути, Kolev71 написа:

Дори малко по вече се "слуша" отколкото Windows,но едва ли това всеки го знае. То не е трудно да се досети човек.

И как точно ще имаш пълен достъп до Линукс система, както примерно имат тия от Майкрософт към своите джамове?

преди 17 минути, цър-вул написа:

А линух не може да се слуша, да? Не ме разсмивай!

Вместо да дрънкаш празни приказки да беше изгледал клипа. Там е обяснено за разликата между бозите на Микрософт и Линукса.

При Уиндоус ползвателя може да се логне в системата като обикновен юзър с ограничени права, или като Администратор който уж се води с пълна власт над системата.

Това, което много хора не знаят, че правата на Микрософт в системата са над ниво Администратор.

Тоест микрософт по всяко време могат да се логнат към системата ви като хипер-Администратор(с пълен достъп до всичко) и да отменят твоите забрани/разрешения за достъп, да променят правила, и общо взето да правят каквото им скимне.

Казано с прости думи - микрософт са си оставили задна вратичка, която им дава неограничена власт и достъп.

При линукса нещата са съвсем различни - когато си логнат като администратор, няма никой над теб. Тоест при Линукс администраторът има пълен контрол над системата и без негово позволение или разрешение никой не може да върши нищо.

преди 8 минути, ДзВяРа! написа:

И как точно ще имаш пълен достъп до Линукс система, както примерно имат тия от Майкрософт към своите джамове?

Аз лично нямам ти също. И милиони други нямата. Но има хора, които имат. Затова казвам че човек е лесно да се досети. Но тук темата не е това и не е редно да пишем врели-некипели. Аз съм до тук. Също обичам Линукс и никога не съм го оплювал.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.