Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със свързването на Sony Bravia през HDMI с лаптоп

Featured Replies

Здравейте,колеги...Имам следния проблем...При свързването на SONY Bravia 55A83J OLED с лаптоп ACER Nitro 5 и при опита ми да пусна 4К филми през него,се получава накъсване на картината...Старият ми телевизор също беше 4К на SONY Bravia и не съм имал проблеми...Портът на лаптопа за HDMI ми е 2.0...Портовете на новия телевизор HDMI са и 2.0 ,и 2.1...Пробвах и с едните,и с другите...Резултатът е един и същ...Картината накъсва...Кабелът е ROLINE 8K 60 HZ...Съмненията ми са,че може би кабелът не поддържа Dolby Vision и VRR и затова имам проблеми...Не мисля ,че проблемите са заради лаптопа,защото е доста бърз и сравнително нов...Процесорът е 9 Gen i CORE 7,а видеокартата е RTX 2060...Наистина съм озадачен...Ако свържа хард-диска с телевизора директно през USB-то,работи добре,но би трябвало да функционира и през HDMI портовете...Благодаря предварително на всички...Поздрави !!!

• Отговори 61
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

А ако видеото не е 4K проблема има ли го, или ако сетнеш целия телевизор на по-ниска резолюция? Добре е да пробваш с друг кабел също. Както и ако имаш къде лапропа на друго TV. Защото в момента и

• Дай от настройките на телевизора Motion Flow на off и пиши как е.

• А колко херца е беше тв 50 или 100

Накъсването само при възпроизвеждане на видео ли е? При местене на прозорците по десктопа например или мишката има ли го? Честотата настроена ли е на 60 Hz или колкото позволява телевизора?

• Автор
преди 3 минути, Raze написа:

Накъсването само при възпроизвеждане на видео ли е? При местене на прозорците по десктопа например или мишката има ли го? Честотата настроена ли е на 60 Hz или колкото позволява телевизора?

Накъсването е само при възпроизвеждане на картината...Да,честотата е настроена на 60 HZ...Имам опит със стария телевизор и при него нямаше проблеми...

Един и същ плеър ли ползваш като преди? Натоварване на процесор и видеокарта в task manager какво е по време на накъсването? Това накъсване има ли го и на екрана на лаптопа?

• Автор
преди 11 минути, Raze написа:

Един и същ плеър ли ползваш като преди? Натоварване на процесор и видеокарта в task manager какво е по време на накъсването? Това накъсване има ли го и на екрана на лаптопа?

Ползвам един и същ плейър.KMPlayer...На дисплея на лаптопа няма никакъв проблем...Всичко е гладко и чисто...Един приятел ми донесе чисто нов Lenovo Legion и при него проблемът беше абсолютно същият...Накъсване на картината на дисплея на ТВ-то...Процесорът не се затруднява особено...Централният товари около 4% ,а графичният около 35%...

преди 27 минути, Лудият Учен написа:

Не мисля ,че проблемите са заради лаптопа,

Oт него са.Не ти е виновен телевизора.

преди 27 минути, Лудият Учен написа:

Ако свържа хард-диска с телевизора директно през USB-то,работи добре,

В този случай филма го възпроизвежда плейъра на телевизора. Това означава,че или плейъра,който използваш на лаптопа не струва.Или 4К филма е записан в някой труден формат,за който нищо не  казваш.Аз на също нов лаптоп,като пусна запис от 4К видео,записано на Смартфон самсунг,ми прекъсва.Защото при 4К резолюция.60 кадъра в секунда и 60000 кбит.с ,си е доста зор за възпроизвеждане на повечето плейъри..С КМПлейър го гледам.Иначе,като конвертирам такова видео в битрейт 30000кбит.с не накъсва .

• Автор
преди 6 минути, Димитър 59 написа:

Oт него са.Не ти е виновен телевизора.

В този случай филма го възпроизвежда плейъра на телевизора. Това означава,че или плейъра,който използваш на лаптопа не струва.Или 4К филма е записан в някой труден формат,за който нищо не  казваш.Аз на също нов лаптоп,като пусна запис от 4К видео,записано на Смартфон самсунг,ми прекъсва.Защото при 4К резолюция.60 кадъра в секунда и 60000 кбит.с ,си е доста зор за възпроизвеждане на повечето плейъри..

Ами виж,ползвах абсолютно същия плейър,по абсолютно същия начин на стария телевизор и всичко беше наред.Пускал съм всякакви формати и всичко беше ОК...Едни и същи филми от хард-дисковете ми ...Поздрави !!!

преди 2 минути, Лудият Учен написа:

Ами виж,ползвах абсолютно същия плейър,по абсолютно същия начин на стария телевизор и всичко беше наред...Поздрави !!!

Стария телевизор,ако не е бил 4К,ще си предава разбира се.

• Автор
преди 2 минути, Димитър 59 написа:

Стария телевизор,ако не е бил 4К,ще си предава разбира се.

Митак,написал съм в първия ми пост,че беше и старият ТВ 4К...Пак на SONY... Всичко беше ОК...Поздрави !!!

преди 1 минута, Лудият Учен написа:

Митак,написал съм в първия ми пост,че беше и старият ТВ 4К...Пак на SONY... Всичко беше ОК...Поздрави !!!

Ъпдетна ли версията на КМПлейър?А драйвъра на видеокартата?

• Автор
преди 1 минута, Димитър 59 написа:

Ъпдетна ли версията на КМПлейър?А драйвъра на видеокартата?

Да,KMPlayer се ъпдейтва лесно...А драйвъра на видеокартата го ъпдейтвам с GE Force Experience,която ми сваля най-новите Gaming драйвъри,които са най-добри и за мултимедия ,и 4К филми...Пак уточнявам,на стария ТВ всичко беше ОК...

Като пуснеш въпросното видео с КМПлейър,десен бутон върху екрана,маркираш Properties ,от изкочилия прозорец,изкопирай данните за видео файла и аудиото да ги видим какви са?

Ако пуснеш игра какво се случва или просто някакъв графичен тест?

Ако пуснеш видео от YT праз браузър? Всъщност има ли разлика при цял екран, максимизирано и само част от екрана?

преди 29 минути, Лудият Учен написа:

Един приятел ми донесе чисто нов Lenovo Legion и при него проблемът беше абсолютно същият...Накъсване на картината на дисплея на ТВ-то...

Е, явно е от ТВ. Първото, което ми идва на ум при тази ситуация да се провери за обновен фърмуер.

• Автор
преди 7 минути, Coco1 написа:

А колко инча беше

55

преди 20 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ако пуснеш игра какво се случва или просто някакъв графичен тест?

Ако пуснеш видео от YT праз браузър? Всъщност има ли разлика при цял екран, максимизирано и само част от екрана?

Пуснах You Tube 4K клипчета и проблемът е същият...

преди 14 минути, Raze написа:

Пробвай различни настройки на телевизора, смени HDMI входа, прочети и упътването.

Пробвах и с 4-те HDMI порта и проблемът е същият...

А ако видеото не е 4K проблема има ли го, или ако сетнеш целия телевизор на по-ниска резолюция?

Добре е да пробваш с друг кабел също. Както и ако имаш къде лапропа на друго TV. Защото в момента имаш 3 неизвестни, като само кабела е просто устройство и няма драйвери и настройки.

преди 2 минути, Coco1 написа:

А колко херца е беше тв 50 или 100

54.6" Sony XR-55A80J EU - Характеристики, спецификации (displayspecifications.com)

Цитат

120 Hz

• Автор
преди 11 минути, plamen_petrov_80 написа:

А ако видеото не е 4K проблема има ли го, или ако сетнеш целия телевизор на по-ниска резолюция?

Добре е да пробваш с друг кабел също. Както и ако имаш къде лапропа на друго TV. Защото в момента имаш 3 неизвестни, като само кабела е просто устройство и няма драйвери и настройки.

Точно преди 2 месеца на предишното ми SONY всичко беше тип-топ...Аз го продадох...

преди 4 минути, Coco1 написа:

За стария тв го питам

100/120 hz

https://www.displayspecifications.com/bg/model/fcaecdb

Нулирай всички настройки на телевизора,за да не се окаже нещо объркано,за което да не се сещаш.Изключи захранването на ТВ и лаптопа и ги пусни отново.

преди 1 минута, Лудият Учен написа:

Точно преди 2 месеца на предишното ми SONY всичко беше тип-топ...Аз го продадох...

2 месеца са много и малко ... както казват за компютрите - вчера работеше.

Нищо не пречи GE Force Experience да е омазал нещо или да е сменил драйвера с проблемен, даже имам спомен, че това "GE Force Experience" не се препоръчва да се инсталира :) ама това си е чисто мое мнение, не го ползвам, не го познавам.

По един или друг начин трябва да крастосаш някак техниката с друга за да стигнеш до проблемната част.

• Автор
преди 2 минути, Димитър 59 написа:

Нулирай всички настройки на телевизора,за да не се окаже нещо объркано,за което да не се сещаш.Изключи захранването на ТВ и лаптопа и ги пусни отново.

Нулирах го преди 3 дена...Същата история...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.