Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със свързването на Sony Bravia през HDMI с лаптоп

Featured Replies

Телевизора и лаптопа в рдин разклонител ли са?

Проблема има ли го ако лаптопа се ползва на батерия?

Проблема има ли го ако екрана на лаптопа е изключен, тоест сигнала е пренасочен само и единствено към TV.

Ти спомена драйверите за GeForce, но би ли проверил и драйверите на Intel от кога са и коя карта колко се натоварва при пускането на филм, може да опиташ и изрично стартиране на плеъра с Geforce.

• Отговори 61
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

А ако видеото не е 4K проблема има ли го, или ако сетнеш целия телевизор на по-ниска резолюция? Добре е да пробваш с друг кабел също. Както и ако имаш къде лапропа на друго TV. Защото в момента и

• Дай от настройките на телевизора Motion Flow на off и пиши как е.

• А колко херца е беше тв 50 или 100

• Автор
преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

2 месеца са много и малко ... както казват за компютрите - вчера работеше.

Нищо не пречи GE Force Experience да е омазал нещо или да е сменил драйвера с проблемен, даже имам спомен, че това "GE Force Experience" не се препоръчва да се инсталира :) ама това си е чисто мое мнение, не го ползвам, не го познавам.

По един или друг начин трябва да крастосаш някак техниката с друга за да стигнеш до проблемната част.

Пробвах го с друг,също мощен лаптоп...Същото...

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Телевизора и лаптопа в рдин разклонител ли са?

Проблема има ли го ако лаптопа се ползва на батерия?

Проблема има ли го ако екрана на лаптопа е изключен, тоест сигнала е пренасочен само и единствено към TV.

Ти спомена драйверите за GeForce, но би ли проверил и драйверите на Intel от кога са и коя карта колко се натоварва при пускането на филм, може да опиташ и изрично стартиране на плеъра с Geforce.

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Знам настройките наизуст...И при "second screen only" и при "duplicate" картината накъсва...

преди 13 минути, Лудият Учен написа:

Нулирах го преди 3 дена...Същата история...

Тогава и аз,като Пламен преди малко,съм на мнение,че драйвъра на видеокартата се бъгва и прави номера.Т.Е. причината може да е в лаптопа.

преди 2 минути, Димитър 59 написа:

причината може да е в лаптопа.

преди 11 минути, Лудият Учен написа:

Пробвах го с друг,също мощен лаптоп...

преди 7 минути, цър-вул написа:

Това,че е пробвал с друг лаптоп,не означава,че не е объркал пак нещо и с него.Обикновенно телевизорите не накъсват и забавят картината!Това го прави хардуера на устройството(лаптоп или друго) и плейъра,които възпроизвеждат картината.

Щом го прави с 2 различни лаптопа и само при възпроизвеждане на видео на въпросния телевизор, а на вградения в лаптопа екран няма проблеми, най-вероятно е някаква настройка на телевизора или плеъра. Не е ясно дали проблема го има ако видеото се възпроизведе с друг плеър и дали го има проблема при възпроизвеждане в прозорец или на цял екран. Чакаме автора да тества и сподели.

• Автор
преди 5 минути, Raze написа:

Щом го прави с 2 различни лаптопа и само при възпроизвеждане на видео на въпросния телевизор, а на вградения в лаптопа екран няма проблеми, най-вероятно е някаква настройка на телевизора или плеъра. Не е ясно дали проблема го има ако видеото се възпроизведе с друг плеър и дали го има проблема при възпроизвеждане в прозорец или на цял екран. Чакаме автора да тества и сподели.

Току-що пробвах и с MPC-HC...Абсолютно същото...Или е нещо много специфично в настройките на HDMI портовете или е от кабела...Никой не спомена нищо за VRR(variable refresh rate)...

преди 1 минута, Лудият Учен написа:

Току-що пробвах и с MPC-HC...Абсолютно същото...

Цал екран или в прозорец? Има ли разлика?

преди 11 минути, Лудият Учен написа:

Проблемите с тези накъсвания са доста по сериозни като че ли. Тук има някакво решение може да пробваш

https://forums.tomshardware.com/threads/screen-tearing-solution-for-pc-connected-to-tv-lcd-via-hdmi-in-movies-gtx970-strix.2423190/?view=date

преди 1 минута, Raze написа:

Чакаме автора да тества и сподели.

Той на някои от въпросите,не пожела да даде отговори,така че гадаем само.Спомена,че през усб и външен диск,видеото предавало.Т.Е. с плейъра на телевизора,видеото е ок.

• Автор
преди 10 минути, Raze написа:

Цал екран или в прозорец? Има ли разлика?

Не,не,не...Същото...

преди 7 минути, Димитър 59 написа:

Той на някои от въпросите,не пожела да даде отговори,така че гадаем само.Спомена,че през усб и външен диск,видеото предавало.Т.Е. с плейъра на телевизора,видеото е ок.

Кое по-точно,Митак искаш да уточня ?

преди 9 минути, Coco1 написа:

Проблемите с тези накъсвания са доста по сериозни като че ли. Тук има някакво решение може да пробваш

https://forums.tomshardware.com/threads/screen-tearing-solution-for-pc-connected-to-tv-lcd-via-hdmi-in-movies-gtx970-strix.2423190/?view=date

Прасчо,благодаря ти,но инфото и отговорите са от 2015 г. Съмнявам се, че ще са актуални съветите в онзи форум...Много вода е изтекла оттогава...Поздрави !!!

преди 6 минути, Лудият Учен написа:

Не,не,не...Същото...

Кое по-точно,Митак искаш да уточня ?

Изкарай от КМПлейъра, информацията на видео файла,който опитваш да гледаш и я копирай тук,да го видим.Да не се окаже,че в някакъв труден за възпроизвеждане формат.

• Автор
преди 10 минути, Димитър 59 написа:

Изкарай от КМПлейъра, информацията на видео файла,който опитваш да гледаш и я копирай тук,да го видим.Да не се окаже,че в някакъв труден за възпроизвеждане формат.

Ами,виж,ако му беше труден за възпроизвеждане формат,той щеше да е така и на самия лаптоп...Накъсването се получава при трансфера на сигнала към ТВ- то през HDMI...Същият плейър на друг 4К ТВ работеше без грешка...

Аз имах такъв проблем с Сони 4К ,75 инчов.Реших го с настройка в КМПлейъра.Но не си спомням,какво промених точно.Някакъв филтър беше.

преди 4 минути, Лудият Учен написа:

Ами,виж,ако му беше труден за възпроизвеждане формат,той щеше да е така и на самия лаптоп...Накъсването се получава при трансфера на сигнала към ТВ- то през HDMI...

Не на лаптопа му е много по-лесно да възпроизведе филм на малкия му дисплей.Там резолюцията е по малка,от колкото на големия екран

• Автор

Аз имах такъв проблем с Сони 4К ,75 инчов.Реших го с настройка в КМПлейъра.Но не си спомням,какво промених точно.Някакъв филтър беше.

Не на лаптопа му е много по-лесно да възпроизведе филм на малкия му дисплей.Там резолюцията е по малка,от колкото на големия екран

Ще видя,благодаря ти...Имам чувството,че и с POT Player MPC-HC прави същия номер...

преди 13 минути, Лудият Учен написа:

при трансфера на сигнала към ТВ- то през HDMI...

Като го включиш този лаптоп,на телевизора излиза ли образа на работния плот качествено?

преди 4 минути, Лудият Учен написа:

Имам чувството,че и с POT Player MPC-HC прави същия номер...

Тези двата съм ги пробвал много.Нo не се представят по-добре от KMPlayer

А пробва ли със друг кабел??

• Автор
преди 20 минути, Димитър 59 написа:

Като го включиш този лаптоп,на телевизора излиза ли образа на работния плот качествено?

Тези двата съм ги пробвал много.Нo не се представят по-добре от KMPlayer

Да,всичко с работния плот е ОК...Няма никакъв лаг...Качеството е супер...

преди 1 минута, Лудият Учен написа:

Да,всичко с работния плот е ОК...Няма никакъв лаг...Качеството е супер...

Има професионални плейъри,които са по добри от КМПлейъра,но са платени.Те не засичат.

• Автор
преди 16 минути, JKirilov написа:

Кирилов,благодаря ти...Аз също се съмнявам в кабела...Той поддържа 8К 60 hz, но най-новите настройки като VRR и някои други със сигурност не ги поддържа...

• Автор

Има професионални плейъри,които са по добри от КМПлейъра,но са платени.Те не засичат.

Ами не знам...При предишния ми ТВ нямаше никакъв проблем...Той беше модел на SONY LED от 2017 г. Пак беше 4К...КMPlayer работеше отлично и то допреди 2 месеца само...

• Автор
преди 18 минути, ДзВяРа! написа:

А пробва ли със друг кабел??

С кабел,който поддържа VRR и някои чисто нови нововъведения не съм пробвал...Моят кабел е на 2 години...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.