Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Да, или 4портов рутър или 3портов и суич вкъщи 

https://megamag.bg/product/2-lentov-gigabit-wi-fi-6-ruter-tp-link-archer-ax10-ax1500/13762

3-normal-1565685532680k.jpg

• Отговори 101
  • Прегледи 16,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.technopolis.bg/bg/Ruteri-/RUTER-HUAWEI-AX3-DUAL-CORE-WS7100/p/565897 А догодина дали няма да имате wifi6 устройство? Освен това този рутър поддържа много по-сигурния и съвременен прот

• Има и QUAD CORE версия, ти си преценяваш спрямо парите:  https://mallbg.com//Рутер-Huawei-AX3-pro-Wifi-6-Quad-Core-One-Touch-Connection-24W-Бял-6972453162816_209797.html

• Казах ти да не се обаждаш в теми, които не са ти ясни! Кой ще му забрани да ползва гигабиттова мрежа зад рутъра?

преди 2 часа, цър-вул написа:

Ти я по-полека с определенията! Не можеш да стъпиш и на малкото пръстче на @Rammkopf по знания за мрежите! Ти като си член на форума от 12 години к'ва полза от теб - генератор на офтопици!
Я кротко в ъгъла, новобранецо!

Пхахахаха :giggle1::giggle1:познания имал да се прави на селяк

Неувяерен не се изказвай! Особено като знаем всички тук твоите знания! Новобранец офтопик мейкър!
Дали ще доживея да прочета твой пост по някоя тема., пряко свързан с нея. Няма да коментирам неграмотното ти писмо.

• Автор
преди 1 час, цър-вул написа:

Да, или 4портов рутър или 3портов и суич вкъщи 

Ако използвам суич, то той трябва да се свърже след Р1 и от там да разпределя сигнала на другите рутери? По този начин ще бъде ли всичко в една локална мрежа? 

• Автор
преди 30 минути, цър-вул написа:

Предложих и 4-портов рутър

Да видях, но ме интересува със суича свързан след Р1 и от него да се разпределя към другите рутери, PC и тв ще бъдат ли в една локална мрежа? 

• Автор

До колкото разбрах, след като четох теми, няма да имам никакъв проблем да сложа суич след Рутер1 и от суича да тръгват кабелите към Рутер 2, Рутер 3, настолният кимпютър и ТВ в спалнята. И едичко това да ми е в една локална мрежа. Ако греша моля да ме поправите, преди да съм тръгнал да го правя. Идеята ми за суича е такава, че искам от хола да махна рутера, който е на земята и от там разпределя 4 кабела към другите устройства. На времето, като правих ремонта, там го мислих за детска стая и да има бюро с компютър, и нямаше да се виждат кабелаците, но шефа каза друго след като стаята беше завършена. Та в този ред на мисли суича искам да сложа на мястото на рутерът , но възниква въпроса, може ли суича да работи като е затворен в стената? Обмислям да взема една ревизия за гипсокартон 250х250мм и да я поставя на мястото на сегашните 4 розетки за интернет, а суича да вкарам в стената? Така хем ще премахна розетките и грозните кабели по земята, без да опъвам на ново кабели по первазите, за да закарам рутера до тв и хем рутерът няма да стои там в нищото. И така като го сложа до тв ще ми трябват само три порта и шр ди купя 4 ядреният HUAWEI. От устройството на оптиката кабела ще влиза във Wlan порта на Рутер 1.От Рутер 1 пускам кабел към суича, втори кабел  до тв и трети кабел до Плейстейшъна, а вече суича ще разпределя мрежата на другите 3 важни за мене точки. 

Другият ми въпрос, ако суича няма проблем да бъде затворен, какъв гигабитов суич да си купя с 4 порта и захранване през порта (мисля че POE се казваше, този начин на захранване)? 

• Автор
преди 24 минути, цър-вул написа:

А ще може ли са работи коректно затворен в стената, зад гипсокартона?

И другият ми въпрос е има ли такъв суич ,който да се захранва чрез POE, а не той да захранва другите устройства?

преди 20 часа, Versace82 написа:

А ще може ли са работи коректно затворен в стената, зад гипсокартона?

И другият ми въпрос е има ли такъв суич ,който да се захранва чрез POE, а не той да захранва другите устройства?

По първият въпрос - не се знае. По втори - има.

• Автор
преди 52 минути, JohnTRIVOLTA написа:

По първият въпрос - не се знае. По втори - има.

Модел? 

преди 37 минути, JKirilov написа:

Хубав Микротик, но аз като по-прост, си купих Арчър С64.

Вероятно, щом го ползваш за суич!.Само не му виждам PoE IN къде е?!

преди 6 минути, JKirilov написа:

Аз съм с обикновен апартамент и нямам нужда да захранвам пиралната машина от рутера точно! ;)

Тука говорим за противоположно нещо - пИралната машина да захранва.

преди 3 минути, JKirilov написа:

И от това немам нужда. Дамата, пуснала темата, също няма но пусти мерак...

Никой не те е питал или пък го интересува от какво имаш нужда, но ти да си кажеш, важното е да зацапаш темата :offtopic_s:

на 23.01.2022 г. в 17:11, Versace82 написа:

Не въм давал, просто не разбрах, че чакам одобрение за темата, както и да е. 

преди 33 минути, JKirilov написа:

"Дамата"  говори в мъжки род:biggrin:

преди 35 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Никой не те е питал или пък го интересува от какво имаш нужда, но ти да си кажеш, важното е да зацапаш темата :offtopic_s:

Аз просто се похвалих, а ти засра метеното... :)

преди 2 минути, JKirilov написа:

Аз просто се похвалих, а ти засра метеното... :)

Ами то не е много за хвалене, ама камбанарията ти толкова...

• Автор
преди 44 минути, JKirilov написа:

Къде я видя дамата? Ако не можеш да помогнеш, не пречи. Не ме интересува ти от какво имаш нужда. Аз питам за неша които ще ми влязат в употреба и ще ми решат 2 проблема. Като не ти е интересно прескачаш темата и не даваш мнение, кой какво му е нужно. 

Не съм на ясно, питам хората които са. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.