Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Огромна сметка на Виваком

Featured Replies

Днеска спряха телевизията и телефона на жената. Тя се обажда да разбере каква е причината при условие, че сме напълно изрядни платци. Отговорът е, че е натрупана сметка на стойност от 750 лв. поради изпратен от чужд номер на нейният телефон SMS, който е генерирал сметка от 750 лв. SMS-а бил огромен за да се постигне тази сума. Как точно е генерирана сумата не ни обясниха. Ходих в техен офис - долу горе същото ми отговориха (поне бяха малко по-любезни). Сега дължим на Виваком 750 лв., като минимума, който трябва да заплатим за да ѝ пуснат телефона и телевизията е 600 лв. (това е някакъв процент от тези 750 лв.). Трябвало да подадем жалба, която ще бъде обработена до месец, а през този месец, ако не платим няма телевизия и телефон. А тая патка жената е изтрила съобщението от непознатият номер, но от офиса на Виваком намериха само номера, от който е изпратено, това е - 0871187077. 

• Отговори 111
  • Прегледи 33k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/aboniran-bez-da-znaesh-sms-i-naduvat-smetkata-ni-6082268 Напълно реална схема според мен.

• Има такива приложения, дори и сайтове, които могат да пратят SMS. За сайта трябва да го потвърдиш, но на приложението, ако му позволиш достъп, може да прави каквото му е програмирано без да разбереш,

• Мисля, че няма, но не съм сигурен. Трябва да проверя днес. SMS-a е натрупал сметката. Бил е с огромен брой знаци, което е довело до тази сума. Цитирам обяснението от служителя от офиса на Вивако

Публикувани изображения

1. Сметката на твоята госпожа няма ли си лимит? Ако да не мисля че има как той да бъде надвишен повече от 10-20лв.(Личен опит).
2. Тия номера 0871, 0881 и 0891 по спомен се дават на фирми и май са с добавена стойност, но не съм 100% сигурен.
3. Нещо не ми е особено ясно как се натрупва сметка с ПОЛУЧЕН смс, или явно тези номера пращат съобщения за сметка на получателя, което ако е така е редно мобилния оператор да има политика спрямо тази услуга която да възпрепятства подобни злоупотреби, в протвен случай сте в пълното си право да ги съдите и смятам че имате всички шансове в подобен случай да спечелите евентуално дело. Обратното просто би значело че всеки от нас може да си регитрира някаква фирма, да се сдобие с подобен номер и да набута половин България с СМС от чиято стойност би взел приличен процент.

• Автор
преди 6 минути, Bubbles написа:

Сметката на твоята госпожа няма ли си лимит? Ако да не мисля че има как той да бъде надвишен повече от 10-20лв.(Личен опит).

Лимита и е 190 лв.

Това намерих в интернет за този номер - https://dimmichichiama.it/10/0871187077

преди 1 час, plmen88 написа:

Лимита и е 190 лв.

Няма как от изпратен SMS да имаш 750 лева сметка. Нищо лично но моля да спрем с глупостите. Освен това имате кредитен лимит и в момента, в който го достигнете ще бъдете предупредени и след това услугите спрени.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Емил Костов - знам, че работиш или си работил в същата компания и искрено се надявах да се включиш и да разясниш някои работи. Да бъдем честни - от Виваком ми искат 750 лв. за да ми пуснат телевизията и телефона на жената без сме генерирали тази сума. Защо?  Тези 750 лв. влизат в някаква тяхна графа "текущо потребление", а не месечна сметка. Другият вариант е жената да ме лъже - не се е случвало до сега, но не е невъзможно. И да не забравяме, че служителите от офиса на Виваком ми цитираха телефонният номер, от който е дошъл SMS-а - това не го намирам за случайност. 

преди 25 минути, rumen1969 написа:

Ами значи отговорността е редно да е изцяло на мобилния оператор, освен ако няма налични условия аз предоставената услуга които да обезпечават сигурността на потребителите в мрежата.

Пускаш паралелна жалба до КЗП и Начало | Комисия за регулиране на съобщенията (crc.bg). Звънни в някоя от тези комисии и им обясни казуса, там ще ти кажат какво да правиш.

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Няма как от изпратен SMS да имаш 750 лева сметка. Нищо лично но моля да спрем с глупостите. Освен това имате кредитен лимит и в момента, в който го достигнете ще бъдете предупредени и след това услугите спрени.

При лимит от 20лв. се генерират смс-и за 180лв.

преди 5 часа, plmen88 написа:

Виваком намериха само номера, от който е изпратено, това е - 0871187077

преди 4 часа, plmen88 написа:

Лимита и е 190 лв.

трябва да търсиш с код +359 който е за България
примерно:

https://mysmsbox.ru/phone-search/+359 871 187 077

преди 12 часа, plmen88 написа:

Емил Костов - знам, че работиш или си работил в същата компания и искрено се надявах да се включиш и да разясниш някои работи. Да бъдем честни - от Виваком ми искат 750 лв. за да ми пуснат телевизията и телефона на жената без сме генерирали тази сума. Защо?  Тези 750 лв. влизат в някаква тяхна графа "текущо потребление", а не месечна сметка. Другият вариант е жената да ме лъже - не се е случвало до сега, но не е невъзможно. И да не забравяме, че служителите от офиса на Виваком ми цитираха телефонният номер, от който е дошъл SMS-а - това не го намирам за случайност. 

Няма как от един получен SMS да имаш 750 лева сметка при никакви положения, затова така и коментирах. Нещо друго е като причина и това може да се провери. Интернетът и телевизията са с фиксирани суми, така че това го оставяме настрана ( освен ако не сте решили да изкупите цялата видеотека). Колко услуги използваш от Виваком. А това, че работя в тази компания няма никакво значение.

И друго, което се сещам е къде точно живееш и ходил ли си в чужбина?

преди 9 часа, =Alex&Vanko= написа:

При лимит от 20лв. се генерират смс-и за 180лв.

Няма как да стане това нещо. Особено при получен СМС.

преди 12 часа, rumen1969 написа:

Затова трябва да се знае как да се работи с дадена техника. 

Има такава схема обаждат се от чужди номера извън ЕС и като дава свободно и като вдигнеш пак генерира сметка малко ли казваха по новините за схемата и имаше бая ужулени .

Даже на мене като ми звънят дори и от ЕС рядко вдигам на непознати , защото не им вярвам на "роуминга " на теленор верно имам 100 мин роуминг ама не знаеш как ги таксуват .

• Автор
преди 22 минути, Емил Костов написа:

И друго, което се сещам е къде точно живееш и ходил ли си в чужбина?

В София. От България не съм излизал никога - нито аз, нито жената.

преди 1 минута, plmen88 написа:

В София. От България не съм излизал никога - нито аз, нито жената.

А за колко време е натрупана тази сметка може ли да кажеш?

• Автор
преди 23 минути, Емил Костов написа:

Колко услуги използваш от Виваком.

Интернет, телевизия и един телефон. Пълен пакет програми XL.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

А за колко време е натрупана тази сметка може ли да кажеш?

Сметката е натрупана само от вчера.

преди 11 минути, plmen88 написа:

Интернет, телевизия и един телефон. Пълен пакет програми XL.

Сметката е натрупана само от вчера.

E толкова ли не могат да видят как е натрупана сметката бах мааму . Я ги заплаши с телевизия и прокуратура и веднага ще реагират .

Титуляра на договора няма ли регистрация в My Vivacom?  Там може да проверите какво излиза, като абонаменти, плащания, фактури и т.н. 

image.png.b2a776576f98f812d5fd799dcc0512fe.png

• Автор
преди 34 минути, P!NK написа:

Титуляра на договора няма ли регистрация в My Vivacom?  Там може да проверите какво излиза, като абонаменти, плащания, фактури и т.н. 

image.png.b2a776576f98f812d5fd799dcc0512fe.png

Мисля, че няма, но не съм сигурен. Трябва да проверя днес.

преди 38 минути, adersa написа:

E толкова ли не могат да видят как е натрупана сметката бах мааму . Я ги заплаши с телевизия и прокуратура и веднага ще реагират .

SMS-a е натрупал сметката. Бил е с огромен брой знаци, което е довело до тази сума. Цитирам обяснението от служителя от офиса на Виваком.

преди 3 часа, adersa написа:

Могат и ще видят, стига да има някакво събитие в мрежата. Иначе няма как. Хубаво е да се провери и самият телефон.

преди 25 минути, plmen88 написа:

Какво да гледам в телефона?

Да не би да има абонамент за сайт или пък вирус или приложение, което да генерира SMS-и. Това е само като пример.

• Автор

А мога ли да платя сметката и да обжалвам? Защото, ако обжалвам и чакам някакво развитие  без да съм я платил дълго време ще съм без телевизия и телефон.

преди 23 минути, plmen88 написа:

А мога ли да платя сметката и да обжалвам? Защото, ако обжалвам и чакам някакво развитие  без да съм я платил дълго време ще съм без телевизия и телефон.

А каква е гаранцията, че след като я платиш няма пак да стане след 2 дена 700 лева. Трябва да се знае каква е причината за тази сметка.

преди 5 часа, plmen88 написа:

Мисля, че няма, но не съм сигурен. Трябва да проверя днес.

SMS-a е натрупал сметката. Бил е с огромен брой знаци, което е довело до тази сума. Цитирам обяснението от служителя от офиса на Виваком.

Абе човек, ти ПОЛУЧАВАШ SMS, а не го ИЗПРАЩАШ. Затова казах да провериш телефона, защото ако е заразен или има скрипт, който да генерира SMS на стойност 5 лева направо си изгорял. Другата глупост, поради която се натрупват такива сметки е да се свържеш към сръбски оператор. Много трябва да се внимава там.

• Автор
преди 7 часа, P!NK написа:

Има регистрация. Ето снимка:

1635161642_(20).png.29b3fb3b57c92549fdeb3c174e5b36b3.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.