Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Огромна сметка на Виваком

Featured Replies

Дело срещу мобилен оператор сметка над 5000 над кредитен лимит | pravatami.bg

Закони и право: Как си взех част от парите от МТЕЛ? Обжалване на сметка от мобилен оператор (zakoni-pravo.blogspot.com)

С КЗП и КРС говори ли? Там какво ти казаха?

• Отговори 111
  • Прегледи 33k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/aboniran-bez-da-znaesh-sms-i-naduvat-smetkata-ni-6082268 Напълно реална схема според мен.

• Има такива приложения, дори и сайтове, които могат да пратят SMS. За сайта трябва да го потвърдиш, но на приложението, ако му позволиш достъп, може да прави каквото му е програмирано без да разбереш,

• Мисля, че няма, но не съм сигурен. Трябва да проверя днес. SMS-a е натрупал сметката. Бил е с огромен брой знаци, което е довело до тази сума. Цитирам обяснението от служителя от офиса на Вивако

Публикувани изображения

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Звънях, но никой не вдига. Предполагам, защото е събота.

В Му Vivacom последната детайлна информация за продължителност на разговори, СМС-и и подобни е от 23.01.2022, което е далече от събитията.

преди 14 минути, plmen88 написа:

Има регистрация. Ето снимка:

1635161642_(20).png.29b3fb3b57c92549fdeb3c174e5b36b3.png

Мхх, сумата е натрупана след отчетната дата! Явно наистина ще трябва да я платите за да си ползвате услугите и след това да си пуснете жалба по надлежния ред. Но от личен опит с друг оператор и подобна случка със СМС-си, нищо не ми възстановиха. 

преди 42 минути, plmen88 написа:

В Му Vivacom последната детайлна информация за продължителност на разговори, СМС-и и подобни е от 23.01.2022, което е далече от събитията.

Нормално да е от тогава. Това е датата ви на засичане и фактуриране. Всичко ще излезе детайлно в следващата ви фактура. 

Пакета какво включва? Мобилна услуга и ТВ ли, само?

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

И на двете места написах подробен имейл от името на Зорница. В понеделник ще им звъня отново.

• Автор
преди 4 часа, Емил Костов написа:

Абе човек, ти ПОЛУЧАВАШ SMS, а не го ИЗПРАЩАШ. Затова казах да провериш телефона, защото ако е заразен или има скрипт, който да генерира SMS на стойност 5 лева направо си изгорял. Другата глупост, поради която се натрупват такива сметки е да се свържеш към сръбски оператор. Много трябва да се внимава там.

А ако направя хард ресет на телефона?

преди 2 часа, P!NK написа:

А в самия апарат не стои ли тоя СМС?

Вчера търсих на бързо, защото се бях ядосал, но нищо не открих. Тази вечер или утре ще потърся по-обстойно.

преди 3 часа, P!NK написа:

Пакета какво включва? Мобилна услуга и ТВ ли, само?

Да. 

Колко мобилни услуги имаш към Виваком? Да не се окаже, че сметката е друга мобилна карта или телефон?

• Автор

На нейно име има две. Една СИМ карта, която е нейна и още една на дъщеря ѝ, която дъщеря ѝ си я плаща. Но сметката на втората сим карта е около 30 лв.

преди 6 часа, plmen88 написа:

На нейно име има две. Една СИМ карта, която е нейна и още една на дъщеря ѝ, която дъщеря ѝ си я плаща. Но сметката на втората сим карта е около 30 лв.

Тоест на нейният клиентски код са и двете карти, така ли? А откъде се знае, че другата карта има само 30 лева?

• Автор

Виждам в My Vivacom. Мога да приложа снимка, ако искаш. Пък и в офиса на Виваком ясно поясниха, че тези 750 лв. са на номера завършващ на 155 - това е нейният личен номер (на жената). 

преди 14 минути, Емил Костов написа:

Тоест на нейният клиентски код са и двете карти, така ли?

Да.

преди 1 минута, plmen88 написа:

Виждам в My Vivacom. Мога да приложа снимка, ако искаш. Пък и в офиса на Виваком ясно поясниха, че тези 750 лв. са на номера завършващ на 155 - това е нейният личен номер (на жената). 

Да.

Като за начало се обади на 123 и ги накарай да се блокират входящите и изходящите SMS-и.

• Автор

Развитие в застой. Говорих и с двете комисии - КЗП и КРС и ми се обясни следното:

- От КРС - "Ще направим проверка по Вашият случай и ако установим нередност ще предадем случая на КЗП. Нашите правомощия се простират само до установяване на нередност, ако има такава. Не можем да накараме оператора да Ви върне парите, ако се установи нередност, можем само да я констатираме." Времето, за което ще получа отговор от тяхната проверка е между 10 дни и 1 месец;

- От КЗП - "Ще направим проверка по Вашият случай и ако се установи нередност може да се стигне до съдебен процес. Трябва да напишете жалба и до КРС (аз вече го бях направил). Ако платите стойността, която дължите сега, тогава много по-трудно можем да докажем нередност от страна на оператора. Времето, за което ще получите отговор от нашата проверка е минимум 1 месец".

И двете жалби са ми входирани вече. От Виваком към този момент няма никакъв отговор, може би не очаквам и да има. И сега ни така, ни така. Ако ги платя може да остана с пръст в ръка, ако не ги платя оставам без телевизия и телефон на жената. Не че не мога да мина към други оператори, ама нужно ли е...

преди 10 минути, plmen88 написа:

И двете жалби са ми входирани вече. От Виваком към този момент няма никакъв отговор, може би не очаквам и да има. И сега ни така, ни така. Ако ги платя може да остана с пръст в ръка, ако не ги платя оставам без телевизия и телефон на жената. Не че не мога да мина към други оператори, ама нужно ли е...

Абе кофти са тия въртки, дано се оправите, пък и щомлимита по договор ви е 190лв. оператора няма как да претендира за сума 4 пъти по-висока.
Според мен скоро ще получите извинително писмо от Виваком. Успех! :)

Аз не бих ги платила. Пих вече една студена вода преди време, с подобен казус. Лошото е, че дори и да се прехвърлите на друг, задълженията ще си стоят, като задължение към оператора и ще се трупат лихви, ако не се докаже, че има някакви неправомерни действия или техническа грешка.

И аз мисля, че е трябвало да има уведомление от оператора за надскочен лимит. Мхх, определено има нещо гнило. Платете си по-добре да ви направят разпечатка на всичко за тоя номер за конкретния период. Поне ще имате черно на бяло, някакъв ориентир, точно в кой момент и от какво се е натрупала сумата.

преди 1 час, plmen88 написа:

Развитие в застой. Говорих и с двете комисии - КЗП и КРС и ми се обясни следното:

- От КРС - "Ще направим проверка по Вашият случай и ако установим нередност ще предадем случая на КЗП. Нашите правомощия се простират само до установяване на нередност, ако има такава. Не можем да накараме оператора да Ви върне парите, ако се установи нередност, можем само да я констатираме." Времето, за което ще получа отговор от тяхната проверка е между 10 дни и 1 месец;

- От КЗП - "Ще направим проверка по Вашият случай и ако се установи нередност може да се стигне до съдебен процес. Трябва да напишете жалба и до КРС (аз вече го бях направил). Ако платите стойността, която дължите сега, тогава много по-трудно можем да докажем нередност от страна на оператора. Времето, за което ще получите отговор от нашата проверка е минимум 1 месец".

При всяка жалба към КЗП и КРС е така. Чака се. Процедурата е бавна и мудна. От оператора трябва да ти кажат кой номер генерираш съобщения. Няма как от получено съобщение да имаш 750 лева. Друг вариант при който може да се натрупа такава сума и то много бързо е ако използваш мобилен нет в Сърбия или говориш през сръбски оператор. Затова по-рано те питах къде живееш.

преди 10 минути, P!NK написа:

Аз не бих ги платила. Пих вече една студена вода преди време, с подобен казус. Лошото е, че дори и да се прехвърлите на друг, задълженията ще си стоят, като задължение към оператора и ще се трупат лихви, ако не се докаже, че има някакви неправомерни действия или техническа грешка.

И аз мисля, че е трябвало да има уведомление от оператора за надскочен лимит. Мхх, определено има нещо гнило. Платете си по-добре да ви направят разпечатка на всичко за тоя номер за конкретния период. Поне ще имате черно на бяло, някакъв ориентир, точно в кой момент и от какво се е натрупала сумата.

Съобщение от оператора има. Кредитният лимит е голям, защото има доста услуги. Ако не плати сумата след 3 месеца ще му се закрият всички услуги и колекторска фирма, ще закупи дълга. После мисля, че си наясно какво става.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Последният вариант е плащам, блокираме всички изходящи и входящи съобщения, пия една студена вода за 750 лв. и започвам да се моля това да не се повтори.

Много лесно се предаваш. Прати ми и на мен 750 лв., ще ти дам сметка! Какво стана с жалбите до КЗП и КРС? Говори ли с тях?

преди 1 минута, plmen88 написа:

Последният вариант е плащам, блокираме всички изходящи и входящи съобщения, пия една студена вода за 750 лв. и започвам да се моля това да не се повтори.

Имаш ли излязла последна фактура? Ако имаш там ще се види какво е генерирало тази сума.

току-що, Raze написа:

Много лесно се предаваш. Прати ми и на мен 750 лв., ще ти дам сметка! Какво стана с жалбите до КЗП и КРС? Говори ли с тях?

По-горе е написал, че ще трябва да чака поне месец решение или отговор от тяхна страна.

• Автор
преди 4 минути, Raze написа:

Какво стана с жалбите до КЗП и КРС? Говори ли с тях?

Сложен е казуса наистина. Трети вариант е да ги съдиш, но без да се знае точно какво пише във фактурата тук можем само да гадаем.

• Автор
преди 6 минути, Емил Костов написа:

Имаш ли излязла последна фактура? Ако имаш там ще се види какво е генерирало тази сума.

Дата на данъчно събитие: 22.01.2022 Дата на издаване: 22.01.2022

Сумата е след тази дата. Което означава детайлна справка чак 22 февруари. 

Тъпаците от Виваком не искат да ми кажат какво пише към днешна дата в детайлната справка на все още неизлязлата фактура. И не знам как да ги накарам.

Щом не е излязла фактура, няма какво да им плащаш, чакай да ти я изкарат. А и фактурата, след като се издаде, има определен срок за плащане.

• Автор

Е даде, ама старата фактура за януари месец виси - 87,17 лв. По план си я плащам към 3-4то число на всеки месец. А сега за да я платя трябва да платя и тези 750 лв!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.