Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пиратството ограбва ли?

Featured Replies

преди 1 минута, ^Li^ написа:

Оказва се, че извънземните не са било капатилисти щом са споделили технологиите си доброволно, а не са ни ги продали. 

паднала е  чиния

и процесора със златните нишки е взаимстван от там

и са започнали да ползват златото за първи път в историята за нещо с кпд 

иначе преди това е само трупано по складове 

извънземните са измислили хората за да им копаят златото

и като са се върнали и са видяли че е станала някаква мутация и са почнали да копаят биткойни- ""виртуално злато""

и са се хванали за главата

• Отговори 136
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами те им подсказаха за Карлуково, но от там отговарят - От Калдата  не приемаме!

• защото ми взима данък  смет и  сгради  затова ще ми оправят  и плочките и уличката  освен това ми взимат данък доход и гадното  ддс от което няма отърваване в магазина    а за

• Остави....с червена кратуна е така  Те и Сър Исак Нютон ще изйарат мръсен капиталист   До колкото знам, Карлуково все още работи....е не са магьосници, но все пак

Публикувани изображения

преди 2 часа, bootlicker написа:

Да вземем Windows ОС за пример. Microsoft е мулти-милиардна компания, която слага огромни надценки на ОС-ите които продава, както и все още държи високи цени на виртуалните ключове, предназначени за активация на ОС-и, които не се поддържат - Windows 7 примерно - Microsoft все още иска пари на тази ОС, въпреки че Microsoft отдавна не поддържа Windows 7 и не дава нищо от себе си за поддръжката на Windows 7.

И кой ти каза че микромеките не дават нищо от себеси за 7мицата според теб xp защо все още получава от време на време важни ъпдейти по сигурноста? Това че тази стара верси на windows не се подържа вече от много години прави ли я нефункционална с поред теб за даден потребител който иска да си я ползва. И също така образа било то xp 7-8-8.1-10-11 се свалята директно от сървърите на микромеките безплатно никой не ти иска пари за образа (iso) единнствено ти искат пари за лиценза а той е различен за всяка версия на windos и никой не те кара на сила да си го закупиш. То за това има и други начини за активация на системата но не в това е въпроса всеки сам си преценява за себеси какво да ползва.

преди 2 часа, bootlicker написа:

Според теб, печеленето на няколко стотинки е ограбване на мулти-милиарда корпорация, която дори няма да усети загубата на стотинките, така ли?

Не мислиш ли, че е напълно нормално дадена стока да бъде отнета от капиталистът по един или друг нячин, и да бъде дадена на някой, който се нуждае от нея, но не може да си я позволи? През това време, капиталистът отново ще си продава стоката на хора, които могат да платят, и така няма да има финансови загуби. Нали етични кракери правят точно това? Те казват, че са мотивирани да кракват, защото вярват, че човек трябва да има правото да пробва преди да купи, или просто защото цената е твърде високо и някои хора не могат да си го позволят. Така съм чувал. Ти как мислиш?

Представи си сега примерно пътуваш си в градския транспорт и някой ти открадне телефона да кажем, и след някой друг ден виждаш твоя телефон се продава в някой продавалник или заложна къща. Според теб лицето което продава да ли ще ти върне телефона безплатно или не и длъжен ли е да се съобразява с твойте желания все едно да отидеш в магазина и да кажеш искам това и това ама догодина ще платя щото съм социално беден 

току-що, Banesc написа:

паднала е  чиния

и са започнали да ползват златото за първи път в историята за нещо с кпд 

иначе преди това е само трупано по складове 

извънземните са измислили хората за да им копаят златото

и като са се върнали и са видяли че е станала някаква мутация и са почнали да копаят биткойни- ""виртуално злато""

и са се хванали за главата

Не в този ред, първо са измислили хората, след това хората са им свалили чинията с прашка която направили от каучук. Вътре в чинията след като свалили процесора от дънната платка намерат MS DOS на хард диска, както и ранна бета на Windows NT което обяснява бъговете в нея. Виртуалното злато започват да копаят защото се занижава стандарта по изработка на кирки, от което се чупят често, пада кпд и добива, това принуждава преминаването към копаене на виртуално злато. 

преди 7 минути, Banesc написа:

паднала е  чиния

Често ли ъи се скучяа? Виж там ...за Карлуково

преди 8 минути, Banesc написа:

процесора, ОС.... съвсем се обърка. За златните нишки нямам какво да кажа. Последно - всяка стока си има цена и никой не те насилва да я ползваш - включително и хляба

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

златните нишки 

Mosfet транзисторите също. 

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

всяка стока си има цена и никой не те насилва да я ползваш - включително и хляба

Това не пречи понякога да правим и нещо ей така от добро сърце, в края на краищата има и по-важни неща от цветната хартия.

преди 2 минути, lupis написа:

Гледам, че тука едни и същи пишат, а пък пиратите- мълчим:lol6:

Ами те им подсказаха за Карлуково, но от там отговарят - От Калдата  не приемаме!

• Автор
преди 7 минути, NewRedDragon написа:

Парите са стока и тя винаги има стокност

Парите губят стойност, когато даден продукт е в изобилие е не е рядко срещан.

Ще ти дам пример със следния продукт: https://www.emag.bg/smartfon-apple-iphone-11-pro-256-gb-gold-mwc92rm-a/pd/D0FZX6BBM/

Избрах точно този продукт, тъй като искам да ти дам пример с нещо, която е малко по размер, производствения му процес е автоматизиран, и може да се произвежда в огромни количества, и произведеното количество лесно да надмине търсенето и бройката на хора, които има в света.

Според теб, колко струва този телефон? Колко му е пълната цена, след като производството и транспорта са завършени? Според теб, цената истинска ли е, или е увеличена многократно над истинската цена?

В случая, автоматизираната фабрика може да произведе милиони или милиарди бройки от този телефон, така че да надмине търсенето. Като количеството е толкова огромно, защо цената е толкова висока? Не трябва ли цената да падне, щом произведената бройка надминава търсенето?

Ето това е пример за капиталистически модел, при който парите НЯМАТ НИКВА СТОЙНОСТ И НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ, и цената е толкова висока колкото са съгласни да платят хората, а не толкова висока, колкото трябва да бъде след като се сметне разхода за производство - в случая, не повече от 200-300 лева.

В този случай, стойността и цената трябва да падат, а не да растат. Растежа им е изкуствено създаден с цел печалба. Естествено е цените да падат, щом количеството надминава търсенето, производството е автоматизирано, и материалите са в изобилие.

Сегашната световна монетарна система е измама, която по дизайн е направена така, че да обслужва интересите на шепа хора.

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Печалбата е основен двигател на всеки бизнес - дребен или мултимилионен

И това създава свят, в който заплатите са точно толкова големи, колкото човек да плати таксите и данъците, след това да му остане точно толкова, колкото да плати на Big Business да му предостави неща от първа необходимост - и рядко за нещо повече стигат парите, като например здравеопазване.

Алчността е двигателя на световния капиталистически модел. Този модел води до нищета и дългово робство, финансова зависимост, и липса на свобода човек да има това, което иска да има.

Такъв, като теб

Аз съм привърженик на социализма и комунизма. Комунизма е утопия, при която алчността я няма, както и мотивацията за "правене на пари" също я няма.

Това не го определяш ти, а автора на продукта. Пак тиказяам - не си задължен да си лупиш Sony TV - има и кучи "марки". А вече, дали това е телевизор е друга тема

А какво ще стане, ако искам Sony TV, но цената е умишлено такава, че да не мога да си го позволя? Трябва ли да го взема със сила този телевизор? В комунистически свят, този телевизор ще бъде за всеки, без значение социалната каста на потребителя, вместо да е само за определена група хора - тези, които могат да си го позволят.

преди 1 минута, Kolev72 написа:

Ами те им подсказаха за Карлуково, но от там отговарят - От Калдата  не приемаме!

Нямат толкова свободни места за прием не за друго. 

• Автор
преди 1 час, Banesc написа:

държавите нямат изгода от евтини неща 

Но гражданите имат нужда от евтини неща.

току-що, bootlicker написа:

Ниската цена често води до по ниско качество, за да се постигне добра печалба от продука. 

Всеки ден - все по-тъпи теми!

От каквото и да имат нужда „гражданите” (и селяните) - ще се простират според чергата си!
преди 6 минути, Kolev72 написа:

Ами то Калдата само по себе си е психиатрично заведение самоче онлайн. Който не вярва да види активните теми и какво се пише в тях.
Не случайно и най отбраните потребители получават жълта книжка.

• Автор
преди 1 час, TheDirtyCleaner написа:

Попитах те и в другата тема,не ми отговори-Кагато ТИ произведеш нещо(каквото ще да е) ще го дадеш ли,безплатно?Да не мислиш че батко Бил,ей така изведнъж,е извадил един уин и давай да продавам.Когато отделиш време(понякога години),средства,нерви,повярвай ми-въобще не е приятно,да те "пиратстват".Случвало ми се е...

Въпросния глобалния банкстер отдавна не управлява Microsoft и не мисля, че все още има нещо общо с Майкрософт. Сегашния директор не произвежда нищо, а плаща на програмисти, които да го произведат. Програмистите се интересуват от заплатите, а не от това какво ще се случи с крайния продукт, след като го произведат. Не ги вълнува дали ще е кракнат или не.

Като ме питаш дали на мен ще ме и приятно да дам нещо безплатно, предполагаш, че аз като един човек ще създам нещо. Това не е случая с Майкрософт. Майкрософт не е човек, а корпорация. За тях дребните пари, които ще изгубят от няколко хиляди краквания на Windows, не означават нищо.

преди 1 час, Banesc написа:

защото ми взима данък  смет и  сгради  затова ще ми оправят

и плочките и уличката 

За плочките и улиците в България ли говориш? Къде са "оправените" улици? Пълно е с неравности и дупки, както и пукнатини и грешни наклони.

преди 58 минути, ^Li^ написа:

Оказва се, че извънземните не са били капатилисти щом са споделили технологиите си доброволно, а не са ни ги продали. 

Никой никога нищо е е дал за без пари. Ако дойдат извънземни да споделят технологии, те ще искат договор за нещо. И това "нещо" задължително ще трябва да бъде в тяхна изгода. Ако не получават нищо, защо да дават нещо?

преди 56 минути, ^Li^ написа:

Прав си, много са скъпи батериите за теслата, което я прави некачествена стока.

Скъпи са, защото са надути цените, и не се продават на истинската цена.

преди 54 минути, NewRedDragon написа:

За 3 години нещата се променят - и то бързо (Закон на Мур). След 3 години си купуваш новия телевизор

Закона на Мур не е безкраен. Чува се, че достига физическите си лимити, я няма да е валиден лед 2025г. или малко след това.

преди 24 минути, jhoro написа:

Всеки ден - все по-тъпи теми!

Просто защото не разбираш философията и интелекта ми, не означава, че съм тъп. Умните хора винаги изглеждат смешно в очите на не толкова умните хора. Примерно, ако си отличник и отдаден на ученето, е много по-вероятно да ти се подиграват и тормозят, ако не си отличник, отдаден на ученето. По-затворените хора, които избират да се развиват, се третират като "различни", без реално да са такива.

преди 26 минути, jhoro написа:

От каквото и да имат нужда „гражданите” (и селяните) - ще се простират според чергата си!

Нещата са прекалено скъпи. Цените отдавна нямат нищо общо с нормалното. В днешно време, цените се слагат според това, колко може да плати даден потребител, а не всички могат да си позволят дадения продукт. С други думи, цените са направени така, че да се изцежда максимума от този, който плаща.

преди 29 минути, ^Li^ написа:

Ниската цена често води до по ниско качество, за да се постигне добра печалба от продука. 

А не може ли да се държи средна цена, за да може продукта да е достъпен за всички, и в същото време пак да си има добро качество?

преди 10 минути, bootlicker написа:

Нещата са прекалено скъпи. Цените отдавна нямат нищо общо с нормалното. В днешно време, цените се слагат според това, колко може да плати даден потребител, а не всички могат да си позволят дадения продукт. С други думи, цените са направени така, че да се изцежда максимума от този, който плаща.

Все едно - някой те кара насила да купуваш?

Пример - телефоа ми скоро ще стане на 4 години, но не бързам да си купувам нов!

преди 14 минути, bootlicker написа:

Ще ти дам пример със следния продукт: https://www.emag.bg/smartfon-apple-iphone-11-pro-256-gb-gold-mwc92rm-a/pd/D0FZX6BBM/

Избрах точно този продукт, тъй като искам да ти дам пример с нещо, която е малко по размер, производствения му процес е автоматизиран, и може да се произвежда в огромни количества, и произведеното количество лесно да надмине търсенето и бройката на хора, които има в света.

Според теб, колко струва този телефон? Колко му е пълната цена, след като производството и транспорта са завършени? Според теб, цената истинска ли е, или е увеличена многократно над истинската цена?

В случая, автоматизираната фабрика може да произведе милиони или милиарди бройки от този телефон, така че да надмине търсенето. Като количеството е толкова огромно, защо цената е толкова висока? Не трябва ли цената да падне, щом произведената бройка надминава търсенето?

Ето това е пример за капиталистически модел, при който парите НЯМАТ НИКВА СТОЙНОСТ И НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ, и цената е толкова висока колкото са съгласни да платят хората, а не толкова висока, колкото трябва да бъде след като се сметне разхода за производство - в случая, не повече от 200-300 лева.

В този случай, стойността и цената трябва да падат, а не да растат. Растежа им е изкуствено създаден с цел печалба. Естествено е цените да падат, щом количеството надминава търсенето, производството е автоматизирано, и материалите са в изобилие.

Сегашната световна монетарна система е измама, която по дизайн е направена така, че да обслужва интересите на шепа хора.

И това създава свят, в който заплатите са точно толкова големи, колкото човек да плати таксите и данъците, след това да му остане точно толкова, колкото да плати на Big Business да му предостави неща от първа необходимост - и рядко за нещо повече стигат парите, като например здравеопазване.

Алчността е двигателя на световния капиталистически модел. Този модел води до нищета и дългово робство, финансова зависимост, и липса на свобода човек да има това, което иска да има.

Аз съм привърженик на социализма и комунизма. Комунизма е утопия, при която алчността я няма, както и мотивацията за "правене на пари" също я няма.

А какво ще стане, ако искам Sony TV, но цената е умишлено такава, че да не мога да си го позволя? Трябва ли да го взема със сила този телевизор? В комунистически свят, този телевизор ще бъде за всеки, без значение социалната каста на потребителя, вместо да е само за определена група хора - тези, които могат да си го позволят.

Още да караш "Жигули".Да гледаш две програми,на върха на техниката "Електрон".Да не си и чувал за "Camtasia",RAR и т.н.Които също си откраднал.Направи сметка,от другата страна-учиш средно-пари,учиш висше-пари,специализация-пари.Отиваш да чиракуваш за дребни кинти,само и само,да научиш нещо.Достигаш до момента,в който си способен,да произведеш продукт.Започваш работа по него-пари,тестове-пари,през това време не работиш-но,пак ти трябват пари.Да не говоря,за умственият труд.Не вярвам,да го дадеш фрий.Защото той,най-много се цени.И след десетина години учене и три-пет години да произведеш-ще го дадеш безплатно...Много ме съмнява.В същото време-ти си бил каскета и не си си направил труда,даже да провериш колко струва едно автоматизирано производство.Наричайте ме луд-колкото си искате.Не давам нищо,даром.

преди 59 минути, bootlicker написа:

и материалите са в изобилие.

Затова ли се чака по 6 месеца за разни елктронни блокове за автомобили? 'щото има изобилие от материали?

преди 22 минути, TheDirtyCleaner написа:

когато даден продукт е в изобилие е не е рядко срещан

се прибягва до задържане на скад, унищожаване...

преди 4 минути, цър-вул написа:

Затова ли се чака по 6 месеца за разни елктронни блокове за автомобили? 'щото има изобилие от материали?

• Автор
преди 34 минути, jhoro написа:

Все едно - някой те кара насила да купуваш?

Да, изискванията на едни приложения ме карат постоянно да купувам, тъй като изискванията растат - следователно и хардуера трябва да расте.

преди 34 минути, jhoro написа:

Пример - телефоа ми скоро ще стане на 4 години, но не бързам да си купувам нов!

Ако телефона ти е достатъчно мощен, че да може да тръгват нови приложения, не е нужно да купуваш нов. Примерно, 4 годишен айфон все още е достатъчно силен, че да тръгват и нови приложения.

Тук не става въпрос само за технологии, но и за други неща, както и неща от първа необходимост. Храната, водата, и тока - също са по-скъпи. Жилищата също се продават на много високи цени, което кара млади хора да не могат да са самостоятелни, и да се пречкат на майка си и баща си, примерно.

Аз искам high-end PC. Как да го имам, обаче, след като струва 13884 лева, плюс още 4000 лева за допълнителните неща, с които ще искам да заменя фабричните неща? Ако работиш в България, буквално не невъзможно да имаш такъм компютър. Трябва да се отиде в Германия, където дават 2000-3000 хиляди евро за болногледачи - да се поработи някой месец, да се обърне еврото в лев, и чак тогава ще мога да го купя. Проблемът е, че няма как да отида в Германия, тъй като не знам немски, а само английски... а те изискват говорим немски да знаеш.

преди 1 минута, bootlicker написа:

Да, изискванията на едни приложения ме карат постоянно да купувам, тъй като изискванията растат - следователно и хардуера трябва да расте.

Ако телефона ти е достатъчно мощен, че да може да тръгват нови приложения, не е нужно да купуваш нов. Примерно, 4 годишен айфон все още е достатъчно силен, че да тръгват и нови приложения.

Тук не става въпрос само за технологии, но и за други неща, както и неща от първа необходимост. Храната, водата, и тока - също са по-скъпи. Жилищата също се продават на много високи цени, което кара млади хора да не могат да са самостоятелни, и да се пречкат на майка си и баща си, примерно.

Аз искам high-end PC. Как да го имам, обаче, след като струва 13884 лева, плюс още 4000 лева за допълнителните неща, с които ще искам да заменя фабричните неща? Ако работиш в България, буквално не невъзможно да имаш такъм компютър. Трябва да се отиде в Германия, където дават 2000-3000 хиляди евро за болногледачи - да се поработи някой месец, да се обърне еврото в лев, и чак тогава ще мога да го купя. Проблемът е, че няма как да отида в Германия, тъй като не знам немски, а само английски... а те изискват говорим немски да знаеш.

Щом искаш и ти трябва - намираш си решение и не мрънкаш!

Пп. Телефона ми беше нисък клас, още когато го купувах!
В момента нямам скъпи лиценди за програми, защото не ми трябват. Ако ми потрябват - ще е за работа, с която ще си избия парите за 1 месец!

преди 13 минути, цър-вул написа:
преди 34 минути, TheDirtyCleaner написа:

Не знам как е станало-това не е мое.

• Автор
преди 3 минути, TheDirtyCleaner написа:

Не знам как е станало-това не е мое.

Това го писах аз - не знам защо се показва с твоето име.

преди 5 минути, jhoro написа:

Щом искаш и ти трябва - намираш си решение и не мрънкаш!

Какво да правя, че да печеля големи пари? В ъндърграунда ли да вляза?

преди 18 минути, цър-вул написа:
преди 40 минути, TheDirtyCleaner написа:

Цитирал си грешно - думите са от този пост

преди 1 час, bootlicker написа:

преди 1 минута, bootlicker написа:

Какво да правя, че да печеля големи пари? В ъндърграунда ли да вляза?

Не знам - проблема си е твой!

Ей хора имам въпрос автора на темата дали не е някой берковски принц?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.