Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пиратството ограбва ли?

Featured Replies

току-що, ^Li^ написа:

В Германия

ако им плащаха в левовееее... 😎

• Отговори 136
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами те им подсказаха за Карлуково, но от там отговарят - От Калдата  не приемаме!

• защото ми взима данък  смет и  сгради  затова ще ми оправят  и плочките и уличката  освен това ми взимат данък доход и гадното  ддс от което няма отърваване в магазина    а за

• Остави....с червена кратуна е така  Те и Сър Исак Нютон ще изйарат мръсен капиталист   До колкото знам, Карлуково все още работи....е не са магьосници, но все пак

Публикувани изображения

преди 2 минути, цър-вул написа:

ако им плащаха в левовееее... 😎

Обръщат ги в местния ченч в лева 😀

преди 24 минути, vlado1985 написа:

Колкото и да се стиска човек с 25 няма как да изкара месеца нали трябва да яде нещо? Или да кара само на въздух под налягане. И плюс това ако си пушач като мен всеки ден давам по 15лв за цигари ами за кафе ами ако искаш да излезнеш с приятели нещо да се почерпите ами ако трябва да отидеш на доктор лекарства. Кво правим тогава тея 50лв станаха ептем много смешна работа си е това 50лв надник все пак живеем в 21век не сме в каменната ера сам виждаш че всичко е скъпо без значение какво е

Давам само пример.Може да е общ работник,за 80-100лв.Или мияч на чинии...Въпросът е,че той гледа някакви вадят пари-ама как са ги изкарали,какъв път са извървели,на какви унижения са били подложени...Като искаш да постигнеш нещо-правиш план и го спазваш.Като си айляк и искаш да излизаш и да гониш курвитее,задълбаваш на едно място и след тези три години,си същият умрелник.

преди 3 минути, TheDirtyCleaner написа:

Давам само пример.

Теорията за ябълката не е работеща в реални условия и примера който даваш не може да се приложи с резултатите по сметката. 

преди 44 минути, vlado1985 написа:

Ти сериозно ли? от тези 50лв надник като остави само 25 и не ги пипа според теб как ще кара целия месец ами нали има сметки ток вода телефон ядене. То за ден само по магазина ти отиват едно 50лв да си напазаруваш като хората

Забрави да уточниш - като КОИ ХОРА???

преди 5 минути, ^Li^ написа:

Теорията за ябълката не е работеща в реални условия и примера който даваш не може да се приложи с резултатите по сметката. 

Кой го казва?Вместо да излиза всяка седмица и да пие "черно",ще излиза един път в месеца и ще пие "червено".Вместо да дава15лв за цигари,ще си купи тютюн за 7.50 и ще кара три дена.Не ме карай,да ти развивам теории.Това което написах,е за две минути-мислене.И както казах,много пъти-това е само един пример.Само му давам идея,защото е млад човек и не знае,на къде да хване.Изобщо,не го задължавам(нито някой друг)да спазва.

преди 4 минути, TheDirtyCleaner написа:

е за две минути-мислене.

Което е дефицит очевидно. 

преди 7 минути, TheDirtyCleaner написа:

Кой го казва? Вместо да излиза всяка седмица и да пие "черно", ще излиза един път в месеца и ще пие "червено". Вместо да дава 15лв за цигари, ще си купи тютюн за 7.50 и ще кара три дена. Не ме карай, да ти развивам теории.

Вместо изобщо да ходи по заведения - ще си купи ядене и пиене за вкъщи. И ще си готви.

Има една приказка "човек знае 2 и 200" Ако питаш някой богат, дето вади милиони, сигурно ще ти каже, че не му стигат парите.

преди 3 минути, ^Li^ написа:

Което е дефицит очевидно. 

Благодаря!

п.п.Забравих,че ти живееш още,в оня строй.

преди 16 часа, bootlicker написа:

...........А какво ще стане, ако искам Sony TV, но цената е умишлено такава, че да не мога да си го позволя? Трябва ли да го взема със сила този телевизор? В комунистически свят, този телевизор ще бъде за всеки, без значение социалната каста на потребителя, вместо да е само за определена група хора - тези, които могат да си го позволят.

Ти изобщо знаеш ли на кой свят си? Пълни глупости, които само червена кратуна може да "измисли". Ако искаш Sony TV си го купуваш. Като не можеш да си го позволиш - не си купуваш Sony. Какво искаш, никой не го интересува. А в твоя комунистически свят, подобен продукт, изобщо не може да същвствува, защото, просто няма кой да го създаде 

А ако толкова искаш Sony - има модели и за червени кратуни, като KD-32W800P - има няма 700 левчета. Аз за Коледа си подарих 85X85J - за малко под 4к

преди 1 час, NewRedDragon написа:

А ако толкова искаш Sony - има модели и за червени кратуни, като KD-32W800P - има няма 700 левчета. Аз за Коледа си подарих 85X85J - за малко под 4к

Да, ама тяхната работа - „Видяла жабата, че подковават коня ...“

Като някои познати. Заплатата едвам стига, ама телефона - за 1500-2000 лева! На изплащане.

Затова е казано - „Както и да се въртиш - задника ти ... ще е все отзад!“

• Автор
преди 8 часа, NewRedDragon написа:

А в твоя комунистически свят, подобен продукт, изобщо не може да същвствува, защото, просто няма кой да го създаде 

Комунизма е утопия, а не дистопия. В комунистически свят, има всичко за всеки.

преди 9 часа, jhoro написа:

Вместо изобщо да ходи по заведения - ще си купи ядене и пиене за вкъщи. И ще си готви.

Ами, ако иска да ходи по заведения? Защо да не може да го направи, просто защото някакви капиталисти са сложили високи цени с цел печалба?

преди 8 минути, bootlicker написа:

Комунизма е утопия, а не дистопия. В комунистически свят, има всичко за всеки.

Ами, ако иска да ходи по заведения? Защо да не може да го направи, просто защото някакви капиталисти са сложили високи цени с цел печалба?

Влака за Берковица...

преди 9 минути, bootlicker написа:

Ако иска - ще си спечели достатъчно пари!

• Автор
преди 4 минути, TheDirtyCleaner написа:

Влака за Берковица...

Билетите са много скъпи... всичко е много скъпо вече.

И защо да отивам в Берковица? Какво да правя там?

преди 1 минута, bootlicker написа:

Какво да правя там?

Утопия!С принцеса Дейзи.

• Автор
преди 3 минути, jhoro написа:

Ако иска - ще си спечели достатъчно пари!

А как да спечели достатъчно пари, след като не е възможно, защото държавата е деиндустриализирана, приватизирана и банкрутирана, което означава, че реално държавата НЯМА как да генерира пари, с които да плаща заплати, които съответстват на разходите? Казвам, че не е възможно да се генерира количество пари, което е достатъчно да се платят заплати, които са по-високи от количеството пари, което се дава колкото да си платиш сметките и да не умреш от глад, но не ти стига да ти е широко около врата.

България няма способността да генерира такива пари. Това, което ти предлагаш, е невъзможно.

А как да спечели достатъчно пари, след като не е възможно, защото държавата е деиндустриализирана, приватизирана и банкрутирана, което означава, че реално държавата НЯМА как да генерира пари, с които да плаща заплати, които съответстват на разходите? Казвам, че не е възможно да се генерира количество пари, което е достатъчно да се платят заплати, които са по-високи от количеството пари, което се дава колкото да си платиш сметките и да не умреш от глад, но не ти стига да ти е широко около врата.

България няма способността да генерира такива пари. Това, което ти предлагаш, е невъзможно.

Ти си,неспасяем.

• Автор
преди 3 минути, TheDirtyCleaner написа:

Утопия!С принцеса Дейзи.

А защо аз трябва да отивам до Берковица? Не може ли Дейзи да дойде където съм аз? Цените на влаковите билети също скочиха.

преди 1 минута, TheDirtyCleaner написа:

Ти си,неспасяем.

Защо така мислиш? Не мислиш ли, че това което казвам, е вярно? Къде греша? Айде да ми обясниш кое от това, което казвам, не е вярно?

А защо аз трябва да отивам до Берковица? Не може ли Дейзи да дойде където съм аз? Цените на влаковите билети също скочиха.

Защо така мислиш? Не мислиш ли, че това което казвам, е вярно? Къде греша? Айде да ми обясниш кое от това, което казвам, не е вярно?

Прочети цялата тема,пак...Някъде каза,че взимаш хиляда лева и си доволен.Това означава,че ако ти вдигнат заплатата с двеста,ти ще стоиш там,до пенсия.Обаче,цял живот ще ревеш,как това,как онова.Реви!Като не искаш да чуеш.Може пък Лили,да ти даде някой комунистически съвет.От сорта на-това няма да стане!Откажи се!И т.н.

преди 2 минути, TheDirtyCleaner написа:

Прочети цялата тема,пак...Някъде каза,че взимаш хиляда лева и си доволен.Това означава,че ако ти вдигнат заплатата с двеста,ти ще стоиш там,до пенсия.Обаче,цял живот ще ревеш,как това,как онова.Реви!Като не искаш да чуеш.Може пък Лили,да ти даде някой комунистически съвет.От сорта на-това няма да стане!Откажи се!И т.н.

Той така и не казва - колко взима сега, колко иска да взима и ... какво предлага! Като квалификация, като уникалност ...

50лв чистач, 100лв общ работник, с 20 бинки отваряш фирма, купуваш мепесета, машини и наемаш работна ръка, за да си шеф - на капак за да си платиш билета за влака, трябва теглиш кредит.

преди 2 минути, jhoro написа:

Той така и не казва - колко взима сега, колко иска да взима и ... какво предлага! Като квалификация, като уникалност ...

Хиляда лева,взима.Три теми пусна,да каже че шефовете,са приятели на еди кой си и той го е уредил.

Аз не мисля че е важно за темата колко му е заплатата. Това си е негова работа но поне да си усмисля правилно въпросите и отговорите сам вижда колко от взелите участие се смеят. А какво остава и на пътя да има такъв цирк господари на ефира ряпи да ядат пред него

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.