Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против абортите в България?

Featured Replies

п.п. Политиката е само и единствено: По-бъдещите ще са!!!

• Отговори 152
  • Прегледи 10,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Защо не пуснахте нормална анкета, в която да може да гласуваме?  По въпроса, аз съм за абортите. Всеки сам решава, какво да прави с тялото си, и с живота си. И да се забрани от закона, това няма

• Имало е, разбира се. Джераси е българин по баща, завършил американския колеж в София и е измислил противозачатъчните. Въпрос на народопсихология е използването им- същото както с ваксината сега. Ти, в

• В днешно време, докато е с теб, ще ходи с още 5 момчета, едновременно.

Публикувани изображения

• Автор
току-що, dioib написа:

п.п. Политиката е само и единствено: По-бъдещите ще са!!!

Феминизмът също е вид политика, абортите станаха политика. Всичко е политика в днешно време.

преди 1 минута, Antisystem28 написа:

Това е политически казус!

НЕ!!! -> Това е психологически казус!!! 

преди 1 минута, Antisystem28 написа:

Феминизмът също е вид политика, абортите станаха политика. Всичко е политика в днешно време.

Не! Това е начин по който се чувства една жена. :) 

преди 1 час, Antisystem28 написа:

Тази група не съм я създал, за да изливате женофобските си страсти! Тук сме да дискутираме за тема, която не е в дневния ред на депутатите в парламента! Женофобията не е добре дошла в тази група! 

Да не говорите на мен ? Та аз съм най-големия женофил , и като такъв бих желал да се премахне грозната практика жените да бъдат експлоатирани от нехуманен бизнес като този с абортите.В днешно време се иска критичен поглед към проблемите им защото те не биха могли сами да спрат нравствено-моралното си разложение.

Филмите, направени през комунизма са специално съгласувани с ДС. Не очаквайте от филм преди '89 да описва българската реалност! Статиската е категорична, от 1954 до 1999 г. абортите са повече от ражданията.  В момента годишно се извършват по 20 000 аборта.

Това е политически казус!

Всъщност през соца киното е най-свободния източник за информация и са най-нецензурната форма на изразяване, соц киното всъщност осъжда практиката на абортите.Не знам за каква статистика говорите , аз вече написах че официалната статистика е неточна защото взима предвид само клиничните аборти , тоест абортите са повече от офицалните.
Ева на третия етаж, 1987 г. - Vbox7

• Автор
преди 4 часа, Milkydead написа:

Да не говорите на мен ? Та аз съм най-големия женофил , и като такъв бих желал да се премахне грозната практика жените да бъдат експлоатирани от нехуманен бизнес като този с абортите.В днешно време се иска критичен поглед към проблемите им защото те не биха могли сами да спрат нравствено-моралното си разложение.

Всъщност през соца киното е най-свободния източник за информация и са най-нецензурната форма на изразяване, соц киното всъщност осъжда практиката на абортите.Не знам за каква статистика говорите , аз вече написах че официалната статистика е неточна защото взима предвид само клиничните аборти , тоест абортите са повече от офицалните.

Киното през комунизма е абсурдно да се каже, че сме имали свободно кино.

преди 5 часа, Milkydead написа:

Не е вярно, че тайно са се правили аборти, просто тогава не е ставало толкова на въпрос толкова сега.

на 23.02.2022 г. в 2:56, Antisystem28 написа:

... От 1954 до 1999 г., абортите са били повече от броя на изродените бебета, неслучайно 9 милионният жител не се ражда в България.

Посмали малко ....

• Автор
преди 3 минути, dimy написа:

Посмали малко ....

Гледай малко статистика!

Киното през комунизма е абсурдно да се каже, че сме имали свободно кино.

Не е вярно, че тайно са се правили аборти, просто тогава не е ставало толкова на въпрос толкова сега.

Абе момко , майка ми е работила в дом за деца и там е имало специално отделение сформирано за к*рви дето ще правят аборти и раждат извънбрачно , тая практика продължава през целия соц.Тука на селски тип аз го пиша вярно е го карате.

• Автор

Никола Георгиев:
Освен за войната с наркотиците, не е лошо да се замисляме и за войната с бащите. Ама явно никой няма топките да говори за тази война. Или си мисли, че нищо не се случва на обществено ниво в междуполовите и междуродителските отношения.

Да, обаче, ще се изненадате ли, ако ви кажа, че едно от най-големите проучвания за отчуждението на родителите, проведено от Clawar и Rivlin (1991) за период от 12 години установява, че в 86% от изследваните 1000 случая е имало елемент на родителско програмиране и промиване на мозъка в опит да се насадят неверни и отрицателни идеи за другия родител, с намерението да се обърне детето срещу този друг родител.

Ето и източник към тези данни.

https://www.joshiattorneys.com/…/incidence-and-prevalence…/

Това, което също може да ви изненада е, че нарастват самотните семейства с по един родител, главно майки, но понякога и без родител. При развод детето се прехвърля по право на майката и защо това е така, явно никой не знае. Все едно майката е силният пол и тя има повече физическа сила да се справи със задълженията си към децата си. Все едно майката на всяка цена има повече емоционална връзка с детето си. Но не са това причините.

Мажоритетът от целите на геополитическият господар е да елиминира мъжът от семейството и от влиянието на подрастващите, за да няма качествено възпитание. Целта е мъжете да бъдат феминизирани, а жените - мъжкарани. Да се създаде възпитание и впечатление у тях, обратното на пола им, за да нямат ясна полова ориентация. Но и това има тепърва да го разбираме по трудния начин.

Tова сме го разбрали , нарича се балансиране на половете и е заложено в капиталистическата идеология , а феминизма цели да разруши семейството от както е измишльотен.В него вижда само зловещия патриархат който се привижда на интелектуално ощетения втори пол във всичко което не харесват.

преди 2 часа, Antisystem28 написа:

Никола Георгиев:
Освен за войната с наркотиците, не е лошо да се замисляме и за войната с бащите. Ама явно никой няма топките да говори за тази война. Или си мисли, че нищо не се случва на обществено ниво в междуполовите и междуродителските отношения.

Да, обаче, ще се изненадате ли, ако ви кажа, че едно от най-големите проучвания за отчуждението на родителите, проведено от Clawar и Rivlin (1991) за период от 12 години установява, че в 86% от изследваните 1000 случая е имало елемент на родителско програмиране и промиване на мозъка в опит да се насадят неверни и отрицателни идеи за другия родител, с намерението да се обърне детето срещу този друг родител.

Ето и източник към тези данни.

https://www.joshiattorneys.com/…/incidence-and-prevalence…/

Това, което също може да ви изненада е, че нарастват самотните семейства с по един родител, главно майки, но понякога и без родител. При развод детето се прехвърля по право на майката и защо това е така, явно никой не знае. Все едно майката е силният пол и тя има повече физическа сила да се справи със задълженията си към децата си. Все едно майката на всяка цена има повече емоционална връзка с детето си. Но не са това причините.

Мажоритетът от целите на геополитическият господар е да елиминира мъжът от семейството и от влиянието на подрастващите, за да няма качествено възпитание. Целта е мъжете да бъдат феминизирани, а жените - мъжкарани. Да се създаде възпитание и впечатление у тях, обратното на пола им, за да нямат ясна полова ориентация. Но и това има тепърва да го разбираме по трудния начин.

Прав си, но не и за причините, поради които у нас беше прието децата да се дават на майката при развод. Това е още от соц. време, "заковано" с едно тълкувателно решение на съда. Прецени се, че децата имат нужда повече от майките си в първите години от живота си. Което си е така и никой не го отрича. Мъжете пък, въобще не бяха възпитавани да отглеждат децата и да шетат вкъщи наравно с жените. Затова приемаха направо с облекчение грижата за децата веднъж в месеца и през някоя ваканция. което въобще не се приемаше като липса на обич към отрочетата. Просто мъжът си ставаше пак ерген, ангажиран да плаща една мижава издръжка.  Що се отнася до феминизирането на мъжете, не ни обвинявай нас. На вас много ви харесваше жената да ви се върти на пета, да бачка на пълен работен ден, да се грижи за къщата и децата, да готви и чисти. И тъй като вече "направи си сам" не е на мода, вие освен дето една крушка не можете да завиете, се обзаведохте с много свободно време. И тръгнахте на фитнес, на скубане на вежди и маникюр. 

• Автор
преди 3 часа, Milkydead написа:

Tова сме го разбрали , нарича се балансиране на половете и е заложено в капиталистическата идеология , а феминизма цели да разруши семейството от както е измишльотен.В него вижда само зловещия патриархат който се привижда на интелектуално ощетения втори пол във всичко което не харесват.

Това не е част от капитализма! Капитализъм и демокрация няма! Всичко е комунизъм!

• Автор
преди 11 часа, absurt написа:

Прав си, но не и за причините, поради които у нас беше прието децата да се дават на майката при развод. Това е още от соц. време, "заковано" с едно тълкувателно решение на съда. Прецени се, че децата имат нужда повече от майките си в първите години от живота си. Което си е така и никой не го отрича. Мъжете пък, въобще не бяха възпитавани да отглеждат децата и да шетат вкъщи наравно с жените. Затова приемаха направо с облекчение грижата за децата веднъж в месеца и през някоя ваканция. което въобще не се приемаше като липса на обич към отрочетата. Просто мъжът си ставаше пак ерген, ангажиран да плаща една мижава издръжка.  Що се отнася до феминизирането на мъжете, не ни обвинявай нас. На вас много ви харесваше жената да ви се върти на пета, да бачка на пълен работен ден, да се грижи за къщата и децата, да готви и чисти. И тъй като вече "направи си сам" не е на мода, вие освен дето една крушка не можете да завиете, се обзаведохте с много свободно време. И тръгнахте на фитнес, на скубане на вежди и маникюр. 

Майките развалиха момчетата. Майките и женската рода като цяло биха възпитали едно момче като момиченце, то неслучайно няма истински мъже и се е напълнило с п*дераси. 

преди 3 часа, Antisystem28 написа:

Майките развалиха момчетата. Майките и женската рода като цяло биха възпитали едно момче като момиченце, то неслучайно няма истински мъже и се е напълнило с п*дераси. 

Айде, сега пък майка ти ти е виновна! Ти можеш ли да осигуриш стабилен и достатъчно охолен живот на семейството, ако жена ти остане вкъщи да гледа детето до 3 годишна възраст? Ако можеш и оставиш изцяло възпитанието му и грижата за него на нея, може и да го направи женчо. Ама, ако не можеш и тя трябва да тръгне на работа след първата година, като метнете детето на ясли, кой го възпитава, всъщност? 

• Автор
преди 17 часа, absurt написа:

Не намирам нищо нередно в това да ходим на фитнес. Ние трябва да поддържаме, иначе кой ще ни хареса безформени? Аз на маникюр не ходя и не скубя вежди. Всичко е започнало преди 1989 г., тогава децата оставаха сами във вкъщи, докато техните работят и оттам идва и токсичното мислене на някои хора, че училището трябва да ги възпитава. Неслучайно ние се научихме, че другите са ни длъжни. Тия хора не са били научени на отговорност, затова израстнаха поколения със самотни майки.

През соца разводите са в пъти по-малко от колкото след това , тая женица си ги пише на свободно съчинение.А жените са тези които искат да ходят да правят кариери и да се съревновават с мъжете избутвайки ги от работните им места.Затова през последните 20г  слушаме феминистките за това  колко малко жени работели в един си кой сектор и колко по-малко било заплащането(за което си имат съчинени и изкривени формули за пресмятане) държавата и обществото се втурват да правят секситки квоти за приемане и облагодетелстване на жени и поредната вълна феминизъм идва с нови претенции.Жената е същество без съвест за съжаление , сексистката феминистична полит-идеология е просто  следствие от този факт.Разбира се има много жени които са срещу феминизма и съвсем направо си казаха че тея шаврантии не им оставят избор да бъдат майки и да отглеждат децата си , но истината е че заради алчността си жените са готови да приемат и да си мълчат за сексизма срещу мъжете  в името на някое подаръче или премийка.

преди 2 часа, Antisystem28 написа:

Не намирам нищо нередно в това да ходим на фитнес. Ние трябва да поддържаме, иначе кой ще ни хареса безформени? Аз на маникюр не ходя и не скубя вежди. Всичко е започнало преди 1989 г., тогава децата оставаха сами във вкъщи, докато техните работят и оттам идва и токсичното мислене на някои хора, че училището трябва да ги възпитава. Неслучайно ние се научихме, че другите са ни длъжни. Тия хора не са били научени на отговорност, затова израстнаха поколения със самотни майки.

Пак глупости пишеш. Децата ходеха в ясли и градини, после на училище и всички, стига да са здрави, на спорт, на език или инструмент. Нямаше компютри, имаше книги. Освен това, обществото беше с разбирането, че децата са наши и като го видиш да прави простотия или да застраши себе си, или друг, да се намесиш. Така че, тоя номер "Ти не си ми баща и да се на..ра, нямаш право да ме пипнеш" не вървеше. Прочети какво ти написах за ангажиментите на татковците, за да не се повтарям. Прав си в едно- жените бяха изтикани да "гребат" наравно с мъжете в професиите, а в останалото време да гледат деца, дом и кухня. Така станаха "мъжкаДана" и полека- лека престанаха да носят на гърбовете си мъжките половинки, само заради единия секс. За съжаление, мъжете проспаха този момент и като гледам, вместо да се събудят, се превърнаха в женчовци.

Стига си лъгала бе лельо   , жените през соца бяха даскалици ,мед сестри , докторки , шивачки не са полагали тежък физически труд и си гледат децата като ги оставят да се гледат едно друго.Ех че злобно куче си станала ...

преди 1 час, Milkydead написа:

Стига си лъгала бе лельо   , жените през соца бяха даскалици ,мед сестри , докторки , шивачки не са полагали тежък физически труд и си гледат децата като ги оставят да се гледат едно друго.Ех че злобно куче си станала ...

Хе, хе! Ти що не питаш майка си или да вземеш да прочетеш за жените- комбайнерки, тъкачки на 3 смени и куп станове, за първата жена- пилот, Атанасова, май се казваше? И в мините се тикаха някои, дето се впечатляваха от юнаци- женомразци като теб, които им казваха, че са по- нисши от мъжете. Затова се напъваха да бачкат и тежка работа. Добре, че тогава имаха повече акъл, законодателите, та бяха забранили да стават войнички и полицайки на терен. 

За.

• Автор
преди 16 часа, dimy написа:

За.

Ти казваш за, Айнщайн за малко щяха да го абортират.

преди 20 часа, absurt написа:

Хе, хе! Ти що не питаш майка си или да вземеш да прочетеш за жените- комбайнерки, тъкачки на 3 смени и куп станове, за първата жена- пилот, Атанасова, май се казваше? И в мините се тикаха някои, дето се впечатляваха от юнаци- женомразци като теб, които им казваха, че са по- нисши от мъжете. Затова се напъваха да бачкат и тежка работа. Добре, че тогава имаха повече акъл, законодателите, та бяха забранили да стават войнички и полицайки на терен. 

През комунизма жените са работили и тежката работа, баба ми работеше в Чавдар и носеше седалки, докато е била бременна с баща ми в 7 месец. Сега имаш майчинство, болничен, тогава този лукс го нямаше.

преди 7 минути, Antisystem28 написа:

Ти казваш за, Айнщайн за малко щяха да го абортират.

През комунизма жените са работили и тежката работа, баба ми работеше в Чавдар и носеше седалки, докато е била бременна с баща ми в 7 месец. Сега имаш майчинство, болничен, тогава този лукс го нямаше.

А, ще се сетиш, само трябва да те ръчкам да мислиш и питаш. Между другото, баба ти казвала ли ти е, че точно за седалките бяха внесени машини от Франция и извикани специалисти от там, които да обучат нашите работници? Това, за да знаеш, че имахме промишленост и не е вярно, че сме произвеждали боклуци. Бай Тошо беше намерил начин да заобикаля КОКОМ и да вкарва технологии.

• Автор
на 27.02.2022 г. в 16:57, absurt написа:

А, ще се сетиш, само трябва да те ръчкам да мислиш и питаш. Между другото, баба ти казвала ли ти е, че точно за седалките бяха внесени машини от Франция и извикани специалисти от там, които да обучат нашите работници? Това, за да знаеш, че имахме промишленост и не е вярно, че сме произвеждали боклуци. Бай Тошо беше намерил начин да заобикаля КОКОМ и да вкарва технологии.

Не, аз доколкото знам се опитваха да го приватизират едни чужеднци, но не стана. Когато японците се появили, шефчето им се скрило в кабинета.

на 26.02.2022 г. в 19:26, Milkydead написа:

Аз доколкото знам на шивачките им се забранява да стават майки, и ако забременеят, да абортират бебето.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

В България, Индия, Бангладеш и Китай се забранява на жените да забременяват или да се женят, докато работят, в противен случай ще я уволнят или ще бъде принудена да убие детето си в утробата.

Наскоро съм чел, че на Запад ще бъде разрешено да убиеш бебето си, 7 дни след раждането му, освен да имаш свободата да абортираш бебето си до деветия месец.

на 27.02.2022 г. в 16:57, absurt написа:

Бай Тошо беше намерил начин да заобикаля КОКОМ и да вкарва технологии.

Едно от най-добрите промишлени разузнавания в света тогава. Специално създадена ВТО за внос на ембаргови технологии. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.