Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Според @миро20  явно е добре да те оженят насилствено за брадата булка ... 😁 ма европейски ценности ко да прайш ... а , ти давай с линковете и измислиците.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

ХАхахах

ама как подскочи :)

Миро всички на Запад признаха Крим за руски. 

преди 3 минути, kirko12 написа:

ХАхахах

ама как подскочи :)

Миро всички на Запад признаха Крим за руски. 

Никой не ги е питал и няма да ги пита.  Недей да го лъжеш Миро.   Той и без това едва ли знае какво е руско вето в ООН.    Същото е като китайското.    Не се интересуват от мнения в НАТО.

Другари , помощта за РуZия от щатите дойде - дори няколко пъти

Направо се раздават

Някакъв камион с муниции хуманитарна помощ

За видеото с американската помощ  - има и снимки от малко по-близо. Някакъв полигон било - пълно мазало е.. С наредените камиони и полегналите няма да се учудя ако е било някакво награждаване пак

на 30.04.2024 г. в 3:19, ivottoshev написа:

Мдааа, явно в цяла Европа са видели от нас и са организирали такива съдилища. Баси колко сме били умни, а?

Я ми кажи по твоята логика примерно Ирак дали са "брутално окупирани" от краварите, които след като ги побеждават строят свои военни бази и оставят войска там

Не, там е като у нас. Имат бази без да плащат нищо, но не са окупатори, а скъпи гости.             В цяла Европа е имало беззакония, включително и във Франция и Холандия. В Германия пък евреи са отвличали нацисти, карали са ги да си копаят гробовете и са ги разстрелвали...Не са гледали от нас. 

на 30.04.2024 г. в 10:25, miro20 написа:

Защо НАТО или друг трябва да ти каже да си защитаваш страната и Родината от озверели рашистки орки ??

Защо НАТО трябва да ти определя АТО или другаоперация с която противодействаш на тези рашистки военопрестъпници изроди , нахлули в твоята страна и заграбващи територии ??

Естествено че всяка държава без да чака нито съвети нито разрешения, ТРЯБВА да си защити границата  от нахлулите окупшатори военопрестъпници.

Защо "тези операции не трябва да се случават" ?  Отново бягаш от фундаменталния въпрос - какво трябва да направи една държава, когато на нейна територия са нахлули изцяло военни подразделения, тежковъоръжен спецназ,   и т.н.  с цел анексии и  захват на територии ?

АТО започва няколко седмици СЛЕД рашисткото нахлуване, и тези които се изправиха срещу окупатора не "са виновни" както ги определяш, а са герои , защитаващи Родината и семействата си.

:hush:

Текущото състояние на РОВ в Украйна - 466 хил.

Подробно по разбивка на територии и състав :

Аз си мисля, че здравият разум повелява да не се воюва с такава мощна държава. Пример - България през 1944 г. Посрещнали са ги с хляб и сол, а украинците какво направиха?

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Демократи, сър! Укрите УЖ се борят да спасят демократична Европа от руското зло:

Украйна спира да спазва някои точки от Европейската конвенция за правата на човека

Сега военното командване ще може да:

- отнема частна собственост за нуждите на държавата въз основа на документални доказателства

- въвежда полицейски час

- ограничава свободата на придвижване на граждани, чужденци и лица без гражданство

- извършва проверки на жилища, вещи, автомобили и всякакви товари

- забранява провеждането на мирни събрания, митинги, шествия, демонстрации и други масови прояви

- забранява или ограничава избора на местопребиваване или местожителство на гражданите

- забранява на гражданите, които са на военна или специална регистрация, да променят мястото си на пребиваване без съответното разрешение.

С две думи - могат да ти отнемат дома и всичко твое което си решат, да ти отнемат правото да се придвижваш свободно и на всичкото отгоре ти се отнема правото да протестираш. Ето на това му викам аз истинска демокрация. Найс, а?

Всички тези мерки ги има и в Русия.

преди 18 минути, Мечо Хубавеца написа:

а украинците какво направиха?

Бандеровците се самоубиват.   И недейте ги смесва с другите украинци.

Знаем знаем 

Гадния Путин мачка наред.

Тайната приятелче е че укрите немат кинти да плащат на аскера.

Всеки везир ще ти каже че му е спукана работата на Зельо .Американците (Тръмп) така врътнаха финансовата инжекция че за заплати и пенсии нема кинти.

НАТО са отговорни за кризата в Украйна - според оценки в Пекин.   И е така.

преди 29 минути, Гoст написа:

Всички тези мерки ги има и в Русия.

Това казах и аз по-назад в темата, след като гръмна новината за незачитането, че сега опорката ви ще е, да се сравнявате с Русия, Китай и С. Корея.

Както е удобно, така се извъртате. А че ставате за подигравка, значение няма!

Никоя от големите сили не се съобразява с разни конвенции и съдилища, та "демократична Украйна" ли ще се съобразява...

Мрънкахте и преди време, когато ви казах, че откакто свят светува, правото е на страната на силния и основния закон е този на джунглата.

преди 5 часа, ivottoshev написа:

А това в Ирак какво е? Що бягаш като дявол от тамян от този въпрос? Да не е защото отговорът би "убил" опорката ти за съветската окупация у нас? :laughing5:

Не разбирам защо продължаваш с whataboutизма за Ирак. Повтори ми каква опорка съм дал, че да е свъразана пряко или косвено с Близкия изток и Ирак

преди 1 час, miro20 написа:

Путлю раздаде медали с изгорафисана дата НЕ на превземането на Крим, а точно с тази дата като начало на  военната операция.

И още веднъж кой е подготвял от години тези процеси  и война / не не е Майдана или някакви измислени бандеровци/ :

https://ru.krymr.com/a/krym-2014-rossiya-okkupatsiya/31111879.html

Дай снимка

Пак цитираш сайт, в който пише че трябва да махнем "Аз съм българче", за да не дразним децата на мигрантите. Как не те е срам да пропагандираш тук такива мекерета, антибългарино:hit:

преди 9 минути, Joss Bomon написа:

Това казах и аз по-назад в темата, след като гръмна новината за незачитането, че сега опорката ви ще е, да се сравнявате с Русия, Китай и С. Корея.

Както е удобно, така се извъртате. А че ставате за подигравка, значение няма!

Никоя от големите сили не се съобразява с разни конвенции и съдилища, та "демократична Украйна" ли ще се съобразява...

Мрънкахте и преди време, когато ви казах, че откакто свят светува, правото е на страната на силния и основния закон е този на джунглата.

Когато говориш с мен, цитирай къде какво съм казал, а не "мрънкахте", защото аз не пускам отборни мнения, а само личната си гледа точка. Никъде не съм говорил как е в Русия, Китай и С. Корея и колко демократично било в Украйна. А и напротив, Украйна в момента е във война, нормално е да ги има тези недемократични мерки иначе ще се разбягат повечето мъже. На никого не му се умира на фронта или му се трепят хора от другата страна, които са на същата възраст, че и със същата култура и език. Тази безумна война никога няма да бъде обяснена по смислен начин. Затова и ти си я обясняваш със закона на джунглата, признай си че е така.

преди 11 минути, Гoст написа:

Не разбирам защо продължаваш с whataboutизма за Ирак. Повтори ми каква опорка съм дал, че да е свъразана пряко или косвено с Близкия изток и Ирак

Гъъъърч :laughing5:

От космоса се вижда че нямаш отгоовор и  само пльоскаш алабализми. А въпросът е съвсем простичък. Ще ти го потретя, почетвъртя, подесетя ако трябва, докато накрая го схванеш, или пък от срам си изтриеш и този профил :D

преди 7 часа, ivottoshev написа:

Исках да разбера каква е твоята дефиниция за "окупация" и дали хАмериканските войски там са окупатори. Ти обаче реши да бягаш по тъча. Колко предвидимо :getout:

Нищо не става от тия дрончета..

И от това МТЛБ нищо не става

преди 12 минути, ivottoshev написа:

Гражданче, с Ирак какво стана? Има ли там окупация? 

Какво ми намесваш Ирак? Говорихме си за 9-ти септември 1944 и комунистическия режим, а ти изведнъж започна с whataobutизма. Ако нещо има признаците на окупация, значи е окупация. За да падне режима на Садам е трябвало Ирак да бъде окупиран за кратко време, но сега там е ислямска демократична федерална парламентарна република, а не народна република,  нито цари див комунизъм в държавата ами иракският народ забогатява постепенно.

Само да ви кажа че на полигигона на едното сборище малко преди  удара едни преброиха 116 човека.

Само на едното.

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Гъъъърч :laughing5:

От космоса се вижда че нямаш отгоовор и  само пльоскаш алабализми. А въпросът е съвсем простичък. Ще ти го потретя, почетвъртя, подесетя ако трябва, докато накрая го схванеш, или пък от срам си изтриеш и този профил :D

Кажи ми какво точно искаш да прочетеш по въпрос, който повтаряш като развалена плоча и ти отговарям подробно и с аргументи? Какво целиш всъщност? Да изглежда така сякаш не стана ясно, че стана на пух и прах преди няколко дни като ти казах, че следствието не може да предхожда причината.

НАТО дали въобще схващат за какво иде реч или вече е време да гонят в пенсия  Столтенберг      

преди 22 минути, ivottoshev написа:

Гражданче, с Ирак какво стана? Има ли там окупация? 

Ти не четеш ли бре? В Ирак американците са гости, макар и неканени, както у нас. Преди повече от 20 години ги освободиха от лошия Садам...

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Ти не четеш ли бре? В Ирак американците са гости, макар и неканени, както у нас. Преди повече от 20 години ги освободиха от лошия Садам...

Така ли? Дошли са неканени у нас, а?

преди 11 минути, Гoст написа:

Така ли? Дошли са неканени у нас, а?

Там където са не е това място, а и не е имало референдум по въпроса.  Аз лично не съм против базите, ако си плащат за тях.

Косьо

Значи пусна видеото от Луганск ама да ти обясня какво следва.Както винаги укрите се направиха на много отворени.

Оттук нататък касетните Искандери ще станат стандарт.

Призива убивай ватите се тълкува от Москва по ясен начин.

ПП

Да не пропусна..Лъскай перката.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.