Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, tonit1968 написа:

Кофтито е, че 90 процента от българите са на тоя акъл. И поне толкова са и укрите.

А руснаците ?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

А руснаците ?

Е ти можеш да четеш? Казах целият човешки род като цяло и по принцип.

КИРЧО ТРЪГНА ЗА УКРАЙНА

КИРЧО тръгна за Украйна

с натовска любов безкрайна,

смелостта си да покаже –

скърцащата ос да смаже.

Иска пенсии, заплати

на Украйна да изпрати,

че мечтаел там Зеленски

кифли да яде виенски.

Премиер такъв, кажете,

за управник ли е цвете,

дето гащите ни сваля

и по задник ни пързаля.

Коалицията пъшка,

няма вече сила мъжка,

да размаха яка дръжка,

враговете да натръшка.

БОЙКО си байрака вее,

плещи глупости, дивее,

чака пак да дойде време,

та властта в ръце да вземе.

Неговите депутати

сякаш Господ му ги прати –

умни, дръзки, обиграни,

демагози най-отбрани.

СЛАВИ Дявола прегърна,

палачинката обърна

и от шоумен без маска

се превърна в янки с каска.

Хич не вижда суверена

как изчезва от терена.

Партията му до време

без човек ще се одреме.

На КАРАДАЙЪ достлука

като цирей пак се спука,

затова напред поглежда,

избори да произвежда.

Все за него кокал мазен

ще остане там запазен.

Партията „ала турка“

като бей да си живурка.

НИНОВА– какво да кажа,

сдава май и тя багажа,

че от нейните партньори

само злобата говори.

Кирчо, Христо, бате Слави

пред дилема тя изправи –

как оръжие да пратят,

без сами да си изпатят.

Що ще стане, аз не зная,

ала вижда му се края –

Българската политика

към отворен гроб ни тика.

преди 1 минута, tonit1968 написа:

Е ти можеш да четеш? Казах целият човешки род като цяло и по принцип.

Така е каза. Аз отначало само горното прочетох.

По мои изчисления 80 % са такива. Тупьiе бля.

Необходимата тъпоглава масовка, за да съществува света такъв, какъвто го познаваме.

Защо САЩ водят тази война? Отговорът е отвратително циничен – заради 17-те трилиона долара, които дължат на останалия свят!

Цитат

Защо САЩ водят тази война? От любов към демокрацията и човешките права? Поради безкористна загриженост за бъдещето на Европа и света? „За да разпространят покой и благоденствие по цялото земно кълбо”, както каза Обама? Дрън-дрън!

Отговорът е отвратително циничен – заради 17-те трилиона долара, които дължат на останалия свят; заради 500-те милиарда долара стокооборот между Русия и Европа, които искат да отмъкнат за себе си; заради запазването на долара като световна валута, щото откъм Изток се е задал юанът, а страните от БРИКС току-що учредиха своя банка и свой валутен фонд.

Това е откровението на Пол Кристи, д-р по философия, изпълнителен директор на Института за глобални перспективи на Колумбийския университет и преди всичко – служител на Агенцията за национална сигурност (АНС).

Как изглеждат 17 трилиона? Ето така: 17 000 000 000 000 (1 трилион е равен на хиляда милиарда). Задълженията на САЩ растат с $3,5 млрд. на ден. Всеки американец лично дължи по $148 хил. на държавите-кредиторки. Най-големите кредитори на САЩ са: 1. Китай ($2 трилиона) 2. Япония ($1,14 трилиона) 3. Бразилия ($256,4 млрд.) 4. Тайван ($185,8 млрд.) 5. Швейцария ($178,2 млрд.) 6. Белгия ($167,7 млрд.) 7. Великобритания ($156,9 млрд.) 8. Люксембург ($146,8 млрд.) 9. Русия ($131,6 млрд.) 10. Хонконг ($120 млрд.).

За „да се справят САЩ със своите дългове”, обясни Кристи, „трябваше да организират такъв катаклизъм, който да няма разрушителни последици за САЩ” (последиците винаги са за другите), „проблемът с дълговете да се разреши без световна касапница” („само” европейска, за предпочитане руска), „в която касапница самият ти ще изгориш” (да изгорят други, по възможност живи, за препоръчване в Одеса), „без да падне стандарта на собственото ти население, за чужда сметка”, и изобщо – „целият свят, всяка една държава да участва в разрешаването на финансовите трудности на Америка”.

...

Уйлям Блум, един от най-авторитетните американски анализатори, журналист и публицист, създател на първия алтернативен вестник в САЩ („Washington Free Press”), събра и подреди в две книги престъпленията на САЩ по света от 1945 г. до 2000 г. Книгите са: „Държава престъпник: пътеводител за единствената световна суперсила” („Rogue State: A Guide to the World,s Only Superpower”) и „Убитите надежди: интервенциите на САЩ и ЦРУ след Втората световна война” („Кilling Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II”),

Списъкът на Блум съдържа:

• Интервенции на САЩ – срещу 67 суверенни държави

• Бомбардировки на САЩ – срещу 25 суверенни държави

• Намеса на САЩ в изборите – в 23 суверенни държави

• Политически убийства (и опити), организирани от САЩ – в 35 държави

• Прилагани изтезания – в 11 държави

Общо – за 50 години 167 случая на престъпно политическо насилие.

Еми примири се. Любимите ти укри по нищо не се различават от нас или руснаците. Или дори от американците или китайците. Всички са хора и ги движи едно и също нещо. Това, че си фен на някого, нищо не променя и е без значение. Правиш го за себе си, най-често избиваш някакъв комплекс. Вземи се спри и си гледай твоя живот, мани ги укри, руси, американци.

преди 1 час, Hristo52 написа:

Дали ще го санкционират и този? Или ще го подминат като член на НАТО! 

Извънредно! Ердоган обяви военна операция в...

Няма да го санкционират, но си мисля, че това е неговия принос в спирането на войната в Украйна. Нещо като "сещай се, снахо"....

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

САЩ ли я водят ?

Отдавна усетих, че не си го разбрал това.

преди 15 минути, Hristo52 написа:

ЗАЩ може да дължат, ама това нищо не означава! САЩ ще правят каквото си искат - а ти ще се съобразяваш с това - нямаш друг ход

преди 15 минути, Реджеп Иведик написа:

САЩ ли я водят ?

Ти, военен ли си или само така ти се иска?

преди 19 минути, vpvelev написа:

Отдавна усетих, че не си го разбрал това.

Аз вас ако мога да ви разбера.

Ся последно, украинците сами ли се стрелят и се бомбардират или САЩ ги стрелят и ги бомбардират ?

преди 24 минути, tonit1968 написа:

Любимите ти укри по нищо не се различават от нас или руснаците.

Май ти не можеш да четеш.

Къде съм казал, че са ми любими и че се различават ?

На тяхна страна съм, щото водят справедлива освободителна война.

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Ся последно, украинците сами ли се стрелят и се бомбардират или САЩ ги стрелят и ги бомбардират ?

един път така друг път иначе

зависи

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Последно - САЩ искаха да нападнат Русия, но не искаха да убиват техните хора и търсеха балъци да им свършат мръсната работа. Украинците се оказаха такива. САЩ не си правят илюзията че украинците ще победят, но поне да отслабят Русия (макар че и това не могат), та тогава вече САЩ спокойно и на бял кон да разширят техната демокрация в Русия.

САЩ искат да победят Китай и Русия. Помислиха си че Русия е по-лесна от Китай, ама се излъгаха.

преди 38 минути, tonit1968 написа:

...КИРЧО ТРЪГНА ЗА УКРАЙНА

КИРЧО тръгна за Украйна

с натовска любов безкрайна,

смелостта си да покаже –

скърцащата ос да смаже...

Кирчо може да си смаже само скърцащата глава. 

Ма то той "ваксинира" 8.5 милиарда хора по света бре!

Понякога си мисля, че Кирчо-тъпото не е завършил Харвард, а някой междугалактически университет.

преди 3 минути, vpvelev написа:

Последно - САЩ искаха да нападнат Русия, но не искаха да убиват техните хора и търсеха балъци да им свършат мръсната работа. Украинците се оказаха такива.

Начи викаш, Украйна нахлу в Русия да върши мръсната работа на САЩ.

Ми казвайте ги по рано тези работи...

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Начи викаш, Украйна нахлу в Русия да върши мръсната работа на САЩ.

Ми казвайте ги по рано тези работи...

Не исках да те обидя, като ти казвам такива елементарни неща.

току-що, vpvelev написа:

Не исках да те обидя, като ти казвам такива елементарни неща.

Пък аз понеже съм тъп, си мислех, че Русия нахлу в Украйна...

преди 11 минути, Реджеп Иведик написа:

Тези спорни територии е трябвало да бъдат решени при Горбачов при разпада на СССР.  Сега жертвите са заради нагли бандеровци.   Донбас и Крим били Украйна - обаче защо дезертират и ги отстъпват?  

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

САЩ направиха така, че поставиха Русия в цайтнот. В това са само силни хамериканците. Да скарат двама и те да се сбият, и после да доубият останалия.

преди 26 минути, attj написа:

Тези спорни територии е трябвало да бъдат решени при Горбачов при разпада на СССР.  Сега жертвите са заради нагли бандеровци.   Донбас и Крим били Украйна - обаче защо дезертират и ги отстъпват?  

Дай им малко време. Хитлер го изгониха на 3-тата година от Франция и Русия.

преди 43 минути, vpvelev написа:

Последно - САЩ искаха да нападнат Русия, но не искаха да убиват техните хора и търсеха балъци да им свършат мръсната работа. Украинците се оказаха такива. САЩ не си правят илюзията че украинците ще победят, но поне да отслабят Русия (макар че и това не могат), та тогава вече САЩ спокойно и на бял кон да разширят техната демокрация в Русия.

САЩ искат да победят Китай и Русия. Помислиха си че Русия е по-лесна от Китай, ама се излъгаха.

Кога Украйна нападна Русия ?

преди 8 минути, BANKATA написа:

Дай им малко време. Хитлер го изгониха на 3-тата година от Франци и Русия.

Кога казаци са били украинци?  Прочети поне нещо и после пиши.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.