Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

И географския атлас ли е вече американска пропаганда ?

Не, но е доказателство че от тролската централа спускат опорки на които биха се хванали само шаранчета. Бърз поглед в атласа опровергава написаното от Радул че Русия са скарани със всичките си съседи. Аз поне не съм чул да са скарани с Китай, Казахстан, Азербайджан, Монголия, ДНР, ЛНР... 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 часа, absurt написа:

Значи, цензурата върху информацията, различна от "политкоректната" е демокрация?

Вата и мъка

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Аз поне не съм чул да са скарани с Китай, Казахстан, Азербайджан, Монголия, ДНР, ЛНР... 

Ето, хванах те в лъжа.

Освен ако не си глух.

преди 18 минути, Реджеп Иведик написа:

И географския атлас ли е вече американска пропаганда ?

Ру̀ската федера̀ция е държава в Европа и Азия, заемаща източната част (38,6 %) на Европа и северната част (30,7 %) на Азия.

Тя е най-голямата по територия държава в света. Обхваща обширни територии в Източна Европа и Северна Азия.   Русия граничи с 18 държави – с 16 по суша (12 в Европа и 4 в Азия) и с 2 по вода.     Защо не ги уточнявате?   Колко са в НАТО и слушат САЩ?  Пък Турция е в НАТО и не слуша САЩ - води неутрална политика за конфликта бандеровци-казаци.  

преди 6 минути, attj написа:

Пък Турция е в НАТО и не слуша САЩ - води неутрална политика за конфликта бандеровци-казаци.  

Турция няма обща граница с Русия

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Стреснах се и погледнах картата.

Ся и добър ден да кажеш, ще гледаме дали навън е светло.

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Къде видя че Турция граничи с Русия. Аз до колкото виждам на североизток граничи с Грузия, Армения и Азербайджан, на север с Черно море а на северозапад с България и Гърция.

Таааа къде видя обща граница между Турция и Русия?!? Кажи някой пограничен град от руска или турска територия.

преди 18 минути, Реджеп Иведик написа:

За "българския" офицер, който е завършил военно образование - нагледно помагало!

Turkey_topo.jpg

преди 31 минути, ivottoshev написа:

С векове са имали и са воювали, а Черно море им е като общо. Въпросът е, че сега Турция е неутрална и не взема страната на бандеровците против казаците.   А от Киев не смеят да предупреждават Турция, че ще им пречат за членството  в ЕС.   За мен Украйна никога няма да получи членство в ЕС - просто няма да покрие изискванията и критериите. 

Руски комици се пошегуваха със Стивън Кинг от името на Зеленски

"Вован и Лексус, както са известни двамата комици, помолиха по телефона писателя да напише сценарий за нов филм на ужасите за това как руски войници изнасилват украински командири и да прокарат тази измислица в медиите като истина.

Кинг изобщо не беше изненадан от такова искане на лидера на страната, само добави колко е важно „да покажем това на целия свят, така че целият свят да следи новините от Украйна всеки ден“. Двамата руски комици са се обадили от името на украинския президент Володимир Зеленски."

Пропаганда ли?

я да ви питам украинците

не ви ли е жал за украинския народ че сащ го използват за война и  му  ограбват златото и вече 12 миларда долара в злато са  извън границата  на украйна

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Къде видя че Турция граничи с Русия.

Това в каква връзка бе Тошев ?

Казах, че лъжеш като циганин.

Какво общо има тук границата между Турция и Русия ?

Ако намекваш, че твърдя, че Турция граничи с Русия, значи пак лъжеш, както обикновенно

:offtopic_s:

Цитат
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ
Преди да се качи в самолета за последното съвещание на Политическия съвет на Варшавския договор в Берлин Тодор Живков, държавният ни глава, казва на съветника си: Коста, защо не ме питаш къде отиваме?
На погребение отиваме, на погребение. Умен и опитен държавник не го каза на народа си, най-вероятно, за да не го плаши и да не плаши Горбачов, че България не е съгласна да умира.
Проектът Горбачов спечели, въпреки че не беше негов, а на Западните банки, но името си беше негово и такъв остава засега в историята. Банките са потайни и крият много тайни. Горбачов беше актьорът. Доброволец за ролята на световен миротворец. Да ви напомня нещо това?
За нас остана студената вода. Да я пием, докато сме още живи. Колко погребения на заводи видяха нашите градове и куражлията ни столица, да вървим по стъпките на Запада. Що народ измря – автори на цяла епоха на индустриализация и наука – приложна, творческа и откривателска, а не академична. Колко инженери, техници, майстори и работяги – както се казва цялата ни трудова класа се оказа ненужна на Свободна България. И си отиде, коя в земята, коя в чужбина. Епохата, като един хартиен лист, изгоря. Драснаха й клечката и изгоря.
Дойде епохата на творчеството, да се строи капитализъм. На гола, на изгорена земя. Без индустрия, без селско стопанство, без наука, без армия, без офицерство. Западът ще ни дава, западът ще ни пази. Трябва само да се копира и слуша. Не се иска ум да се управлява. Икономиката е частна и се самоуправлява. И всеки чиновник се оказа подготвен за министър-председател с дипломката си в джоба – от Свищов и от Харвард.
Колко лесно му беше на Костов, асистента-реформатор. Цялата индустрия за продан. На едро и досега каквото е останало. Завет на вече станалия професор Иван Костов. И досега това мечтаят наследниците му във властта. Западът ще вкарва пари, ще инвестира – той знае как да инвестира, а българите ще прибират парите му чрез държавата. Ето ти тебе социална държава, на българите юнаци в държавното управление. Само че златото потече в обратна посока – към чуждите банки и в чуждите заводи за добив и извличане на злато други редки и свръх ценни метали.Инвеститорът си знае интереса и не го интересува феса.
Грабеж и погребения. От това не можем сякаш да се отървем. Изпращаш децата в чужбина и знаеш, че няма да се върнат. Умни деца, талантливи, трудолюбиви – ще се оправят. И деца ще имат. И няма да се върнат. Тука внуци няма да дочакаш. Ще плачат, ще се смеят на друго място.На друг език. И друга вяра. Такъв ние халът, народе.
Да видим хала на Господарите. И те не са за завиждане. Оказа се, че залязват. Гледат в залеза и си мислят, че слънцето изгрява от Запад. Добро утро, както се казва. Ще гинеме заедно в този прекрасен свят.
Историята, както казват, се повтаря. Поне за нас. Отново сме в критичната 1989. И аз не съм държавник, а български писател, който не е мърдал през тия трийсет години от България. И съм жив. И казвам: Народе, не се плаши – ти не си съгласен България да загине. Под чужди флагове и чужди празни глави. Стига ни едно знаме. И една земя.
 Генадий Велчев

преди 4 минути, Hristo52 написа:

Банките са потайни и крият много тайни. Горбачов беше актьорът.

не са потайни

великобритания  ги контролира

но след като си вкараха автогол да конфискуват сметките на русия

вече всеки бяга от  банкови сметки  защото утре може и на него да му заграбят парите и   британия се разпада

може и главата на британската кралица да падне 

тва канада австралия всичко заминава на кино 

аржентина  може да си върне фоуклендските острови защото англичаните нямат  да имат пари за бензин да отидат до там 

преди 2 часа, Kolev72 написа:

За "българския" офицер, който е завършил военно образование - нагледно помагало!

Не ти ли се струва, че продаваш на краставичар краставици, диванни войне ?

А посмали малко ако обичаш еуфорията и неутралното путлеропоклонство

преди 1 минута, Banesc написа:

не са потайни

Не съм го писал аз...Но като цяло си е вярно.

най- печели сащ ще  му занулят  40 трилиона дълг 

ама  нямам идея как ще се оправят в бъдеще 

кой ял ял кой пил пил 

преди 1 минута, Hristo52 написа:

Не съм го писал аз...Но като цяло си е вярно.

няма нищо потайно

както казах

държавния резерв на сащ се държи  от англия  и те върят парите

лихви кредити влогове

но приключват нещата 

почти всички убити президенти на сащ са  убити от английските  тайни служби 

защото са искали да се месят в държавния резерв 

ако някой иска да утрепе путин  англия ще е 

на 18.07.2022 г. в 1:14, gagodrago написа:

Вчера питах една украинка, която пише(ше) във бгмама форума, вместо да се избиват взаимно, защо не седнат и с мирни преговори да се разберат с руснаците като цивилизовани хора, обаче оная изчезна и спря да пише повече.

Имам чувството, че мирът не устройва Зеленски и терористичните му групировки, които са финансирани изцяло от злия Запад. Независимо колко хора загиват - те си искат войната с Русия.

Злият Запад изглежда си е втълпил, че ще води война с Русия до последния украинец, украинка, украинче...

Мисля си, че дори накрая Зеленски ако склони на мирни преговори с руснаците, от злия Запад ще му спретнат преврат и ще го махнат от власт, а на негово място ще сложат друг нео-националист, който да продължи войната с Руската федерация.

А някоя рускиня не намери ли, да я питаш защо са на чужда територия и избиват граждани или само украинците трябва да са мирни ? 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.