Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 минути, andiay написа:

Единият от нас двамата....

....Не е успял да се реализира. Ти въобще чувстваш ли се за успешен човек или си пълен със завист към успелите и инициативните. Май си второто...:popcorn2:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 14 часа, Реджеп Иведик написа:

Махни кавичките, ако искаш да "забележа" мнението.

Русия Е агресор и терорист и наистина нахлу в Украйна.

Ако не признаваш това, какъв е смисъла, да чета по нататък ?

Да ги бяха наказали.

Антируският алианс се разпада, след като Япония реши да остане в руския енергиен проект Сахалин-1 :

Мога почти да си представя ужаса, който изпитаха японските индустриални лидери (които наистина управляват страната), когато Хегемонията взриви NS1/NS2 и те решиха, че не искат да бъдат „следващата Германия“.

Те очевидно казаха на чичо Шмуел „толкова съжалявам“ и бързо се върнаха на руския енергиен пазар.

По-добре късно отколкото никога предполагам.

https://asia.nikkei.com/Business/Energy/Japan-seeks-to-stay-in-Russia-s-Sakhalin-1-energy-project-after-Exxon-exit

Докато Европа продължава безупречното лицемерие да се преструва, че налага драконовски санкции срещу руския петрол и газ,  тя просто купува природните ресурси  чрез такива посредници като Индия и Китай (упражнение за добродетел,което й струва 20% - до руските цени), по-малко от година от началото на войната в Украйна, на някои страни им писна да се преструват.

Днес японското правителство реши официално да премахне санкциите и да продължи да участва в  нефтен и газов проект Сахалин-1 в Русия, като се стреми към стабилни доставки на енергия въпреки международните санкции за Москва

току-що, BANKATA написа:

Нямах предвид теб, ама...

ПП: Още си чакам отговора от верашният въпрос към теб.

Ми, знам ли, обикновено към мен се обръщате "саркастично" с "обективния"...

Ето, че и Тенекиеното моме така го е възприело..

Отговорих ти на въпроса дали твърдението от преди 24.02., че Русия ще нападне Украйна е било просто пропаганден ход...

Ако имаш предвид някакъв друг въпрос, моля, задай го отново и ще ти отговоря според възможностите си...

преди 1 час, BANKATA написа:

Дай един и за руснаците де или те бяха освободители в Афганиста, Унгария и Чехия, Корея, Грузия. 

Давай малко по-обективно, че ми се вижда двоен стандарт.

Колкото и да се пулиш и блещиш, никога няма да промениш факта, че Русия е напълно невинна и е жертва във война, предизвикана от Колективния Запад.

Колкото и да си пулиш и блещиш, никога няма да промениш факта, че американския империализъм, не Русия, експлоатира покорените държави след инвазиите:

gAWjRcr.png

ziBIon2.png

tB31Yq8.png

k89VWBF.png

Ето тук е обяснен имперския модел на САЩ: https://chinaworldleader.quora.com/The-US-said-its-goal-is-to-weaken-and-defeat-Russia-in-Ukraine-Is-China-the-next-target-after-defeating-Russia-1?ch=10&oid=358311341&share=ca7eb5da&srid=hOKQtn&target_type=answer

И не ми казвай, че Русия е империалистка държава. В Русия, капитализма не е достатъчно развит, че да се класифицира като империализъм.

И спрете да се блещите и пулите срещу Путин и Русия.

QJW9O3w.jpg

pC0i6ec.jpg

преди 5 минути, БаалБек написа:

....Не е успял да се реализира. Ти въобще чувстваш ли се за успешен човек или си пълен със завист към успелите и инициативните. Май си второто...:popcorn2:

Чувствам се удовлетворен от всичко, което съм постигнал досега изцяло със собствени сили...

Няма нещо в живота ми, което да ме накара да се срамувам от него...

Няма и нещо, което да ме накара да завиждам на някой за каквото и да било...

А единствената инициатива, на която е способно същество от твоя тип е да се присегне за "пуканки", в прекия и преносния смисъл на думата...

А успял - неуспял са много размити понятия...

Кой е "по-успял" според теб - Далай Лама, Ван Гог, Илон Мъск, Стиглиц или Роналдо?

преди 19 минути, PigMan9 написа:

Колкото и да се пулиш и блещиш, никога няма да промениш факта, че Русия е напълно невинна и е жертва във война, предизвикана от Колективния Запад.

Колкото и да си пулиш и блещиш, никога няма да промениш факта, че американския империализъм, не Русия, експлоатира покорените държави след инвазиите:

gAWjRcr.png

ziBIon2.png

tB31Yq8.png

k89VWBF.png

Ето тук е обяснен имперския модел на САЩ: https://chinaworldleader.quora.com/The-US-said-its-goal-is-to-weaken-and-defeat-Russia-in-Ukraine-Is-China-the-next-target-after-defeating-Russia-1?ch=10&oid=358311341&share=ca7eb5da&srid=hOKQtn&target_type=answer

И не ми казвай, че Русия е империалистка държава. В Русия, капитализма не е достатъчно развит, че да се класифицира като империализъм.

И спрете да се блещите и пулите срещу Путин и Русия.

QJW9O3w.jpg

pC0i6ec.jpg

Не бягай от въпроса. Не те питах за тази война, а за едни други войни?

Като много обективен и мразещ двойните стандарти ще отговориш ли и пак ще се покриеш като руски трол.

на 3.11.2022 г. в 8:03, Coco1 написа:

Цяла Русия в една снимка

Може да бъде изображение с 1 човек, кон и на открито

:giggle1:

Докато си зяпах редит попаднах на едно видео отпреди малко за истината в северноамериканския континент на огромно обедняване.
Интересното е, че масово коментаторите разпознават града си в този клип, но заснетото в крайна сметка е от East Hasting street in Vancouver, BC

https://www.reddit.com/r/Damnthatsinteresting/comments/ym5ih8/this_isnt_a_3rd_world_country_this_is_canada/

Какво е общото с войната в Украйна ли? Ами противопоставянето на Русия на този глобалистичен модел на живот, които САЩ наложиха вече и в Европа и се опитват да наложат в Русия.
Преценете манипулацията в монтажа горе и истината във видеото - заснето от канадци и публикувано в американска социална мрежа.

преди 6 минути, BANKATA написа:

Не бягай от въпроса. Не те питах за тази война, а за едни други войни?

Като много обективен и мразещ двойните стандарти ще отговориш ли и пак ще се покриеш като руски трол.

Не съм Руски трол. Не съм изучавал историята на Русия и това какво е било преди Путин. Не знам контекста на събитията, за които говориш. Но ако имаш предвид воините, в които СС беше замесен, то те бяха по вина на САЩ. Не, социализма не е причинявал воин, ако това си мислиш. Ако искаш, можеш да научиш истината за социализма, като гледаш видеата, показани тук: https://pastebin.com/pTt0EWYU

В световната политика, главно ме интересува това, което започна да става след 60-те и 70-те години на 20-ти век. В контекста на руската политика, интересувам се от Русия след 2000г., не от Русия преди това. Да, Съветския Съюз ми е едно от любимите неща, но той беше разбит от САЩ, за съжаление.

Какво се опитваш да обясниш в момента? Аз съм фокусиран върху обяснения относно факта, че В ТАЗИ КОНКРЕТНА ВОЙНА, Русия е жертва, на виновник. Това съм го обяснил многократно. Ако искаш, пак ще ти покажа публикациите си.

току-що, Без умствен капацитет написа:

повярвахме ти

Какви доказателства можеш да предоставиш в подкрепа на твърдението, според което аз съм "руски трол"?

току-що, MZ/X написа:

Докато си зяпах редит попаднах на едно видео отпреди малко за истината в северноамериканския континент на огромно обедняване.
Интересното е, че масово коментаторите разпознават града си в този клип, но заснетото в крайна сметка е от East Hasting street in Vancouver, BC

https://www.reddit.com/r/Damnthatsinteresting/comments/ym5ih8/this_isnt_a_3rd_world_country_this_is_canada/

Какво е общото с войната в Украйна ли? Ами противопоставянето на Русия на този глобалистичен модел на живот, които САЩ наложиха вече и в Европа и се опитват да наложат в Русия.
Преценете манипулацията в монтажа горе и истината във видеото - заснето от канадци и публикувано в американска социална мрежа.

Приятелю, бедност и мизерия има навсякъде по света, в една или друга степен...

Подобни картинки можеш да видиш навсякъде, дори и у нас...

В идеята за глобализма няма нищо лошо...

Глобализма е естественото и нормално състояние на живота...

Проблемът е, че всъщност уж с идеята светът да стане глобален, се налагат средства, чрез които той става все по-малко глобален...

Русия с нищо не се бори срещу това...

Руската политика няма нищо общо с противопоставянето "глобализъм-антиглобализъм"....

Просто Русия се опитва да възвърне до някаква степен геопозициите от времето на СССР или поне да ограничи по-нататъшни загуби в тези позиции...

"Битката" срещу "колективния Запад" е пропагандна химера, също като "битката" за "отстояване на демокрацията и общочовешките ценности"...

Всъщност тече вечната битка между различни интереси...

преди 21 минути, PigMan9 написа:

Не съм Руски трол. Не съм изучавал историята на Русия и това какво е било преди Путин. Не знам контекста на събитията, за които говориш. Но ако имаш предвид воините, в които СС беше замесен, то те бяха по вина на САЩ. Не, социализма не е причинявал воин, ако това си мислиш. Ако искаш, можеш да научиш истината за социализма, като гледаш видеата, показани тук: https://pastebin.com/pTt0EWYU

В световната политика, главно ме интересува това, което започна да става след 60-те и 70-те години на 20-ти век. В контекста на руската политика, интересувам се от Русия след 2000г., не от Русия преди това. Да, Съветския Съюз ми е едно от любимите неща, но той беше разбит от САЩ, за съжаление.

Какво се опитваш да обясниш в момента? Аз съм фокусиран върху обяснения относно факта, че В ТАЗИ КОНКРЕТНА ВОЙНА, Русия е жертва, на виновник. Това съм го обяснил многократно. Ако искаш, пак ще ти покажа публикациите си.

Демек интересувате това което ти изнася и което ти е удобно.

Като не знаеш контекста защо ми публикуваш за корейската война примерно, или други събития от преди '60?

ПП: живял съм през социализма и не ми трябват глупави клипове.

И как хем не се интересуваш от Русия преди 2000 г., хем СССР ти е любим.

преди 18 минути, PigMan9 написа:

Какви доказателства можеш да предоставиш в подкрепа на твърдението, според което аз съм "руски трол"?

ще ти отговоря както ми отговаря на мен като ги питам - какво доказателство ще представиш че не си

преди 11 минути, andiay написа:

Приятелю, бедност и мизерия има навсякъде по света, в една или друга степен...
Подобни картинки можеш да видиш навсякъде, дори и у нас...
В идеята за глобализма няма нищо лошо...
Глобализма е естественото и нормално състояние на живота...
Проблемът е, че всъщност уж с идеята светът да стане глобален, се налагат средства, чрез които той става все по-малко глобален...
Русия с нищо не се бори срещу това...
Руската политика няма нищо общо с противопоставянето "глобализъм-антиглобализъм"....
Просто Русия се опитва да възвърне до някаква степен геопозициите от времето на СССР или поне да ограничи по-нататъшни загуби в тези позиции...
"Битката" срещу "колективния Запад" е пропагандна химера, също като "битката" за "отстояване на демокрацията и общочовешките ценности"...

Безсмислено е за мен да споря с теб, ти си от самообреклите се.

току-що, MZ/X написа:

Безсмислено е за мен да споря с теб, ти си от самообреклите се.

Хм, като какъв точно съм се "самообрекъл"?

Как си представяш свят, който не е глобален?

Какъв смисъл влагаш в понятието "глобализъм"?

С какво точно Русия се бори срещу това жУвотно - глобализЪмът?

И нима оспорваш твърдението, че навсякъде по света има бедност и съответните й прояви?

Дори и в най-социалните държави - скандинавските, има бедни и бездомни, по една или друга причина...

В Китай диспропорциите са толкова ужасяващи, че може да се заблудиш, че си станал "таймтравълър"....

Същото е и в Русия...

Същото го има и в САЩ...

В България съм посещавал места, където бедността е толкова ужасяваща, че този "бит пазар" във Ванкувър ще ти се стори шикозен...

И най-странното е, че хората живеещи там, всъщност са много повече човеци от повечето от нас...

преди 44 минути, BANKATA написа:

Демек интересувате това което ти изнася и което ти е удобно.

Като не знаеш контекста защо ми публикуваш за корейската война примерно, или други събития от преди '60?

ПП: живял съм през социализма и не ми трябват глупави клипове.

И как хем не се интересуваш от Русия преди 2000 г., хем СССР ти е любим.

Той е фокусиран в определени неща. Не знае, че соц. Северна Корея е нападнала Южна Корея. Разбира се, че с подкрепата на СССР. Но това са "странични" неща. Важното е да громи "Запад".

преди 2 часа, MZ/X написа:

Крайно време е от Калдата да добавят емотикон 'Не харесвам', както има 'Харесвам'. Това видео-манипулация не може да се оцени с никоя от другите предоставени емотикони, а да давам  най-близкото 'Xa-xa' на тази глупост значи да насърчавам глупостите.

Що си мислиш, че съм го споделил с цел да го харесаш или не.

На мен пък ми липсва таз емотка:beer: в реакциите.

преди 1 час, MZ/X написа:

Това е демокрация всеки живее както иска, клошарството наркоманията и т.н. е начин на живот, но с чугуна няма как да го разбереш.

В любимата ви Расия е същото.

току-що, parmobil написа:

Той е фокусиран в определени неща. Не знае, че соц. Северна Корея е нападнала Южна Корея. Разбира се, че с подкрепата на СССР. Но това са "странични" неща. Важното е да громи "Запад".

При него е да се громи "запад", при други е да се громи "империята на злото"...

И двете "страни" виждат само това, което искат да видят...

Разликата е само в предпочитанията...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.