Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 13 минути, attj написа:

А някой дали те пита за това мнение!?   

Все още не е станало рашистан, затова ще си говоря каквото мисля.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, BANKATA написа:

Все още не е станало рашистан, затова ще си говоря каквото мисля.

Да -обаче с връстниците си първо се научете да мислите.

преди 1 минута, kosyo написа:

Море от любов и резервни оркски части:

Как разбираме от коя армия са тези трупове?

преди 2 минути, maxthon написа:

Ти ми кажи - ето тук има още :

След като изпрати възрастните хора, Украйна сега изпраща все повече деца, какъв позорен/депресиращ край за тази държава. Да си помислим, че през 60-те и 70-те години на миналия век Украйна е била по-индустриализирана от Германия и (въпреки това, което може да твърди американската антисъветска пропаганда) по-развита от по-голямата част от Европа

преди 4 минути, kosyo написа:

Ти ми кажи - ето тук има още :

Ами и тези бих попитал как позна какви са? Не е като са развели знеме като ей тези господа в полското танкче.

преди 4 минути, maxthon написа:

Ами и тези бих попитал как позна какви са? Не е като са развели знеме като ей тези господа в полското танкче.

По твоята логика - колко му е да монтирали флага после :) ? Аз честно ако искаш може да пускам и видеа от окопите ама са наистина зверски - полузакопани , по-разложени - добре че стегна времето че иначе няма да държат по толкова много на открито. От днес имаше едно лежи един пресен-пресен и на няколко метра от него някакъв който беше в доста напреднал стадий на разлагане. И после ние не оставяме никой...

преди 48 минути, attj написа:

А някой дали те пита за това мнение!?   В Русия белогвардейците вече ги почитат повече от болшевиките -ако не ти е известно.   И защо трябваше бандеровците  да приемат заеми от САЩ и Великобритания, та сега да им излиза през носа?   Тези от НАТО са сеирджии и не ги вълнуват славянски междуособици с много убийства!   Важно им е РФ да бъде отслабена -за да не им се бърка уж  в световното лидерство.  Всъщност САЩ само в НАТО повечето още ги слушат - без Турция естествено.  Другите си имат своя политика.

даден заем дали ще се вземе или не зависи от тези в парламента - нещо подобно казват и за ЕС , че ще взимаме в него повече заеми, те не задължават да взимаш  - взима се с решение на парламента , на дадената страна

преди 29 минути, maxthon написа:

блогъра на 8 000 км седи гледа в кристална топка и снима клип

преди 13 минути, kosyo написа:

Аз честно ако искаш може да пускам и видеа от окопите ама са наистина зверски - полузакопани , по-разложени - добре че стегна времето че иначе няма да държат по толкова много на открито. От днес имаше едно лежи един пресен-пресен и на няколко метра от него някакъв който беше в доста напреднал стадий на разлагане. И после ние не оставяме никой...

Aз ти казах, че украинците доказано имат навика да показват свои за чужди, но ти продължаваш да чоплиш по темата.

Не видях някой да споменава или цитира това, което Медведев е написал на телеграфа си на 5-ти. https://t.me/s/medvedev_telegram

Ето пълния превод на втората част:

На Украинците беше протегната ръката на християнската милост на Великия празник. Техните лидери го отхвърлиха. Мисля, че повечето от нашите военнослужещи, участващи в SVO, спокойно въздъхнаха, когато чуха отказа на основните украински клоуни да прекратят огъня на Коледа. По-малко проблеми и неискреност.

Хората, които са загубили възможността да ходят на църква, съжаляват. Но прасетата нямат вяра и вродено чувство на благодарност. Те разбират само грубата сила и крещящо изискват храна от собствениците си. На това се основава обучението. И ще го продължат западните свинари.

Даже неграмотната немска бабичка Бербок и ред други гледащи на европейската кочина успяха да хленчат за недопустимостта на примирието. Е, наследниците на нацистите никога не са пощадили нито хора, нито животни. Те не са непознати за...

преди 1 минута, maxthon написа:

Aз ти казах, че украинците доказано имат навика да показват свои за чужди, но ти продължаваш да чоплиш по темата.

а руснаците не правят така нали - Путин ти предлага гражданство, защо още не си го приел:)

Русия дава гражданство на чужденци, ако се бият 1 година ...

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

блогъра на 8 000 км седи гледа в кристална топка и снима клип

Трети път вече го споменаваш този неизвестен блогър. Вземи пък го покажи. Ако този господин не е официално лице от украинското управление, аз трябва да съм Дядо Коледа.

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

а руснаците не правят така нали - Путин ти предлага гражданство, защо още не си го приел

Това какво общо има с отразяването на загинали хора във войната?

преди 1 минута, glen написа:

Не видях някой да споменава или цитира това, което Медведев е написал на телеграфа си на 5-ти. https://t.me/s/medvedev_telegram

Ето пълния превод на втората част:

На Украинците беше протегната ръката на християнската милост на Великия празник. Техните лидери го отхвърлиха. Мисля, че повечето от нашите военнослужещи, участващи в SVO, спокойно въздъхнаха, когато чуха отказа на основните украински клоуни да прекратят огъня на Коледа. По-малко проблеми и неискреност.

Хората, които са загубили възможността да ходят на църква, съжаляват. Но прасетата нямат вяра и вродено чувство на благодарност. Те разбират само грубата сила и крещящо изискват храна от собствениците си. На това се основава обучението. И ще го продължат западните свинари.

Даже неграмотната немска бабичка Бербок и ред други гледащи на европейската кочина успяха да хленчат за недопустимостта на примирието. Е, наследниците на нацистите никога не са пощадили нито хора, нито животни. Те не са непознати за...

пуснаците не ги спазват

На 6 януари руската армия обстрелва Донецка, Херсонска и Харковска области на Украйна. В резултат на това загиват трима души. В същото време Министерството на отбраната на Русия заяви, че спазва режима на „коледното примирие“, обявено от Путин.

https://t.me/pgo_gov_ua/8638

преди 3 минути, maxthon написа:

Трети път вече го споменаваш този неизвестен блогър. Вземи пък го покажи. Ако този господин не е официално лице от украинското управление, аз трябва да съм Дядо Коледа.

дай ли линка към линка на новината с фашивите числа - то май и там не казваха кой е блогъра

преди 5 минути, Без умствен капацитет написа:

то май и там не казваха кой е блогъра

E как да кажат като такъв блогър не съществува. Иначе досега да си го намерил 1001 пъти. Михайло Подоляк може да го назначим за държавен блогър номер 1 на Украйна. Ето ти го нужния такъв.

преди 19 минути, maxthon написа:

Добре де аз пък обратното мнение - поне в началото нещата бяха така. Само че беше лесно щом е с лошо качество клипа  - руски , с добро - украински. Само че сега понакупиха малко техника  и руснаците, украинците със тези състезателните дронове и те свалиха качеството. Но като основно - имам си изтичници на които вярвам - гравитират или се наблюдават от разни OSINT групи и до сега само веднъж са ги засичали да бъркат.""

"Доказано" - вече звучи много сериозно :)

преди 3 минути, maxthon написа:

E как да кажат като такъв блогър не съществува. Иначе досега да си го намерил 1001 пъти. Михайло Подоляк може да го назначим за държавен блогър номер 1 на Украйна. Ето ти го нужния такъв.

то и руснаците не казват от къде имат данните - ама им вярваш:)

преди 12 минути, Без умствен капацитет написа:

то и руснаците не казват от къде имат данните - ама им вярваш

Е какви данни като аз показвам какво казва съветник на президента на Украйна за техните жертви, който се принуди да изплюе тези данни след като кака ти Урсула направи едно доста по-достоверно да речем предположение за жертвите на Украйна. Руските жертви ги "следи" генералния щаб на Украйна. Тях имам в предвид защото са налични. И именно за тях говоря, че и двете цифри са силно съмнителни и лъха отвсякъде на така наречената от мен "украинска математика". И това е меко казано като цяло. Ако трябва да се употреби по-тежко определение, то това си е чиста лъжа. Освен един път преди месеци, когато Шойгу спомена някаква цифри за техни загуби друга информация от руска страна няма дори и за жертви от украинска страна. Руснаците изобщо не ме интересуват какво са казали. Да кажат актуална цифра за загуби от двете страни и тогава може да се коментира нещо. След като има актуална информация дадена от украинска страна това е единственото нещо, което може да се коментира, това и правя.

"Неизвестен" снайпер нощно време зачиства "неизвестно" отделение: (+21)

@maxthon така съгласен ли си?

Оркска атака от първо лице : (+18)

@maxthon забележка имаш ли за белите връзки? И кажи човек бива ли така на гъсто да ми стоят

преди 11 минути, maxthon написа:

Е какви данни като аз показвам какво казва съветник на президента на Украйна за техните жертви, който се принуди да изплюе тези данни след като кака ти Урсула направи едно доста по-достоверно да речем предположение за жертвите на Украйна. Руските жертви ги "следи" генералния щаб на Украйна. Тях имам в предвид защото са налични. И именно за тях говоря, че и двете цифри са силно съмнителни и лъха отвсякъде на така наречената от мен "украинска математика". И това е меко казано като цяло. Ако трябва да се употреби по-тежко определение, то това си е чиста лъжа. Освен един път преди месеци, когато Шойгу спомена някаква цифри за техни загуби друга информация от руска страна няма дори и за жертви от украинска страна. Руснаците изобщо не ме интересуват какво са казали. Да кажат актуална цифра за загуби от двете страни и тогава може да се коментира нещо. След като има актуална информация дадена от украинска страна това е единственото нещо, което може да се коментира, това и правя.

весник или сайт - все се пиши от журналя - които търсят читатели

САЩ, поддържат Украйна и къде е Украйна?

Май много хора от Ню Йорк не я знаят?

преди 27 минути, АСПЕКТ написа:

САЩ, поддържат Украйна и къде е Украйна?

Май много хора от Ню Йорк не я знаят?

То половината хАмериканци не знаят къде се намира държавата им, а какво остава за останалите държави :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.