Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, kosyo написа:

Радвам се че съм ти полезен и че те разсмивам. То като гледам няма с какво да ви зарадват вашите хора - трябва за да се заема с това. А не те знам дали знаеш руски ама говорителя го каза това -аз само цитирам... Така че у лево...

Мислиш че няма ли, хехе, Босич, това че ние не постваме постоянно като вашата сороспятска дружинка видеа от телеграм не значи че няма нищо :D  И по реални  от ципсошните и специални видейчета с манипулирани текстове и картинки от чик чуруликските сороспята ...

А ето малко свеж матрил от Маринка, със забитите в полеви укропски морги, салорейхска леш....и заебани , вместо отправени на погребение, навярно са избягали набързо преди да успеят да ги евакуират ... мхм... 

https://t.me/boris_rozhin/78201

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 5 минути, Moriati написа:

Хахаха, дестройед значи, кат го гледам цял целеничък, само дето метнал верига, ни горял, ни разби нещо сериозно :D... Екупажа спокойно е излязъл и си е отишъл.... скоро може и да ги евакуират и двата, ако вече не са... малък ремонбт и опят бой по салорейските кратуни до откат и смрад от леш в моргите полеви...

Босич, мини пак на Угледарските видеа, че последно те бяха нещо като урон по така по руснаците, поне според укропската пропаганда ;) ...

Забрави че трябва да се пребоядисат също..

И аз искам да ги гледам руснаците как се гънат в каналите. Покажи ги Косе да се покефим малко.

Москва. Епохата Брежнев.

Западен социалист се разхожда по улиците с дъх на свобода, разглежда архитектурата и пада в дупка, изкопана от незнайна комунална служба за провеждане на протяжен ремонт.

Изваждат го състрадателни руснаци, питат го какъв е, що е, той на развален руски обяснява откъде е и защо е в Москва...
- И как така падна?
- Не видях. Каква е тая дупка насред улицата?
- Някакви тръби поставят.
- У нас, като правят ремонт, слагат ограда край изкопа и отстрани малки червени знаменца... не може човек да не забележи.
- Добре бе, човек, ти като минаваше границата, не забеляза ли оградата с бодлива тел отгоре и голеееееемите червени знамена

преди 8 минути, kosyo написа:

А не те знам дали знаеш руски ама говорителя го каза това -аз само цитирам... Така че у лево...

Аз дали знам руски? хахахахахаахаха, мдаам... Айде поредния сороспят дет си мисли че той реално знае руски, кат цацата и дебелогъзия смешник :D  

Абе Босич, руския го знам много по добре от теб, бъди уверен .... :hush:

80246829_2879534025443537_3801853433502236672_n.jpg.f688510758d8a0f00e8162eb3b4faf48.jpg

проф. Витанов от Facebook

Сега за войната.
Следим бавните процеси и то поред. Защото бавните процеси са тези, които ще определят изхода на войната.
Процес 1: Системите на Украйна и снабдяването на украинската армия. Промени няма. Украйна е закачена на системи и и се влива толкова, колкото да се изпълнява стратегията последният руснак да убие последния украинец в конвенционална война. Не се влива повече, че ще почне ядрена война. Всичко е добре изчислено от гледна точка на американските интереси. Американците могат да смятат и ще си вземат своето. И руснаците ще си вземат своето. Ние нищо няма да вземем освен 5 ритника.
Процес 2: Логистиката на руската армия. Свършиха ли ракетите – не. Свършиха ли снарядите – не. Ами тогава, нещата продължават, както и досега. Почнаха да си изпробват новите оръжия на фронта. Защо е важно това? Ами за да има прогрес срещу руската армия, тя трябва да започне да изпитва проблеми вследствие недостиг на боеприпаси. Не се наблюдава такова нещо.
Процес 3: Численият състав на украинската армия. Тоя процес не върви добре. Мобилизационните резерви в Украйна привършват. Гледам, фактчекерчетата пак са се опитали да пишат нещо по моята страница. Добре сте ми дошли пак фактчекерчета. Какво стана, КОЛКО СА БЕЗВЪЗВРАТНИТЕ ЗАГУБИ НА УКРDИНСКАТА АРМИЯ? КОГА ЩЕ ПОИСКАТЕ ПРОШКА ЗАТОВА, ЧЕ МИ БЛОКИРАХТЕ СТРАНИЦАТА, А АЗ СЕ ОКАЗАХ ПРАВ ЗА ТЕЗИ ЗАГУБИ? Обективността ви бе погребана там, фактчекерчета мои. Никой не ви вярва вече.
Запишете си някъде – мобилизационният процес за украинската армия не върви на добре. Загубите на фронта вече не могат да се попълват с мобилизация на мъже вътре в Украйна. Всеки, който може да смята и е ходил в казарма, знае какво означава това. Хайде, гледаме оттук нататък – откъде ще бъдат намирани нови и нови украински мъже за мобилизация. И как ще им се спазват човешките права, нали така, зер да влачиш мобилизирани насила по улиците на Одеса си е върховно спазване на човешките права, нали така, фактчекерчета мои? Така е, ами как. Един съвет от мен – живейте си в детския свят и не се пъхайте в реалния, той не е за вас.
Процес 4: Състояние на инфраструктурата. Продължава постепенното разрушаване на украинската критична инфраструктура. Руската не е засегната. Руската икономика успешно се справя с всякаквите санкции.Украинската – ако бъдат спрени системите, веднага ше грохне. Тъй, че наливането на десетки милиарди трябва да продължава. Докога? Докато има пушечно месо за фронта.
Процес 5: Надпраговият удар. И днес няма такъв. Гледаме сериалът „Прагът“. Руснаците опитват да го свалят, американците опитват да го поддържат достатъчно висок, но не толкава висок, че Русия да използва ядрено оръжие. За поддържане на прага относително висок, всеки ден се разходват украински войничета. Да мислим прагматично. Ако прагът успее да удържи чак толкова, че Украйна спечели войната – добре, руското влияние у нас ще отслабне. Този вариант е доста невероятен. И какво ще правим ако не се случи? Много ще ми е интересно какви лупинги и салтоморталета ще правят тогава някои политици. Умнокрасивитета не го мисля. Него отдавна го ползват за изтривалка. Не е луд слонът, нашият приятел, че използва умнокрасивитета за изтривалка,... Изречението го довършете сами.
Процес 6: Съществени движения по фронтовете. Движението е бавно и е резултат от руско настъпление, което се признава и от украинския генерален щаб. Инициативата е при руснаците. Голям украински юруш няма. Логично – системата Таракан опапа резервите, точно както ви беше прогнозирано. Беше ви казано, че ще няма резерви? Защо няма? На два метра под земята са вследствие на есенните украински юруши. И какво ще правим, като вече не може да покажем на запада, че имаме войничета за нови юруши? Западът не е прост, ще спре системите и ще раздели Украйна с Русия. А ние с вас ще броим шараните, накачени по голите пропагандни куки. И ще почне една кряканица как трябва да си гледаме националния интерес. Салто мортале шаранаре юрдекаре.Гледайте.
Процес 7: Идеологическата борба. В Русия нещата са доста спокойни, ситуацията на фронта към момента е благоприятна, няма условия за масови безредици.
Проблемите са при украинците. Един приятел с доста здрав разсъдък ми каза вчера: Витанов, обясни им, че никой няма сметка от голяма и индустриализирана Украйна в Европейския съюз. Че нали ако се случи това, ще се яви конкуренция на западните фирми, което си е пряк удар по западните елити. Те няма да допуснат това. Накрая ще си стиснат ръцете с Путин, ще разделят Украйна и каквото остане от нея, силна деиндустриализирано и разрушено ще видим какво ще го правят. Кажи им Витанов, че оная Украйна, голямата и силната от времената на Съветския съюз, никога няма да я има вече. Като си помисля, прав е моят приятел.
Процес 8: Пропагандата у нас. Пълната скръб продължава. Че и траур. Няма фина национална пропаганда. Оставена е да е лее украинската такава. А тя е пълна аматьорщина. Оставена е да се лее американската такава. Но тя е зя хора, които дори не знаят къде е Украина. Българинът е много по – осведомен, защото Украйна е под носа му.
Професионална пропаганда не се прави така, хиляди пъти съм ви писал. Абсолютна аматьорщина. Ето ви пример. Какво е независим сайт в тая война. Няма такива. И от едната страна и от другата. И като няма, пърхат едно фактчекерчета и ви разправят това – онова. Фактчекерчета мои, една голяма част от българския народ е живяла по времената на Тодор Живков е се е нагледала на такива като вас. Не можете да минете за автентични.
Но стига за това днес.
преди 7 минути, maxthon написа:

Унгария и Франция са против налагането на санкции в ядрения сектор. Франция като страната с най-много реактори в Европа е напълно нормално да са против. Няма да им хареса ако се наложи същото гориво да го купуват на доста по-високи цени.

само дето франция сама си прави ядреното гориво:D по скоро се радва че конкуренцията си заминава

преди 4 минути, kosyo написа:

Забрави че трябва да се пребоядисат също..

Ахам, такива неща сънуват укропитеците знам..

Ко стана, дадоха ли им Леопарди 2 поне за една рота, или батальон :whist: 

А Абрамсите пристигнаха ли вече.... или едва почват да копат желазото за тях в хамерика :wub:

А да, видях картинките на Брадлита и много транспортна техника някъде си в Германия, ама за къде са още не е ясно, за хамериканските сили в Полша или за укропитекия .... дет се вика, има за горене, не е като да няма.... 

преди 7 минути, maxthon написа:

Нямам спомен на някой от танковете да се детонира боекомплекта. Тоест пак говорим за потенциално евакуирани танкове за ремонт и последващо използване пак.

То ррмонт, ама чркове нема за ремонта, нито пък някой ще позволи "евакуация" - нали требат там ватенки - ами ще се ликвидират - до последно

ПС: Изключвам ватенки от женски пол до 22 години - те носят добри пари

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

само дето франция сама си прави ядреното гориво:D по скоро се радва че конкуренцията си заминава

Ахам сама си прави, и в същото време и внася от Росатом матрила :wub:

Бееее беее, преди да блеееейкаш вземи малко сериозно научи нещата беееееее :ph34r:

преди 3 минути, Moriati написа:

Ахам, такива неща сънуват укропитеците знам..

Ко стана, дадоха ли им Леопарди 2 поне за една рота, или батальон :whist: 

А Абрамсите пристигнаха ли вече.... или едва почват да копат желазото за тях в хамерика :wub:

А да, видях картинките на Брадлита и много транспортна техника някъде си в Германия, ама за къде са още не е ясно, за хамериканските сили в Полша или за укропитекия .... дет се вика, има за горене, не е като да няма.... 

ага - не само Германия дава танкове https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=такове+леопард+украйна

преди 9 минути, ДзВяРа! написа:

И аз искам да ги гледам руснаците как се гънат в каналите. Покажи ги Косе да се покефим малко.

А укропитеци не искаш ли да гледаш :wub:

Е да,  знам, ти си чуствително сърце, още кат чуеш Крим и майдан, и в сърцето ти се изпълва с такава нежност и обич към всичкото укропитечко , и не би понесъл такива тежки кадри, дори на прокървило се укропско девойче по време на цикъл :D

преди 1 минута, Moriati написа:

Бееее беее, преди да блеееейкаш вземи малко сериозно научи нещата беееееее :ph34r:

Много ясно. Да не са улави да карат французи да копат уран.

Сега ще си вкарат бедни руснаци и ще ги карат да копат.

преди 2 минути, Moriati написа:

Русия се закани на Великобритания, че танковете ѝ ...

преди 1 минута, Moriati написа:

Абе, ти що викаш за Русия ?

Ако мислиш, че Англия загнива, що отиде там ?

преди 10 минути, Moriati написа:

Аз дали знам руски? хахахахахаахаха, мдаам... Айде поредния сороспят дет си мисли че той реално знае руски, кат цацата и дебелогъзия смешник :D  

Абе Босич, руския го знам много по добре от теб, бъди уверен .... :hush:

Браво, а защо не си го преведе сам?

преди 2 минути, Moriati написа:

А укропитеци не искаш ли да гледаш /cdn-cgi/mirage/1c9d2eff32b6c9deea4a648a1f9a1aa0f5ac375f4323199ef31ad2f2ab9b17ca/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_wub.gif

Е да,  знам, ти си чуствително сърце, още кат чуеш Крим и майдан, и в сърцето ти се изпълва с такава нежност и обич към всичкото укропитечко , и не би понесъл такива тежки кадри, дори на прокървило се укропско девойче по време на цикъл :D

Виж сега, нещо сериозно ако имаш да казваш, го кажи! Ако просто си решил да се заяждаш, си избирал грешния човек като ме цитираш мен и няма как да ти се получи. Избери си друг.

преди 11 минути, NewRedDragon написа:

Това стига! Ти знаеш ли колко тежи, само едно звено на веригата - повече от кремвирша, който ближеш (или ядеш), ако имаш пари да си го купиш.

Е-е-е-ех мечти, мечти...

Омръзна ти само леб и лютеница, и ти се прииска и кренвиршче? Ми ако не си беше дал последната стотинка за да си платиш нета, можеше и да стигнат паричките за килце кренвирши, ма тоз пусти напън да можеш да ни се хвалиш колко си богат ти изяде вечерята.

Ся нет и хвалби има, ма кренвирш - чак другата седмица, и то ако ти излезе някой курс по дълъг от Студентски - центъра. Няма лошо. Така си преценил - така си постъпил. Айде лека ти работа и дано да ти вързва, че много често почна да липсваш тук :)

току-що, ivottoshev написа:

Е-е-е-ех мечти, мечти...

Омръзна ти само леб и лютеница, и ти се прииска и кренвиршче? Ми ако не си беше дал последната стотинка за да си платиш нета, можеше и да стигнат паричките за килце кренвирши, ма тоз пусти напън да можеш да ни се хвалиш колко си богат ти изяде вечерята.

Ся нет и хвалби има, ма кренвирш - чак другата седмица, и то ако ти излезе някой курс по дълъг от Студентски - центъра. Няма лошо. Така си преценил - така си постъпил. Айде лека ти работа и дано да ти вързва, че много често почна да липсваш тук :)

С тебе, кой говори, бе чугун

преди 11 минути, kosyo написа:

Браво, а защо не си го преведе сам?

Кое да си преведа бе Босич, ти нещо да не се чална.... 

Говориш несвързано, да не си в абстенция нещо а? :D 

Европа вярва в Украйна и я подкрепя. БГ ватниците знаят, че Русия е велика и непобедима и са готови да се жертват за нея- във форума https://www.actualno.com/europe/novo-prouchvane-evropejcite-masovo-vjarvat-v-pobedata-na-ukrajna-news_1907344.html

преди 24 минути, maxthon написа:

Нямам спомен на някой от танковете да се детонира боекомплекта. Тоест пак говорим за потенциално евакуирани танкове за ремонт и последващо използване пак.

Ако танковете са укропски - няма страшно. Нали ние се бяхме цанили да ги ремонтираме. Имам инфо как вървят ремонтите:

.thumb.jpg.1905ad0f2b2d26024860a5fe7fdb7209.jpg

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Европа вярва в Украйна и я подкрепя. БГ ватниците знаят, че Русия е велика и непобедима и са готови да се жертват за нея- във форума https://www.actualno.com/europe/novo-prouchvane-evropejcite-masovo-vjarvat-v-pobedata-na-ukrajna-news_1907344.html

Изследването е извършено през декември, 2022 година. Участвали са почти 13 300 граждани на ЕС.

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/europe/novo-prouchvane-evropejcite-masovo-vjarvat-v-pobedata-na-ukrajna-news_1907344.html © Actualno.com "

:newspaper: :D   Це европа от 13 хиляди души вярва.... мдааам, неам думи направо.... :wub:

https://eupinions.eu/de/text/anxious-we-stand 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.