Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 10 часа, BANKATA написа:

Сега ще си вкарат бедни руснаци

Добре дошли в Раша! Пенсия/средната/ там 18500 рубли , средна заплата 50000 рубли ,а еврото /по руски/ е 80 рубли. Пенсионерите от Бг да бегат там ,ще са големци .

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Защо България иска дерогация за ядреното гориво?

Защо България иска дерогация за петрола?

Защо България бърза да прави диверсификация за доставките на газ?

Ама е по важно да се втълпява на лесно податливите мозъци, че Козяк ни диктува политиката. Разбира се тези енергиини зависимости от РФ НЕ са ВАЖНИ. Важно е какво се пише и говори, а не реалното състояние. Същото е и с еврото. Чак когато прекъснем този монопол от РФ тогава може леко да си отдъхнем. Сега нека наскачат на амбразурата русофилите, путинофилите и ватенките да защитават тезата, че енергията в България не е от първостепенно значение за нейната национална сигурност и независимост.

преди 8 минути, Митко Вълчев написа:

Виж националните телевизии и радио на държава от ЕС и НАТО.

Аз цял живот гледам чужди телевизии.

Говоря за българския обществен живот. Нали за българи гласуваме.

Те са като лука. Викам си, най горната люспа са ватенките. Обели ли се най горната люспа, под нея друга люспа. Обели ли се другата люспа, под нея още по друга люспа. И тъй нататък, сичките ватенки. Дори и тези, които са си късали ризата на гърдите, че не са ватенки.

Значи имам чувството, че в българската политика се влиза с приемен изпит. Земат само онези, които докажат че са ватенки.

преди 29 минути, Митко Вълчев написа:

Ти беше неутрално, обективния нали? Абе не се правиш, личиш си от километри.

Лично на мен лично нищо не ми зависи от събитията.  Не съм съгласен целият този драматичен театър с разрушенията и жертвите да е за сметка най-вече на Донбас  - обаче на практика е така. Толкова не можаха и още  не могат нещо да се споразумеят.    

преди 9 минути, БаалБек написа:

Същото е и с еврото

С еврото не е същото.

Не ни е еврото кусура. От ватата трябва да се отървем.

От руската фашистка идеология, която ни души

преди 9 часа, ivottoshev написа:

Мразете си руснаците колкото си искате. Ваше право си е. Не разбирам обаче защо не мразите със същият жар и плам и краварите, при положение че те са извършили (а и продължават да извършват) в пъти по-големи зулуми по цял свят. 

Какви зулуми са извършили американците в Украйна. Раздавали са сникерси, това разбрах. А може би и минерална вода, което още повече утежнява вината им.

Но може ли това да се сравнява с разрушаването на източна и югоизточна Украйна. С масовите убийства и изнасилвания на деца ? С разрушаването на енергийната система на Украйна през зимата ?

преди 9 часа, ivottoshev написа:

Искаш да кажеш, че погледнато глобално руснаците са извършили повече зулуми по света от краварите ли? Това ли е иронията в поста ми?

Иво, освен Афганистан /където са поканени официално/ не се сещам руснаците да са нападали някого поне от руско-турските войни насам! Всъщност - май и от преди това.

Ндаа...

преди 26 минути, Реджеп Иведик написа:

Аз цял живот гледам чужди телевизии.

Говоря за българския обществен живот. Нали за българи гласуваме.

Те са като лука. Викам си, най горната люспа са ватенките. Обели ли се най горната люспа, под нея друга люспа. Обели ли се другата люспа, под нея още по друга люспа. И тъй нататък, сичките ватенки. Дори и тези, които са си късали ризата на гърдите, че не са ватенки.

Значи имам чувството, че в българската политика се влиза с приемен изпит. Земат само онези, които докажат че са ватенки.

Ще оспамим темата, но тук сме на една вълна. Просто не може да вдигнем ръце и да спрем да се борим. Иначе и аз смятам, че няма партия в която да няма поне няколко скрити ватенки, активизиращи се при нужда.

преди 27 минути, attj написа:

Лично на мен лично нищо не ми зависи от събитията.  Не съм съгласен целият този драматичен театър с разрушенията и жертвите да е за сметка най-вече на Донбас  - обаче на практика е така. Толкова не можаха и още  не могат нещо да се споразумеят.    

Можаха. Путин не пожела. Зависи на всички ни, но щом си рекъл, добре. 

преди 20 минути, Филипов написа:

Засега фашизъм и нацизъм виреят само при хохлите. Справки "Азов" и подобни формирования.

Ти си единица мярка за ...... .Доволно снимки на рашиани с пречупени кръстове дето денацифицират видяхме. Всичко в руското общество и държава отговаря повече на определението фашизъм.

преди 9 минути, Стоимен написа:

Иво, освен Афганистан /където са поканени официално/ не се сещам руснаците да са нападали някого поне от руско-турските войни насам! Всъщност - май и от преди това.

Ндаа...

Ми щом се не сещаш, как въобще ти идва да пишеш в такива теми? 

преди 15 минути, Митко Вълчев написа:

Можаха. Путин не пожела. Зависи на всички ни, но щом си рекъл, добре.  

Путин слабохарактерният  ги чака 8 години.   Какво не е пожелал?   Той реши най-накрая да прекрати гражданската война в Донбас и както стана с Крим - да се прибере руския регион във Федерацията.  Държавната дума в Москва го гласува.   При мен какво да зависи - ще се справя и при двойни цени на всичко,нищо ново.   Децата и внуците тепърва трябва да свикват.

преди 2 минути, attj написа:

Путин слабохарактерният  ги чака 8 години.   Какво не е пожелал?   Той реши най-накрая да прекрати гражданската война в Донбас и както стана с Крим - да се прибере руския регион във Федерацията.  Държавната дума в Москва го гласува.   При мен какво да зависи - ще се справя и при двойни цени на всичко,нищо ново.   Децата и внуците тепърва трябва да свикват.

Ако света се водеше от такива като тебе, отдавна да е свършил. Само чета "Москва го гласува" като че ли от това следва нещо друго, освен смърт, жестокости и нарушение на международното право и желанието ми да комуникираме изчезва, но форума е публичен.

преди 31 минути, attj написа:

За последните три години общо от двете страни под 100 жертви. Сега като прекрати пути гражданската война, над 1000 на ден. Ма дали не сте обратното на умни Ватата.

преди 9 минути, Митко Вълчев написа:

Само чета "Москва го гласува" като че ли от това следва нещо друго, освен смърт, жестокости и нарушение на международното право

Учат се от САЩ и НАТО, които без решение на ООН отделиха Косово от Сърбия.   И сега руснаците  аналогично отделят Крим и Донбас от Украйна.  Единствените разлики са, че Сърбия е била съвсем сама, без външна подкрепа. 

преди 1 минута, attj написа:

Учат се от САЩ и НАТО, които без решение на ООН отделиха Косово от Сърбия.   И сега руснаците  аналогично отделят Крим и Донбас от Украйна.  Единствените разлики са, че Сърбия е била съвсем сама, без външна подкрепа. 

Ами защо 90 процента от държавите които не са Запада , не подкрепиха поне с декларация Сърбия? Другарю" САЩ защо бият негрите"

преди 7 минути, Митко Вълчев написа:

Ами защо 90 процента от държавите които не са Запада , не подкрепиха поне с декларация Сърбия? Другарю" САЩ защо бият негрите"

Тях трябва да питаш и да видиш колко държави не са признали Косово.  И пак си е извън Сърбия.

преди 13 минути, attj написа:

Тях трябва да питаш и да видиш колко държави не са признали Косово.  И пак си е извън Сърбия.

"Не са признали", не е подкрепили. Украйна е подкрепена в ООН. Донецк и Луганск не са.

По-дълга версия на едно видео от преди няколко дена (+21).

Сега остана и spin-off-и да почнат да пускат украинците

преди 15 минути, Митко Вълчев написа:

"Не са признали", не е подкрепили. Украйна е подкрепена в ООН. Донецк и Луганск не са.

Ветото на Русия е незаобиколимо   и не може да има приета  резолюция на ООН.    Имат тези в Киев  подкрепа в  Г7 - там САЩ командват.

преди 5 минути, attj написа:

Ветото на Русия е незаобиколимо   и не може да има приета  резолюция на ООН.    Имат тези в Киев  подкрепа в  Г7 - там САЩ командват.

Точно , заинтересована страна слага вето. Огромната част от ООН е за такава.

току-що, Митко Вълчев написа:

Точно , заинтересована страна слага вето. Огромната част от ООН е за такава.

Не е така.  Най-големите държави са неутрални -Китай, Индия, Индонезия, Бразилия, Мексико,  арабските страни,  ЮАР и дори Турция от НАТО.  САЩ тях не може да ги командва. 

преди 1 минута, attj написа:

Не е така.  Най-големите държави са неутрални -Китай, Индия, Индонезия, Бразилия, Мексико,  арабските страни,  ЮАР и дори Турция от НАТО.  САЩ тях не може да ги командва. 

Точно, не може тях, може богатата и могъща Европа. Бисер след бисер.

Някои видеоклипове за днес.

RT разговаря с ръководителя на PMC Wagner, Евгений Пригожин, докато групата напредва към Артемовск:
https://odysee.com/@RT:fd/y-evgeny:2

Руските въздушнодесантни войски превзеха мрежа от окопи и отбиха контраатаката на режима в Киев:
https://rutube.ru/video/40955c16313c179342bf5d9126b89106/

ФСБ арестува вербовчик на терористична организация Азов, който се е представил за бежанец, за да влезе в Руската федерация:
https://rutube.ru/video/92faeaff7639854e7b039dc1cd2e6b83/

Руски точен удар унищожи пусковата установка на Киевския режим „Град“, докато стреляше:
https://www.bitchute.com/video/r72jjdBPDJLZ/

Руски дрон Lancet унищожи доставена от Полша самоходна гаубица:
https://www.bitchute.com/video/oCvMl7Iz45h5/

Руска ПТУР разбива колона от войски на режима в Киев:
https://www.bitchute.com/video/e5X2h5XJb5hz/

Голяма група войски на киевския режим е унищожена в гората Кременная:
https://www.bitchute.com/video/HSY5aitxee07/

Руски Су-25 нанася въздушен удар:
https://rutube.ru/video/22b3b0d65277c4ec10cda265a93c18de/

Руска самоходна гаубица обстрелва позиция на противника:
https://rutube.ru/video/d0586337cbe3decf8b48ca32900250f9/

Руска гаубица Д-20 обстрелва позицията на противника:
https://rutube.ru/video/e31c594c01b2829022260fd5a6af80e1/

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Точно, не може тях, може богатата и могъща Европа. Бисер след бисер.

С население под 600 милиона души?    Виж в неутралните страни  дали не живеят над половината хора в света. Над 4 милиарда души.  Европа просто е в НАТО.

В целият Запад, популярните полезни идиоти подкрепящи Раша са двуцифрено число. Вероятно повечето финансово стимулирани. Ето един от хилядите примери за реална , не декларирана само подкрепа за Украйна https://www.actualno.com/europe/blagodarja-ti-leo-di-kaprio-dari-goljama-suma-na-fondacijata-na-elena-zelenska-news_1907551.html

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.