Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, BANKATA написа:

Това според хартата на ООН ли е или според болните руски фантазии?

Според кои населението на Одеса е 45 %  рускоезично?  Бандеровците там  са с  малко  по-малко.   Има си официални данни от статистика и преброявания.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 14 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Китайски-Регенерат:giggle1:

Тц. По наш'те ширини нема такова животно.

Дай линк към сайта на онзи украински отбор, дето си му толкова голем фен и го рекламираш секи ден по десетнайсе пъти. Дай да видим що за чудо е :wub:

преди 1 минута, kosyo написа:

Нали знаеш - питай я нея тя да ти обясни как се възстановява толкова бързо тази система след масов погром при който всичко е стопено , взривено, закопано на 400 метра под земята. 

Ти не можеш, та тя ли ще може. Нали трябва да се излъска изгубения имидж. Късно е вече. Сега вече се чака доставка на Iron Dome. И там пожелавам успех.

преди 3 минути, attj написа:

Според кои населението на Одеса е 45 %  рускоезично?

Е той явно е забравил и какво каза наскоро и бившия съветник Арестович за Киев. На фона на тамошните проценти Одеса изглежда твърде бандеризирана.

преди 1 минута, maxthon написа:

Ти не можеш, та тя ли ще може. Нали трябва да се излъска изгубения имидж. Късно е вече. Сега вече се чака доставка на Iron Dome. И там пожелавам успех.

Е как сега явно са ги китосали тия дълбоки белези и всичко е ОК. Ти сега и нея ли ще уволняваш че лъже?

преди 12 минути, attj написа:

Земята -където руснаците не са малцинство.   Бандеровци претендират за тази на донските казаци.   Дори съм чел за техни претенции също към земите на волжските и кубанските казаци.    Те с едните не могат да се разберат- какво да говорим за другите казаци.   Бандеровска им работа.   

Ако гледаме къде не са малцинство, доста ще се поорежат границите. Държавна политика е била 30% от населението в "доброволно" присъединените републики да е руско.

Стига вече с тези казаци! Заради примера, нека да махнем земите с монголоидно население. Доста ще се редуцира руската земя.

преди 12 минути, Sliderum2 написа:

Да питам. Нещо се говори, че нато квотата ни за пушечно българско месо, което ще бъде пратено да се вмирисва срещу Русия, е около 30000. Поне първата. Е?

Ама ти не прочете ли? На 20 май (събота) рептилите мобилизират 30 000 българи, за да осъществят соросоидния си план да не допуснат Путин да стане император на Европа. Новината все още не е потвърдена от Сийка Оуен, но картинка с големи букви и много удивителни вече се върти по групите на панелните квартали в София.

Няколко жълтопаветника и буржоа с висше образование и прочетени повече от 1 книга помрънкаха отдолу за потвърждение или поне за достоверен източник, но ние сме непреклонни - щом е написано във Фейса, значи е истина!!!

преди 7 минути, maxthon написа:

Вероятно е да успееш да прочетеш някъде за тях. И защо трябва да се премахва нещо? Това някакво верую на укропитеците ли е? Че трябва все някъде да се премахва нещо. По същия начин както поискаха да премахнат една цяла общност заради това, че не изповядва религията на Бандера? Защото в момента същите тези хора са на най-различни нива на управление в Украйна и продължават да говорят за това. А ние трябва да си затворим очите и да им помагаме безрезервно.

За момент го остави Бандера. И като се правиш на обективен и независим - укропитеци?

Кажи как мирна и кротка Русия е с такава площ? С цветя и кебапчета ли придобиват нови земи?

преди 39 минути, andiay написа:

Много се кефя, когато накарам нагъл посредственик, сам да доказва посредствеността си...

Предполагам, че заради такива като теб, във вашия край е възникнала думата "пустиняк"...

Материалното благополучие не може да бъде ценност, в какъвто и да е план, камо ли пък общочовешка ценност...

То е или следствие на ценностна система, или средство за постигане на това, което включва ценностната система...

Превърне ли се в основа на ценностна система, сиреч ценност, то неизменно ще доведе до разграждането на едно общество...

Няма как в едно общество да съществува всеобщо материално благополучие...

Материалното благополучие за едни е за сметка на материалното неблагополучие на други...

Да не говорим, че под материално благополучие, различните общества вкарват различен смисъл...

Да не говорим, че материално благополучие като общочовешка ценност, влиза в директно противоречие с първото ти предложение за такава - 10-те Божи заповеди...

И двете губят всякакъв смисъл, свързани с твърдението ти от което почна спора - "В тази война Западът защитава общочовешките ценности"...

А за духовност пък изобщо не съм отварял дума...

А пък благотворителността няма нищо общо с духовността...

Намесването на примера с благотворителността в случая е типичният пример за класически уотабаутизъм...

Да не говорим и че понятие си нямаш на какво се дължи разликата в т.н. статистическа благотворителност...

Но това съвсем няма нищо общо с темата...

Ами щом спечелените войни от Русия са повече от изгубените...

Щом никога не са били завоювани напълно, щом са разширили територията си, щом съществуват и до днес и никога не са преставали да съществуват....

И от векове са част от т.н. Велики сили...

Не знам... ти смятай проценти и промили...

И не говоря за забавена реакция, а за реакция на събитията, а не предизвикването им...

Ето това е най-забавната част...

Както казах, вероятността да опознаеш политическите процеси е нищожен процент от вероятността аз да спечеля джакпота в тотото, нищо че не играя тото...

Все пак някой може да ми подари фиш и той да печели, може да намеря пуснат фиш и той да печели...

Малко вероятно, но все пак вероятно...

Но... на теб никой не може да ти подари акъл, нито пък можеш да го намериш...

Та... знаеш ли кое точно решение на ЕС успя да блокира Китай, чрез Пирея?

Налагането на санкции срещу Китай...

А ти ми говориш за безмитни зони и се опитваш да ги сравняваш със собственост върху пристанища...

Безмитни зони има сума ти по света...

А спогодбите между отделни страни са още повече...

Собствеността върху пристанищата е на практика, частична загуба на суверенитет...

Даваш ключа от входната си врата на друг, без да имаш резервен и вече той управлява достъпа до твоето жилище...

Проблемът ти не е, че си необразован, а че нито имаш желание за това, нито възможностите ти го позволяват..

Природа...

Ма ние се съревноваваме ли?

Аз ти се присмивам, не споря с теб...

Карайки те сам да се оплиташ все повече и повече и сам да доказваш абсолютната си необразованост и посредственост...

Типичният селски комплексар, повярвал си, че може да излъже другите, че е нещо различно от това...

За да водя спор, би трябвало да имаш поне промил от необходимите знания...

А те при теб напълно липсват...

На всичко отгоре и не ти е по възможностите да ги потърсиш, осмислиш и подредиш...

Само папагалене на всичко, което си докопал в нета...

"Аз съм тъпа птица", тъй викаше какадуто и се кефеше, че му дават лакомство...

Така...

Нещо по въпросите, които ти зададох?

Или пак ще врачуваш, ще се правиш на психолог, ще говориш за всичко друго, но не и по тях...

Споко... наясно съм, че не знаеш отговорите...

Наясно съм и че не ти е по силите сам да ги откриеш...

Но поне пробвай "помощ от приятел", ако имаш такъв, който да е поне с малко повече капацитет от теб...

Наизусти мнението му и ела да ме "довършиш", как тези въпроси нямат нищо общо с темата...

Кой знае, може нарочно да се гъбаркам с вас и те наистина да нямат общо с конкретната тема...

А може би са ключа към осмислянето на темата...

Кой знае...

Единствения начин е да откриеш отговорите...

И така да вкараш конкретика и да обсъждаш конкретика, а не да папагалиш общи приказки и тотални безсмислици...

Ти си на ход, "Тигре"...

"Тигър" ли казах?

Извинявам се...

Ти си на ход, копикет...

Не е баш котка..

И присмивайки ми се отдели колко  от ценното ти време? Ти имаш невероятна дарба с много думи да не казваш нищо, наистина съм срещал не повече от трима в живота ми с толкова развит талант да не могат да задържат вниманието ми, дори когато го искам. "Материалното благополучие не може да бъде ценност", сигурно в тоталитарните държави и то на обществото,но на диктаторите си е все така ценност. Материалното благополучие за едни е неблагополучие за други, явно Маркс-Ленинизма си е основополагащ в съзнанието ти, това класовата борба , независимо че определено не си нито пролетариат, нито капиталист. За духовността не си отварял дума, нормално духовност в Русия само в романите на великите им писатели. Благотворителността не била свързана с духовността, нормално за образа ти  който съм си изградил за тебе. Писах ли ти, че Русия няма спечелена самостоятелно през двадесети век война, от страна която не е многократно по малка от нея? Казваш Китайската безмитна зона в Русия е стандартна и я има на много места по света? Да не си се объркал? Ама много. "И не говоря за забавена реакция, а за реакция на събитията ", а тази реакция на събитията навременна или прибързана е? Или тя беше забавената? Прав си, нямам капацитет да обхвана всички глупости които пишеш. Толкова абсурдни твърдения накуп няма при никой. Стандартния русофил пляска по една глупост, максимум две в пост и продължава към следващия. Ти държиш, да постигаш двуцифрени резултати само в една публикация. Казваш, ти имаш ключа към спора в темата, знаейки за геостратегическите интереси и практики на САЩ, според руската версия. Но не можеш да ги опишеш в рамките на един чаршаф като горния, за образоване на всички а губиш време за ниска летва като мене? Мамин златен господин Никой в темата.

преди 1 час, Bubbles написа:

Ко? Не.

Предлагам ти да мислиш преди да изтрелваш такива глупости.

Да мисля върху какво ? Кухите ти фрази ? Стигна до Гладомора като пример за тлеещия конфликт от  "много други абзаци" и дотам. Ще ни кажеш ли кои са тия абзаци, предизвикали Русия да анексира територии от Украйна ? 

преди 3 минути, kosyo написа:

Ти сега и нея ли ще уволняваш че лъже?

Нито я обвинявам, че го прави, нито я уволнявам. Само не разбрах понеже няма натовска техника, която да се поправя в Украйна как успяха супер, дупер комплекса да го оправят за отрицателно време. Разбира се също като и свалянето на Кинжала - само на думи. При все толкова много публични снимки на комплекса не пречи да покажат и още малко без да предизвикат изтичане на хипер секретни данни за него. Искат вероятно да го направят, но няма начин по обясними причини.

преди 3 минути, parmobil написа:

И като се правиш на обективен и независим - укропитеци?

Както съм казвал не веднъж - обичам да назовавам нещата с правилните имена. Разбира се супер интИлигентно човешко същество като теб би стигнало до извода, че наричам така целия украински народ и най-вероятно няма да си прав.

преди 19 минути, Sliderum2 написа:

Да питам. Нещо се говори, че нато квотата ни за пушечно българско месо, което ще бъде пратено да се вмирисва срещу Русия, е около 30000. Поне първата. Е?

С оглед населението ни спрямо цялото НАТО, ще бъдат общо към два милиона пратени. С последна дума западно оръжие. Ей ся им се еВа мамата на орките.

преди 6 минути, parmobil написа:

Кажи как мирна и кротка Русия е с такава площ?

Като всяка една друга държава, която при основането си не е била в размери като сега. Нещо специално ли има в случая с Русия?

преди 10 минути, maxthon написа:

Нито я обвинявам, че го прави, нито я уволнявам. Само не разбрах понеже няма натовска техника, която да се поправя в Украйна как успяха супер, дупер комплекса да го оправят за отрицателно време. Разбира се също като и свалянето на Кинжала - само на думи. При все толкова много публични снимки на комплекса не пречи да покажат и още малко без да предизвикат изтичане на хипер секретни данни за него. Искат вероятно да го направят, но няма начин по обясними причини.

Дай едно по едно - ето излизат нови данни че са го оправили това дето тук всички от групичката твърдите че е едва ли не изпарено. Аз те питах как изглежда този взрив,ама и там фейлна с грандиозна сила ама не ти е за сефте де-свикнал съм ти вече. Че сега надявам се че имаш обяснение за този бърз ремонт или ...нямаш. Аз не го вярвам честно, ти толкова добре го описа че сигурно си гледал друго видео ама не ни го даваш на нас.. Което е много нечестно (меко казано). Кажи сега душо как става така че се проваляш грандиозно всеки път. Лоша карма ли е това или нещо друго?

преди 6 минути, maxthon написа:

Като всяка една друга държава, която при основането си не е била в размери като сега. Нещо специално ли има в случая с Русия?

Агресия и завоюване. И тук приключват "сказките" за кротка и миролюбива Рус.

преди 2 минути, kosyo написа:

Дай едно по едно - ето излизат нови данни че са го оправили това дето тук всички от групичката твърдите че е едва ли не изпарено. Аз те питах как изглежда този взрив,ама и там фейлна с грандиозна сила ама не ти е за сефте де-свикнал съм ти вече. Че сега надявам се че имаш обяснение за този бърз ремонт или ...нямаш. Аз не го вярвам честно, ти толкова добре го описа че сигурно си гледал друго видео ама не ни го даваш на нас.. Което е много нечестно (меко казано). Кажи сега души как става така че се проваляш грандиозно всеки път. Лоша карма ли е това или нещо друго?

Само ще ти кажа, че укропитеците имат добър учител. А първите както често съм казвал за добро утро какво правят (не е сутрешна физзарядка). А от учителя досега сме чували само няма унищожен Хаймарс, няма свалени ракети от него, няма това, няма онова. Е кой ще му повярва на този учител?

преди 5 минути, parmobil написа:

Агресия и завоюване.

Както казах това е при всяка държава, която е основана на по-малка територия от колкото е сега. Тоест няма нищо специално в случая с Русия.

преди 5 минути, Митко Вълчев написа:

В Москва още не са го разбрали, ще им се наложи по трудния начин да им бъде обяснено.

Иди и им го обясни. Ще ти се зарадват.

преди 2 минути, maxthon написа:

Само ще ти кажа, че укропитеците имат добър учител. А първите както често съм казвал за добро утро какво правят (не е сутрешна физзарядка). А от учителя досега сме чували само няма унищожен Хаймарс, няма свалени ракети от него, няма това, няма онова. Е кой ще му повярва на този учител?

Както казах това е при всяка държава, която е основана на по-малка територия от колкото е сега. Тоест няма нищо специално в случая с Русия.

Специалното е, че най-големият окупатор ми го представяте като миролюбива страна, която напада отбранително и защитава семейни  ценности.

Зеленски очевидно се е върнал в Украйна

https://www.globaltimes.cn/page/202305/1290991.shtml

В Украйна минава 22 часа и сега е доста тихо...прекалено тихо..

Може би Путин му е казал, че е добре да се прибере?
Дано да му е спокойна нощта!

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Не е читава медия като ПИК, Блиц поглед инфо но каквото такова https://www.dw.com/bg/kak-raketite-kinzal-razocarovaha-putin/a-65660301. Безаналогова техника отвсякъде.

Как Дойче веле стигнаха до извода, че някой е разочарован остава пълна мистерия.

току-що, maxthon написа:

Само ще ти кажа че до тук една ама една теза твоя не си защитил. Такъв жесток провал си че просто думи нямам. В този ред на мисли не ти знам кой ти е учителя но всичко за което те хвана , учителя ти трябва да го хване срам и да се откаже от тебе като най-некадърното си отроче. То не беше радиация, то не беше как изглеждал конуса на ракетата, после минахме на Патриота дето го бомбят с половин тон взрив и той на парчета става, май твърдеше за 2 пускови дори, ама го ремонтират за 1 ден. Пълна катастрофа си .  Мен ако питаш след такъв провал се пробвай в научната руска фантастика. Те имат много добри традиции - обожавам ги. Току виж взема и тебе да прочета след време . Но тук си огромна , кръгла нула. Разбираш ли ме?

А да много добър пример даваш . Как да ти повярвам за какво и да е било като до тук си доказал те опровергават на всяка крачка?

преди 5 минути, kosyo написа:

Само ще ти кажа че до тук една ама една теза твоя не си защитил. Такъв жесток провал си че просто думи нямам. В този ред на мисли не ти знам кой ти е учителя но всичко за което те хвана , учителя ти трябва да го хване срам и да се откаже от тебе като най-некадърното си отроче. То не беше радиация, то не беше как изглеждал конуса на ракетата, после минахме на Патриота дето го бомбят с половин тон взрив и той на парчета става, май твърдеше за 2 пускови дори, ама го ремонтират за 1 ден. Пълна катастрофа си .  Мен ако питаш след такъв провал се пробвай в научната руска фантастика. Те имат много добри традиции - обожавам ги. Току виж взема и тебе да прочета след време . Но тук си огромна , кръгла нула. Разбираш ли ме?

А да много добър пример даваш . Как да ти повярвам за какво и да е било като до тук си доказал те опровергават на всяка крачка?

Ааа, не . Борбата за пълната нула сред Ватата във форума е жестока. Освен да има няколко първи места.

преди 7 минути, maxthon написа:

Как Дойче веле стигнаха до извода, че някой е разочарован остава пълна мистерия.

Определено си прочел статията и си схванал главното. Велики анимационни оръжия.

преди 42 минути, N1K17Y написа:

Да мисля върху какво ? Кухите ти фрази ? Стигна до Гладомора като пример за тлеещия конфликт от  "много други абзаци" и дотам. Ще ни кажеш ли кои са тия абзаци, предизвикали Русия да анексира територии от Украйна ? 

Говоря ти за история, ти се хващаш за една дума и я вееш сякаш си на стадиона, така няма да стане, като се научиш да мислиш и най вече да водиш дискусия може да се пробваме пак.
Кажи нещо за чугуна и ватенките че поне да се посмея.

преди 6 минути, parmobil написа:

Специалното е, че най-големият окупатор ми го представяте като миролюбива страна,

Ти ме попита как се е разширила Русия до такива размери и ти отговорих също като всяка една останала държава направила нещо подобно. Квалификации като най-голям окупатор не мога да приема при положение, че военни бази из цял свят има не Русия, а някой друг. Всички те са да пазят интереси, т.е. нито една база не е с миролюбиви цели направена за добруването на съответната страна. Когато пазиш само твоя си интерес за сметка на друг няма нищо миролюбиво в това.

преди 7 минути, Митко Вълчев написа:

Ааа, не . Борбата за пълната нула сред Ватата във форума е жестока.

Останалата част понеже се смята за нещо повече какво е в такъв случай? Две нули?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.