Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

„Съобщава се, че администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обмисля „замразяване“ на конфликта в Украйна в обозримо бъдеще, вместо да настоява за победа на страната, според източници, цитирани от Politico в четвъртък.“

Явно президентът картофена глава иска да реши вместо чичко Путин какво трябва да прави с SMO! Арогантността е извън класациите !

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 8 минути, Митко Вълчев написа:

Определено си прочел статията и си схванал главното. Велики анимационни оръжия.

Главното е, че Дойче веле е пуснал фалшива новина. Разбира се не им е за първи път да го правят.

току-що, maxthon написа:

Главното е, че Дойче веле е пуснал фалшива новина. Разбира се не им е за първи път да го правят.

За мен важното е че въпреки всичко ти продължаваш да си плещиш все едно дъжд вали. Момче осъзнай се най-накрая. С тези си твои провали няма как да те вземам на сериозно. Вземи си направи нов акаунт и започни на чисто поне.

преди 4 минути, glen написа:

„Съобщава се, че администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обмисля „замразяване“ на конфликта в Украйна в обозримо бъдеще, вместо да настоява за победа на страната, според източници, цитирани от Politico в четвъртък.“

Явно президентът картофена глава иска да реши вместо чичко Путин какво трябва да прави с SMO! Арогантността е извън класациите !

Също се сиобшава, че нена а/рскини за оплождане. Т. е, няма и какво да се прати за мезе

преди 11 минути, glen написа:

кой го съобщава - ти ли:D

преди 13 минути, maxthon написа:

Ти ме попита как се е разширила Русия до такива размери и ти отговорих също като всяка една останала държава направила нещо подобно. Квалификации като най-голям окупатор не мога да приема при положение, че военни бази из цял свят има не Русия, а някой друг. Всички те са да пазят интереси, т.е. нито една база не е с миролюбиви цели направена за добруването на съответната страна. Когато пазиш само твоя си интерес за сметка на друг няма нищо миролюбиво в това.

Останалата част понеже се смята за нещо повече какво е в такъв случай? Две нули?

Това беше добро, признавам. Но на фона на пълната ви останала интелектуална немощ просто се губи.

току-що, Митко Вълчев написа:

И присмивайки ми се отдели колко време от ценното ти време? Ти имаш невероятна дарба с много думи да не казваш нищо, наистина съм срещал не повече от трима в живота ми с толкова развит талант да не могат да задържат вниманието ми, дори когато го искам. "Материалното благополучие не може да бъде ценност", сигурно в тоталитарните държави и то на обществото,но на диктаторите си е все така ценност. Материалното благополучие за едни е неблагополучие за други, явно Маркс-Ленинизма си е основополагащ в съзнанието ти, това класовата борба , независимо че определено не си нито пролетариат, нито капиталист. За духовността не си отварял дума, нормално духовност в Русия само в романите на великите им писатели. Благотворителността не била свързана с духовността, нормално за образа ти  който съм си изградил за тебе. Писах ли ти, че Русия няма спечелена самостоятелно през двадесети век война, от страна която не е многократно по малка от нея? Казваш Китайската безмитна зона в Русия е стандартна и я има на много места по света? Да не си се объркал? Ама много. "И не говоря за забавена реакция, а за реакция на събитията ", а тази реакция на събитията навременна или прибързана е? Или тя беше забавената? Прав си, нямам капацитет да обхвана всички глупости които пишеш. Толкова абсурдни твърдения накуп няма при никой. Стандартния русофил пляска по една глупост, максимум две в пост и продължава към следващия. Ти държиш, да постигаш двуцифрени резултати само в една публикация. Казваш, ти имаш ключа към спора в темата, знаейки за геостратегическите интереси и практики на САЩ, според руската версия. Но не можеш да ги опишеш в рамките на един чаршаф като горния, за образоване на всички а губиш време за ниска летва като мене? Мамин златен господин Никой в темата.

".Абсолютно начинаещи"...

Имаше такъв филм с Дейвид Бауи, включващ едноименната му песен...

Има и такава бг рок група, тя пък има песен "Простете, аз съм прост"...

С името на бг песента трябва да започваш всеки свой пост...

И да завършваш с името на филма в единствено число...

Ей ти да четеш кратко за безмитна зона (за да не те боли главата) - https://bg.wikipedia.org/wiki/Безмитна_зона

Ей ти и да разбереш накратко, колко порто франко пристанища има в Русия (тъкмо ще научиш нова думичка) - https://bg.wikipedia.org/wiki/Порто_франко

И естествено поредната порция забава с оплитането на невежия...

Викаш Русия станала едва ли не колония, щото нарушила собственото си митническо законодателство?

Е, не знаех, че ЕС е на път да стане колония на Украйна, защото наруши собственото си митническо законодателство, допускайки безмитен внос на зърно от Украйна...

Знаеш ли кое е най-забавното при невежите арогантни посредственици?

Не могат да усетят, че всеки техен опит да минат за нещо друго, само ги оголва още повече отзад...

Сега потърси сам инфо, какво означават думичките ценност, материално благополучие, духовност, благотворителност и т.н., за да се опиташ да схванеш (съмнявам се, но знаели човек), какви абсолютни празнословия бълваш...

Нямаш капацитет не да разбереш аз какво пиша, колкото и да се старая да говоря най-опростено...

Нямаш капацитет да разбереш и една детска приказка, прим. "Червената шапчица"...

Реакция на събитията...

Как да се обясни нещо толкова просто само по себе си, така че дори ти да го схванеш?

Няма значение дали е имало забавяне или не, важен е крайният резултат...

Както казах, няма правилен-неправилен метод...

Въпрос на манталитет и темперамент...

И до умения...

Лично аз съм привърженик на смесения вариант, в геополитически план така действа Китай...

Но... и това за теб ще е глупост, когато някой е необразован и посредствен, то много неща за него са глупости...

Тцъ, не губя време...

Осмиването на един арогантен посредственик във форум носи винаги дивиденти...

Първо се забавляваш и второ стимулира мозъка как да го хлъзгаш сам да доказва абсолютната си посредственост...

Виж, при една жива среща времето ще бъде тотално загубено...

Там той ще млъкне още при първия присмех към него от евентуалната публика...

Не съм казал, че онези въпроси са "ключа", казах може би, а може би нямат връзка с темата...

Ти си на ход да докажеш, кое от двете е вярно...

И няма нищо общо с руската пропаганда...

Отговорите са в официални документи на САЩ...

Както казах, първият и вторият въпрос засягат официални американски президентски доктрини, дал съм времевия период, от когато са влезли в сила...

На последния въпрос съм дал името на човека...

Негови лекции по стратегия се изучават и до днес в престижните университети в САЩ, включително и във военните такива...

Не чакай отговорите наготово от мен...

Забавлението ми с теб не включва чак такъв алтруизъм...

Да перефразирам онзи пишман политик - "Хайде накажи ме, хайде размажи ме, нека ме боли"...

Ти си на ход копикет...

https://www.reuters.com/world/europe/pentagon-accounting-error-overvalued-ukraine-aid-by-3-billion-sources-2023-05-18/ май ще изпаднат три или повече милиарда американски долара за Украйна. Ей така, не са ги забелязали.

преди 31 минути, Bubbles написа:

Говоря ти за история, ти се хващаш за една дума и я вееш сякаш си на стадиона, така няма да стане, като се научиш да мислиш и най вече да водиш дискусия може да се пробваме пак.
Кажи нещо за чугуна и ватенките че поне да се посмея.

Ми айде кажи ни историята де, 5 пъти ще стане да те питам. Освен кухи фрази и клишета, друго НЕ МОЖЕШ да говориш, доказваш го с всеки коментар :) 

преди 2 минути, andiay написа:

".Абсолютно начинаещи"...

Имаше такъв филм с Дейвид Бауи, включващ едноименната му песен...

Има и такава бг рок група, тя пък има песен "Простете, аз съм прост"...

С името на бг песента трябва да започваш всеки свой пост...

И да завършваш с името на филма в единствено число...

Ей ти да четеш кратко за безмитна зона (за да не те боли главата) - https://bg.wikipedia.org/wiki/Безмитна_зона

Ей ти и да разбереш накратко, колко порто франко пристанища има в Русия (тъкмо ще научиш нова думичка) - https://bg.wikipedia.org/wiki/Порто_франко

И естествено поредната порция забава с оплитането на невежия...

Викаш Русия станала едва ли не колония, щото нарушила собственото си митническо законодателство?

Е, не знаех, че ЕС е на път да стане колония на Украйна, защото наруши собственото си митническо законодателство, допускайки безмитен внос на зърно от Украйна...

Знаеш ли кое е най-забавното при невежите арогантни посредственици?

Не могат да усетят, че всеки техен опит да минат за нещо друго, само ги оголва още повече отзад...

Сега потърси сам инфо, какво означават думичките ценност, материално благополучие, духовност, благотворителност и т.н., за да се опиташ да схванеш (съмнявам се, но знаели човек), какви абсолютни празнословия бълваш...

Нямаш капацитет не да разбереш аз какво пиша, колкото и да се старая да говоря най-опростено...

Нямаш капацитет да разбереш и една детска приказка, прим. "Червената шапчица"...

Реакция на събитията...

Как да се обясни нещо толкова просто само по себе си, така че дори ти да го схванеш?

Няма значение дали е имало забавяне или не, важен е крайният резултат...

Както казах, няма правилен-неправилен метод...

Въпрос на манталитет и темперамент...

И до умения...

Лично аз съм привърженик на смесения вариант, в геополитически план така действа Китай...

Но... и това за теб ще е глупост, когато някой е необразован и посредствен, то много неща за него са глупости...

Тцъ, не губя време...

Осмиването на един арогантен посредственик във форум носи винаги дивиденти...

Първо се забавляваш и второ стимулира мозъка как да го хлъзгаш сам да доказва абсолютната си посредственост...

Виж, при една жива среща времето ще бъде тотално загубено...

Там той ще млъкне още при първия присмех към него от евентуалната публика...

Не съм казал, че онези въпроси са "ключа", казах може би, а може би нямат връзка с темата...

Ти си на ход да докажеш, кое от двете е вярно...

И няма нищо общо с руската пропаганда...

Отговорите са в официални документи на САЩ...

Както казах, първият и вторият въпрос засягат официални американски президентски доктрини, дал съм времевия период, от когато са влезли в сила...

На последния въпрос съм дал името на човека...

Негови лекции по стратегия се изучават и до днес в престижните университети в САЩ, включително и във военните такива...

Не чакай отговорите наготово от мен...

Забавлението ми с теб не включва чак такъв алтруизъм...

Да перефразирам онзи пишман политик - "Хайде накажи ме, хайде размажи ме, нека ме боли"...

Ти си на ход копикет...

Ох, притесних се че повече няма да ми пишеш. Не, че не си ми безкрайно скучен, но все още чакам нещо което ще ме заинтригува или ще е по темата в която пишем . Значи всичко е наред в далечния изток и руско китайската Дружба е по здрава и алтруистична от всякога. Не съм срещал някой сериозен анализатор, Чуков и подобни не броим разбира се, да се притеснява че Европа ще стане колония. Виж много мислещи руснаци усещат как нямат полезен ход в отношенията си с Китай. Но разбира се, това което не можем да променим трябва просто да го приемем. Тази мисъл, ако успееш да я осмислиш явно ще ти бъде от полза, да не си вечния Матросов, когато чуеш някой да сравнява Путин с Хитлер. Разбира се сравнението е пресилено, макар, че също е  един от големите престъпници на всички времена, Хитлер явно е бил интелигентен и харизматичен. Путин дойде наготово, поставен от службите, а можеше да си остане посредствен кадрови доносник. А да, вноса на жито от Украйна е временна и частична мярка, необлагането с мито на всички китайски стоки явно ще е завинаги. При жива среща времето ти ще бъде тотално загубено, радвам се, че пишейки обиди зад клавиатурата го броиш за спечелено. За мен всяко време което съм ти отделил е загубено, но няма шанс да те оставя да пишеш глупостите ти без реакция.

ПЕРЕВОД ОПИСАНИЯ ВИДЕО - Здание в Купянске было разрушено российской артиллерией. В описании к загрузке указано, что артиллерия уничтожила командный пункт Вооруженных Сил Украины в направлении Купянска. Взрыв был зафиксирован российским беспилотником наблюдения. (*)

,,Бандеромобиль капут"

преди 25 минути, N1K17Y написа:

Ми айде кажи ни историята де, 5 пъти ще стане да те питам. Освен кухи фрази и клишета, друго НЕ МОЖЕШ да говориш, доказваш го с всеки коментар :) 

Да разбираме че ти си неграмотен и идея нямаш какви са отношенията между Русия и Украйна в исторически план?
Но защо ли се учудвам, като само преди няколко семици чакаше да ти напиша в един пост седем години обучение по педагогика...

Перевод На видео показана напряженная ситуация в городе Бахмут, среди развалин зданий украинские солдаты продолжают бегать туда-сюда в поисках надежного укрытия. Боевики Вооруженных сил Украины промчались по части города, оставшейся под российским огнем. Но все же, как бы сильно Украина ни старалась уклониться от российских войск, их не одурачить.

Российское наблюдение настолько пристальное даже на расстоянии, что у украинских солдат нет времени прятаться. На кадрах видно, что в Бахмутском районе царит большой хаос. Доподлинно неизвестно, какова будет дальнейшая судьба группы украинских военнослужащих.

,,Отланцетили омэрыканьску трибуху."

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Не е читава медия като ПИК, Блиц поглед инфо но каквото такова https://www.dw.com/bg/kak-raketite-kinzal-razocarovaha-putin/a-65660301. Безаналогова техника отвсякъде.

Ох как отново им бъркаш  в здравето... макстонката побесня пак .... :giggle1:

Признавам си, и аз не очаквах че тези свалени безанало-говнети  ще произведат такъв анти-пропаганден ефект и ще предизвикат толкова рев от рашистите  :) 

преди 2 минути, _nib_ написа:

Российское наблюдение настолько пристальное даже на расстоянии, что у украинских солдат нет времени прятаться. На кадрах видно, что в Бахмутском районе царит большой хаос. Доподлинно неизвестно, какова будет дальнейшая судьба группы украинских военнослужащих.

Голям хаос, ама при рашистите.

Разберете се с Пригожин че версиите вече тотално се разминават ... :) :) :)

както той бе казал..."руските сили се изтеглят на по изгодни позиции... ама изгодни за ВСУ... "   :giggle1:

преди 7 минути, Митко Вълчев написа:

Ох, притесних се че повече няма да ми пишеш. Не, че не си ми безкрайно скучен, но все още чакам нещо което ще ме заинтригува или ще е по темата в която пишем . Значи всичко е наред в далечния изток и руско китайската Дружба е по здрава и алтруистична от всякога. Не съм срещал някой сериозен анализатор, Чуков и подобни не броим разбира се, да се притеснява че Европа ще стане колония. Виж много мислещи руснаци усещат как нямат полезен ход в отношенията си с Китай. Но разбира се, това което не можем да променим трябва просто да го приемем. Тази мисъл, ако успееш да я осмислиш явно ще ти бъде от полза, да не си вечния Матросов, когато чуеш някой да сравнява Путин с Хитлер. Разбира се сравнението е пресилено, макар, че също е  един от големите престъпници на всички времена, Хитлер явно е бил интелигентен и харизматичен. Путин дойде наготово, поставен от службите, а можеше да си остане посредствен кадрови доносник. А да, вноса на жито от Украйна е временна и частична мярка, необлагането с мито на всички китайски стоки явно ще е завинаги. При жива среща времето ти ще бъде тотално загубено, радвам се, че пишейки обиди зад клавиатурата го броиш за спечелено. За мен всяко време което съм ти отделил е загубено, но няма шанс да те оставя да пишеш глупостите ти без реакция.

Забрави ли с какво трябва да започва и завършва всеки твой пост?

Слушай американски и европейски анализатори, не Чуков или некой антиЧуков....

И как определяш кой е "сериозен анализатор" при положение, че хал хабер си нямаш от материята?

Жан-Пиер Рафарен и Гюнтер Йотингер минават ли за такива за твое необразовано величество?

А Макрон?

И как пък схващаш кой е мислещ, при положение, че самият ти не можеш да формулираш поне една собствена мисъл?

Дори и един подходящ афоризъм не можеш да избереш...

Виж до какво е довело теб това - "това което не можем да променим трябва просто да го приемем"...

Примирил си се да останеш необразован посредственик...

Ако можеше да осмислиш наистина тази мисъл, нямаше да си това, което си днес..

Но... природата е решила друго...

И ми говориш за поведение на Матросов?

Ти?

Дето се опитваш да докажеш, че една митническа спогодба поставя някой в по-зависимо положение, отколкото пълният контрол над 4-те най-големи пристанища в ЕС? 

Това дори не е поведение тип Матросов...

Неговото е било в голяма степен безсмислена саможертва, не че няма и други подобни в историята....

Твоето е все едно някой е пропаднал в септична яма и отчаяно се гмурка все по-надолу в опит да намери изход от нея...

Чиста проба глупост...

Ами като няма нищо общо между двамата (Путин и Хитлер), аз да кажа, че има?

Знаеш ли, има обявена награда за всеки, който изнамери статия в западно издание от преди 2008-а год., където да пише нещо против Путин...

Можеш да се пробваш, тъкмо ще повишиш материалното си благополучие...

Май, че бе 50 000 $ за всяка статия, не че ще променят коренно нечий живот, но изглеждат лесни пари, нъл тъй..

Е, засега никой не е взел цент, но знайш ли, мое ти да ги разбиеш...

Сега па Хитлер бил интЕлегент...

"Нимой са заприш"...

Неповторим...

И пак врачуване...

То друго при теб си нема...

Последвай собствения си афоризъм и приеми, че щом не можеш да промениш способностите си на врачка, то значи явно не ставаш за врачка...

Щяло да бъде това, явно ще бъде онова, за вечни времена...

"Нищо не е безкрайно, освен Вселената и човешката глупост. Но за първото не съм сигурен." Айнщайн

А ти си емпиричното доказателство за правотата му...

Все пак човекът е бил гений...

"Временната мярка" я удължиха с още една година...

Митото върху китайските стоки си важи, отпада митото за стоки за експорт от една китайска провинция до друга китайска провинция...

Пристанищните такси остават...

Печелившо и за двете страни...

Но... дали руснаците ще се справят, вече е друг въпрос...

Ако не могат, то тогава Китай ще предложи инфраструктурни инвестиции срещу дял от пристанището и едва тогава вече руската държава може да загуби, ако се съгласи...

Това са накратко и опростено изводите от статията, която ти самия предложи, но не си чел, а си копирал линка от някоя малоумна фейсбук група от "сериозни експерти и анализатори"...

И това е по-благоприятния вариант за теб, другият е да си я чел, но да си "схванал" глупостите, които пишеш...

Все е за подигравка...

Тцъ, време можеш само да загубиш, не можеш да го спечелиш...

Отговори на въпросите, които ти зададох и обещавам, че ще уредим една среща на живо тук в Плевен с публика, а може да се опитам да я направим в СУ пред студенти по политология и социология...

Навит?

Ти си на ход копикити...

Не забраай - "Накажи ме, разбий ме, нека ма боли"...

Пис... пис...пис..пис..писи...

преди 16 часа, miro20 написа:

https://t.me/currenttime/23826

"Стоимость всего [ЗРК Patriot], возьмем уже такую сумасшедшую цифру, $200 тысяч. А "Кинжал" стоит порядка $10 млн. Кто кого наказал, применив "Кинжал" по пусковой установке? <...> Когда Пентагон сообщил, что поставит Украине Patriot, Путин сказал: "Ну, пускай передают, мы их пощелкаем, как орешки". Так кто кого щелкал, как орешки? Мало того, еще и щелкнули по носу тем, что они вроде бы заявляют, что уничтожили установку. А фактически высекли сами себя, как унтер-офицерская вдова".

Плява за дебили, цената на Патриот за износ е минимум 1 млрд. долара!

А цената на една ракета за Патриот е около 3млн. долара!

Ето ти го от украински източник:

https://vikna.tv/dlia-tebe/zrk-patriot-harakterystyky-i-czina/

Добро утро, червеноармейци .От няколко дена не съм благодарил на РЕБ-а за тия хубави видеа:

https://twitter.com/bigSAC10/status/1659314166224543747?s=20

Някакъв Бук мята ракети по полето от радост:

https://twitter.com/SerDer_Daniels/status/1659327775751249926?s=20

@glen Не му четете коментарите, само измислици пише и не си заслужава да си губите времето! 🙂 

Добро утро!:newspaper:

преди 7 часа, andiay написа:

Забрави ли с какво трябва да започва и завършва всеки твой пост?

Слушай американски и европейски анализатори, не Чуков или некой антиЧуков....

И как определяш кой е "сериозен анализатор" при положение, че хал хабер си нямаш от материята?

Жан-Пиер Рафарен и Гюнтер Йотингер минават ли за такива за твое необразовано величество?

А Макрон?

И как пък схващаш кой е мислещ, при положение, че самият ти не можеш да формулираш поне една собствена мисъл?

Дори и един подходящ афоризъм не можеш да избереш...

Виж до какво е довело теб това - "това което не можем да променим трябва просто да го приемем"...

Примирил си се да останеш необразован посредственик...

Ако можеше да осмислиш наистина тази мисъл, нямаше да си това, което си днес..

Но... природата е решила друго...

И ми говориш за поведение на Матросов?

Ти?

Дето се опитваш да докажеш, че една митническа спогодба поставя някой в по-зависимо положение, отколкото пълният контрол над 4-те най-големи пристанища в ЕС? 

Това дори не е поведение тип Матросов...

Неговото е било в голяма степен безсмислена саможертва, не че няма и други подобни в историята....

Твоето е все едно някой е пропаднал в септична яма и отчаяно се гмурка все по-надолу в опит да намери изход от нея...

Чиста проба глупост...

Ами като няма нищо общо между двамата (Путин и Хитлер), аз да кажа, че има?

Знаеш ли, има обявена награда за всеки, който изнамери статия в западно издание от преди 2008-а год., където да пише нещо против Путин...

Можеш да се пробваш, тъкмо ще повишиш материалното си благополучие...

Май, че бе 50 000 $ за всяка статия, не че ще променят коренно нечий живот, но изглеждат лесни пари, нъл тъй..

Е, засега никой не е взел цент, но знайш ли, мое ти да ги разбиеш...

Сега па Хитлер бил интЕлегент...

"Нимой са заприш"...

Неповторим...

И пак врачуване...

То друго при теб си нема...

Последвай собствения си афоризъм и приеми, че щом не можеш да промениш способностите си на врачка, то значи явно не ставаш за врачка...

Щяло да бъде това, явно ще бъде онова, за вечни времена...

"Нищо не е безкрайно, освен Вселената и човешката глупост. Но за първото не съм сигурен." Айнщайн

А ти си емпиричното доказателство за правотата му...

Все пак човекът е бил гений...

"Временната мярка" я удължиха с още една година...

Митото върху китайските стоки си важи, отпада митото за стоки за експорт от една китайска провинция до друга китайска провинция...

Пристанищните такси остават...

Печелившо и за двете страни...

Но... дали руснаците ще се справят, вече е друг въпрос...

Ако не могат, то тогава Китай ще предложи инфраструктурни инвестиции срещу дял от пристанището и едва тогава вече руската държава може да загуби, ако се съгласи...

Това са накратко и опростено изводите от статията, която ти самия предложи, но не си чел, а си копирал линка от някоя малоумна фейсбук група от "сериозни експерти и анализатори"...

И това е по-благоприятния вариант за теб, другият е да си я чел, но да си "схванал" глупостите, които пишеш...

Все е за подигравка...

Тцъ, време можеш само да загубиш, не можеш да го спечелиш...

Отговори на въпросите, които ти зададох и обещавам, че ще уредим една среща на живо тук в Плевен с публика, а може да се опитам да я направим в СУ пред студенти по политология и социология...

Навит?

Ти си на ход копикити...

Не забраай - "Накажи ме, разбий ме, нека ма боли"...

Пис... пис...пис..пис..писи...

Започваш сам да си вярваш, ти никога не си говорил пред студенти, нито имаш някакви публикации в сериозни издания, нито научна степен. Нищо което да оправдае поне една десета от смешните ти безпочвени претенции. Но в хипотетичен такъв спор пред публика, ще се заложат три условия. Говорещия да не обяснява за себе си колко е велик, гениален и по презумпция водещ, а не участник в спора.  Да не обижда, провокира и дава квалификации за опонента. Да говори само по зададената тема . Представяш ли си го, или няма да посмееш да отвориш уста или ще бъдеш елиминиран в първите пет минути. Ако случайно си обучавал студенти някога искрено ги съжалявам, имал съм само един преподавател на който се налагаше да му наизустявам лекциите и това ми се получаваше толкова трудно. Доволен съм, че ползваш афоризма за примирението сега е време да го приложиш в живота си. Китай после ще предложи да изкупи пристанището, а как мислиш това после не е ли само въпрос на време, а не на вероятност. "Но дали руснаците ще се справят е вече друг въпрос " преведено от лалализма ти означава, "руснаците няма да се справят и бързо губят влияние в тези райони, но пак извъртях нещата и представих филма за шведски, въпреки  че и на двамата ни е ясно, че изплъзването е единствената ми сила ", Все повече се приема за даденост, че Китай рано или късно ще предяви претенции за бившите си територии в далечния Изток,аз съм убеден че си срещал такива твърдения и за европейските територии с купени от китайците пристанища? Вечното бягане по тъча, загуби толкова часове предимно да твърдиш, че си гениален и да ме се заяждаш и да пробваш да ме уязвиш. Не можа да напишеш един единствен пост по същество, който да доказва. 1. Че агресията на Русия е справедлива и оправдана. 2. Че Русия е пример за подражание в която и да е област. 3. Че тази война, ще донесе нещо добро на руснаците. Тоест дори извън категориите добро и зло , Путин е направил мъдър геостратегически ход в полза за страната си. Нямало статия пишеща критика към Путин. И? Запада ли си промени стандартите или Путин се фашизира? Или рашизира, за да не се превъзбудиш от оригиналния термин. Обърна на чалга, това на какво е признак? А тези писи пис, да не е кодирана молба за мир? Няма шанс.

В Расия официално става все по "демократично" :giggle1:

На 18 май руското опозиционно издание "Верстка" съобщава, че депутатите от Либерално-демократическата партия (ЛДПР) в руската Държавна дума подготвят законопроект за наказване на "русофобията" с глоби от 100 000 до 300 000 рубли (около 1250 до 3730 долара) и до пет години затвор или изтърпяване на наказание в колония за принудителен труд.

https://news.bg/int-politics/isw-ukrayna-veche-ima-initsiativata-v-bahmut.html

преди 10 часа, Митко Вълчев написа:

Времето на империите свърши през 20 век. В Москва още не са го разбрали, ще им се наложи по трудния начин да им бъде обяснено.

Кой те излъга пак? Вие сте още като с марксистко-ленински представи.  Те  РФ   са най-голямата многонационална федерация в света.   Кой ще им обяснява гледни точки на някои хора в САЩ?  Те и на Китай нищо не могат да обясняват.   ЕС не трябва да бъдат като притурка на САЩ, а да водят самостоятелна политика.

преди 28 минути, Филипов написа:

Ваште дядовци очакваха провала на капитализма и си заминаха с еднопосочен билет, сега сте вие :giggle1: 

преди 52 минути, attj написа:

Вие сте още като с марксистко-ленински представи

Бабо-комунделка защо си се раздвоила и си забравила коя си

преди 25 минути, Coco1 написа:

Бабо-комунделка защо си се раздвоила и си забравила коя си

Как достигна до подобен извод?   Я кажи защо е тъжно това     https://news.bg/int-politics/royters-pentagonat-bil-obarkal-smetkite-pri-vaorazhavaneto-na-ukrayna.html

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.