Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, BANKATA написа:

Да вземем да върнем Пловдив на македонците, Пазарджик на Турция и София на гърците, а ?

Т*пи, тъ*и че чак сте плоски. Особенно ако се опитате да разсъждавате.

В предвид аватара ти може и теб към корените да върнем. В случая трябва да се чете, а не да се разсъждава. Опит да се отрече кой е основал град Одеса е не по-малко плоско от това да напишеш в учебник, че древните украинци са люлката на живота в цяла Европа като са се разселили от Галиция в Галия (днешна Франция), Порту-галия, Галисия в Испания.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

те мълчаха като пукали

Същото се случва и когато му обориш поредната опорка. Мълчи като пукал.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, maxthon написа:

В предвид аватара ти може и теб към корените да върнем. В случая трябва да се чете, а не да се разсъждава. Опит да се отрече кой е основал град Одеса е не по-малко плоско от това да напишеш в учебник, че древните украинци са люлката на живота в цяла Европа като са се разселили от Галиция в Галия (днешна Франция), Порту-галия, Галисия в Испания.

Същото се случва и когато му обориш поредната опорка. Мълчи като пукал.

Абе защо всички които имат проблем с мисленето сте ватници ?

The Pentagon declares that the Patriot air defense system damaged in Ukraine has already been repaired and fully returned to operation, press secretary Sabrina Singh said at a briefing.

Язък за черния барут.... Явно след престой в биолабораторията са я клонирали..Или е като терминатора - самовъзстановяваща се.

@maxthon прес-секретарка този път- да не се уволнил предния след като го рапортува как лъже?

Много се кефя, когато накарам нагъл посредственик, сам да доказва посредствеността си...

Предполагам, че заради такива като теб, във вашия край е възникнала думата "пустиняк"...

преди 10 часа, Митко Вълчев написа:

Материалното благополучие не е ценност за едно общество? Мамино тролче плевенско.

Материалното благополучие не може да бъде ценност, в какъвто и да е план, камо ли пък общочовешка ценност...

То е или следствие на ценностна система, или средство за постигане на това, което включва ценностната система...

Превърне ли се в основа на ценностна система, сиреч ценност, то неизменно ще доведе до разграждането на едно общество...

Няма как в едно общество да съществува всеобщо материално благополучие...

Материалното благополучие за едни е за сметка на материалното неблагополучие на други...

Да не говорим, че под материално благополучие, различните общества вкарват различен смисъл...

Да не говорим, че материално благополучие като общочовешка ценност, влиза в директно противоречие с първото ти предложение за такава - 10-те Божи заповеди...

И двете губят всякакъв смисъл, свързани с твърдението ти от което почна спора - "В тази война Западът защитава общочовешките ценности"...

И Руснаците са мизерници заради духовността си , не заради непригодността им да постигнат нещо. В изследвания за благотворителността в Русия и в САЩ разликите са десетки пъти. Десетки. Толкова за руската духовност.

А за духовност пък изобщо не съм отварял дума...

А пък благотворителността няма нищо общо с духовността...

Намесването на примера с благотворителността в случая е типичният пример за класически уотабаутизъм...

Да не говорим и че понятие си нямаш на какво се дължи разликата в т.н. статистическа благотворителност...

Но това съвсем няма нищо общо с темата...

Значи има шанс забавената реакция да е добро, това в какъв процент от случаите? Или промил?

Ами щом спечелените войни от Русия са повече от изгубените...

Щом никога не са били завоювани напълно, щом са разширили територията си, щом съществуват и до днес и никога не са преставали да съществуват....

И от векове са част от т.н. Велики сили...

Не знам... ти смятай проценти и промили...

И не говоря за забавена реакция, а за реакция на събитията, а не предизвикването им...

Та блокирайки решенията на ЕС, пристанището в Пирея стана ли вид безмитна зона? Да или не?

Ето това е най-забавната част...

Както казах, вероятността да опознаеш политическите процеси е нищожен процент от вероятността аз да спечеля джакпота в тотото, нищо че не играя тото...

Все пак някой може да ми подари фиш и той да печели, може да намеря пуснат фиш и той да печели...

Малко вероятно, но все пак вероятно...

Но... на теб никой не може да ти подари акъл, нито пък можеш да го намериш...

Та... знаеш ли кое точно решение на ЕС успя да блокира Китай, чрез Пирея?

Налагането на санкции срещу Китай...

А ти ми говориш за безмитни зони и се опитваш да ги сравняваш със собственост върху пристанища...

Безмитни зони има сума ти по света...

А спогодбите между отделни страни са още повече...

Собствеността върху пристанищата е на практика, частична загуба на суверенитет...

Даваш ключа от входната си врата на друг, без да имаш резервен и вече той управлява достъпа до твоето жилище...

Проблемът ти не е, че си необразован, а че нито имаш желание за това, нито възможностите ти го позволяват..

Природа...

преди 11 часа, Митко Вълчев написа:

Пробвай поне веднъж да спечелиш твърдение различно от някой, някога някъде и да го равниш със стандартната поне в 99 процента от случаите норма.

Ма ние се съревноваваме ли?

Аз ти се присмивам, не споря с теб...

Карайки те сам да се оплиташ все повече и повече и сам да доказваш абсолютната си необразованост и посредственост...

Типичният селски комплексар, повярвал си, че може да излъже другите, че е нещо различно от това...

За да водя спор, би трябвало да имаш поне промил от необходимите знания...

А те при теб напълно липсват...

На всичко отгоре и не ти е по възможностите да ги потърсиш, осмислиш и подредиш...

Само папагалене на всичко, което си докопал в нета...

"Аз съм тъпа птица", тъй викаше какадуто и се кефеше, че му дават лакомство...

Така...

Нещо по въпросите, които ти зададох?

Или пак ще врачуваш, ще се правиш на психолог, ще говориш за всичко друго, но не и по тях...

Споко... наясно съм, че не знаеш отговорите...

Наясно съм и че не ти е по силите сам да ги откриеш...

Но поне пробвай "помощ от приятел", ако имаш такъв, който да е поне с малко повече капацитет от теб...

Наизусти мнението му и ела да ме "довършиш", как тези въпроси нямат нищо общо с темата...

Кой знае, може нарочно да се гъбаркам с вас и те наистина да нямат общо с конкретната тема...

А може би са ключа към осмислянето на темата...

Кой знае...

Единствения начин е да откриеш отговорите...

И така да вкараш конкретика и да обсъждаш конкретика, а не да папагалиш общи приказки и тотални безсмислици...

Ти си на ход, "Тигре"...

"Тигър" ли казах?

Извинявам се...

Ти си на ход, копикет...

Не е баш котка..

преди 49 минути, attj написа:

Как?   Руснаци са си на руска земя.  Остави я ти онази шматка Ленин -дето в предния век  е побъркала света ни. Най-много също и Вас в Бяла Слатина. Кокич да не ти е съгражданин!?   

Би ли пояснил коя и колко е руската земя. Защото нещо има претенции за СССР земи. А в руското wiki гледаме колко "много" руска земя има

ссср.jpg

преди 8 часа, miro20 написа:

и за последната ЦЯЛА 2021 г имаше дузина военни и 7 СЕДЕМ цивилни жертви.

Още една пробита опорка. ЛДНР поискаха помощ от Русия не заради събитията от 2021-ва, 2001-ва, или 1738-ма, та да ми даваш за пример някоя от тези години. Причината за молбата са ескалацията на напрежението и онези по над 170 атаки на ден от началото на 2023г

преди 3 часа, Реджеп Иведик написа:

С потури

Ти пък доказано не ставаш за врачка...

Кунчев умря ли?

Отдъхнах си че Уганда няма да разположи оръжия в космоса :

https://tass.ru/politika/17780151

Браво на руZката дипломация. Следваща стъпка е същия договор с Зимбабве и Лесото.

преди 2 минути, ivottoshev написа:

ЧЕЛСИ АНГЛИЯ!!!

Китайски-Регенерат:giggle1:

преди 3 минути, kosyo написа:

прес-секретарка този път- да не се уволнил предния след като го рапортува как лъже?

Очакваш ли нещо друго освен да излъжат? Защото аз не. Чакат се визуални доказателства с още шест бетонобойни бомби. Днеска понеже си призна почти директно, че няма как бомбичката да влезе в Кинжала. Въпреки това ще си чакам снимките с тях. Може би до тогава ще успея и да се сетя дали ракета с обсег (на височина) до 24 км може да свали друга ракета падаща отвесно (80+ градуса си е кажи-речи толкова) от височина 80-100 км и да оцелее при директен контакт между двете при скорост няколко пъти скорост на звука. И така да оцелее, че да е права и само с няколко дупки от шрапнел, който няма от къде да се вземе.

преди 6 минути, parmobil написа:

Би ли пояснил коя и колко е руската земя. Защото нещо има претенции за СССР земи. А в руското wiki гледаме колко "много" руска земя има

ссср.jpg

edit калмики, чуваши, ингушети, евенки и т.н. са все руснаци ли?

преди 13 минути, BANKATA написа:

Абе защо всички които имат проблем с мисленето сте ватници ?

Може би защото ти няма как да измислиш защо не можем да мислим. Обръщение като абе при мен не вървят. Иди прочети учебника по география в Бандеристан и тогава насочвай къде и кой мисли или не. Онези там отдавна са спрели да го правят.

преди 7 минути, kosyo написа:

Отдъхнах си че Уганда няма да разположи оръжия в космоса :

https://tass.ru/politika/17780151

Браво на руZката дипломация. Следваща стъпка е същия договор с Зимбабве и Лесото.

Мислех, че си постнал НеНовините. То било ТАСС. 😃

преди 1 минута, maxthon написа:

Може би защото ти няма как да измислиш защо не можем да мислим. Обръщение като абе при мен не вървят. Иди прочети учебника по география в Бандеристан и тогава насочвай къде и кой мисли или не. Онези там отдавна са спрели да го правят.

А кои учебници да четем за изконни руски земи? Ако махнем тези с монголоидно население, доста ще се редуцира изконната руска земя.

преди 14 минути, parmobil написа:

Би ли пояснил коя и колко е руската земя. 

Земята -където руснаците не са малцинство.   Бандеровци претендират за тази на донските казаци.   Дори съм чел за техни претенции също към земите на волжските и кубанските казаци.    Те с едните не могат да се разберат- какво да говорим за другите казаци.   Бандеровска им работа.   

преди 1 минута, attj написа:

Земята -където руснаците не са малцинство.   Бандеровци претендират за тази на донските казаци.   Дори съм чел за техни претенции също към земите на волжските и кубанските казаци.    Те с едните не могат да се разберат- какво да говорим за другите казаци.   Бандеровска им работа.   

Това според хартата на ООН ли е или според болните руски фантазии?

преди 12 минути, maxthon написа:

Въпреки това ще си чакам снимките с тях

Някъде тук ,вътре е американския зенитно-ракетен комплекс Patriot.

fsehfliwegfzewisjf-640x420.jpg?_x_tr_sl=

По думите на тукашните тролове по патриота има само драскотини!

Да питам. Нещо се говори, че нато квотата ни за пушечно българско месо, което ще бъде пратено да се вмирисва срещу Русия, е около 30000. Поне първата. Е?

преди 15 минути, maxthon написа:

Очакваш ли нещо друго освен да излъжат? Защото аз не. Чакат се визуални доказателства с още шест бетонобойни бомби. Днеска понеже си призна почти директно, че няма как бомбичката да влезе в Кинжала. Въпреки това ще си чакам снимките с тях. Може би до тогава ще успея и да се сетя дали ракета с обсег (на височина) до 24 км може да свали друга ракета падаща отвесно (80+ градуса си е кажи-речи толкова) от височина 80-100 км и да оцелее при директен контакт между двете при скорост няколко пъти скорост на звука. И така да оцелее, че да е права и само с няколко дупки от шрапнел, който няма от къде да се вземе.

Нали знаеш - питай я нея тя да ти обясни как се възстановява толкова бързо тази система след масов погром при който всичко е стопено , взривено, закопано на 400 метра под земята.  Според божията сила е намесена тук. Ти имаш ли друго обяснение , щото дето викаш това всичкото да се срути отгоре от тази височина и да последва взрив на ускорителя - то си е направо изпарение на всичко всичко живо в радиус от едно 100 метра.

преди 3 минути, parmobil написа:

А кои учебници да четем за изконни руски земи?

Вероятно е да успееш да прочетеш някъде за тях. И защо трябва да се премахва нещо? Това някакво верую на укропитеците ли е? Че трябва все някъде да се премахва нещо. По същия начин както поискаха да премахнат една цяла общност заради това, че не изповядва религията на Бандера? Защото в момента същите тези хора са на най-различни нива на управление в Украйна и продължават да говорят за това. А ние трябва да си затворим очите и да им помагаме безрезервно.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.