Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Слушайте сега

Медведев има аналог - съветника Подоляк

Вчерашно 

"Руснаци бягайте от Крим - прерязваме всички транспортни артерии, ще умрете от глад и от нашата обсада..."

Реалност - тотално задръстване по шосетата - както отбеляза някой ватите отиват на море

Пак ще го повторя

Живеете в измислена вселена (Марвъл?) където Iron Men лети с реактора и стреля с ракетки разрушаващи цели къщи

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Руската специална военна операция навлиза на нова скорост и Съединените щати и НАТО са озадачени и объркани относно следващите стъпки на Русия.

Имаме няколко ясни показателя - краят на сделката за зърно, което означава, че Русия вероятно ще предприеме по-агресивни действия за спиране на морския трафик в Черно море, което може да е от полза за Украйна, и последната терористична атака срещу Керченския мост през Крим.

Президентът чичко Путин не остави никакво съмнение, че ще има масивен ответен удар за последното украинско нападение срещу руски цивилни.

на 10.08.2022 г. в 12:55, maxthon написа:

След като се смяташ за голям познавач иди намери на тази твоя дарба по-полезно приложение. Както казах тия плочи не работят при мен, но продължаваш да чоплиш. Ще си шокиран, но е възможно да имаме и еднакви "гледни точки" стига да се вложи малко елементарна логическа мисъл по дадено твърдение. В случая и двете страни съобщават нещо, което кореспондира като информация. Няма сигнали за ракетен удар визуални или каквито и да било други. Няма и потвърждение от другата страна, че са направили нещо, но се вярва на всякакви източници в интернет различни от официалните. Ако имаше наистина удар по Крим бъдете сигурни казаното от Медведев ще се случи. След като не виждаме такова нещо....

Sent from my Ericsson R320s via WAP browser.

преди 15 минути, maxthon написа:

Той ли взима решенията, че само той Ви е в устата какво бил казал? Решение за отговор явно е взето и сега цялата инфраструктура около Одеса и Николаев ще стане за вторични. И това е пряк ефект от действията на Гур, Сбу и там който е организирал изпълнението на моста. На всичкото отгоре и не успяха да го направят както трябва и ще се наложи руснаците да им покажат как се прави.

Сигурно защото и ти си го казал.. затова ми е в устата

преди 7 минути, kosyo написа:

Сигурно защото и ти си го казал.. затова ми е в устата

Аз пак те да те попитам Медведев ли взима решенията какъв да е отговора? Той винаги е говорел, че ще има отговор и такъв е имало винаги. Сега също ще има. Като четеш както ти изнася обикновено се получават такива недоразумения в опитите ти да посочиш нещо, което не съм казал.

Значи нещата са прости 

Няколко месеца увещаваха укрите да сключат мирно споразумение, да вземат едни пари и нещата да приключат.

Обаче всяка седмица в Киев имаше западен представител който обясняваше колко са зле руснаците, какви са вати, как Таманската е на стружки, как Су-тата падат като круши - изобщо само ги пипни - и Путин ще падне и ще ги съсипят с репарации.

Минаха 2-3 месеца укрите атакуваха (подпомогнати от голяма група наемници) и превзеха Изюм. Голяма победа, голям кеф - ура. 

Апетита идва с яденето - Зельо реши че е Наполеон v2 , с верните азовци ще стигнем до Крим.

Обачееее. Русия е бюрократична структура, Путин даде команда - заводите заработиха по план Х, наритаха нужните отдели, обяви се набор на контрактници, мобилизация и т.н.

Баааааавввввноооо цялата машина набра обороти - и сега на укрите мераците ще им излязат през носа.

Приоказките некой казал едно друг друго отидоха в канала - ЩЕ ИМА БОЙ ДО ПОСИРАНЕ. 

преди 8 минути, maxthon написа:

Аз пак те да те попитам Медведев ли взима решенията какъв да е отговора? Той винаги е говорел, че ще има отговор и такъв е имало винаги. Сега също ще има. Като четеш както ти изнася обикновено се получават такива недоразумения в опитите ти да посочиш нещо, което не съм казал.

Има ли причина ТИ да казваш август месец миналата година че Медведев е прав и ще се случи нещо казано от него и една година по-късно да казваш че не същия този не пее в хора и да не го слушаме?

Дронове над Крим.     Междувременно руското министерство на отбраната съобщи за прехващането на 28 дрона, с които според него въоръжените сили на Украйна са се опитали да атакуват обекти в Крим.Според информацията от Москва 17 дрона са били свалени от системите за противовъздушна отбрана, а 11 са били потиснати с радиоелектронни средства и са се разбили.Не се съобщава за жертви и щети.

🇷🇺🚀🇺🇦 Анджелина, момичето, което оцеля при терористичната атака на Кримския мост!

31d831c2-0383-4c54-9098-d109101a160f_108

Днес руската артилерия отмъщава за вас. И утре няма да се учудим, ако името ви бъде изписано на нашите "Кинжали" и "Калибър"

Врагът ще бъде наказан и победен!

Кои са тия укри, че не те разбирам? Има една блатна сган, чиято история започва като васал на азиатска империя и е на път да приключи като такава, но не са укри.

Всички русороби - бъдете благодарни на Запада. Единствено нежеланието му да направи необходимото за победата на Украйна държи вашата матушка Рус и любимият ви вожд живи. А са спрели да го скрепят, а е умрял до месец - два. То не се отлагаха доставки на танкове, на самолети, на далекобойни ракети... само и само да се крепи режима на джуджето. При все това сте седнали да виете срещу луната, разбирай Запада. Палете свещи и се молете да продължат все така, че иначе сте умрели.

преди 2 часа, bigiadri написа:

Че цяла година сделката се изпълняваше ,можеха да я прекратят ако са искали руснаците ,а сега НЕ можело. путлер трябва да знае ,че отстъпки от ЕС НЕ може да очаква,колко и да се напъва

оон и  ес  не изпълниха своята част от  сделката

също както минските споразумения

получава се два пъти стомна за вода

аз ако съм на мястото на путин  слагам ембарго на ЕС

но путин е либерал

преди 7 минути, glen написа:

🇷🇺🚀🇺🇦 Анджелина, момичето, което оцеля при терористичната атака на Кримския мост!

31d831c2-0383-4c54-9098-d109101a160f_108

Днес руската артилерия отмъщава за вас. И утре няма да се учудим, ако името ви бъде изписано на нашите "Кинжали" и "Калибър"

Врагът ще бъде наказан и победен!

Галена в Русия ли си

Депутат от Крим обвини САЩ в терористична атака на Кримския мост

image.png.e5e83486ab0ae236d2091cc7482828d7.png

Депутатът от Държавната дума Леонид Ивлев смята, че атаката срещу Кримския мост не би била възможна без помощта на САЩ, съобщава РИА Новости. „Ние добре знаем, че без навигационната система на сателитите на САЩ нито един украински дрон не би достигнал моста. Тоест отговорността за това престъпление е изцяло на Съединените щати “, каза генерал-майорът.
Той добави, че врагът знае със сигурност, че по моста се движат само цивилни превозни средства и каза, че Русия ще нанесе унищожителен ответен удар заради жертвите. 
По-рано председателят на кримския парламент Владимир Константинов, обсъждайки вероятния отговор на Руската федерация на нова терористична атака срещу Кримския мост, предложи да се ударят мостове в Украйна през Днепър. Според събеседника на агенцията тези мостове осигуряват снабдяването на въоръжените сили на Украйна и придвижването на украинските части.  Във  Украйна предложиха да бъдат наградени замесените в терористичната атака на Кримския мост.

Редактирано от питам (преглед на промените)

craghack_BG

Приятелче

Запада е дал на Украйна за 1 година 150 милиарда кръгло

Сега за да разбереш за какви хора става дума ще ти обясня. 

Ако бяха държавата за която Зельо лее оди (Израел) всеки цент щеше да отиде в армията и заводите които имат (от СССР) за да почнат да произвеждат каквото трябва.

Спасението на давещия се е основно в негови ръце - Запада не е длъжен да дава. В краен случай можеха да отидат като Полша в Южна Корея и да напазаруват каквото има.

Вместо това те си индексират заплатите по някакъв фиксиран курс и си купуват вили в Ница, Цюрих и  из цяла Испания.

Русия продължава силно да обезпокоява пристигаща дори в тила техника, като този нов доклад:

Както научи ukrainian_guide ( https://t.me/ukrainian_guide/8611), два ешелона с военна техника са били ударени с две ракети "Искандер" снощи в Харков на територията на депото на жп гара ОсноваAs ukrainian_guide (https://t.me/ukrainian_guide/8611)

Ешалоните превозваха немски танкове Леопард и американски бронетранспортьори М113. Има информация, че три Леопарда са сериозно пострадали в резултат на удара.

За информацията източниците поискаха да благодарят на военнослужещите от 32-ра бригада, които обсъждаха новината в един от затворените чат стаи.

Очевидно това бяха танкове, които бяха пренасочени към други фронтове.

Съобщава се, че много наемници също са били ударени при атаката:

доклад:Report:

„Снощи в Харков две ракети удариха общежитието на Юридическата академия на Ярослав Мъдри (ул. Динамовская, 4).“

Съоръжението е било временно жилище за чужди наемници. Веднага след ударите на територията на сградата пристигнаха няколко линейки.

Твърди се, че до 30 наемници са убити или ранени..”

— източник ръководство Украйна

преди 29 минути, kosyo написа:

Има ли причина ТИ да казваш август месец миналата година че Медведев е прав и ще се случи нещо казано от него и една година по-късно да казваш че не същия този не пее в хора и да не го слушаме?

Че той винаги е казвал, че ще се случи нещо и както виждаш става. Просто той не взима решението по какъв начин да се осъществи случката. И тогава е бил прав и сега е прав. Просто не пее в хора при взимането на решенията какъв точно да е отговора. Може би трябва и да сме благодарни, че не ги взима той.

преди 12 минути, glen написа:

Твърди се, че до 30 наемници са убити или ранени..”

Явно е имало някоя важна клечка. Засилен трафик имаше на въздушни линейки. Надали летят ей така пилотите да си вземат нальота.

преди 6 минути, maxthon написа:

Че той винаги е казвал, че ще се случи нещо и както виждаш става. Просто той не взима решението по какъв начин да се осъществи случката. И тогава е бил прав и сега е прав. Просто не пее в хора при взимането на решенията какъв точно да е отговора. Може би трябва и да сме благодарни, че не ги взима той.

Сега последно да го слушаме ли или не че мисля че за малко да кривнеш от правия път? Обърка ли се пак чадо мое ? Внимавай много че знам как се ползва търсачката и не ме е страх да ти кажа кога си противоречиш сам , но да те предупредя - често ти се случва напоследък и това не е добре за теб

преди 10 минути, kosyo написа:

Сега последно да го слушаме ли или не че мисля че за малко да кривнеш от правия път?

Този въпрос го задаваш някъде, където са ти казали дали да го слушаш или не.

току-що, maxthon написа:

Този въпрос го задаваш някъде където са ти казали дали да го слушаш или не.

Е така де - аз тебе питам - ти веднъж го цитираш и сега изведнъж - не пее в хора. Объркан съм вече с тебе - ти как живееш с тия собствени противоречия? Всичко по ПЛАНА ли е при тебе? Че сега кажи да го слушаме ли този човек дето не пее в хора или да го изтривам от хората на коите гледаме?

преди 6 минути, kosyo написа:

Внимавай много че знам как се ползва търсачката и не ме е страх да ти кажа кога си противоречиш сам , но да те предупредя - често ти се случва напоследък и това не е добре за теб

И да търсиш и да не търсиш все тази. Стари мои мнения са в контекста на тогавашната дискусия. А това, че се чудиш как да ги използваш в момента изобщо не ти помага по никакъв начин. Човека си е прав тогава и сега си е прав. При всяко едно мероприятие на ГУР ще последва и реакция.

преди 2 часа, kosyo написа:

Украинския е по-хубав с по-дълбоко проникващ боеприпас и по модерен цвят, а и калибъра е подходящ:

Прави всичко за по-пълно удоволствие ако ме разбираш.

Знаем че харесваш дълбокопроникващи неща но нека да се придържаме към темата защото ако заговорим за тези неща и други хора от вашия отбор показват интерес и съвсем ще забравим за войната

image.png.83ba7f751eb965b21b324b5f19fc656e.png

Редактирано от питам (преглед на промените)

преди 1 минута, kosyo написа:

Е така де - аз тебе питам - ти веднъж го цитираш и сега изведнъж - не пее в хора.

Никога не съм казал, че някой не е пее в хора. Не пее в хора по отношение на вземане на решение за отговор. Казва, че ще има такъв и не е като да го няма. Ако отговора ти се се различава от това, което очакваш си е изцяло за твоя сметка това.

преди 5 минути, maxthon написа:

И да търсиш и да не търсиш все тази. Стари мои мнения са в контекста на тогавашната дискусия. А това, че се чудиш как да ги използваш в момента изобщо не ти помага по никакъв начин. Човека си е прав тогава и сега си е прав. При всяко едно мероприятие на ГУР ще последва и реакция.

Аха значи завъртяхме вентилаторчето вече.. Напротив  - всичко това много добре ми помага да те насоча в правилната насока.  Пак да уточня тогава по въпроса че ако украинците ударят Крим Медведев е казал че ще дойде деня на страшния съд и ти го поддържаш. Сега когато удариха и направо се чудя как живеем вече 1 ден след страшния съд, точно защото украинците удариха крим - не трябва да слушаме същия този Медведев защото не пее в хора. Ти как го намираш това - кое се е променило в контекста освен че е минала една година и че те хванах пак как извърташ нещата.

Нека преминат няколко ракети (френски) защото укрите задължително ще се пробват

Пускат се от камиони така че ще организират залп.

След това Косьо ще си поговорим за това - за онова , за преговори, и така нататъка

преди 5 часа, miro20 написа:

И защо украинците нямат право да протестират срещу корупцията, срещу олигархията и за реформи и евроинтегрция ?

Разбира се че имат право да протестират. Хората в Иран, Чили, Панама и тн, и тн. също. Въобще всяка цветна революция, организирана от Кравария, започва с протести на едни хора... и завършва с отстраняването на неудобният за кравите ръководител на тази страна и/или гражданска война. Майданът не е изключение.               

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.