Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

И така някой попита защо съм дошъл внезапно тук

Тук съм да въведа ред в дискусията като вкарам малко новини от надежни източници (разбирай американски) 

Това е нужно защото някой не знаят руски, други не знаят как да превеждат "украински" а нашия приятел NewRed Dragon e прочел вече Ню Йорк Таймс и мълчи като дупе.

И така да минем на статията - плод на ЕДНОМЕСЕЧНО ПРИСЪСТВИЕ НА ФРОНТОВАТА ЛИНИЯ 

1. ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ -ЗАГУБИ   

Вывод - "боевые действия в основном зашли в тупик, а Украина столкнулась с множеством препятствий против решительного врага". 

ПРИЧИНИ:

1. Высокие потери, когда "небольшие территориальные приобретения обходятся слишком дорого".

"Украинская пехота все больше и больше сосредотачивается на окопных атаках, но после десятков тысяч потерь с начала войны эти ряды часто пополняются менее обученными и старыми солдатами", - говорится в статье.

Украинската пехота все повече се съсредоточова на окопни атаки (стил Първа Световна) НО след началото на атаките редиците се подпълват С ПО МАЛКО ОБУЧЕНИ И СТАРИ ВОЙНИЦИ

1."НИЕ ОБМЕНЯМЕ НАШИТЕ ХОРА ЗА ТЕХНИТЕ, НО ТЕ ИМАТ ПОВЕЧЕ - И ХОРА И ОБОРУДВАНЕ "

В момента има липса на картечници, миномети (82мм) дори патрони...

"Мы обмениваем наших людей на их людей, и у них больше людей и оборудования", - говорит украинский командир, чей взвод "понес 200% потерь" с начала российского вторжения (то есть, состав взвода сменился уже дважды). 

У многих украинских формирований возникли проблемы с пополнением квалифицированными солдатами, способными проводить успешные штурмы. Пополнение иногда представляет собой возрастных мобилизованных новобранцев. 

"НЕ може да се очаква че 40-годишен чичко ще е добър картечар или пехотинец-щурмувак" - казва украинския командир (алексей, името е сменено)

Взвода има 200% загуби - тоест състава се е сменил ДВА ПЪТИ

Когато руските сили напускат позиция те започват много точно да обстрелват окопите - което гарантира че украинските войски не могат да останат там дълго.

Украинские потери выросли не только на юге, но и в последнее время вокруг Бахмута - в рамках "стратегии Украины по сковыванию российских сил вокруг города в дополнение к контрнаступлению на юге страны". Причина потерь - РФ перебросила в этот район больше артиллерии. 

Украинските загуби са нараснали значително около Бахмут. Вагнер се изтеглиха но РФ прехвърли в района МНОГО АРТИЛЕРИЯ.

2.ДЕФИЦИТ НА БОЕПРИПАСИ. Украйна разчита на безумно многообразие от заряди, патрони и снаряди - всичките с различна възраст - а продаи това с различна ТОЧНОСТ

Освен това пратените от някой страни снаряди се дефектни и нараняват песонала - СЕГА ТОВА Е ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ - сказал Алексей, командир украинского батальона.

3.  ЛАНЦЕТ

Този баражиращ руски боеприпас НЕ Е ИЗГРАДЕН ОТ КИТАЙСКИ МОДУЛИ и не може да се смущава . Те са по скоро управляеми БОМБИ а не дрони и поне сега смущаването им НЕ Е ВЪЗМОЖНО - казва специалист.

3. "Ланцеты". Эти российские барражирующие боеприпасы вынудили украинскую артиллерию и механизированные соединения принять масштабные меры по сокрытию своих позиций. 

ТАнкистите заваряват МРЕЖИ на танковете си за да избегнат кумулутативния удар на този дрон

4. При настъпление украинците не могат да вземат Старлинк антените от позициите си защото РФ почва т да стрелят ПРИЦЕЛНО ПО АНТЕНИТЕ СТАРЛИНК

РФ могат да насочват огъня и по рутерите на Старлинк, и освен това по мобилни телефони и комуникационна апаратура

Извод на световно известния вестник

НАСТЪПЛЕНИТЕО НА УКРАЙНА Е В ЗАДЪНЕНА УЛИЦА

Относно ОДЕСА

В дясно - сгради поразени от 500кг фугасна бойна глава

в ляво - сгради ударени от 60кг шрапнелна бойна глава на С300

Един от най големите блогъри в Украйна обвини директно ПВО за ударите в историческия квартал на Одеса

ЧАКАМ ВЪПРОСИ ОТ ПУБЛИКАТА

Ванката направо да ходи да спи 

IMG_20230723_143039_0099.jpg

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 8 минути, Meri Meri написа:

Пиша каквото ми е на сърце и не се срамувам. Ако не ти е ок, подминавай! 

Тук си какъвто си искаш. И никого не го интересува, ако не го настъпваш излишно. Плащат ли ли за това? Последен въпрос и се махам от войната, аз съм миротворец по душа и възгледи. 

Останете си със здраве! 

значи можеш да се заяждаш във игрите онази вечер със мен без да съм написъл нищо лошо за теб жалко че изтрих коментарите и не мога да ги намеря и сега се появяваш цитираш ме без да те познавам и като ти казах че си била пияна те заболя така ли

току-що, питам написа:

значи можеш да се заяждаш във игрите онази вечер със мен без да съм написъл нищо лошо за теб жалко че изтрих коментарите и не мога да ги намеря и сега се появяваш цитираш ме без да те познавам и като ти казах че си била пияна те заболя така ли

Не ме интересува твоето мнение. Каквото искаш това си мисли за мен. Ако така си ме възприел, ок. Здраве да е! Не се влачи след мен и не ме закачай, моля! 

'Cause I am High ;)❤️ 

преди 46 минути, Meri Meri написа:

Най-умния и най-ухиления .... мдам 

мери мери или миро миро20 най ги обичам такива като теб които не ме познават а си мислят че съм някой си и след това съжаляват това което цитирах показва че аз не вървя след никой няма такова желание но за теб не съм сигурен братко жалко че си на грешната страна 

преди 10 минути, Киро Н. написа:

Това тема за Украйна ли е или личен чат ?

извинявам се ще си изтрия коментарите по късно те не са за тази тема

Току що Зеленски отврати 30% от населението си

В вечерното си заявление направи грешката да засегне църквата в Одеса

Коментарите хич не са на негова страна

Основното изречение - да не беше закачал Киевската Лавра 

преди 5 минути, питам написа:

мери мери или миро миро20 най ги обичам такива като теб които не ме познават а си мислят че съм някой си и след това съжаляват това което цитирах показва че аз не вървя след никой няма такова желание но за теб не съм сигурен братко жалко че си на грешната страна 

извинявам се ще си изтрия коментарите по късно те не са за тази тема

Лесно ти е така, нали? Не знам в каква роля си влязъл, ма 'ич та няма. Едни буламачи завъртя и толкова. А за страната не се кахъри, времето ще покаже. Айде, със здраве и малко повече мисъл.   И да триеш файда никаква, в тая лятна пустош всички те видяха, колко си самотен. :D

преди 12 минути, Meri Meri написа:

Лесно ти е така, нали? Не знам в каква роля си влязъл, ма 'ич та няма. Едни буламачи завъртя и толкова. А за страната не се кахъри, времето ще покаже. Айде, със здраве и малко повече мисъл.   И да триеш файда никаква, в тая лятна пустош всички те видяха, колко си самотен. :D

значи все пак помниш нещо от разговора самотен не точно но ми е скучно двама колеги стоят повече от час горе на вишката и сменят четири лампи аз съм аварийната кола и чакам на радиостанцията пътя сме го затворили а за манжата не разбрах но зная кой може да помогне

Редактирано от питам (преглед на промените)

преди 1 минута, питам написа:

значи все пак помниш нещо от разговора самотен не точно но ми е скучно двама колеги стоят повече от час горе на мишката и сменят четири лампи аз съм аварийната кола и чакам на радиостанцията пътя сме го затворили а за манжата не разбрах но зная кой може да помогне

Не ми се обяснявай, нали си умен, най-умния!!!  Айдеее ... следвай наклона! 

Блинкен, че доставката на изтребители F-16 в Украйна ще отнеме няколко месеца, е „червена херинга“. Това съобщи пред Gazeta.Ru първият заместник-председател на комисията по отбрана на Държавната дума Алексей Журавльов. Депутатът отбеляза, че руската ПВО е в състояние да се справи с такива изтребители. „Украйна със сигурност ще получи всичко, което иска, и всички тези лудории на западните политици, които сякаш все още решават дали да дадат изтребители F-16 на въоръжените сили на Украйна или не, не са нищо повече от червена херинга. Но руската противовъздушна отбрана не губи време през цялото това време - ние вече прихващаме HIMARS и прехваления британски далекобойник Storm Shadow. Всъщност всяка руска система С-300 поразява 36 въздушни цели наведнъж с един залп и можете лесно да изчислите колко пъти ще трябва да стреля, за да свали всички F-16, които Западът е в състояние да достави на Украйна, сега има около 700 самолета от този тип в цяла Европа“, каза той.

преди 2 минути, питам написа:

Но руската противовъздушна отбрана не губи време

О да..... Видяхме вчера в Крим  :) 

Втори за седмица огромен логистичен военен склад на рашистите даде фира.

Докато рашистките нискоточни ракети пуцат по силози с жито и православни църкви .

:)

преди 5 минути, miro20 написа:

Докато рашистките нискоточни ракети пуцат по силози с жито и православни църкви .

Високоточния рокер/агент който е показвал с лазер къде е склада го арестуваха към 18:00 

Чакат го 20 славни годинки в Магадан - а може и в по весело място. 

Ще се научи да носи ватенка, тоест става ватник :)

Миро миро - не се научихте че когато се пусне еврейското софтуерче на мобилните клетки - тайното става явно

Мислете си че сте анонимни в интернет.

Бате Лукашенко демонстрира какво може въпросния апп - яка работа. Отделно отключвачката на Айфони също е  яка работа.

преди 1 минута, Киро Н. написа:

Миро миро - не се научихте че когато се пусне еврейското софтуерче на мобилните клетки - тайното става явно

Мислете си че сте анонимни в интернет

Записа ли най накрая IP адресите, на враговете на народа

Според Журавльов, след доставката на изтребители F-16 на Киев, Западът ще започне да доставя на въоръжените сили на Украйна ядрени бойни глави, които Русия трябва да избягва „с всички възможни средства“. „Те няма да се ограничат до това и на следващия етап, сигурен съм, ще започне снабдяването на въоръжените сили на Украйна с тактически ядрени бойни глави. Това е, което трябва да избягваме с всички възможни средства, защото е ясно, че режимът в Киев няма да спре дори възможността за ядрена катастрофа “, подчерта той.

преди 1 час, питам написа:

аз съм най умния в тва сайтче всички заедно да ми излезете ще ви бия на почивки

съвсем случайно и комсомолеца грухи боиоса се хвалеше с невероятното си Айкю :) 

По акъл и начин на израз сте едно към едно .

После се чудиш що ти личи .... :) :) :)

За какво да се занимавам с такива дараци като теб

Ти братле само за дарак ставаш

Това за бойните глави ме развесели. Нека първо Зеля получи 50-те ракети ATACS, после камионите за Бримстоун - па после да видим това Ф16

Че и ние чакаме Ф16 - ха ха ха

преди 2 минути, miro20 написа:

съвсем случайно и комсомолеца грухи боиоса се хвалеше с невероятното си Айкю :) 

По акъл и начин на израз сте едно към едно .

После се чудиш що ти личи .... :) :) :)

нищо не каза за това

https://m.gazeta.ru/army/news/2023/07/23/20929856.shtml

Питам

не ги чети тия тикви

Ф16 им трябват за 400-те ракети Сторм Шадоу.  За да направят масиран удар трябва да литнат поне 8 самолета с 2 ракети

А те имат два - а и скоро ще останат без тях.  За момента 4 ракети едновремнно е великото постижение

Значи навремето Япония е дала зверски пари за самолет който да е малък и да носи 4 такива ракети

преди 1 минута, питам написа:

нищо не каза за това

https://m.gazeta.ru/army/news/2023/07/23/20929856.shtml

След глупостите на Путлю за Полша и западна Украйна, наистина не ми се коментират всяка една простотия която бълват рашистките проапгандони :)

преди 3 минути, Киро Н. написа:

За какво да се занимавам с такива дараци като теб

Ти братле само за дарак ставаш

Комсомолец ,кви са тия лафове от баирите някъде из България . 

А това което бълват мрсъните пиутинисти от НюЙорк Таймс как ще го коментираш Миро :) Я погледни WSJ :)

Какъв си ми млад пропагандон - тиквоооо, не RT а американската преса мачка Зеля. За британската да не говорим

Смелите орли се оказа че дали фира, а 50 годишните чичаци не бягали по бързо от ракета.

А къде са младите - ами няма ги - срещу 3000$ избягали в европа :)

ПП

Ориентирайте се вече към друг начин - тежки приказки от рода - ще мрем но Киев няма да дадем. 

С голи гърди ще спрем ордите на чеченците пред Кривой рог и други подобни

След глупостите на Путлю за Полша и западна Украйна, наистина не ми се коментират всяка една простотия която бълват рашистките проапгандони :)

ще отречеш ли това което твърди за ядрените бомби че след самолетите ще ги въоръжат със тях

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.