Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Цитат

Блинкен: Тежка битка за Киев, контранастъплението няма има напредък скоро

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, Киро Н. написа:

Айде пускайте снимки

Улучили пушкома и кенефа на последния етаж.

Само че един с зелена фанелка от вчера реве за непробиваем щит за Украйна ... 

Косьо братле - пак ти казвам смешни сте

Но има добра новина - ще ремонтират църквата 

Изкара ли козите на баира

преди 17 минути, Banesc написа:

а аз вас ги пускам клиповете

да гледате и да се образовате

но трябва и функционална грамотност

да гледате и да разбирате 

Заподозрях, че за нас, след като очевидно не си го гледал, ама... как да разбирам, като си тъна  в безпросветната тъма на невежеството.

Украинските бойци признават, че плътното миниране на територията  създава сериозни пречки за настъпление. Силно минираната отбранителна линия на руснаците, която те изграждаха с месеци, причинява жертви и унищожава бойни танкове и пехотни превозни средства, доставени на Украйна от партньорите  от НАТО.                      GLOBSEC изчисляват, че един сапьор може да разчисти от 15 до 25 квадратни метра на ден, в зависимост от терена и концентрацията на експлозиви. Замърсената територия на Украйна е толкова обширна, че някои експерти смятат, че на 500-те екипа за разминиране, които работят сега, ще им отнеме 757 години, за да изчистят земята от различните мини.                       Световната банка изчислява, че разминирането на Украйна ще струва между 2 и 8 долара на квадратен метър - около 37,4 милиарда долара през следващите  години.       А лъжат Байдън, че че до няколко месеца ще завърши успешното отвоюване на Донбас и на Крим.  Как да се случи това - като украинците въобще не могат да стигнат до там?    

Косьо ще те оставя до 14:00 моето момче.

Дотогава се надявам да кажат какво се случва на Харковския фронт.

Следващо включване в 22:00 наше време за поредната калибровка.

Дотогава - бълвай мадярски тъпизми

преди 1 час, lebel написа:

Заподозрях, че за нас, след като очевидно не си го гледал, ама... как да разбирам, като си тъна  в безпросветната тъма на невежеството.

разбирам че ти харесва да ме следиш и четеш и нямам нищо против това на който му харесва какво пиша да го чете който не иска да ми чете коментарите да не ги чете все ми е едно и също

преди 13 минути, питам написа:

разбирам че ти харесва да ме следиш и четеш и нямам нищо против това на който му харесва какво пиша да го чете който не иска да ми чете коментарите да не ги чете все ми е едно и също

Да не преувеличаваме. Освен това... не знам що ми се струва, че не винаги си наясно от кой профил пишеш.

Иначе, с известно приближение, да, ти си пътя, и истината, и живота. Само се успокой.

преди 12 часа, NewRedDragon написа:

Реално.... не ме интересува! Ако прсто, чрез този профил си правиш майтап - няма лошо :) Ама много влизаш в "профила" на прасето с BIOS-a!

Извинявам се предварително, ако не съм прав! 

профила е регистрация която всеки може да си направи а прасето на кой прилича само питам и ще очаквам отговор иначе всеки прилича на някой или нещо не виждам какво лошо има в това и защо търсите прилики или други неща. Не задължавам никой да ми чете коментарите това вие си го решаваха и за мен не е от значение. Итака сега да прочета и другите коментарии🙂

преди 3 минути, lebel написа:

Да не преувеличаваме. Освен това... не знам що ми се струва, че не винаги си наясно от кой профил пишеш.

Иначе, с известно приближение, да, ти си пътя, и истината, и живота. Само се успокой.

спокоен съм и пиша от моя си профил той е само един и е готин🙂 харесвам си го

"След скандалното изказване на дясната ръка на Путин: България ли е следващата цел след Украйна"
"Какво стои зад думите на Пьотр Толстой за хода на войната"

https://www.vesti.bg/bulgaria/sled-skandalnoto-izkazvane-na-diasnata-ryka-na-putin-bylgariia-li-e-sledvashtata-cel-6173873

преди 12 минути, Недко написа:

"След скандалното изказване на дясната ръка на Путин: България ли е следващата цел след Украйна"
"Какво стои зад думите на Пьотр Толстой за хода на войната"

https://www.vesti.bg/bulgaria/sled-skandalnoto-izkazvane-na-diasnata-ryka-na-putin-bylgariia-li-e-sledvashtata-cel-6173873

Е, колко "десни ръце" има Путин? :D

Всяко изказване на някой тамошен Волен или Копейкин се приписва на "дясната ръка на Путин", стига това да отговаря на нуждите на Тролската централа  :giggle1:

И така сводките и материалите минаха

ГОЛЯМ УСПЕХ на СБУ - великани . Заловен е комисаря Борисов обвинен в взимането на 10000 подкупа срещу документи за отпътуване в чужбина.

Ареста е станал на 70м от входа на полицейското в Одеса.

Това не намалява огромния успех на екипа. Борисов ще бъде пуснат утре под гаранция от 25000$. За сведение - същия е дал "назаем" на най голямата дискотека в Одеса 500000$ "на ръка"

На всички фронтове Хаймарсите и Джавелините изатребват врага - на няколко места ВСУ е превзело над 0.5км от позициите на противника.

Съществен успех - взривен един от погребите на летището Джанкое, основна база на Крим.  Летището е улучено с 3 ракети Сторм Шадоу.

Продължава бозата с даването на Ф16 на Украйна което е отвличаща операция, понеже  те ще получат   12 чисто нови изтребители Грипен С/Д които могат да стрелят с ракети аим120 

и по-важното с ракети Сторм Шадоу по два на полет. Освен това за разлика от ф16 Грипен излита от шосе, например магистрала до Киев.

Видния общественик, експерт и сугестор Арестович обяви своето недоумение защо Украинската държава не минава във режим на военно положение.

Аз имам отговор - за да папкат другарчетата на основни позиции. Например Мариупол - който от една година е превзет има бюджет 8 милиарда гривни - готино

От другата страна на фронта. 

Песков - ще бъдат взети мерки нападението да не се повтаря. (разбирай утре калибровка и геранизация на Николаев)

Пристанищните комплекси в Измаил и РЕНИ на румънската граница са неутрализирани.

Има многобройни видеа с деструкцията на контейнерния терминал там.

Мощната атака е ЕДИН брой Геран 2

Освен това 3 кея в Одеса пропуснати при 5 дневната калибровка са добавени.

Най големия успех е на Сватовското направление. Форсирана е река Жребец и е заета територия 5х7 км като продължава операцията.

Руското разузнаване докладва че ще бъде направен значителен опит за атака на Запорожкото направление. Преместени са допълнителни Хаймарси и артилерия и няколко влака мобилизирани.

"Зеленский признал, что до сих пор ВСУ «достаточно осторожно вели наступательные действия», но теперь «приближаются к моменту, когда соответствующие действия могут набрать темп»"

Пишат един удар с Himars, но ъгъла е малко по-различен:

https://twitter.com/PStyle0ne1/status/1683426870946062336?s=20

Цивилизование свят мрази уаз-ките (този връх в руZкия автопром с безаналогова електроника и не-хакваеми квантови компютри):

Танц с мина :

И нещо въздушно реши да се включи във готините фойерверки:

https://twitter.com/PStyle0ne1/status/1683446654131740672?s=20

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Е, колко "десни ръце" има Путин? :D

Всяко изказване на някой тамошен Волен или Копейкин се приписва на "дясната ръка на Путин", стига това да отговаря на нуждите на Тролската централа  :giggle1:

Недко вика за Русия, като тебе.

От един отбор сте.

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Недко вика за Русия, като тебе.

От един отбор сте.

Се ми е тая кой за кого вика.

Повече ме притеснява фактът, че след Бахмут нещо не се появяваш много-много. С оглед на "огромният успех" на контранаступа и събитията които се очертават, да не вземеш съвсем да изчезнеш и да ми изгори бутилчицата с елексира? :speak:

images.jpg.b7a8c79ac10fd2389da0db46b29a091b.jpg 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.