Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Защо дойде Зеленски? Иска всички Мигове и Су и С300. Та ние хептем без нищо да останеме.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Русия обяви, че е превзела първата шведска бойна машина на пехотата CV-90

77-pic_32ratio_900x600-900x600-61249.jpg

Военнослужещи от 20-та армия на Западния военен окръг (ЗВО) плениха шведска бойна машина на пехотата CV-90 в Краснолиманско направление по време на бой с войници от Въоръжените сили на Украйна (ЗВО), съобщава РИА Новости .

Както каза на кореспондента на агенцията войник от 20-та армия на Западния военен окръг, два CV-90 се приближиха до руската крепост и откриха огън.

„Една кола беше ударена от РПГ граната (ръчен противотанков гранатомет. - Gazeta.Ru) при приближаване към нашите позиции“, продължи той.

Според военни командирът на БМП е бил убит от кумулативна струя на граната, останалата част от екипажа е избягала. В същото време в колата няма пехотен десант. Вторият CV-90 замина, каза войникът.

Той каза още, че това е първият подобен трофей, който руските военни успяват да получат в зоната на специалната операция. Впоследствие изоставената кола е откарана в задната част. Военнослужещият посочи, че съдейки по номера, CV-90 е произведен през 2018 г.

На 7 юли министърът на отбраната на Украйна Алексей Резников съобщи , че в страната са доставени шведски бойни машини на пехотата CV90.

Combat Vehicle 90 (CV-90) е семейство бойни машини, които са на въоръжение в шведската армия от 1993 г. Тези бойни машини на пехотата са въоръжени с 40-милиметрово оръдие, а бронята им предпазва от 30-милиметрови снаряди. Кралството е въоръжено с над 500 CV-90. Швеция обяви през февруари, че ще изпрати 50 от тези бойни машини на пехотата в Украйна.

6945400f205d0388219e548a9023f45e.png?q=85&stamp=20230124182844&f=jpg

bmp20230604110930.jpg

6215e508d4194.jpg

Редактирано от питам (преглед на промените)

преди 10 минути, питам написа:

колко пъти е нужно едно и също нещо да повтарям в тва сайтче на всеки по отделно. Аз съм Българин и говоря и пиша на български език нещо за войната ако кажеш ще ти отговоря със удоволствие или и ти се опитваш да ме оприличиш на някой друг който има регистрация тук във сайта

Защо се дразниш? Защото не те оприличавам на някого?  И нямаш търпение да го направя? Успокой се, няма нужда от това. Аз знам кой си. 

преди 37 минути, Мърдокс написа:

Какво значи удебеленото?

Брау комунисте Слидерум, докъде те докараха съвецките учени да говориш с другия си профил. 

347398213_612056881133040_2509168374453532326_n.jpg

преди 6 минути, lebel написа:

Защо се дразниш? Защото не те оприличавам на някого?  И нямаш търпение да го направя? Успокой се, няма нужда от това. Аз знам кой си. 

кажи ми според кой съм за да знам кой трябва да бъда 🤔

Кокич слънцето се скри - бегом я курника

Преди 30 минути победоносната укроармия в Запорожието беше посетена от Искандери.

Чакаме искане за 20-30 тона кръв

преди 2 минути, Coco1 написа:

Брау комунисте Слидерум, докъде те докараха съвецките учени да говориш с другия си профил. 

347398213_612056881133040_2509168374453532326_n.jpg

jNf4jPE.png

на линия съм 😀

преди 1 час, kaldata1 написа:

Изрода с макетното ножче и съдийката, пуснала го на свобода се оказаха симпатизанти на "Възраждане". Профила на дамата е целият в пропагандни статии срещу загниващия Запад и в прослава на Путин. Сега и двамата са си изтрити профилите, а изверга е ограничил видимостта и на профила си в Инстаграм. 

Някой от тукашните копейки да иска да последва Гошко Ножчето и Боян Матев - убиеца от Борисовата, който отиде на дело с шапка "Русия"? 

Нещо изнасилване, убийство, отрязване на крак на дете? Хайде, не се стеснявайте, вашите съмишленици вече се отпуснаха стабилно! 

Въобще не ме учудва профила на тези . Всичката измет като правило е или червени комунета и/или фенове на израждане.

преди 45 минути, shishmanovp861 написа:

Мирко ми спори че вече не била корумпирана страна.Това било минало при Леонид Кучма.За тва бил и майдана.

Не, никога не съм казвал че "вече не е корумпирана страна".

Изброявах целите и мотивите на Майдана за борба с корупцията, борба с олигархията , с коруимпирания режим на Янукович с позлатените му имения, за  реформи  и синхронизиране на законите с ЕС и т.н. и т.н.   в отговор на лъжите че било преврат на бандеровска хунта и т.н.  Как "щели да ги колят и бесят" .

И никой от рашистката измет не можа да ми покаже поне един призив на Майдана за целия почти едногодишен протест от 2013-2014 г ,  да е насочен срещу рускоопределящите се в Крим или какъвто и да е намек дори за Донбас.

:hush:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Дрончета по безаналогова техника:

Тази безналоговост направо може да се помирише - едва ли може да се пере обаче.

И малко друга техника - не слепена от л.йна и дъски:

https://edition.cnn.com/videos/world/2023/07/29/ukraine-sea-drone-russia-war-black-sea-marquardt-dnt-ac-360-vpx.cnn

Докарали са го доста добре като гледам

Донецк временно излезе от чата:

Как хубаво пука хуманитарката обаче - сигурно е от пуканките,а?

Руската "Барби" е  жестока просто:

F2NOkuQWgAAjQl6?format=jpg&name=small

Едно време какви най-важни партньори имаше:

F2OL9m1WUAEQQuJ?format=jpg&name=medium

Развалиха я тая държава..

Оооо Косьо, перемога значи.

Украинския успех обяснен в два скрииншота от истински кандидат за президент

Гледам NEXTA

Яка работа, но нали знаеш че основателя сътрудничиал на беларуското КГБ.

IMG_20230729_205010_933.jpg

IMG_20230729_205017_215.jpg

Аз още тъжа  за медицинския брат Zoka..

Не може да се отрече че са не-горими :

преди 9 минути, kosyo написа:

Аз още тъжа  за медицинския брат Zoka..

А Миро още оспорва публично признатото от САЩ финансиране на Майдана.   Та те са поръчители на украинския конфликт.  Вече 9 години гинат хохли и москали или бандеровци и казаци, ако Ви изглежда по-реалистично.   Мъка.  За честта на НАТO - защото Алиансът бил миролюбива хуманитарна организация.

преди 12 минути, attj написа:

А Миро още оспорва публично признатото от САЩ финансиране на Майдана.   Та те са поръчители на украинския конфликт.  Вече 9 години гинат хохли и москали или бандеровци и казаци, ако Ви изглежда по-реалистично.   Мъка.  За честта на НАТO - защото Алиансът бил миролюбива хуманитарна организация.

Бойни комари в атака:

https://twitter.com/markito0171/status/1685337329752317952?s=20

преди 8 минути, kosyo написа:

Хм... Тази страница не съществува. Опитай да потърсиш нещо друго.  Нека се занимаваме с нещо полезно.

преди 2 минути, attj написа:

Хм... Тази страница не съществува. Опитай да потърсиш нещо друго.  Нека се занимаваме с нещо полезно.

F2NP4LUW0AANkOT?format=jpg&name=small

преди 4 минути, kosyo написа:

F2NP4LUW0AANkOT?format=jpg&name=small

Кои са тези?   Да не очакват безплатно зърно от Бандеристан?   

преди 7 минути, attj написа:

Кои са тези?   Да не очакват безплатно зърно от Бандеристан?   

преди 16 минути, attj написа:

Нека се занимаваме с нещо полезно.

F2EuvOPXwAAmzYR?format=jpg&name=large

Косьо 

Въздушна тревога брат 

Ще трябва доста да се напънат мадярските тъпанари.

Украинците измират като мухи

и никакви интернет перемога не вършат работа 

ПП

Издадохте се. Подхванали сте опорката срещу Възраждане.

Дреме ми на @я за Костадинов - но вие сте американски троли.

перемога, инстанбулска конвенция, евро

Толкова сте жалки и смотани.

Кокич е безмозъчен но по свестен от вас 

преди 6 минути, shishmanovp861 написа:

Докато чакате Путин да вземе Киев той взе Африка.

Не му е наложително да се занимава с някакви 10 %,   които са в НАТО.  Та те и с невъзможни санкции се излагат и си губят времето.   Май само Зеленски вярва и разчита на такива способи.  А Украйна пак купува руска нафта от рафинерии в Индия.   Заради санкции.    

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.